返回列表 發帖
反正方丈近年功力倒退 , 無所謂
616.1314 發表於 2015-7-15 00:31

咁點都好過 d徒弟lor仲有距d fashion sense
...

期待七年! 好高興終於等到Kelly再開concert! poster好靚!
要支持至少兩場呀!!!
希望會有懦弱,我敢去愛,ASK,如果我們在戀愛,傾倒,愛,為自己作証,我們都是這樣初戀的,放...

原來其後系森田芳光既一套戲黎

好似好有深度咁
nicknicknick 發表於 2015-7-14 20:44

呢套戲超經典,好多影評人好愛,美指音樂服裝都好靚
故仔係講男主角對女主角念念不忘,三年來不工作賦閒在家等女主角回來,但女方早已同自己老死結咗婚
男主角係松田龍平老豆,可惜早逝;配樂係梅林茂

(細聲) 內部有票價嚕

評分人數

• hinz

想佢唱花花字宙,大日子,失憶周未,戀愛情色及星期五檔案.

呢套戲超經典,好多影評人好愛,美指音樂服裝都好靚
故仔係講男主角對女主角念念不忘,三年來不工作賦閒 ...
966 發表於 2015-7-15 03:26

YY 填詞真係無得輸

其實大部分kelly fans都知距過左氣又無joey/sammi/千嬅咁hit架喇
但與其要響預售一個月之前曬時間擔 ...
nicknicknick 發表於 2015-7-14 23:33

D人真係煩到一個點
對於FANS黎講, KELLY 20年CONCERT係一件盛事
開開心心討論下, 就算講下佢以前幾紅, 有咩問題?有咩咁離地

係喇, 而家過氣喇, 冇人睇喇滿意未?
【This is MC】澳門見

其後係wyman詞喎
Wyman ig repost左mv相
聽teaser覺得好好聽
721AXA 發表於 2015-7-14 17:44

幾耐無幫佢填詞??? 對上兩張廣東碟都冇喔?!

D人真係煩到一個點
對於FANS黎講, KELLY 20年CONCERT係一件盛事
開開心心討論下, 就算講下佢以前幾紅,  ...
lemontea1069 發表於 2015-7-15 11:09

唔洗理佢地

以前kelly每2年開一次紅館 (唯一2008年等4年先開),2002年更加係開15埸

當然依家人氣無咁勁,不過成8年無開,我估開到10埸,起碼我今次至少睇3埸,今次唔睇下次唔知洗唔洗等10年

ps: 我2008年已經係coolman member, 記得當年2008kelly演唱會無咁多人討論
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

唔洗理佢地

以前kelly每2年開一次紅館 (唯一2008年等4年先開),2002年更加係開15埸

當然依家人氣無咁勁 ...
joey2009 發表於 2015-7-15 11:23

冇人氣都可以2日吹5板
有人氣咪lum左sever.....

D人真係煩到一個點
開開心心討論下, 就算講下佢以前幾紅,  ...
lemontea1069 發表於 2015-7-15 11:09

...過氣老母佢應該係想見到個CONCERT 腰斬

唔洗理佢地

當然依家人氣無咁勁 ...
joey2009 發表於 2015-7-15 11:23

KELLY 係CM 唔算好多人傾既人 (Compare with JY FA & K)
ESP 佢近年真係唔活躍 ... 所以好多後生一輩對佢無咩印象是正常

利申-06年申請會員

其實睇番2013年啲Live Kelly唱慢歌都有好大進步

幾耐無幫佢填詞??? 對上兩張廣東碟都冇喔?!
KyleHo 發表於 2015-7-15 11:11

上上隻廣東碟有,抱歉柯徳莉夏萍都係wyman

好巧,上次演唱會大碟第一主打同今次一样,都係wyman填詞既慢歌

好巧,上次演唱會大碟第一主打同今次一样,都係wyman填詞既慢 ...
keynes 發表於 2015-7-15 12:32

7年前既事....sosad

好巧,上次演唱會大碟第一主打同今次一样,都係wyman填詞既慢 ...
keynes 發表於 2015-7-15 12:32

咁KELLY都算識做喔,新碟第一PLUG就即刻用YY嘅詞做主打兼宣傳演唱會。YY咁注重嚟樣嘢,今次真系咩氣都消曬啦!!!
希望KELLY下半年多點出來宣傳啦

香薰恋爱治疗 我没有忘记 take my hand
现在觉得花花宇宙 的慢歌比后期的好听好多

有咩快歌從未唱過今次可以唱下?

