返回列表 發帖

[改編分享] 【真噴水詞系列】讓世界食麵 (OT: 世界真細小)

我地又黎啦,今次請大家食麵
仲有Kary客串

古語有云:「麵麵麵麵麵麵麵麵麵 請你食麵」
所以我地要食好多好多o既麵,多到讓世界豔羨

讓世界食麵 (ft. Kary Ng) (OT: 世界真細小 - 李克勤 / 容祖兒)

曲:C. Y. Kong / Jean Chien
詞:黃偉文
改詞:KITSTON / Ken Ho
編:思歪江 C. Y. Kong
監:思歪江 C. Y. Kong

H: 飯前便闖一闖禍 伴隨著幾多星座
 二人在吞碗湯河 仿似坐關愛座
 別離後即刻躺臥 沒零食即刻幫助
 為何油脂似跌墮 能動未算懶惰

J: 早晚都會覺極餓 想每餐也吃自助
 都有一刻飽過 轉頭還是餓
H: 早已飽了照附和 
J: 不會加重你負荷 
H: 只要咀嚼夠耐停下像已過分才怯懦
J: 不過唔食難道 成碟浪費麼

*J: 為何又吃麵 H: 為何凌晨就要吃麵
J: 餓才在充電 H: 遺留全盤沒法抗辯
J: 你話我癡線 H: 長期遺忘令我討厭
J: 我扮聽不見 偷偷地咬電線
(H: 誇張得快食炆鱔)

# J: 餓前食冷麵 H: 茫然垂頭肥肉顯現
J: 睡前食拉麵 H: 如能減少進食可以加冕
J: 定食烏冬淨麵 沒有湯都如盛宴
(H: 若你肯再減去氣味能別再添拖欠)
J: 想嘔亦可一試麵線
(H: 誰敢逼我亮劍)

J: 是腸胃安康的禍 沒排便沖劑幫助
 食完甜品跟生果 一秒已感肚餓
 食人族安躺寶座 換來是脂肪超荷
 為何連躺也怯懦 仍然尚會肚餓

H: 早已飽了照附和 吞吐不要我輔助
不過腰間很闊 會人人道賀
J: 可我飽了會又餓 不要阻我吃飯還問
H: 奢盼體重會下墮 只有停下行動
J: 大肚腩 是誰種下
H: 誰亦沒結果

Repeat *#

J: 如果尚有點餓 偷食毫無大錯
H: 從不是這般餓 輕易留下大錯

H: 為何又吃著麵 J: 成為狂徒讓世界豔羨
H: 未能互相遇面 J: 牙縫成全麵與麵纏綿
H: 你胖到這肚腩 法日也可對戰
(J: 明明攜著巨腩怎作戰)
H: 你又再生癬 不得不隔著這塊墊
(J: 怎得知我又生癬)

H: 別停下繼續來電
J: 連環求外送 怕又肚餓
H: 在肥胖死後 還望會捐出眼角
(J: 肥人用處的新線索)

H: 如若你 腳趾不見 因你肚隨年月慢慢擴大
(J: 肚腩逼到加兩個大 還是那麼的窄)
H: 從此不再遇見
(J: 澱粉激發叛變)
H: 誰在吐豔
(J: 行進餐店)

讓世界豔羨嘎

讓世界食麵 吃了大半包 XDDDDDDDD

J: 成為狂徒讓世界豔羨

原來Kary係食麵狂徒
H: 誰在吐豔

飽滯到要吐豔嘎

讓世界食麵 吃了大半包 XDDDDDDDD
艾石仔 發表於 2015-7-20 21:29

讓世界食麵 我兩秒吃了半包讓世界食麵 和水餃~

原來Kary係食麵狂徒

飽滯到要吐豔嘎
ed8671ed 發表於 2015-7-20 22:00

飽到滯之後記住想嘔亦可一試麵線喎

讓世界食麵 我兩秒吃了半包讓世界食麵 和水餃~

飽到滯之後記住想嘔亦可一試麵線喎 ...
KITSTON 發表於 2015-7-21 11:36

好喇唔好再搞豔羨喇

啱啱先發現到呢首噴詞

# J: 餓前食冷麵 H: 茫然垂頭肥肉顯現
J: 睡前食拉麵 H: 如能減少進食可以加冕
J: 定食烏冬淨麵 沒有湯都如盛宴
(H: 若你肯再減去氣味能別再添拖欠)
J: 想嘔亦可一試麵線
(H: 誰敢逼我亮劍)

J: 是腸胃安康的禍 沒排便沖劑幫助
 食完甜品跟生果 一秒已感肚餓
 食人族安躺寶座 換來是脂肪超荷
 為何連躺也怯懦 仍然尚會肚餓

好鐘意呢段
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

笑死了XD
改詞好洗腦~~

D詞好噴,好正xd

即食麵 拉麵 通通要食過曬先得  ps:歌詞好搞笑

呢篇啱音又好笑嘅值得更多人睇

username 發表於 2015-10-4 22:52

埋泥睇啦 埋泥睇啦

其實TITLE令我諗起落棺...

username 發表於 2015-10-4 22:52

多謝支持

Good!

Good!
cheungsiuming 發表於 2015-11-1 10:15

多謝支持

李克勤個part寫得唔錯

做咩推古董post?
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

讓世界豔羨
SSN Chart (29 May)
1. 開 始 倒 數 (1 Week No.1) - 馮 允 謙
2. First Date - RubberBand
3. 對 不 起 , 青 年 人 - 福 頭 老 師

好聽 5分
蒙著嘴說愛你/零分/銀河修理員/自問自答/呼吸有害/金都/想見你想見你想見你/Will (not) see you soon./MAD / 山下見

做咩推古董post?
matthew1990 發表於 2016-6-29 12:36
好聽 5分
HOTMAN 發表於 2016-7-5 14:16
讓世界豔羨
John 發表於 2016-7-5 14:16
好聽!
nicholashin 發表於 2016-7-5 14:20

QWE 發表於 2016-7-5 14:51

多謝各位集體推post

希望樓主可以改下一個都不能少

Phil or Hacken
Also why do you sleep so late?
nicholashin 發表於 2016-10-14 04:41

可能wake up early le
蒙著嘴說愛你/零分/銀河修理員/自問自答/呼吸有害/金都/想見你想見你想見你/Will (not) see you soon./MAD / 山下見

可能wake up early le
HOTMAN 發表於 2016-10-14 08:12

可能do not sleep le

希望樓主可以改下一個都不能少
RVHOCPC 發表於 2016-10-14 04:39

暫時下一個目標係冬天出首改篇我的離開也是愛

可能do not sleep le

暫時下一個目標係冬天出首改篇我的離開也是愛 ...
KITSTON 發表於 2016-10-14 11:41

想問下係邊個冬天?

想問下係邊個冬天?
RVHOCPC 發表於 2017-10-1 23:19

上世紀

上世紀
KITSTON 發表於 2017-10-1 23:32

咁邊個冬天先搵到工?