返回列表 發帖

[改編分享] 【真噴水詞系列】讓世界食麵 (OT: 世界真細小)

我地又黎啦,今次請大家食麵
仲有Kary客串

古語有云:「麵麵麵麵麵麵麵麵麵 請你食麵」
所以我地要食好多好多o既麵,多到讓世界豔羨

讓世界食麵 (ft. Kary Ng) (OT: 世界真細小 - 李克勤 / 容祖兒)

曲:C. Y. Kong / Jean Chien
詞:黃偉文
改詞:KITSTON / Ken Ho
編:思歪江 C. Y. Kong
監:思歪江 C. Y. Kong

H: 飯前便闖一闖禍 伴隨著幾多星座
 二人在吞碗湯河 仿似坐關愛座
 別離後即刻躺臥 沒零食即刻幫助
 為何油脂似跌墮 能動未算懶惰

J: 早晚都會覺極餓 想每餐也吃自助
 都有一刻飽過 轉頭還是餓
H: 早已飽了照附和 
J: 不會加重你負荷 
H: 只要咀嚼夠耐停下像已過分才怯懦
J: 不過唔食難道 成碟浪費麼

*J: 為何又吃麵 H: 為何凌晨就要吃麵
J: 餓才在充電 H: 遺留全盤沒法抗辯
J: 你話我癡線 H: 長期遺忘令我討厭
J: 我扮聽不見 偷偷地咬電線
(H: 誇張得快食炆鱔)

# J: 餓前食冷麵 H: 茫然垂頭肥肉顯現
J: 睡前食拉麵 H: 如能減少進食可以加冕
J: 定食烏冬淨麵 沒有湯都如盛宴
(H: 若你肯再減去氣味能別再添拖欠)
J: 想嘔亦可一試麵線
(H: 誰敢逼我亮劍)

J: 是腸胃安康的禍 沒排便沖劑幫助
 食完甜品跟生果 一秒已感肚餓
 食人族安躺寶座 換來是脂肪超荷
 為何連躺也怯懦 仍然尚會肚餓

H: 早已飽了照附和 吞吐不要我輔助
不過腰間很闊 會人人道賀
J: 可我飽了會又餓 不要阻我吃飯還問
H: 奢盼體重會下墮 只有停下行動
J: 大肚腩 是誰種下
H: 誰亦沒結果

Repeat *#

J: 如果尚有點餓 偷食毫無大錯
H: 從不是這般餓 輕易留下大錯

H: 為何又吃著麵 J: 成為狂徒讓世界豔羨
H: 未能互相遇面 J: 牙縫成全麵與麵纏綿
H: 你胖到這肚腩 法日也可對戰
(J: 明明攜著巨腩怎作戰)
H: 你又再生癬 不得不隔著這塊墊
(J: 怎得知我又生癬)

H: 別停下繼續來電
J: 連環求外送 怕又肚餓
H: 在肥胖死後 還望會捐出眼角
(J: 肥人用處的新線索)

H: 如若你 腳趾不見 因你肚隨年月慢慢擴大
(J: 肚腩逼到加兩個大 還是那麼的窄)
H: 從此不再遇見
(J: 澱粉激發叛變)
H: 誰在吐豔
(J: 行進餐店)

讓世界豔羨嘎
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

讓世界食麵 吃了大半包 XDDDDDDDD

J: 成為狂徒讓世界豔羨

原來Kary係食麵狂徒
H: 誰在吐豔

飽滯到要吐豔嘎

讓世界食麵 吃了大半包 XDDDDDDDD
艾石仔 發表於 2015-7-20 21:29

讓世界食麵 我兩秒吃了半包讓世界食麵 和水餃~

原來Kary係食麵狂徒

飽滯到要吐豔嘎
ed8671ed 發表於 2015-7-20 22:00

飽到滯之後記住想嘔亦可一試麵線喎

讓世界食麵 我兩秒吃了半包讓世界食麵 和水餃~

飽到滯之後記住想嘔亦可一試麵線喎 ...
KITSTON 發表於 2015-7-21 11:36

好喇唔好再搞豔羨喇

啱啱先發現到呢首噴詞

# J: 餓前食冷麵 H: 茫然垂頭肥肉顯現
J: 睡前食拉麵 H: 如能減少進食可以加冕
J: 定食烏冬淨麵 沒有湯都如盛宴
(H: 若你肯再減去氣味能別再添拖欠)
J: 想嘔亦可一試麵線
(H: 誰敢逼我亮劍)

J: 是腸胃安康的禍 沒排便沖劑幫助
 食完甜品跟生果 一秒已感肚餓
 食人族安躺寶座 換來是脂肪超荷
 為何連躺也怯懦 仍然尚會肚餓

好鐘意呢段
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

笑死了XD
改詞好洗腦~~

D詞好噴,好正xd

即食麵 拉麵 通通要食過曬先得  ps:歌詞好搞笑

呢篇啱音又好笑嘅值得更多人睇

username 發表於 2015-10-4 22:52

埋泥睇啦 埋泥睇啦

其實TITLE令我諗起落棺...

username 發表於 2015-10-4 22:52

多謝支持

Good!

Good!
cheungsiuming 發表於 2015-11-1 10:15

多謝支持

李克勤個part寫得唔錯

做咩推古董post?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

讓世界豔羨
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

好聽 5分
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

做咩推古董post?
matthew1990 發表於 2016-6-29 12:36
好聽 5分
HOTMAN 發表於 2016-7-5 14:16
讓世界豔羨
John 發表於 2016-7-5 14:16
好聽!
nicholashin 發表於 2016-7-5 14:20

QWE 發表於 2016-7-5 14:51

多謝各位集體推post

希望樓主可以改下一個都不能少

Phil or Hacken
Also why do you sleep so late?
nicholashin 發表於 2016-10-14 04:41

可能wake up early le
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

可能wake up early le
HOTMAN 發表於 2016-10-14 08:12

可能do not sleep le

希望樓主可以改下一個都不能少
RVHOCPC 發表於 2016-10-14 04:39

暫時下一個目標係冬天出首改篇我的離開也是愛

可能do not sleep le

暫時下一個目標係冬天出首改篇我的離開也是愛 ...
KITSTON 發表於 2016-10-14 11:41

想問下係邊個冬天?

想問下係邊個冬天?
RVHOCPC 發表於 2017-10-1 23:19

上世紀

上世紀
KITSTON 發表於 2017-10-1 23:32

咁邊個冬天先搵到工?