返回列表 發帖

[Sep/2015] 鄭俊弘THE RED CONCERT 2015 紅色演唱會

鄭俊弘THE RED CONCERT 2015 紅色演唱會
VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝
尊享優先訂票服務

演出日期 : 2015年9月5日 (晚上8:15pm)
**優先訂票日期:2015年7月7日至11日**
票價 : HK$600 / $400 / $300
地點 : 九龍灣國際展貿中心3/F 匯星STAR HALL
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

係商業角度來說,佢做咁多preparation但只開一場成本都未必番到。我覺得起碼要同一場館連開兩場以上,重要 ...
Ching2015 發表於 2015-9-6 12:59

呢場 technically 係上年嗰場嘅 Part 2,
個 rundown DVD-friendly 左好多。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

回復  Ching2015
如果無改變係年尾
melodysa 發表於 2015-9-6 15:16

係唔買飛嗰隻 ... 所以冇所謂。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

有冇除衫噶?
nicknicknick 發表於 2015-9-6 16:09

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

From Fred Cheng's Facebook Group
Rundown:
1.有效日期 (郭富城)
2.個個讚你乖 (郭富城)
3.紅 (張國榮)
...
nicholashin 發表於 2015-9-6 01:00

真係有紅色跑車...

回復 106# Ching2015

如果無改變係年尾

根本 星夢 今年 邊個開 就死邊個。
Fred 起碼有 combine 兩次 concert 嚟出 DVD 頂一頂住。 ...
Bluejays 發表於 2015-8-28 03:47

係商業角度來說,佢做咁多preparation但只開一場成本都未必番到。我覺得起碼要同一場館連開兩場以上,重要爆滿先有錢賺。唔明點解要分上下part?如果只係一part連開兩場重化算。
另外,如果無記錯,Alfred好似去年話過今年開show但無左影。

想聽下呢兩首
masterdragon 發表於 2015-9-6 01:08
滴汗好似係性感環節
仲諗住有"造反"添
stone8 發表於 2015-9-6 01:47
呢首真係世界級難聽

仲諗住有"造反"添
韓國的音樂文化 就是用最好的包裝 將最難聽的噪音送出

同上次惠康演唱會rundown比
今次紅色演唱會冇咗班騎呢星夢亂入
由100個噴變做90個噴嘎
值得一讚係選曲仍然照顧到佢班diehard師奶fan屎嘅驅風懷舊口味

P.S. 以前胡囧同撈家都有首 當狗愛上貓

躍動的心...
02 著地 - 鄧麗欣

From Fred Cheng's Facebook Group

3.紅 (張國榮)
16.滴汗 (林憶蓮)
...
nicholashin 發表於 2015-9-6 01:00

想聽下呢兩首

Home 係鄭俊弘隊band d 歌

Rundown:
1.有效日期 (郭富城)
2.個個讚你乖 (郭富城)
3.紅 (張國榮)
4.紅色跑車 (太極)
5.Black or White (Michael Jackson)
5.HOME (Home)
6.序 (Home)
7.歲月無聲 (Beyond)
8.逝去日子 (Beyond)
9.時光機 (Home)
10.我就是我 (鄭俊弘)
11.留住我吧 (太極)
12.拒絕再玩 (張國榮)
13.躍動的心 (鄭俊弘)
14.投降吧 (鄭俊弘)
15.垃圾 (盧巧音)
16.滴汗 (林憶蓮)
17.點火 (鄭俊弘)
18.我的快樂時代 (陳奕迅)
19.活著viva (謝霆鋒)
20.無名氏 (鄭俊弘)
21.當狗愛上貓 (首次演唱新歌) (鄭俊弘)
22.相思無用 (鄭中基)
23.無心傷害 (杜德偉)
24.愛同行 (鄭俊弘)
25.忘了嗎 (鄭俊弘)
26.Just the Way You Are (Bruno Mars)
27.熊貓 (鄭俊弘)

下一站紅館
02 著地 - 鄧麗欣

有冇rundown
想睇下悶親幾多人
JayantL 發表於 2015-9-6 00:06

別人的歌太多太多
紅色跑車
留住我吧
我的快樂時代
(懶音版)活著viva
無心傷害 ⋯

新歌方面有
狗愛上貓 — 作曲:張家誠 作詞:楊熙
#繼續有動物系列
#下一站紅館⋯ 但九展都未爆喎⋯

有冇rundown
想睇下悶親幾多人
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 19 冠軍歌:陳卓賢 - Thank You Postman

[讚]今次星夢幫無上台倒亂

我想睇下吳若希開
hinz 發表於 2015-9-5 22:05

我諗佢開麥花臣都未必爆。簽佢都唔預用演唱會賺錢啦,應該係廣告代言。

所以話佢所謂嘅紅只係虛火啫。
kayzzz 發表於 2015-9-5 21:58

我想睇下吳若希開
02 著地 - 鄧麗欣

已經咁多半價飛都去唔哂
hinz 發表於 2015-9-5 21:42

Fred 起碼有 combine 兩次 concert 嚟出 DVD 頂一頂住。 ...
Bluejays 發表於 2015-8-28 03:47

所以話佢所謂嘅紅只係虛火啫。

山頂好多吉位

80%入座率
l00540 發表於 2015-9-5 20:42

已經咁多半價飛都去唔哂
02 著地 - 鄧麗欣

山頂好多吉位

80%入座率

Fred 起碼有 combine 兩次 concert 嚟出 DVD 頂一頂住。

其實好多時D 衰位都係減價去飛架啦, Alfred 都一樣試過, 有咩問題呢?

