返回列表 發帖
CBM 第 291 期  2015 第 30 周

年度歌曲候選名單(即 2015 冠軍歌) :
一千個假想結局 / 頌讚詩 / 我們他們 / 新地球 / 家明 / 最好的債 / 落俗 / 不枉我們張山十年 / 雙面人 / 念念不忘 / 天盡頭 / / 篋神 / 粉紅解密 / 飛吧! 獨角仙 / 你瘦夠了嗎? / 笑忘書 / 小確幸 / / 煩擾中起舞 / 回眸一笑 / 清平調 / 飄紅 / 上車咒 / 為何要我愛上你 /
不將就 / 兩杯茶 / 幸福之歌 / 逾越生死 / 瑕疵 /

歷年 麥浚龍 冠軍歌 : 2 首
念念不忘(2015) / 瑕疵(2015) /

歷年 莫文蔚 冠軍歌 : 1 首
瑕疵(2015) /

01 03  瑕疵 (1 周冠)      麥浚龍 / 莫文蔚       04>04>06>07>10>03>03>05>03>01
02 12  我是樂隊        RubberBand         12>02
03 08  難查字         李拾壹           16>08>03
04 14  鬼叫你窮牙       Yellow!           14>04
05 NE  你讓我飛        林一峰           05
06 NE  起點 ‧ 終站       陳奕迅           06
07 02  發抖          盧凱彤           11>11>02>07
08 20  黑色西裝        Super Girls         20>08
09 19  世界真細小       李克勤 / 容祖兒       19>09

10 07  盛夏光年        林憶蓮           07>10
11 05  靈魂盡頭        張惠妹           16>16>07>05>11
12 06  本身的用處       林欣彤           10>06>06>12
13 09  別來無恙        陳柏宇           05>12>09>13
14 17  聽           方大同           14>17>14
15 01  逾越生死 (1 周冠)    C AllStar          11>03>09>12>09>01>15
16 NE  辛酸          MUSZE           16
17 10  幸福之歌 (1 周冠)    Supper Moment       11>03>14>04>09>01>10>17
18 NE  格拉斯哥流浪      Jude            18
19 13  年輕人們        周國賢           08>02>13>19

20 15  女神          彭遠揚           15>20

Out
04  心嚎     鍾舒祺   19>08>04
11  肆無忌憚   陳凱彤   20>17>11
16  聽電台的人  羅力威   16
18  小手術    王菀之   04>10>02>10>18

2015 7 月份 歌手得分 (第 1 位 20 分 , 第 2 位 19 分 .... 第 20 位 1 分 , 無上榜 0 分 , 全年累積最高分為本年年度歌手 !)
01  盧凱彤      53 發抖
02  林欣彤      50 本身的用處
03  Supper Moment  47 
幸福之歌
04  C AllStar     47 逾越生死
05  陳柏宇      45 別來無恙
=================================
06  張惠妹      45
07  周國賢      42
08  麥浚龍      36
09  莫文蔚      36
10  李拾壹      36

CBM 2015 冠軍歌手
1 月 王菀之
2 月 岑寧兒
3 月 謝安琪
4 月 movin'
5 月 容祖兒
6 月 C AllStar
7 月 盧凱彤

瑕疵終於冠
seeseetv 發表於 2015-7-19 00:02
瑕疵終於冠仲會唔會有落榜周
  瑕疵冠埋, 你個榜好鬆動lol ...
kevinlai1621 發表於 2015-7-19 00:03
咁大家可以估估 next week 冠軍係邊首
女神          彭遠揚
完全唔知有呢首歌 =_=
kwanie 發表於 2015-7-19 00:03
唔差嘎首歌 值得一聽
超勁重鎚靈魂盡頭冠直至佢真係冠為止!
nicholashin 發表於 2015-7-19 00:04
希望 u 無燈死
瑕疵起我度準備中
Wonders 發表於 2015-7-19 00:09
會唔會同周冠呢
小手術 mo 冠
u 快 d 上銀河!!!
616.1314 發表於 2015-7-19 00:24
銀河 ... 諗緊上唔上好
恭喜阿妹榮登7月歌手
mag差少少 ...
ed8671ed 發表於 2015-7-19 00:34
又一位未有冠軍歌嘅冠軍歌手

NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我 ...
nicholashin 發表於 2015-7-19 00:00
年輕人們 hea 到呢
KJY 之 排行榜

Week 30 (15 Jul - 21 Jul)
1. (17,12,10,4,5,2) 仁至义尽 - 许廷铿
2. (14,11,6) 别来无恙 ...
kojieyan 發表於 2015-7-19 00:03
睇黎黑色西裝真係好多榜主都覺得麻麻
ED's KIDS Choice #12
狂賀yanting於三星期內奪2次冠軍!!!
RK LW  WK SONG          SINGER   ...
ed8671ed 發表於 2015-7-19 00:05
查實應該係 Nancy feat. Honey Bees 至啱
全女班音樂流行榜

今個星期依然係「有獎問答遊戲 #03」既領賞環節
繼 nicholashin 要求既《新一天》之後
...
616.1314 發表於 2015-7-19 00:20
恭喜曬美二

ED's #1 CHOICE 2015
我們他們 / 新地球 / 頌讚詩 / 家明[2] / 一千個假想結局 / 戰勝自己 / 浪漫前夕 / 說 ...
ed8671ed 發表於 2015-7-22 14:00

羅生門好快呀

個榜好似超塞啦 好多歌會冠咁

其實me都算即上嘎(兒歌榜)
羅生門爆出 眼淚真係ban得
ed8671ed 發表於 2015-7-22 14:26

近期最正嘅合唱歌係 ... ???
A. 瑕疵
B. 羅生門
C. 世界真細小
D. 飄泊的心

男人好難聽
ed8671ed 發表於 2015-7-22 18:09

男人把聲好搶 不過聽完 purple 嘅演繹好想喊噶
Me 嘅排名 : A >>>>>>> B > D >>> C

D?? 邊個唱
A = 十大頭三之作
B = 暫時冇乜感覺
C = chob好索  講笑姐

A>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> ...
bagfgfcde 發表於 2015-7-22 19:12

李紫昕 + 余俊峰

cHarrty Music日前宣佈將2015年定為「李榮浩年」,無限量支持李榮浩任何作品,並將李榮浩最新作品《行走的 ...
harry 發表於 2015-7-22 21:03

估計李榮浩全年總共有 26 周冠軍

點解仲未有季選啊?
记低这感慨 發表於 2015-7-24 20:56

你指我嗰個季選 ???

結果喺到呀 http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=9115&pid=668022

睇吾到文字、睇到也不需要問、而且我又不是問你
nicholashin 發表於 2015-7-24 21:11

唔好再提啦 好 hurt 呀

咁hard sell做咩
  擺明就講緊cm最喜愛歌曲第二季季選
kevinlai1621 發表於 2015-7-24 21:13

多 d 人參與 會好玩呀嗎 梗係唔可以放過可以 sell 嘅機會啦

上季 CM 頭 5 位 , 就係我嗰到嘅頭 6 位 (當中家明一早已經入左頭 5)

我諗今季 CM TOP 5 都會係我嗰到嘅頭 5 (最多別來換走回眸)

Wonders Music Recommendation 2015 Week 30

2015年度冠軍作品
SS14 / 樂觀 / 我們他們 / 說再見的對象 /  ...
Wonders 發表於 2015-7-19 00:00

re 上次講到 係咪已暗示會 ban 相安無事
一齊冠瑕疵
WYTV Music Chart
冠軍歌巡禮
Week 1-13: 一千個假想結局/我們他們/頌讚詩/家明/如你是我/最好的債/幾次/靈 ...
kevinlai1621 發表於 2015-7-25 10:13

你嗰 20 個位我有一半已經 out 左

1B 2C

W31
本帖隱藏的內容需要積分高於 99999 才可瀏覽