返回列表 發帖

新城國語力頒獎禮2015

簽名被屏蔽

太陽有金韓一 (幾靚仔!)、謝中傑、丁 Arie、沈震軒同 GJ
Sony 有 Phil 同周興哲
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

GEMGEM攞五個獎 好叻叻

乜呢啲頒獎禮都有cm人留意架咩

原來有人睇架

寧願睇TVB8都唔理呢個啦
新城又唔會比大獎我bb嘅

簽名被屏蔽

而家先知頒緊
頒左咩獎 ???

好似有李逸朗嘎

寧願睇TVB8都唔理呢個啦
新城又唔會比大獎我bb嘅
ed8671ed 發表於 2015-8-7 20:48

碎雅快 D 派乖乖去 TVB8 爭最女啦
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

係 IG 見到的場刊

木偶妹 已被 out?!
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

太陽有金韓一 (幾靚仔!)、謝中傑、丁 Arie、沈震軒同 GJ
Sony 有 Phil 同周興哲 ...
星勤 發表於 2015-8-7 19:45

靚仔?WTF
周興哲就靚仔
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

gem rrrr未呀?

完左未呢?
想睇得獎名單嘎... HEHE

吳若希聲帶仲未好...睇黎都係唱得唔多好

wiki淨係update咗gemgem嗰5個獎咋

微博給力·新城國語力年度歌曲
《多遠都要在一起》G.E.M.
新城國語力全球最受歡迎歌曲
新城國語力年度歌手
G.E.M.
微博給力·新城國語力全球最受歡迎舞台大獎
G.E.M.
新城國語力全球最受歡迎至尊歌手大獎
G.E.M.

呢啲咪天后風範囉
個title都長過人n個大氣層

wiki淨係update咗gemgem嗰5個獎咋

微博給力·新城國語力年度歌曲
新城 ...
ed8671ed 發表於 2015-8-7 23:26

好犀利呀漿漿 至尊

phil 好似有兩獎
danny summer 都有國語歌咩
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

美 MAG 冇國語歌係屋企食泡谷 ing

美 MAG 冇國語歌係屋企食泡谷 ing
Our_Souvenir 發表於 2015-8-7 23:45

係咪個個稍有名氣都起孖

係咪個個稍有名氣都起孖
kevinlai1621 發表於 2015-8-7 23:47

有 $ 就乜都得嘎

02 著地 - 鄧麗欣

hinz 發表於 2015-8-7 23:58

走晒一半人 漿粉去晒邊

走晒一半人 漿粉去晒邊
rubylovessss 發表於 2015-8-8 00:02

好懷疑一半都唔知有無

hinz 發表於 2015-8-7 23:58

痴線
最前面記者席班記者係咪都走晒

吳若希聲帶仲未好...睇黎都係唱得唔多好
rubylovessss 發表於 2015-8-7 23:15

距聲帶好唔好都係唱得唔多好
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

痴線
最前面記者席班記者係咪都走晒
ed8671ed 發表於 2015-8-8 00:09

通常都係影幾張相就去後台

想知班熊貓 fans 坐左去邊 前面咁多位

新城國語力頒獎禮2015 恭喜 金韓一 獲 「新城國語力新人王(內地男歌手)」 GJ蔣卓嘉 「新城國語力創作歌手」「新城國語力歌曲(和平的象徵)」 J.Arie 雷琛瑜 「新城國語力躍進歌手」「新城國語力歌曲(你的愛是什麼形狀)」 沈震軒 「新城國語力人氣偶像(金獎)」 AlexChia 謝中傑 「新城國語力年度新人王(綠石)」「新城國語力歌曲(殺破狼)」
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

新城國語力頒獎禮2015 恭喜 金韓一 獲 「新城國語力新人王(內地男歌手)」 GJ蔣卓嘉 「新城國語力創作歌手 ...
星勤 發表於 2015-8-8 00:49

沈震軒有咩國語歌?
重返寂寞?

