返回列表 發帖

CM會員共和榜特約: 2015年度 我最喜愛的歌曲第二季季選

CM會員共和榜特約: 2015年度 我最喜愛的歌曲第二季季選

回到最初,返璞歸真,讓當年的情懷,在今日延續。

主持: powerful
日期: 2015年7月26日
時間: 20:35

候選歌曲名單:
01. AGA - 若
02. C AllStar - 上車咒
03. C AllStar - 逾越生死
04. goldEN - 必要的沉默
05. K.I.S. - 東角遊民
06. movin' - 小確幸
07. Mr. - 邊城
08. Robynn & Kendy/林奕匡 - 新一天
09. Supper Moment - 幸福之歌
10. Supper Moment - 煩擾中起舞
11. Yellow! - 時間靜止器
12. 小塵埃 - 飛吧! 獨角仙
13. 方皓玟 - 虛偽
14. 吳雨霏 - 我敢愛
15. 吳業坤 - 原來她不夠愛我
16. 李榮浩 - 不將就
17. 林二汶 - 只怕不夠時間看你白頭
18. 林欣彤 - 我們都是這樣長大的
19. 洪卓立 - 回到最愛的那天
20. 容祖兒 - 飄紅
21. 張敬軒 - Do What You Want
22. 連詩雅 - 為何要我愛上你
23. 陳奕迅 - 無條件
24. 陳柏宇 - 回眸一笑
25. 陳柏宇 - 別來無恙
26. 麥浚龍/莫文蔚 - 瑕疵
27. 馮允謙 - Let's Keep This Tonight
28. 劉浩龍 - Change Your Life
29. 鄭欣宜 - 你瘦夠了嗎?
30. 黎曉陽 - 快樂很慢
31. 盧巧音 - 哲學家
32. 薛凱琪 - 所有下雨天
33. 鍾舒漫 - 改潮玩代

留大名支持

今季有 d 難估, 就估

留大名支持

今季有 d 難估, 就估
22.  ...
chanchan0909 發表於 2015-7-25 22:15
CBM季選頭五 將回眸換做別來嘛

我估有呢幾首份:

本來諗住估有 你瘦夠了嗎?,
但好似上季頭10有佢份, 今次未必入得到
可能會係 為何要我愛上你/無條件 入到
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

留名支持!!!

有不祥預感 shega入唔到

留名支持!!!

有不祥預感 shega入唔到
ed8671ed 發表於 25/7/2015 22:39

都無左九成架啦唔洗諗啦

終於要舉行啦, 聽日一定入場支持, 好期待啊
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 拯救我自己 - 陳慧敏

估呢五首

26. 麥浚 ...
on07111 發表於 2015-7-25 22:53

eason未必入, 共和成績又mama
反而有d擔心jason兩首會唔會分薄票源

投左
01. AGA - 若
30. 黎曉陽 - 快樂很慢

lm等睇今次有進步中到2首

投咗
15. 吳業坤 - 原來她不夠愛我

應該中到 Supper Moment 一首,Juno、Jason、Eason 我都無投,因為對佢哋有信心,
另外唔想 Fi 太少票,所以投咗所有下雨天。

其實我冇投票  但係我一定要會支持POWER 兄

唔知祖祖首飄紅入ng入到呢 利申撐祖
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

心水黑馬

非心水黑馬

COMBINED
47. Bring Him Home
week16
1 . 林芊瑩 Let Go

投左
01. AGA - 若
26. 麥浚龍/莫文蔚 - 瑕 ...
bagfgfcde 發表於 2015-7-25 22:58

投咗阿迦+1
上季唔入but今季都好渺茫 嗚嗚

btw 唔知今季有冇歌0票

01. AGA - 若
11. Yellow! - 時間靜止器
AGA同野佬~至於fifi,作為盲粉投下佢啦
男孩們來約你一般送花,而無人能似我親手種花

留明等聽晚睇SHOW, 支持力量哥~
BTW 今季首首都半斤八兩, ME唔識估

投咗阿迦+1
上季唔入but今季都好渺茫 嗚嗚

btw 唔知今季有冇歌0票
ed8671ed 發表於 2015-7-25 23:36

this two
?
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

eason未必入, 共和成績又mama
反而有d擔心jason兩首會唔會分薄票源
kevinlai1621 發表於 2015-7-25 22:56

我都係驚, 所以投曬兩首 投埋美肥, 上季入唔到好可惜, 今季都唔抱好大希望啦咁多正歌
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

this two
?
hinz 發表於 2015-7-25 23:38

28. 可能係

me 投左
08. Robynn & Kendy/林奕匡 - 新一天

我都係驚, 所以投曬兩首  投埋美肥, 上季入唔到好可惜, 今季都唔抱好大希望啦咁多正歌 {:1_ ...
JasOh103 發表於 2015-7-25 23:39

