返回列表 發帖
Stephy有時間的話希望上到勁歌錄影啦

搞咩joey唱世界真細小唱得咁辛苦
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

百年不合wor
hinz 發表於 2015-8-25 16:26

可能打錯歌名啊??唱百年不合把鬼咩

勁歌金榜真係慢電台幾拍,有時都唔止
上次13年PLUG半邊生命
14年個陣先上榜,過晒PROMO啦

可能打錯歌名啊??唱百年不合把鬼咩
PangChiYeung 發表於 2015-8-26 01:55

而家唔係好鍾意唱新歌加上Plug嘅咩
如果冇打錯EPG
可能相安無事係下wk冠呢
唔會冠完港姐歌再連續冠熊貓首歌掛

勁歌金榜真係慢電台幾拍,有時都唔止
上次13年PLUG半邊生命
14年個陣先上榜,過晒PROMO啦 ...
cakeiii2000 發表於 2015-8-26 12:16

因為當時tvb放寬左唔使簽歌星合約都可以plug歌
    所以寰亞先plug呢首gar姐

而家唔係好鍾意唱新歌加上Plug嘅咩
如果冇打錯EPG
可能相安無事係下wk冠呢
唔會冠完港姐歌再連 ...
ed8671ed 發表於 2015-8-26 12:25

tvb有咩做唔出
  仲要自家製重點項目主題曲

tvb有咩做唔出
  仲要自家製重點項目主題曲
kevinlai1621 發表於 2015-8-26 12:32

仲有吳XX兩連冠
邊夠佢玩?

鄒文正、陳詩欣、曾詠欣 錄影左勁歌

張紋嘉都錄咗了

自己節目既歌就2>1
勁歌榜越搞越cheap
都唔知條友係咪第2個台派去刻意搞cheap勁歌去既
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

2015.08.29 - 陳柏宇、黎曉陽
播出日期: 2015.08.30 (日)       

音樂為世界共通語言,同樣會參與歌曲創作的陳柏宇(Jason)和黎曉陽(Michael)亦指,把自己的想法和感受融入歌曲當中,便能較易向外界傳遞歌曲訊息。而且,音樂能增加聽眾的幻想空間,使其投入其中。

投入演唱,最重要是演技?Jason帶來悲傷情歌<別來無恙>,直言不能單靠個人經歷演繹歌曲中的悽慘,並笑指「夜闌人靜千祈唔好聽」。他還自爆工作效率奇低,指最誇張曾花三天時間錄製一首歌曲。

年輕一輩討厭被標籤,而作為90後的Michael卻以歌曲高呼「我是<香港傑出廢青>」。Michael由街頭唱到舞台,當中有何契機令他投身樂壇,而正式成為歌手後又有何感受?

「超級勁歌推介」有許廷鏗<迷宮>、關心妍<關家姐>及王梓軒feat.陳奐仁<點止冰冰>。另外,亦有久保田利伸<Loving Power>、By2<Cat and mouse>、Take That<Let In The Sun>及Lenka<Blue Skies>MV。

陳柏宇黎曉陽
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

今次應該聽到live full version別來無恙 ... 喇掛?

wow 呢集必睇

謝文欣同連詩雅一齊, 好難分
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

sunday 係 超級勁歌推介 :O

唱到成首苦情歌咁嘎

唱到成首苦情歌咁嘎
ed8671ed 發表於 2015-8-29 23:07

佢把聲咁沉嘅?

謝文欣同連詩雅一齊, 好難分
hechart 發表於 2015-8-29 23:05

Shiga好樣好多下話
02 著地 - 鄧麗欣

打字幕條友係咪唔識分 retro 同 rapture 點解 :0)
佢把聲咁沉嘅?
rubylovessss 發表於 2015-8-29 23:09

用咗慘情腔唱掛

鏗鏗都咪咀??
HKSONG Wk3冠軍: 夜視鏡 - 陳卓賢 www.hk-mcc.net/charlie/hksong fb,ig: hksongchart

好明顯咪咀
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

鏗鏗都咪咀??
hechart 發表於 2015-8-29 23:11

咪咀咪得好假。係佢第一次咪咀?

shiga唱得好mama, 開頭d ad lip 太伸吟

嘩,真係難得一見! ... 嘅咪咀
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

點止冰冰live....轉台

望著yan ting個樣點食得落雪糕
02 著地 - 鄧麗欣

hanjin好正!

嘩,真係難得一見! ... 嘅咪咀
Bluejays 發表於 2015-8-29 23:16

亨亨是咪病咗。近鏡影到佢個樣好殘。

一夜成名又咪咀

再咪
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

佢三個唱得好作狀

星夢三子都要咪咀

今集搞咩, 咪咀又播半首mv

佢三個唱得好作狀
Ald 發表於 2015-8-29 23:24

"To Be Miss Hong Kong" 果句有無可能3個都唱得咁輕鬆

想點樣星夢班友
痴L線
02 著地 - 鄧麗欣

連咪兩首。聽堅堅講野把聲又好正常。

可唔可以尊重下佢地三個?
唔明點解要佢地咪咀

第4-6位...
星夢三傻會輪流冠?

唱到成首苦情歌咁嘎
ed8671ed 發表於 2015-8-29 23:07

明明係開心歌但10句有8句都皺哂眉頭咁唱
cd ver好聽過live
live無哂果種跳脫感覺

live無哂果種跳脫感覺 ...
tungbilly 發表於 2015-8-29 23:29

有跳脫感覺都係錄音室較出嚟啫,體諒下啦。

live無哂果種跳脫感覺 ...
tungbilly 發表於 2015-8-29 23:29

要比多 D 鼓勵碎雅嘎
佢唱慣慘情歌嘛
本週冠軍歌: 白髮齊眉 - 鄧小巧

我都唔明點解要咪咀?咁耐鏗鏗都未試過。

我真係唔 L 識得欣賞鄭生係一夜成名由頭鳩叫到尾嘎

1,4,5,6 都係星夢三子,好誇張。

我都唔明點解要咪咀?咁耐鏗鏗都未試過。
Ching2015 發表於 2015-8-29 23:32

D 歌太 ON DOG DOG 唔識點唱 live 掛

聽日港姐決賽會唔會唱番live呀?

To beeee miss hongkong~~ 好煩

睇完今集
真係對許廷鏗好失望咯
本身已經俾星夢不斷削減我對佢嘅好感
再咁落去就來同鄭俊弘吳若希果班並排
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

睇完今集
真係對許廷鏗好失望咯
本身已經俾星夢不斷削減我對佢嘅好感
再咁落去就來同鄭俊弘吳若希果班並排 ...
JayantL 發表於 2015-8-29 23:36

堅堅平時唱LIVE都OK嘅,今次真係個別事件。

搵堆歌手黎咪嘴
打字幕條友係咪唔識分 retro 同 rapture 點解 :0)

用咗慘情腔唱掛
ed8671ed 發表於 2015-8-29 23:10
咁等到Sunday先可以Call Shiga又真係好慘既

嘩,發生乜事?
係唔係連MMO 都無 所以無得唱LIVE。。 
對於想唱LIVE的歌手無得唱LIVE,係好可憐的。。。 

唱得唔好,反而有得唱LIVE。。。 想點?