返回列表 發帖
最僧余婆,陳志雲醒好多。
Ching2015 發表於 2015-8-6 14:05

以前覺得陳志雲唔好, 點知出個620
覺得620唔好, 又整個余婆

而家覺得陳志雲已經好好
【This is MC】澳門見

回復 52# lemontea1069
620都好過佢,最僧余婆硬捧Jinny同翠魚,而家愛回家見到黃翠如便轉台,同埋果首甚麼眼淚咁都可以雙週冠,好心唱唔到live就唔好比佢再咪嘴出醜。

回復  lemontea1069
620都好過佢,最僧余婆硬捧Jinny同翠魚,而家愛回家見到黃翠如便轉台,同埋果首甚麼眼 ...
Ching2015 發表於 2015-8-6 14:38

620 年代D劇都好睇過而家啦 (唔好意思有少少OT)
音樂更加唔駛講, 俾佢2公婆玩死晒

老老實實Kelly唔洗靠TVB都已經晚晚月餅廣告見到佢
TVB咁做唔怕得失班廣告商戶?
有Kelly既節目廣告商都會 ...
kenneth09 發表於 2015-8-6 08:09

或者人地已经拉够赞助揾够quota,梗系益自己友先
Let’s Сelebrate

其實有環球歌手真係好睇啲
黎黎去去都係個班人收視梗係會插水啦

上完個垃圾節目咪一樣無人識。
kayzzz 發表於 2015-8-6 01:00

好少少啰。虽然系节目上唱得真系超级麻麻。
Pick me Pick me up
我的梦境 等你 唤醒
这美丽 将要因你 亮起

My903寫歌曲版權應該係兩間公司都有,
但係mv版權好似係環記到喎,好似係環記upload
除非容天后上去勁歌 ...
liebe 發表於 2015-8-6 12:59

就算個MV系環球版權 TVB都係照播可也宜家唔係版稅風波  因為版稅tvb已經比曬  tvb播MV只要計返錢就得
之前版稅風波就真係未king好價錢要盡量不使用環球作品 如果唔係上到法庭就輸  系電影同舊劇入面有先一定要談判
宜家tvb鍾意播就播  盡量唔播就可以減低你環球收入
唔同neway宜家仲打緊官司
而且優秀選宜家系環球自己書面回覆話唔玩 tvb先系名單delete
而且你話個d投票會輸比鍾嘉欣個d  禁真係人氣唔夠 唔夠受歡迎
宜家tvb系最受歡迎男歌手女歌手  一向都係受歡迎人氣行先  而唔係最佳音樂為指標
我真係唔覺得kary d歌好紅
就算aga 首一好紅 aga都係新歌手 唔通即刻羅女歌手o羊
而且越難越愛真係hit  以前環球tvb關係好時咪又係有take benefit過主題曲 例如歲月如歌~宜家就輸打贏要

就算個MV系環球版權 TVB都係照播可也宜家唔係版稅風波  因為版稅tvb已經比曬  tvb播MV只要計返錢就得
之前 ...
jackeungcho 發表於 2015-8-7 00:57

歲月如歌係英皇噶
...

冇余詠珊, 關係一早搞返掂啦
陳志雲揸旗既話, 樂壇可能冇吳弱雞呢個人喇 ...
lemontea1069 發表於 2015-8-6 11:55

根本最大問題係姓余條八婆同佢老公問題
成班垃圾打手俾人BAM極都仲有面死出黎柒

根本最大問題係姓余條八婆同佢老公問題
abcxyz302006 發表於 2015-8-7 23:59

我上次係街撞到佢真係有鬧佢既衝動

之前 ...
jackeungcho 發表於 2015-8-7 00:57

AGREE.環球主題曲當年 希望 咪攞曬彩啦。其實我都好反感TVB將星夢班人捧到咁,但優秀選不是早就變返分豬肉嗎?講返投票,13年投票既時候EEG都有參加,又唔見輸比星夢?先唔講容天后,14年優秀選張智霖泳兒既票數已經高過大部分星夢歌手(印象中系好高),問題系環球既歌手怕輸,人氣除左上岸個D,其他真係好弱。
learn from the past

lemontea1069 發表於 2015-8-8 00:56

幫我鬧埋

TBB D 節目都係得啖笑

lemontea1069 發表於 2015-8-8 00:56

無咗佢就安落晒架啦

其實佢地有無破過冰?
次次耐唔耐又反口