返回列表 發帖

[自唱分享] 如《煉金術》般等你先轉性

之前試新咪錄左首歌
好似收得幾好,冇咩雜音

https://soundcloud.com/timmy-cover/9k1i0ogb0d15/s-oFchO

-------
煉金術
作詞:黃偉文
作曲:伍樂城@Baron
編曲:伍樂城@Baron
監製:伍樂城@Baron

給我一團熊火 試煉我
證明我這麼狠狠愛過
期望不多 只要得到過
你身旁 那寶座
給我一場洪水 冷靜我
眼淚太多已匯聚成河
力竭聲嘶請你喜歡我
什麼事都做過 都不能感動你麼

*原來暫時共你沒緣份
 來年先會變得更合襯
 頑石哪天變黃金 我可以等
 融和二人是哪樣成份
 但願虔誠能顯得吸引
 用五十年溶化你 成就 金禧一吻*

不夠激情仍可靠耐性
對付你的冷酷及無情
沉默假使都算種本領
我一定 最安靜
深信忠誠遲早會獲勝
那份固執終於都會被尊敬
如煉金般等你先轉性
除非遺失人性 怎可能一直結冰

REPEAT*

頭白了 還在等 情人預約在黃昏
原來暫時共你沒緣份
來年先會變得更合襯
期待再苦再難堪 我都會忍
談情十年未晚不怕等
渡日如年仍覺得興奮
若最後能溶化你 何用 心急手震

WOW
支持TIMMY BB唱歌

我都想買支咪插notebook唱K用, 請問有冇好介紹?

你把聲好後生

低翻一兩個KEY會好啲

十卜 timmy~~

今次真係好了好多。。。之前TIMMY BB 會唱得好似慢了少少,今次明顯下了苦功。。今次全首都好SMOOTH,兔兔好似現場聽咁正,好開心。。。

TIMMY BB 唱得咁好,希望可以鼓勵多些美版主,會員一起展示下歌喉

最後多謝TIMMY BB ,等兔兔可以訓前聽你歌聲,好好丁

煉金術係老子飲歌黎噶~~~
前排Neway無左我揀直想自殺......
畀你搞到我有d心郁郁
FIGHT for 陳柏宇

上論壇甘耐,第一次聽人地自彈自唱,唱得唔錯,希望管理員繼續唱多d歌啦

oh timmybb 幾時同我合唱

好聽!!
我估錯這個世界得到教訓

釘釘 發表於 2015-8-1 15:18

cm admin合唱?好奇袋

WOW
支持TIMMY BB唱歌
艾石仔 發表於 2015-8-1 00:34

我都想買支咪插notebook唱K用, 請問有冇好介紹?

你把聲好後生
lblemon 發表於 2015-8-1 00:52

我去黃金買幾十蚊果d有埋stand既, 試左幾首都收得清呀
唉, 其實真人look都不乎合真實年齡

低翻一兩個KEY會好啲
stephybest 發表於 2015-8-1 01:11

HAHA, 我用Adobe Audition, 個pitch已經-6架喇

十卜 timmy~~
屮SiU霖屮 發表於 2015-8-1 01:19

thanks your 實扑~~

今次真係好了好多。。。之前TIMMY BB 會唱得好似慢了少少,今次明顯下了苦功。。今次全首都好SMOOTH,兔兔 ...
kk8733 發表於 2015-8-1 01:41