GEM音樂會

新城國語力頒獎禮2015 恭喜 金韓一 獲 「新城國語力新人王(內地男歌手)」 GJ蔣卓嘉 「新城國語力創作歌手 ...
星勤 發表於 2015-8-8 00:49

咩叫新人王(綠石)?
有分紅寶石藍寶石級 haha?
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

怪唔得年中少咗無端端推出嘅國語歌

新城國語力MV大獎

02 著地 - 鄧麗欣

新城國語力勵志兒歌
《知己》——李紫昕

(1) 新城國語力歌曲:       
Rewind
周覓 Feat. TAO of EXO
我是樂隊        RubberBand
Johnny Depp        Josie and the Uni Boys Feat. 周筆暢
不做壞人很久了        陳威全
永不結束的馬拉松        潘裕文
放手一搏        謝偉倫
我是一隻小小鳥        丁悅
總是        林曉培
今天昨天        夏韶聲
冥王星        林奕匡
你的愛是什麼形狀        J.Arie
和平的象徵        GJ蔣卓嘉
殺破狼        謝中傑
護航        許廷鏗
越難越愛        吳若希
往事隨風        鄭俊弘
犯同樣的錯        周柏豪
一個月亮        糖妹
如果你還在就好了        信
專屬堡壘        汪東城
風中少年        李琦
(2) 新城國語新勢力歌手:        丁悅(香港女歌手) / 盛君(內地女歌手) /
符藝馨(內地女歌手) / 彭遠揚(內地男歌手) /
金貴晟(內地男歌手) / 毛恩足(海外男歌手)
(3) 新城國語力新人王 :        謝偉倫(香港男歌手) / 金韓一(內地男歌手) /
周興哲(海外男歌手) / 岑日珈(香港女歌手) /
曾詠欣(澳門女歌手) / 李河璘(海外女歌手) /
B.Gs (香港組合) / SIS樂印姊妹(創作組合)
(4) 新城國語力原創歌曲 :       
像戀人一樣        葉文輝〔金獎〕
大愛        朱紫嬈
一點都不痛        柳妍熙
配角        鄧芷茵
愛•傷了        可嵐
(5) 新城國語力新媒體歌曲 :       
乖乖聽話        連詩雅
(6) 新城國語力跳舞歌曲:       
五四三二一        BOP
Going Going        N-Sonic
(7) 新城國語力勵志兒歌:       
知己        李紫昕
(8) 新城國語力熱播冠軍歌曲大獎:       
專屬堡壘        汪東城
(9) 新城國語力年度新人王 :        謝中傑
(10) 新城國語力年度歌曲:       
多遠都要在一起        G.E.M.
(11) 新城國語力年度歌手 :        G.E.M.
(12) 新城國語力年度專輯 :       
《搖滾妹子》        Josie and the Uni Boys
(13) 新城國語力創作歌手:        GJ蔣卓嘉〔金獎〕
柳妍熙 / 廖文強 / 林奕匡
(14) 新城國語力新媒體歌手 :        連詩雅
(15) 新城國語力人氣偶像 :        吳若希〔金獎〕/ 沈震軒〔金獎〕
(16) 新城國語力跳唱組合:        N-Sonic〔金獎〕
BOP / Super Girls / A2A
(17) 新城國語力Beatbox歌手 :        INK
(18) 新城國語力躍進歌手 :        鄭俊弘〔金獎〕
黃宇希 / 李逸朗 / J.Arie / 何弘軒
(19) 新城國語力優秀演繹獎:        茜拉〔金獎〕/ 陳冰〔金獎〕
劉威煌 / 鄧養天
(20) 新城國語力MV :       
搞破壞        馬天佑
(21) 新城國語力R&B歌手:        宋靖宇
(22) 新城國語力女歌手 :        茜拉 / 林曉培 / 糖妹
(23) 新城國語力男歌手 :        潘裕文 / 許廷鏗 / 周柏豪
(24) 新城國語力樂團 :        KillerSoap
(25) 新城國語力全國偶像 :        周覓〔金獎〕
李琦 / 周柏豪
(26) 新城國語力全國搖滾歌手 :        張萌萌
(27) 新城國語力全國創作歌手 :        徐子崴
(28) 新城國語力全國最受歡迎歌手        信
(29) 新城國語力亞洲跳唱偶像 :        周覓
(30) 新城國語力亞洲人氣偶像 :        汪東城
(31) 新城國語力亞洲歌手 :        陳威全 / 信
(32) 新城國語力亞洲樂團 :        RubberBand
(33) 新城國語力亞洲搖滾樂團 :        Josie and the Uni Boys
(34)新城國語力殿堂歌手大獎 :        夏韶聲
(35) 新城國語力全球最受歡迎歌曲:       
多遠都要在一起        G.E.M.
(36) 新城國語力全球最受歡迎舞台大獎 :        G.E.M.
(37) 新城國語力全球最受歡迎歌手大獎 :        G.E.M.
02 著地 - 鄧麗欣