好希望 Let's Celebrate 會有 好多好多 medley/mix. 因為實在太多歌想聽.

唔知點解 好想 毫無保留 做 Opening....
"找到你 識到你 等到你 爭到你
說了未 答了未 抱了未 吻了未
怎麼去 討好你 討好你 討好你 HI"

最愛演唱會 closing...
"明天開演唱會 願你我已經學會
如何抓得緊別人 看到曲終
然後到咖啡室踫杯

如此多演唱會 坐過你兩邊像很配
曾經多熱情 散過的心也別要灰
學到今天應該會 多麼欣賞喜愛
完場便離開 我願鳴謝你而不想說後悔"

:D

GOOD SHOW!

kelly bag   
   鞋啊鞋
   無限
   寶萊塢生死戀
   大
   太悶
   有時寂寞(算唔算快歌) ...
nicknicknick 發表於 2015-7-15 18:15

放輻射
佛洛依德笑我
金像獎
巨人
千手千尋
躲貓貓
希治閣劇場
幸福灰塵
Jolene
個人指數
替換
感動味蕾
這班人
天生戀愛狂
高速情路

好想佢唱替換

放輻射
佛洛依德笑我
金像獎
巨人
千手千尋
躲貓貓
希治閣劇場
幸福灰塵
Jolene
個人指數
替換
感動味蕾
...
k.lin 發表於 2015-7-15 19:14

天生戀愛狂係拉闊唱過一次

放輻射
佛洛依德笑我
金像獎
巨人
千手千尋
躲貓貓
希治閣劇場
幸福灰塵
Jolene
個人指數
替換
感動味蕾
...

Jolene
替換
感動味蕾
這班人
天生戀愛狂

These 5 are good songs!

Jolene
替換
感動味蕾
這班人
天生戀愛狂

These 5 are good songs!
joey2009 發表於 2015-7-15 19:53

應該可以夾埋個打碟DJ
整part全disco歌就正,紅舘變night club!

應該可以夾埋個打碟DJ
整part全disco歌就正,紅舘變night club!
k.lin 發表於 2015-7-15 19:55

係啦,到時全埸跳埋起身

放輻射
佛洛依德笑我
金像獎
巨人
千手千尋
躲貓貓
希治閣劇場
幸福灰塵
Jolene
個人指數
替換
感動味蕾
...

幸福灰塵 個人指數 正到

放輻射
佛洛依德笑我
金像獎
巨人
千手千尋
躲貓貓
希治閣劇場
幸福灰塵
Jolene
個人指數
替換
感動味蕾
...

千手千尋
幸福灰塵
高速情路
Yeah Yeah Yeah
為自己作証
請柬
正呀!!!!!

千手千尋
幸福灰塵
高速情路
Yeah Yeah Yeah
為自己作証
請柬
正呀!!!!! ...
simgod 發表於 2015-7-15 22:34

Yeah x3 呢首歌相信連kelly自己都唔記得左喇
但當年一聽就勁鍾意
我仲記得第一次live係做黎明嘉賓時唱,tvb有播

但當年一聽就勁鍾意
我仲記得第一次live係做黎明嘉賓時唱,t ...
lemontea1069 發表於 2015-7-15 23:44

可能個時唔係勁plug呢首, 哈哈!
同埋都被之後首風花雪蓋過左!

simgod 發表於 2015-7-15 23:58

風花雪當年好勁
係4台聯頒歌
仲有tvb and 997都雙冠軍

風花雪當年好勁
係4台聯頒歌
仲有tvb and 997都雙冠軍
lemontea1069 發表於 2015-7-16 00:06

所以好似好多人都忘記左 Yeah Yeah Yeah 呢首咁玩野既快歌!

