返回列表 發帖

台北大露背搞音樂會 女神蔣雅文預告強勢回归香港

高登女神蔣雅文(Mandy)早年移居台灣花蓮生活,今年一月一日低調下嫁從事服裝生意的男友「品客叔叔」,二人透過網路發動集資計劃,籌集資金於台北中山站附近開設工作室Ferment Store。Mandy夫婦原本打算喺 28 日內籌集 50 萬元新台幣(約港幣13萬),結果只係用咗短短 28 小時就順利完成。隨後佢增設 60 萬、80 萬及 100 萬新台幣的目標,最後共籌得約 140 萬元新台幣(約港幣35萬)超額完成。

當時Mandy表示會將籌得款項分成兩份,一半會用於店舖維修工程;另一半則回饋投資者,舉辦音樂會及回港設立Pop up store。噚日佢同「品客叔叔」對兌承諾,包下台北小巨蛋星光廳舉行音樂會及創意市集,Mandy除咗同老公合唱情歌、獨唱廣東歌〈心亂如麻〉、國語歌〈龍捲風〉、〈忽然之間〉、〈距離〉等等,仲拉埋蔣爸爸對唱〈無言的結局〉。著上大露背長裙嘅佢仲自言係「歐巴桑」(阿姨),事後佢喺facebook po文指自己多次破音,不過仍然感謝大家支持:「真的非常感謝大家特意來到這裡,去聽我頂著沙啞嗓子,但硬要碎碎唸的歐巴桑堅持(連講話都可以破音),可以順利完成這一個半小時的表演已經足夠酬謝神明啦。」佢亦透露嚟緊就快返香港舉辦的Pop Up Store,下半年仲有好多機會同大家見面添。

Mandy連日來為音樂會閉關練歌。(網上圖片)

完全睇唔出Mandy已經32歲,女神真係當之無愧。(網上圖片)

早排佢就喺facebook公佈音樂會詳情,不過門票並冇公開發售,一票難求。(網上圖片)

噚日Mandy喺facebook透露,即將返香港舉辦Pop Up Store,仲話下半年仲有好多機會同大家見面。(網上圖片)

高登女神蔣雅文(Mandy)噚日同老公「品客叔叔」包下台北小巨蛋星光廳,舉行音樂會及創意市集,Mandy仲著上大大露背格仔長裙表演,認真殺死人。(網上圖片)

番香港同DON合唱啦不如!!!

番香港同DON合唱啦不如!!!
rubylovessss 發表於 2015-7-22 11:56

合唱傻女

做咩唔唱返以前係英皇d 歌?
人大了珍惜今次不可有下次

alexleung 發表於 2015-7-22 12:52

聽人講是版權問題

合唱傻女 ?
jun518 發表於 2015-7-22 12:07

Mandy唱傻仔, Don唱傻女! 合唱傻瓜!

alexleung 發表於 2015-7-22 12:52

聽人講是版權問題
jun518 發表於 2015-7-22 13:14

係合約問題
當年佢同英皇提早解約
條件係唔可以唱返以前嘅歌
同埋唔可以喺香港作公開演唱

之前接嘅相機廣告
都係以素人身份接拍
唔可以用藝人身份

不過音樂會當日佢好似俾結他手擺咗上檯
encore 位唱咗《白日夢》
但呢 part 唔會 upload 上網
如果一個普通人能左右一些人的決定
這些人也未免太可笑了吧

《一個怪異小圈子》

以前3T時代都幾中意佢,相信佢回歸樂壇仍有好多Fans的。

獨唱廣東歌 心亂如麻
係唔係 Janice 嗰首呀? xd

好鍾意佢覺得佢好靚
但老老實實佢唱歌真心覺得好難聽

嫁得几好啵

嫁得几好啵
faith 發表於 2015-7-23 00:44

應該話【品客叔叔】人品好.同到佢一齊

好鍾意佢覺得佢好靚
但老老實實佢唱歌真心覺得好難聽
Frankiekiekie 發表於 2015-7-22 19:55

佢唱歌頂多算普通而已..

獨唱廣東歌 心亂如麻
係唔係 Janice 嗰首呀? xd
lokben 發表於 2015-7-22 19:37

正是

誰了解 為著這喜歡養狗的男孩。。

其實當年 Don& mandy d 歌不錯喔..
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

当年是看她演那部妓女的片子喜欢她的,高冷

果陣既合唱歌
到依家唱K都仲會聽到人點
尤其是果首懶醒...

佢係元創坊短暫開鋪...有無過去搵佢?

慳翻淡氣好過啦,以前作個人發展一d都唔紅,點解描述到佢好似曾經系一線歌手甘,根本已經無乜人記得佢