返回列表 發帖

環球歌手被通知唔使出席無綫騷 Kelly承認:有啲拗撬

環球同TVB又仲咩?

咁以後都係搵星夢英皇歌手算啦

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150805/54054380

有報道指大台先前邀請咗環球唱片,派歌手演出《星光熠熠耀保良》,到上月底又通知歌手不用出席,報道指係因為余詠珊背後「操控」云云。

Kelly今日被問及環球歌手是否突然被無綫通知不用出席時,承認確實有此事,又話感到可惜未能獻唱新歌。問到對方有冇解釋原因?佢話:「有啲拗撬,咩原因就唔知,不嬲關係都唔係咁好。」

談到有指係環球歌手未有簽歌星合約,佢話:「我都冇簽好多年,之前都好咗啲,我都有上去唱歌,咩原因真係唔知。」由於只係一晚演出,所以Kelly表示唔會對工作有太大影響。

無綫反口 拒Kelly吳雨霏演出
環球高層:冇理由咁兒嬉

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150805/54055451

近年無綫綜藝節目收視插水,有報道話無綫嚟緊搞《星光熠熠耀保良》節目,搵咗環球歌手陳慧琳、吳雨霏等助陣,點知演出前,無綫高層余詠珊反口,下令踢走晒所有環球歌手冇份演出,有指原因係環球歌手唔肯簽歌星合約,年尾勁歌頒獎禮又唔撐場,冇理由搵佢哋做大騷。

本報向環球助理總經理譚先生求證,佢接受電話訪問承認:「兩個月前,無綫問我哋有冇人做保良?公司覺得冇問題,無綫就話想搵李克勤、陳奕迅、陳慧琳(Kelly)、關楚耀、吳雨霏(Kary)、Mr.,陳慧琳有新歌同年尾開騷,公司度咗Kelly、盧冠廷、Kary嘅檔期,陳奕迅同李克勤檔期就唔得,公司仲提議Kelly同Kary做一part,一直研究唱乜歌,盧冠廷就同Robynn & Kendy,但2星期前收到無綫電話:『Sorry!演出名額滿晒,今次大家合作唔到,下次再合作。』」

譚先生話好奇怪係呢個原因:「冇理由咁兒嬉,覺得好奇怪,公司之前同歌手度期,都要同佢哋嘅經理人交代。」問原因係咪唔玩勁歌頒獎禮?譚生承認:「唔知,第一回優秀選的確冇出席,公司今年都冇玩頒獎禮,但《勁歌》就照上,奇怪點解係呢個答案,一個都冇得留低。」

會否影響以後同無綫合作?佢話:「講真唔會反面乜都唔做,但會問清楚係咪真係落實,下次加倍小心。」

簽名被屏蔽

之前厄到Eason搶救收視
人地宣傳期完左之後就即刻落閘
手段好卑鄙!!最可惜係無得演唱會前聼Kelly唱新歌live...

不過唔係好明點解環球唔比R&B,AGA,Kary去頒獎禮
佢地需要獎項同更多表演機會
如果唔係好難入屋

哦 冇野既
冇kelly同kary兩大天后姐 有jinny咪得囉
Happy and Blessed.

其實上勁歌都好俾面
又唔知自己年尾頒獎禮都係自己小圈子, 咁去黎做咩ze
不過如果係呢個原因, 咁都解釋到點解呢輪環球同太陽都無歌派/上榜
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

環球同TVB關係一向都唔好,而且雙方都無嘗試修補關係。余而家覺得有星夢加英皇已夠卡士,唔使靠環球,環球唔派人出席勁歌,更加唔會比面。其實對環球上緊位的歌手影響最大。總覺得620時代係好D

點解我覺得余大媽又係佢搞事

娛樂頭條有Kelly

姓余果個拎出去斬
【This is MC】澳門見

TVB都幾霸道。。。放飛機!
舞來舞去 不日內開始錄音。

哦 冇野既
冇kelly同kary兩大天后姐 有jinny咪得囉
jose 發表於 2015-8-5 22:01
Jinny想做天后?練好的live先啦! 同埋唔好再咪咀咁唔專業,唔該!

大台同環球兩邊都唔幫, 兩邊都咁CHEAP

幾時先可以見到吳天后拎到TVB 最女!!!!

