返回列表 發帖
聽咗,表現不錯,點解好似咁少人講?
rainbowdash 發表於 2015-8-9 08:24

因為Gin Lee 被秒播了

聽說美煎已入周杰倫組前4了

讲解一下16强嘎规则告诉大家,每组4强共16人进行混战,不分导师是谁的,16进12,12进8,8进4,一共进行3场 ...
fcbarcelona1899 發表於 2015-8-20 16:25

多謝你的資料

kary 已經開過几次紅館, 仲參加好聲音呢種原則上素人比賽似乎有點兒那個

聽聞,美煎在6進4時,唱的是愛是永恆。

回復  kayzzz

不是啊,我好中意美霏啊,只是觉得环球肯定估计还会派人去,我估区嘎机会大d咯,吾系 ...
fcbarcelona1899 發表於 2015-8-21 08:55

環球可能會叫關楚耀去

因為GIN LEE, 第一次睇全集好聲音, 周杰倫呢集音樂性好強, 12進6真心好聽好睇

其實今次gin lee唱得麻麻
fifty1205 發表於 2015-9-6 22:51

估唔到佢唱廣東歌咁大膽, 畢竟佢母語係普通話

佢好彩, 2個對手比較弱

@_@ 見到d人話 gin Lee似阿嬌, 望落都幾似
Nathan 發表於 2015-9-7 16:22

晨早就覺得佢似阿嬌, 特別係唔化妝/淡妝時

但係6進4太差了
a027428 發表於 2015-9-7 16:46

6進4的歌曲, 真心悶, 歌手又發揮唔好, 特別李安隻yesterday, 慘不忍睹, 劉偉男鬼仔唱中文歌, 亦未能令人滿意

美煎最穩, 佢越進級越輕鬆, 因為去6進4已經有交代, 入埋4強已超額完成, 反正一定唔會贏, 心理壓力反而仲細左

不過暫時美煎在好聲音表現差過在香港果時, 可能壓力+疲勞有關

建議佢下輪可以唱下R&B, 轉下歌路先可以係混戰突圍而出。  同樣唱情歌, 可能pk唔過 汪峰既黃宵雲 ...
Nathan 發表於 2015-9-7 21:29

GIN LEE 簽左唱片公司, 下一round 開始唔係姐倫話晒事, 應該下次就out 架啦.

下次PK對戰係同那英組争, 唔需要諗汪峰組.

不過, 我都同意佢下次真係有可能唱R&B, 隨時仲要係英文歌.

我覺那英四強廢廢地, 所以未必咁快out
Nathan 發表於 2015-9-7 23:25

咁要睇好聲音將商業利益睇到幾重了,

一般而言, 我覺得唔簽約的, 頂盡去到全國8強. 即美煎頂多再過一關

不過, 相信殺入全國16強佢已經非常滿意了,這樣反而好, 唔會太緊張

我睇番報導,比賽前一晚凌晨1點幾,gin Lee 臨時被要求轉唱«愛是永恆》, 得幾粒鍾準備,已經唱得唔準 ...
Nathan 發表於 2015-9-8 19:55

唔怪得之完全冇改過個編曲

今晚进行了杰伦那英组的8进5,美煎第一个上场,击败长宇晋级,成功进入下一轮,全国十强了 ...
fcbarcelona1899 發表於 2015-9-8 23:50

美煎呢一輪終於唱英文歌了

好叻叻, 絶對超晒額完成, 之後環球好快就會話好聲音x強 李幸倪 ginlee 強勢加盟環球唱片

好似唱Angel?   晉級左就可以唱多1-2首歌
Nathan 發表於 2015-9-9 16:18

而且巔峰之夜前仲有表演賽, 全國10強點都有份卦

肯定係認錯gin 係阿嬌
Nathan 發表於 2015-9-10 19:33

強國網民: 阿嬌, 你改了名我也認識你

馬來西亞都係用簡體字
XYZZY 發表於 2015-9-10 20:37

佢IG 應該仲用緊繁體

全国10强混战,最终美煎名列第9,无缘鸟巢,结束了好声音的征程了
fcbarcelona1899 發表於 2015-9-18 01:24

美煎昨日早上, 未錄比賽前已經話呢場持久戰好快就結束, 未比賽已經知道會輸了

不過入左全國十強都已經好好, 收晒宣傳效果, 相信播出十進五後, 好快宣傳加盟環球同埋plug 歌

仲好似差第1名差唔多30分,會唔會差咁遠呀。 不過算罷啦依個垃圾節目。樓上唔好expect香港有 ...
kayzzz 發表於 2015-9-18 14:00

聽聞隻秋意濃改編左做tango舞曲

即係擺明要佢讓賽啦,黑到。
kayzzz 發表於 2015-9-18 17:28

所以美煎昨日早上, 未錄比賽前已經在ig發帖, 話呢場持久戰好快結束

即係佢未比賽都已經知道會輸啦

美煎呢3個月肥左唔少, 休息返一陣就要開始plug歌了

個迴響應該比佢哋預期細。
kayzzz 發表於 2015-10-1 00:16

未必, 入到全國十強已經好好. 隻紅塵客棧在國內都几受注目

球記冇理由天真到預期美煎入鳥巢卦

原本以為美煎完左好聲音後好快plug歌, 點知仲係冇聲氣!

原來林憶蓮推薦左美煎參加東方衞視既格萊美中國之星歌唱比賽, 今次參賽者全是歌手, 香港仲有許志安參賽!

雖然第一集好似排第尾, 但下一集才展開淘汰賽, 希望美煎在有限時間內盡情發揮!

ps. 帶美煎應該好玩過帶kary

下年先派歌衝女歌手好過啦。kary下年又可能生仔,timing啱晒。
kayzzz 發表於 2015-11-4 16:17

早几日唔知在哪兒見到, 美煎將在1月plug 歌, 不過一來就衝女歌手, 若成事既話, 都好爆喎!

三甲需要新血,踢走嗰兩件樂壇人瑞啦。最佳人選係mag/gin lee。
kayzzz 發表於 2015-11-4 16:43

都係既, 而且美煎都唔係新人了

mag 好似拎 過叱吒十大, 殺入三甲感覺上較循序漸進