返回列表 發帖

[Aug/4/2015] 一路走來 - 梁漢文 (EP + DVD)

歌手:梁漢文
唱片名稱:一路走來
唱片封面:

推出日期:2015/8/4
唱片類型:EP + DVD

TrackList:
CD:

1. 一路走來
2. 主角一號
3. 暫時分開
4. 回到當初

DVD:
1. 一路走來
2. 主角一號

附加資料:
一路走來到中場表演
為人生下半場揭幕前作總结

梁漢文最新廣東EP
側田為Edmond打造全新曲風:一路走來
中場表演主題歌:主角一號
接力推介情歌:暫時分開/回到當初

出處:Sky Music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

年年都系得幾首新歌、不過會支持

佢真係好慘, 越撈越霉, 演唱會都冇乜聲勢
【This is MC】澳門見

英皇咩?
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

都冇計~~~公司從來都吾宣傳???
自7友后隻隻碟都HEA做~上次隻9吾搭8,今次隻碟係悶
個COVER好似隨便搵張相放上去~~無語~
男版KELLY~悶....如果我係公司老板寧願棒新人...
都吾幫佢出~好似感覺回吾到本咁~!

英皇咩?
KYC0347 發表於 2015-7-28 18:14

蛋記都多佢一隻mv
最新plug嗰首有mv又唔放埋落去 :0)

佢霉既程度應該可以用"一路好走"黎形容多啲

當年七友隻碟、艦隊隻碟, 到後來THE STORY OF JUNE 哩三隻碟真係好正~
但哩三隻碟後就無以為繼, 完全冇隻係聽得入耳

佢真係好慘, 越撈越霉, 演唱會都冇乜聲勢
lemontea1069 發表於 2015-7-28 18:08

年年有碟出,又開到红館,都唔算惨了

近年最好已經係擁抱三部曲
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

以為佢會又出精選tim...
其實出呢張ep對佢演唱會有乜幫助?

都冇計~~~公司從來都吾宣傳???
自7友后隻隻碟都HEA做~上次隻9吾搭8,今次隻碟係悶
個COVER好似隨便搵張相放 ...
RABBITHOU 發表於 2015-7-28 18:17

其實the story of june之前都好正常~
應該係金牌出事之後佢就開前唔掂~

除咗一路走來,其他都悶
我估錯這個世界得到教訓

三個字:摺得埋
love wins!

當年七友隻碟、艦隊隻碟, 到後來THE STORY OF JUNE 哩三隻碟真係好正~
但哩三隻碟後就無以為繼, 完全冇隻係 ...
Kyle_ 發表於 2015-7-28 19:04

最正明明係中間隻03四季
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

唔鍾意主角一號
但係仍然會買隻支持佢

其實the story of june之前都好正常~
應該係金牌出事之後佢就開前唔掂~
kenny1102 發表於 2015-7-28 21:19

如果當初paco唔簽古巨基,同埋古唔系04年突然爆紅的話,edmond可能都穩上一線了

其實有得出碟已經算係甘
睇下同公司既王菀之........

王菀之吾同~吾計唱歌佢仲有電視電影入左屋算紅~仲有舞台劇~
但梁生除了唱歌冇樣得~但其實佢唱歌都吾掂~能出碟同開演唱會真是非
常懷疑真是回到本~~加上今次隻碟零宣傳又冇HIT歌~~???
真是一個個迷????

如果當初paco唔簽古巨基,同埋古唔系04年突然爆紅的話,edmond可能都穩上一線了 ...
阿mark 發表於 2015-7-28 23:19

佢真係重新做人之後 咁多年黎都紅歌唔紅人
501 七友係好紅
但年尾03四季又仆直, 新聞女郎紅唔起
之後effort & love K歌反彈 但都係得歌紅

90年代個陣就唔知了
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

佢真係重新做人之後 咁多年黎都紅歌唔紅人
501 七友係好紅
但年尾03四季又仆直, 新聞女郎紅唔起
之後eff ...
John 發表於 2015-7-29 01:23

90年代,衣櫃里的男人,好朋友時期,都系红歌唔红人

邊個會買
應該本身都唔會印好多隻碟

邊個會買
hosealiu 發表於 2015-7-29 22:22

如果Edmond簽一堆到時擺係紅館門口賣都應該促銷到幾廿張既

呢條友究竟靠咩搵食?
出EP真係令人胃口大減

又係出ep lol
佢上一隻大碟好似已經係11 年 一再問究竟 果隻
隻碟仲要唔計remix 同番唱得番8 隻歌lol

真係霉到出咗碟幾日都冇人理

4首歌就真係毫無好感
(其實根本就唔識欣賞梁炳嘅唱功 lol)
但冇plug嗰首 回到當初 點都好聽過 暫時分開lor -___-

邊個會買
hosealiu 發表於 2015-7-29 22:22

上次係荃灣廣場見edmond哥幫佢上隻垃圾發霉臭爛碟搞簽名會
都有唔少c9買完餸拎住啲魚蝦蟹走去r簽名架
Happy and Blessed.

呢條友究竟靠咩搵食?
出EP真係令人胃口大減
Cklababyk 發表於 2015-7-29 22:58

靠佢班重量級朋友華星三寶同BIG4

靠佢班重量級朋友華星三寶同BIG4
Kyle_ 發表於 2015-8-10 21:09
無佢地 梁漢文應該好難撐到而家
所以人脈真係好重要

Support~~~
不過佢紅歌不紅人