BTW 題外話, 霏霏真係幾入屋, 今晚老媽子睇東張西望見到霏霏訪問, UP得出佢個名之餘, 仲問我霏霏係咪有左

比余詠珊搞到咁

冇得睇KELLY X KARY

有kelly既話真係好過jinny多多聲

有啲拗撬,咩原因就唔知,不嬲關係都唔係咁好。

kelly 好敢言
上左岸係唔同D

sup 球記  
余XX 好小家 好cheap lor
咁樣玩人
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

大台有jinny&fred,仲洗要樂壇其他歌手?!
成晚比哂佢地唱漣漪同咪咀眼淚的秘密都搞得惦啦,
天王天后丫馬,環記班人算得係咩?
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

kelly 好敢言   
上左岸係唔同D

sup 球記  
咁樣玩人 ...
616.1314 發表於 2015-8-6 00:09
唔通魚詠珊年年比環球玩  得閒鍾意派歌 得閒唔派  宣傳時間曝光機會羅曬 不過頒獎禮就唔去就arm?
年年無線最多人睇純音樂節目都係頒獎禮ga啦
系都要等分豬肉先肯去 投票保證唔到利益就唔去就好值得support?

唔通魚詠珊年年比環球玩  得閒鍾意派歌 得閒唔派  宣傳時間曝光機會羅曬 不過頒獎禮就唔去就arm?
年年無線 ...
jackeungcho 發表於 2015-8-6 00:17

你唔係覺得 Eason 距地投票會輸啊?
...

睇完之後得啖笑...TBB真係爭唔落既
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

反正就系两败俱伤嘅局面啰~

唔怪得Robynn&Kendy要去参加《中国好声音》啦~
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

你唔係覺得 Eason 距地投票會輸啊?
siongguan 發表於 2015-8-6 00:39

你估環球個個都好似eason咁有號召力?
   應該係驚全民投票美霏會無獎。

反正就系两败俱伤嘅局面啰~

唔怪得Robynn&Kendy要去参加《中国好声音》啦~
阿田 發表於 2015-8-6 00:45

上完個垃圾節目咪一樣無人識。

年年無線 ...
jackeungcho 發表於 2015-8-6 00:17

你唔係覺得宜家唔係分緊豬肉啊?
所謂投票咪又係嚟就有唔嚟就無

anyway 希望佢地快D 和好啦
宜家甘真係雙輸
環球得唔到接觸面最廣既媒體 Promote
大台死推星夢班人 Overexposed 令人反感
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

你估環球個個都好似eason咁有號召力?
   應該係驚全民投票美霏會無獎。 ...
kayzzz 發表於 2015-8-6 00:46

我真係唔信上年留不低會無獎
你反霏愛淫係一回事
留不低紅係另一回事
舊年憂愁選得逆轉, 20大不入好正常 (民調都係20大不入)
如果有留不低, 總選一定入到20大

而家點解環球唔玩, 係因為有d無聊傳媒
想用人地d二線星(例如霏妹), 抬頭自己d四五線星(例如鍾嘉欣)啊
我係霏妹, 點解要比隻留不低拎第18位, 然後睇住咩咩咩越難越愛攞金曲金獎?
黃絲雅咁不容易, 結果又係點?咪又係比人一個屈尾十拎個容十年大獎

環球唔去, 係因為去黎都係做佈景版
豬肉得一兩舊, 仲要犧牲自己身價, 成就別人的身價
明明留不低係紅, 明明一係紅, 都係得隻金曲, 仲要係廿大金曲
用咩全公司資源去谷, 得兩隻廿大金曲, 去黎做乜?

謝安琪都係一樣, 不過佢冇得揀咋
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

你反霏愛淫係一回事
留不低紅係另一回事
舊年憂愁選得逆轉, 20大不入好正常 ...
John 發表於 2015-8-6 02:52

上年咪盛傳唔玩係因為霏妹優秀選無獎囉。咁都話我反霏,嬲!

To be frank
上唔上tvb真係唔重要
反正家下會聽歌既人都唔會用電視呢個媒體黎接觸
除非好似越南越愛咁喪播就另作別論

你反霏愛淫係一回事
留不低紅係另一回事

你已經講曬重點
話環球既人可以收皮喇

kelly 好敢言   
上左岸係唔同D

sup 球記  
咁樣玩人 ...
616.1314 發表於 2015-8-6 00:09

老老實實Kelly唔洗靠TVB都已經晚晚月餅廣告見到佢
TVB咁做唔怕得失班廣告商戶?
有Kelly既節目廣告商都會額外比多d錢埋廣告啦

你反霏愛淫係一回事
留不低紅係另一回事

請問舊制下佢地可以憑一同流不低拎多幾個獎? 越南越愛又會紅唔過一同流不低嘅?
Btw做乜話霏妹係2線?睇嚟你先係反霏喎。

世界真細小斷四台
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

好像后果也不会太严重

你反霏愛淫係一回事
留不低紅係另一回事

如果好似你甘講,好似以前分豬肉就無事啦

請問舊制下佢地可以憑一同流不低拎多幾個獎? 越南越愛又會紅唔過一同流不低嘅?
Btw做乜話霏 ...
kayzzz 發表於 2015-8-6 08:39

嗱......我相信舊制下+環球/東亞玩返頒獎禮之下越難越愛連十大都拎唔到

吳雨霏拎過四台歌曲獎+叱咤女3甲黎講
佢係屬於一線歌手(頭定尾就唔需要理會)