所以好似好多人都忘記左 Yeah Yeah Yeah 呢首咁玩野既快歌!
simgod 發表於 2015-7-16 00:11

為何人喜歡吃'喜歡你'這種美點
永遠不需要吞消化片

我仲記得首歌點唱, 真係好玩野

為何人喜歡吃'喜歡你'這種美點
永遠不需要吞消化片

我仲記得首歌點唱, 真係好玩野 ...
lemontea1069 發表於 2015-7-16 00:48

管它老土不老土,根本同樣的企圖...

我都記得,近排都成日聽! 哈哈!

但當年一聽就勁鍾意
我仲記得第一次live係做黎明嘉賓時唱,t ...
lemontea1069 發表於 2015-7-15 23:44

原來係資深fan
Yeahx3 依家聽已經好old school...Kelly唱到?

好希望 Let's Celebrate 會有 好多好多 medley/mix. 因為實在太多歌想聽.

唔知點解 好想 毫無保留 做 Open ...
rainbow12 發表於 2015-7-15 18:28

其實我一直覺得用ASK 做opening系好有氣勢,奈何KELLY好少唱哩首歌。

原來係資深fan
Yeahx3 依家聽已經好old school...Kelly唱到?
k.lin 發表於 2015-7-16 08:00

其實當年都old啦
不過首歌擺明玩野

我地唔駛ff, kelly100%唔會唱

simgod 發表於 2015-7-15 23:58

第一主打阿

kelly bag   
   鞋啊鞋
   無限
   寶萊塢生死戀
   大
   太悶
   有時寂寞(算唔算快歌) ...
nicknicknick 發表於 2015-7-15 18:15

08年好想佢plug 大 ,做演唱會主題曲兼1st Plug咪好Lor
    太悶 都好正,好想睇佢編舞

其實我一直覺得用ASK 做opening系好有氣勢,奈何KELLY好少唱哩首歌。
sunshine 發表於 2015-7-16 08:36

02年之後無唱過..
仲有下面堆歌
major plug - 你有事暪住我 情人戰 她比我醜(其實是我不好D歌詞正D)
minor - 山頂既朋友

sunshine 發表於 2015-7-16 08:36

認同! ASK呢歌好型,好有火! 好有氣勢! 希望佢今次會唱啦!

點解冇人提別來無恙!!呢首咁正爆子!!
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

第一主打阿
阿mark 發表於 2015-7-16 10:48

對呀!第一主打,可惜迴響不大

點解冇人提別來無恙!!呢首咁正爆子!!
風見志郎 發表於 2015-7-16 11:20

我一直都在提。。。SI 里面最爱的一首

又自己ff左rundown:

Part 1: (開始期)

1.opening medley:一切很美只因有你/打開天空/唔關你事
talk
2.開始 / 我會掛念你 (不同場次換歌)
3.誰願放手
4.風花雪

part 2: (成長期)

5.rock medley: (醉迷情人into) 我要看齣戲/情不自禁/女人就是戀愛/都是你的錯
talk
6.假天真 / 我敢去愛 (不同場次換歌)
7.星夢情真 / 真感覺 (不同場次換歌)

part 3: (轉型期)

8.Diva Medley: (ASK into)戀愛情色/替換/失憶週末/星期五檔案/大日子
音樂過場(kelly歷年片段)

part 4: (classic篇)

9.遺珠medley: (香薰戀愛治療into) 如果我們在戀愛 / 嚴重 / 前世 / 別來無恙 / 快樂情人
10.對你太在乎 / 薰衣草 (不同場次換歌)
11. take my hand / 情人戰 (不同場次換歌)
12.最佳位置

