返回列表 發帖

暗戀你的好處 - A2A

單選投票, 共有 31 人參與投票
74.19% (23)
3.23% (1)
9.68% (3)
0.00% (0)
12.90% (4)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲: 暗戀你的好處
主唱: A2A

派台日期: 2015-07-27

作曲:陳考威 / 齊樂平
填詞:林若寧
編曲:周俊傑
監製:陳考威 / 周俊傑

她她她她對你風魔 數一數優先者只有一個
排著隊等的等到麼
真的不必佔有很多 一拖手幻象都一手敲破
情願多一些空間觀察過

無需相處 無需風雨 無需要負擔相戀的害處
模仿親暱 模仿一起過日子 製造遐想足夠自娛
如公開了 難以捉住 惟恐你避開就不好意思
示愛都講暗語 但願熱情止於
幻想你 有了靈魂支柱

穿梭歐洲逛逛東京 想一想牽牽手經已高興
營造出風景欺騙眼睛
分享早餐設計溫馨 單戀的造夢者不需呼應
期待的一刻出於假設性

無需相處 無需風雨 無需要負擔相戀的害處
模仿親暱 模仿一起過日子 製造遐想足夠自娛
如公開了 難以捉住 惟恐你避開就不好意思
幻想你 夠我靈魂做支柱

態度既曖昧又是懸疑 都不算壞事
留在這位置 後果都不會知

無需相處 無需風雨 無需要負擔一起的害處
模仿親暱 模仿一本故事書 塑造王子代入公主
如公開了 難以捉住 惟恐你避開像貓捉老鼠
認識你 似個偶像被關注

not bad!大路k歌
love wins!

A2A首首歌都幾好聽,不過呢首K得黎又唔夠搶,好難彈出...

她她她她對你風魔 數一數優先者只有一個

曲唔係唔好, 但vocal d咬字有d突兀
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

仲係gold typhoon嫁喎

評分人數

HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

回復 6# hinz

華納ga
love wins!

仲係gold typhoon嫁喎
hinz 發表於 2015-7-28 15:52

即係華納純粹收購金牌,金牌仲未執?咁o既話點解要踢走鄒文正
BTW 首歌越聽越好聽

真心好好聽
5分
>3<

曲唔係唔好, 但vocal d咬字有d突兀
kevinlai1621 發表於 2015-7-28 13:30

因為帶廣州音
love wins!

因為帶廣州音
ivanbb 發表於 2015-7-29 01:09

但上次love me 都無咁誇
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

即係華納純粹收購金牌,金牌仲未執?咁o既話點解要踢走鄒文正
BTW 首歌越聽越好聽{:1_11 ...
KITSTON 發表於 2015-7-28 17:02

真慘過份整走男神,not bad

呢首我比3分 罐頭味太濃
聽到一半 少啲精神真係隨時訓得
btw 乜佢地唔係跳開舞架咩
因乜事連續兩首都係呢啲吃力不討好既歌?
見市場容納唔到佢地就轉型咁可惜?
Happy and Blessed.

因為帶廣州音
ivanbb 發表於 2015-7-29 01:09

又唔見張敬軒有

MV特登去埋美國拍
但4台完全唔上,華納有無做野

佢地d慢歌有一手,好舒服