我都有諗過投曬兩首, 但今季太多好歌, 所以最後投左別來only

投左
05. K.I.S. - 東角遊民

kris bb
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

連自己投左未都唔記得TIM~

this two
?
hinz 發表於 2015-7-25 23:38

呢首都似

===========================
投咗 shega/aga/肥婆/candy/yellow
志在幫佢哋唔好排咁後

事先申明,我係投左上車咒既,大家唔好咁睇小 C Allstar 啦!

btw, 大家知道點解我揀呢幅圖個可?  今次top 5 既tag 都會同佢有D關係。

小確幸有我支持唔會0票

Tag同羅生門有關, 咁cas/jason/juno應該都有份, 另外估sm&eason
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

呢首都似

===========================
投咗 shega/aga/肥婆/candy/yellow
志在 ...
ed8671ed 發表於 2015-7-25 23:45

呢首應該唔係

小確幸有我支持唔會0票
nicholashin 發表於 2015-7-25 23:51

我都有支持

事先申明,我係投左上車咒既,大家唔好咁睇小 C Allstar 啦!

btw, 大家知道點解我揀呢幅圖個可?  今次top  ...
powerful 發表於 2015-7-25 23:49

我淨係睇到"(這漫長)頹垣敗瓦"
投左
01. AGA - 若
14. 吳雨霏 - 我敢愛
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

投左 04. goldEN - 必要的沉默 / 14. 吳雨霏 - 我敢愛 / 23. 陳奕迅 - 無條件 / 27. 馮允謙 - Let's Keep This Tonight / 31. 盧巧音 - 哲學家
留個美名

btw睇返上面 原來咁少人投霏姐
又話cm係吳雨霏論壇 原來一投票就現形
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

我miss 左投票

希望jason入一隻先
別來下季都ok.

暫時未有人話投畀呢幾首歌
10. Supper Moment - 煩擾中起舞
12. 小塵埃 - 飛吧! 獨角仙
13. 方皓玟 - 虛偽
16. 李榮浩 - 不將就
17. 林二汶 - 只怕不夠時間看你白頭
33. 鍾舒漫 - 改潮玩代

10. Supper Moment - 煩擾 ...
nicholashin 發表於 2015-7-26 12:30

放心飄紅起碼有我一票 愛祖力出動
其實今季幾多好歌
投左:
20. 容祖兒 - 飄
27. 馮允謙 - Let's Keep This Tonight
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

10. Supper Moment - 煩擾 ...
nicholashin 發表於 2015-7-26 12:30

我有投不將就 !!!

呢到仲投左 煩擾 同 phil red

頹垣敗瓦第1?
我記得有投飄紅同煩擾中起舞

10. Supper Moment - 煩 ...

CAS 至少有我一票

柏宇2首投哂

10. Supper Mome ...

二汶safe
因為我有投

投左

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

我都係投咗快樂很慢
我估錯這個世界得到教訓

btw睇返上面 原來咁少人投霏姐
又話cm係吳雨霏論壇 原來一投票就現形
John 發表於 2015-7-26 01:52

就係知吳雨霏贏硬所以先投其他人,等佢地唔使0票

唔知有冇驚喜呢?!

Starting in an hour.

播首暖場曲先:

一線霏盛裝登場

唔知成個show幾耐
唔該唔好阻住我OT

希望Jason兩首入晒

支持
JM 2016

支持
張少 發表於 2015-7-26 19:50

張少好少可係季選捧場wo

--

前奏第二波:

基於樂迷近日熱播新曲,引起大家激烈討論港式流行曲繁複混亂,要聽多D 唔同 music genre 既關係,我特別推介相信大家都唔會懷疑其地位既神曲,旋律簡單易記,歌詞亦一針見血又有積極意思,免於過份沉溺:

當然就係《世界真細小》喇!!

好奇代 倒數4分鐘
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