返回列表 發帖
兩個都今年開呀
melodysa 發表於 2015-7-6 17:44

我真係唔想 Alfred 開 :(
可唔可以叫 Jinny 頂左個期
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

Fred 上年開完,星夢已經講左今年會開 Part 2,然後出 DVD。
不過係話 2015年頭 開,所以而家 9月 先開,係嚴重 delay 左。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

版主,你又講我牙?  XDDD
不如,明日,我打去AEG 訂個張飛,
你比$, 當係我哩個 thread 打手費!
多 ...
Toho 發表於 2015-7-6 22:41

粉絲行為,偶像找數 ... 唔好 意氣用事

坤哥個粉絲 點煩都好,未發過火,啲文章亦好有分析性

點解Alfred唔開好過開呢?佢都出咗好多歌喎
AAYoung 發表於 2015-7-7 00:02

我係信要 加場 都爆到瀉 先好開,緊緊爆都唔好開,
因為會影響歌手喺 演唱會投資者圈子中 嘅聲譽。

唱片公司 成日想歌手開演唱會,因為得呢一瓣有錢賺。
佢地太多時都唔係企喺 歌手嘅最大利益角度 去諗。

係咪今年紅色旺佢....所以要搞個紅色CON
Kyle_ 發表於 2015-7-7 01:58

唔係淨係今年,而係 全世人 都係 紅色旺佢
(好似 藍色 係 星煥/夢 永恆嘅色一樣)

所以其實啲演唱會名應該係:

鄭俊弘THE RED CONCERT 2015 紅色演唱會
鄭俊弘THE SCARLET CONCERT 2016 鮮紅色演唱會
鄭俊弘THE CRIMSON CONCERT 2017 緋紅色演唱會
鄭俊弘THE BURGANDY CONCERT 2018 酒紅色演唱會
鄭俊弘THE ROSE CONCERT 2019 玫瑰紅演唱會
鄭俊弘THE RUBY CONCERT 2020 紅寶石演唱會

咁或者Alfred會爆到瀉呢
AAYoung 發表於 2015-7-7 03:14

唔會喇 :)

成件事好似好趕咁,星夢今日出post聽日已經優先售票
完全係0宣傳,到底有幾多人知佢會開concert呀
星夢mark ...
AAYoung 發表於 2015-7-7 03:26

如果依翻原定計劃 6/30 公佈會好好多。唔知點解推遲左一週?
想配合翻愛回家?定係想近啲優秀選?定係要就 Fred 7月 飛嚟飛去嘅 schedule?

其實6/30都只係早一個禮拜,好少可有concert只係得兩個月時間賣飛,仲要事前係0宣傳
AAYoung 發表於 2015-7-7 12:30

星夢通常都係 兩個月前 公開售票,然後再 早一週 預售。
所以 6/30 開始預售,7/6 公開售票,係 星夢 嘅 標準排期法。

睇嚟都係因為 Fred 去日本錄 港姐歌 個期 最後定為今週,
所以要將 記招 同 公開售票 推遲一週。

嗱,個錄歌期又要就日本錄音室,又要就韓國監製,
唔好因為 Alfred 今個週末 比 AIA call 左去泰國,就入左 Alfred 數呀 :P

因為c9唔識英文
Nathan 發表於 2015-7-8 12:32

其實 Fred 啲 fans,大部份係 職業女性 同 闊太,
就算結左婚,都唔係 標準 嗰隻 C9 形象。
佢嘅 fans (淨係計 28-48歲 嗰班),係接近 林峰 fans 多過 llv fans,
不過可能大家會覺得 林峰 同 llv 嘅 fans 係冇分別吧,但其實有。

根本 星夢 今年 邊個開 就死邊個。
Fred 起碼有 combine 兩次 concert 嚟出 DVD 頂一頂住。

回復  Ching2015
如果無改變係年尾
melodysa 發表於 2015-9-6 15:16

係唔買飛嗰隻 ... 所以冇所謂。

係商業角度來說,佢做咁多preparation但只開一場成本都未必番到。我覺得起碼要同一場館連開兩場以上,重要 ...
Ching2015 發表於 2015-9-6 12:59

呢場 technically 係上年嗰場嘅 Part 2,
個 rundown DVD-friendly 左好多。