回復 32# 風見志郎

點解咁講既?

回復  風見志郎

點解咁講既?
alfred 發表於 2015-8-6 11:06

Hacken唔上得TVB嘛
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

大台有jinny&fred,仲洗要樂壇其他歌手?!
成晚比哂佢地唱漣漪同咪咀眼淚的秘密都搞得惦啦,
天王天后丫馬 ...
liebe 發表於 2015-8-6 00:15

可以想像今年既頒獎典禮收視再創新低

記者有冇做清楚調查
歌星合約早就唔使簽啦

不過近期TVB同環球係有問題啦
都冇plug新歌去TVB

明顯兩邊都有問題啦
TVB衰在用歌手去TVB度做背景板陪襯抬舉星夢既人
然後環球衰在人地宜家優秀選都明顯分豬肉啦
姐係肯俾獎啦 咁你都唔去 咁你都話定唔去咁咪候選名單除名lor
反正留住都係入選唔到既。。。。。

真係唔想成日見星夢班友
啦啦臨搞返好關係 等世界真細小上勁歌唱個live攞返個四台冠

記者有冇做清楚調查
歌星合約早就唔使簽啦

不過近期TVB同環球係有問題啦
都冇plug新歌去TVB

明 ...
PangChiYeung 發表於 2015-8-6 11:25

環球應該只有李克勤不受影響掛, 話曬今次隻歌仲有祖兒
  無理由連英皇一姐都唔俾面無冠掛

你反霏愛淫係一回事
留不低紅係另一回事

留不低上年都無派到去TVB 何來有呢? 次次萬眾同心慈善星輝個啲都請霏架喎 咁以後唔駛旨意佢上啦

無理由連英皇一姐都唔俾面無冠掛 ...
kevinlai1621 發表於 2015-8-6 11:28

環球玩報復唔放人咁點算
   Joey玩Neway多聲道??

環球玩報復唔放人咁點算
   Joey玩Neway多聲道??
PangChiYeung 發表於 2015-8-6 11:40

唔係話克勤同校長係殼王派咩, 你個余詠珊咁得罪老細

冇余詠珊, 關係一早搞返掂啦

陳志雲揸旗既話, 樂壇可能冇吳弱雞呢個人喇
【This is MC】澳門見

世界真細小斷四台
風見志郎 發表於 2015-8-6 09:27

可能可以好似neway咁呢
女聲部分可以上電視

主持會咁tag:「香港男歌手」同容天后 合唱 奪冠

無理由連英皇一姐都唔俾面無冠掛 ...
kevinlai1621 發表於 2015-8-6 11:28

My903寫歌曲版權應該係兩間公司都有,
但係mv版權好似係環記到喎,好似係環記upload
除非容天后上去勁歌錄個live ver.

My903寫歌曲版權應該係兩間公司都有,
但係mv版權好似係環記到喎,好似係環記upload
除非容天后上去勁歌 ...
liebe 發表於 2015-8-6 12:59

咁俾tvb播果個應該係環球掛?

點解偏偏要係KELLY宣傳期搞D甘嘅野@!!@!
好嬲!!! 好傷心!!!!

咁俾tvb播果個應該係環球掛?
PangChiYeung 發表於 2015-8-6 13:01

應該係,
但原來首合唱歌已去勁歌推介,
如果先前簽哂約TBB肯配合宣傳既話,可能不受影響既,
但以TBB小器既做法,大可以立即OUT走,好似當年謝安琪活著咁,
更何況今次都未上榜,更好做

尋晚都有播超級勁歌推介- 世界真細小MV足本
假使世界原來不是你預期
別忘記你是你本身的傳奇

冇余詠珊, 關係一早搞返掂啦

陳志雲揸旗既話, 樂壇可能冇吳弱雞呢個人喇 ...
lemontea1069 發表於 2015-8-6 11:55

最僧余婆,陳志雲醒好多。