thanks 兔兔, 你都唱下開心下

煉金術係老子飲歌黎噶~~~
前排Neway無左我揀直想自殺......
畀你搞到我有d心郁郁 ...
~蛋撻~ 發表於 2015-8-1 02:55

哈哈, come on~ 快D去唱/錄!
原來美嬅既歌你都鍾意

上論壇甘耐,第一次聽人地自彈自唱,唱得唔錯,希望管理員繼續唱多d歌啦 ...
lca6 發表於 2015-8-1 13:57

thanks support, 之後會有《煉金術》下集ar~
btw, 我唔識自彈架, 用mp3去人聲錄的

見左面先講啦

好聽!!
mrshadowll 發表於 2015-8-1 16:29

thanks ar, 不過呢度有好多有實力之人好過我

cm admin合唱?好奇袋
harryharry 發表於 2015-8-1 20:05

我都好奇袋釘釘把聲

link失效
係咪大陸聽唔到架
初心傷過
重新再跳

幾好聽,唔錯,不過如果用多d腹部運氣上高音會再聽得舒服d

link失效
係咪大陸聽唔到架
MiRi 發表於 2015-8-5 12:48

可能係美國server, 所以聽唔到ssd
翻牆聽xd

幾好聽,唔錯,不過如果用多d腹部運氣上高音會再聽得舒服d
alfred 發表於 2015-8-6 15:06

thankss
係既, 今次口痕唱冇點留意到

[quote]thanks support, 之後會有《煉金術》下集ar~
btw, 我唔識自彈架, 用mp3去人聲錄的

我岩岩follow左你,就等你以後更新歌

我去黃金買幾十蚊果d有埋stand既, 試左幾首都收得清呀
唉, 其實真人look都不乎合真實年齡{ ...
timmy 發表於 2015-8-3 10:34

今年都32歲

有冇人集齊timmy 翻唱歌  我印象中已經超過15首 可以出一張翻唱大碟
nonkul

今年都32歲  

有冇人集齊timmy 翻唱歌  我印象中已經超過15首 可以出一張翻唱大碟  ...
SA弟林 發表於 2015-8-8 19:08

真人look 似剛剛出來做野的仔仔  。。。

今年都32歲  

有冇人集齊timmy 翻唱歌  我印象中已經超過15首 可以出一張翻唱大碟  ...

32 完全聽唔出

唱得幾好~
雖然個key仲係略高
btw 好鍾意煉金術呢首歌

如果個key低翻兩度會唱得飽滿啲。
我想問可以用咩software去人聲?

唱得幾好~
雖然個key仲係略高
bagfgfcde 發表於 2015-8-9 11:25

TIMMY BB 明顯壓沉了把聲唱歌啦,兔兔覺得佢好叻叻。。。兔兔要TIMMY BB 親自教導呀

今年都32歲  

你就32歲  我仲係2X囉

我岩岩follow左你,就等你以後更新歌

lca6 發表於 2015-8-8 07:26

oops....
thanks....我都係即興唱...唔知幾時會有下一首

唱得幾好~
雖然個key仲係略高
bagfgfcde 發表於 2015-8-9 11:25

thanks 美袋
你唱嚟聽下

TIMMY BB 明顯壓沉了把聲唱歌啦,兔兔覺得佢好叻叻。。。兔兔要TIMMY BB 親自教導呀 ...
kk8733 發表於 2015-8-9 17:49

我都唔知點解會咁

如果個key低翻兩度會唱得飽滿啲。
我想問可以用咩software去人聲? ...
kayzzz 發表於 2015-8-9 11:55

我用Adobe Audition 呀

thanks 美袋
你唱嚟聽下

我都唔知點解會咁

我用Adobe Audition 呀 ...
timmy 發表於 2015-8-9 23:45

得30日免費試用版,即係你三十日後唔會再出歌?
   Btw 想聽你唱eason

得30日免費試用版,即係你三十日後唔會再出歌?
   Btw 想聽你唱eason ...
kayzzz 發表於 2015-8-10 00:03

收到風..

32 完全聽唔出
lca6 發表於 2015-8-9 07:31

Timmy 32歲?
咁你真係保養得好好
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Timmy 32歲?
咁你真係保養得好好
matthew1990 發表於 2016-2-14 13:05

做咩推返上嚟講啲唔係事實既野

Timmy 32歲?
咁你真係保養得好好
matthew1990 發表於 2016-2-14 13:05

把聲似23歲

hehe聲
love wins!

做咩推返上嚟講啲唔係事實既野
timmy 發表於 2016-2-14 17:18
突然睇到覺得好好笑
把聲似23歲
kayzzz 發表於 2016-2-14 17:26
hehe聲
ivanbb 發表於 2016-2-14 17:34
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

咁究竟幾時合唱?
我就快等到變薛凱琪