其實覺得佢都好無辜好慘
夾硬捧到佢咁高
我到而家都唔覺佢係一個歌手
如果佢繼續專心拍劇 可能仲有機會上位做下二線小生
(不喜勿插)

真係好好笑
三個價都有平飛
人地alfred都只係開得一次
報應囉
02 著地 - 鄧麗欣

有同事買左,d 特價飛係section 3最側d 位黎

都唔明D人中意距乜......
甘多C9支持,宣傳費慳翻啦......

越難越愛開Concert既話賣飛都未必回到宣傳費既本

回復  lemontea1069

唔好笑人⋯ 擔心下你個位偶像好過! Hehe
kevin1982 發表於 2015-8-27 19:09

多謝關心
【This is MC】澳門見

回復 81# lemontea1069

唔好笑人⋯ 擔心下你個位偶像好過! Hehe

陰公豬咯 陰公豬咯 陰公豬咯
【This is MC】澳門見

$600 售$350
$400 售$250
$300 售$200

laughed
hinz 發表於 2015-8-27 00:08

300加50蚊就可以坐最貴

$600 售$350
$400 售$250
$300 售$200

laughed
hinz 發表於 2015-8-27 00:08

少左惠康支持

$600 售$350
$400 售$250
$300 售$200

laughed
02 著地 - 鄧麗欣

我都想問係咪抄Tayloy Swift

抄Taylor Red Tour?
難得咁紅都唔搵惠康贊助!
人大了珍惜今次不可有下次

NO OT
02 著地 - 鄧麗欣

其實 Fred 啲 fans,大部份係 職業女性 同 闊太,
就算結左婚,都唔係 標準 嗰隻 C9 形象。
佢嘅 fans ( ...
Bluejays 發表於 2015-7-8 14:21

咁請問鏗鏗啲粉絲係咪主要16至25歲男性呢?唔知紅貓會唔會加場呢?

LLV LF 同 Fred 可以開一次拉闊 , 我想睇下三方c9 fans邊d會嗌得最恐怖

因為c9唔識英文
Nathan 發表於 2015-7-8 12:32

其實 Fred 啲 fans,大部份係 職業女性 同 闊太,
就算結左婚,都唔係 標準 嗰隻 C9 形象。
佢嘅 fans (淨係計 28-48歲 嗰班),係接近 林峰 fans 多過 llv fans,
不過可能大家會覺得 林峰 同 llv 嘅 fans 係冇分別吧,但其實有。

其實如果唔要「紅色演唱會」五隻字
就咁The Red Concert
都叫做型d

而家就完全... ...
John 發表於 2015-7-7 01:34
因為c9唔識英文

估唔到鄭俊弘都要俾人整塊野封胸

愛同行會唔會hit得過擁抱愛?
網上留言節錄:
「這張海報無懈可擊!簡直一代新男神的誕生!」
「陽光般的笑容,加上 Fred 的型英帥,及他 ...
nicholashin 發表於 2015-7-7 10:55

啊?

其實6/30都只係早一個禮拜,好少可有concert只係得兩個月時間賣飛,仲要事前係0宣傳
AAYoung 發表於 2015-7-7 12:30

星夢通常都係 兩個月前 公開售票,然後再 早一週 預售。
所以 6/30 開始預售,7/6 公開售票,係 星夢 嘅 標準排期法。

睇嚟都係因為 Fred 去日本錄 港姐歌 個期 最後定為今週,
所以要將 記招 同 公開售票 推遲一週。

嗱,個錄歌期又要就日本錄音室,又要就韓國監製,
唔好因為 Alfred 今個週末 比 AIA call 左去泰國,就入左 Alfred 數呀 :P

其實6/30都只係早一個禮拜,好少可有concert只係得兩個月時間賣飛,仲要事前係0宣傳

Joey Hacken咁爆都 ...

都市日報囉...

Joey Hacken咁爆都 ...

佢地2月24日已經開晒facebook page 做宣傳鳥

如果依翻原定計劃 6/30 公佈會好好多。唔知點解推遲左一週?
想配合翻愛回家?定係想近啲優秀選?定係要 ...
Bluejays 發表於 2015-7-7 03:34

Joey Hacken咁爆都早三個月賣飛啦,佢地仲晨早講晒喎

就算今日賣飛都好似唔覺有咩廣告,佢地唔係諗住齋靠fans可以坐滿三千個位呀

喱張poster都可以得到咁多Fans稱讚..難怪星夢啲graphic design係可以冇進步...