13.紀念日 (with 嘉賓)
14.嘉賓獨唱

part 5: (party + 1st final)

15.power medley into music
(shake shake / 這班人 / 高速情路 / 放)

16.毫無保留
17.Don't Stpo
18.戀愛神經
19.天生戀愛狂
20.花花宇宙

part 6 (encore)

21.皮外傷

talk + 介紹新歌
22.其後

talk + 鳴謝
23.對不起不是你
24.有福氣

part 7 (2nd encore)

25.一生一愛情 / 嫁妝 (不同場次換歌)
26.最愛演唱會

想當你親人,有冇live過?呢首真係冇得輸

又自己ff左rundown:

Part 1: (開始期)

1.opening medley:一切很美只因有你/打開天空/唔關你事
talk
2.開 ...
lemontea1069 發表於 2015-7-16 12:02

不錯FF, 遣珠Medley想有'愛'同'零'⋯

不錯FF, 遣珠Medley想有'愛'同'零'⋯
simgod 發表於 2015-7-16 12:36

呢兩首又係正都喊
如果KELLY開minor classics
又有30-40首可以唱

我来做一个不一样的RUNDOWN
PART1:历年演唱会主题曲回顾
1.演唱会主题曲MELODY:星梦情真+花花宇宙+飞天舞会+纸醉金迷+主打爱
2.2015演唱会主题曲
PART2:时尚潮流
3.UNPLUG MELODY: KELLY BAG+鞋啊!鞋
4.抱歉柯德莉夏萍
5.有时寂寞我们
PART3:暖情歌
6.好时光
7.爱
8.笑着睡
9.我们都是这样初恋的
10.充满你
PART4:苦情歌
11.一生一爱情+严重
12.别来无恙
13.逃出生天
14.枯枝别刻
15.好心伤害你
PART5:舞吧!舞吧
16.异域风情:宝莱坞生死恋+千手千寻
17.电音动感:这班人+替换+天生恋爱狂+大
18.迷幻风情:无限+辐射
PART6:最爱演唱会
19.伶仃
20.我敢去爱
21.假天真
22.红丝带
23.夏日的绯闻
24.最佳位置
25.最爱演唱会
ENCORE
26.大日子+放+感动味蕾
27.TAKE MY HAND
28.谁愿放手

臨走前吻我, 我竟然漏左呢首

全部FANS都冇提過PHONE殺令,似乎冇人想聽呢首 (包括我)

全部FANS都冇提過PHONE殺令,似乎冇人想聽呢首 (包括我)
lemontea1069 發表於 2015-7-16 13:51

但系呢首歌mv拍的好靓 系唔系最落本既快歌mv?

其後 係誰願放手嘅延續

【on.cc東網專訊】 天后陳慧琳(Kelly)除了籌備聖誕節舉辦的演唱會外,亦正忙於灌錄全新廣東唱片,而她的新歌《其後》將於明日首播。《其後》為今年Kelly二十周年大碟的第一首主打歌,由雷頌德作曲、黃偉文填詞,創作構思是來自1995年《誰願放手》的延續,講述誰願放手之後還是放不低,依然繼續懷念已過去的他,將感情昇華到另一階段,希望他過得更加好,並祝福他!
移情別戀可能性極微
Kelly日前為《其後》拍攝MV,MV內容講述一對戀人未能在一起,但女方仍然掛念男方,就算不再一起生活,或者已各有各的戀愛對象,依然會照顧他的生活,為他買書及有機食物等等,然後寄去他的家。Kelly笑言如果類似情況發生在她身上,要看看雙方分手時的情況如何:「如果係男方不忠嘅話,我肯定唔會對他咁好!如果係我自己移情別戀嘅話,可能都會掛住佢,不過我移情別戀嘅可能性係極微!」另外,Kelly在MV劇情裏購買有機食物,現實生活中,Kelly都會留意食材是否有機,尤其是小朋友剛出生的時候,盡量不讓他們吃有精精或含有防腐劑的食物。