返回列表 發帖
比較想知會唔會成為全cm最多5分的歌?BTW而加紀錄係邊首最多5分?5分有幾多%?

我都覺。我以為得我一個覺得。寫得有小小刻意,但佢表達起上嚟已經有進步㗎喇,希望係我小人之心 ...
kayzzz 發表於 2015-7-25 04:20

我地又唔係劉浩龍,好難對美祖念念不忘同耿耿於懷......

想同所有話羅生門hit同KAY無關嘅人講:

你試下係Google打"羅生",而第三個搜尋建議係"羅生門 謝安琪",可以見 ...
kayzzz 發表於 2015-7-25 17:02

份詞關kay事,d重點字眼係現實kay有關例如
福島-臨崖
冰島-slowness/載我走
狄更斯-最好的時刻
唔知 wyman 有心定巧合

成日覺得d藝人歌手無你地講到咁小氣咁複雜,有時會唔會諗多左?

哇!呢個post做左cm熱門主題第二名!之前有無歌做到?

有人話個女主角係講阿嬌
Juno同阿嬌合唱會點
rubylovessss 發表於 2015-7-27 09:49

耿耿於懷係04年的歌 ,傳佢鍾意嬌係06年

1.「情」有相似
首先《羅》嘅故事與當年「龍嬌戀」嘅時間、背景都相當脗合,有傳2006年Juno開始情傾阿嬌 ...
rubylovessss 發表於 2015-7-27 12:39

除左第一點fail 外 其他點我無意見

任何事情有謝安琪就會無限delay
nicholashin 發表於 2015-7-28 13:13

幾時改名做 delay琪?

首歌紅到分手跳樓都關佢事....

邊個歌手得?梁洛施又太細吖。葉佩雯或者梁詠琪其實都勉強可以吖,彭羚又好似老咗啲。 ...
kenneth 發表於 2015-7-30 06:18

Kelly?

《蘋果》專訪

《羅生門》引起嘅共鳴,係源自我哋面對舊愛不捨及執迷,十二年前嘅《耿耿於懷》已經說明若懷 ...
rubylovessss 發表於 2015-7-30 21:16

2:8比合唱真係好破格,我buy

另一個project —— 《鬼同你update》。
Issac_12A 發表於 2015-7-31 14:28

個女主角好多年前搭小巴撞車死左ga la ,你唔知咩?

頭先調轉個mv播 成個mv個feel好恐怖 女主角好似死左咁

點倒轉播?
abcxyz302006 發表於 2015-7-31 17:28

有d app 可以將條片 倒轉播的你打 reverse video 之類

YouTube個 total clicking rate 好似過左700萬.....