返回列表 發帖

張敬軒忍唔住叫停抽水 李逸朗反擊:怕你爆血管

Don今日就喺fb就反擊返。(網上圖片)

就係呢張同Mandy嘅合照,Don話自己當兵,仲拍埋片抽自己水。(網上圖片)

李逸朗(Don)早前將同舊拍檔蔣雅文(Mandy)影嘅合照放上自己嘅fb,跟住仲上「毛記電視」拍片話自己「Don兵十年」,結果引嚟張敬軒都喺佢自己fb叫Don收手:「逸朗兄,收手啦。」

喺今日,Don就喺自己個fb度大呻,話簡單嘅一張合照,點解大家會聯想到咁多嘢:「我都唔明,簡單一張合照,幾年冇見做個紀念,加上大家都識嘅4隻中文字,點解大家可以聯想到咁多嘢!? 唔通,一個歌手開音樂會唔應該請嘉賓?唔應該有觀眾?一個演員拍電影應該改哂個原裝劇本?由喜劇改到變文藝片先可以接?又還是,去100毛做個節目,我應該抹殺掉現在年輕人的幽默創意,見到份稿之後拍抬走返屋企? 我唔明,不如你地教我丫(呀)。 我做嘢,喺唔人身攻擊嘅前提下我玩到好盡,如果唔認同我做法,求你唔好follow我所有news,因為我怕你爆血管(出自真心同關心)。我亦從來唔鍾意解釋,因為愛我嘅人唔會需要我解釋,唔愛我嘅解釋都多餘。 我係咁㗎啦,改唔到嘅,多謝。」

又好有道理咁喎!

【don兵】得罪很多人

o依家做藝人,唔單止要有聲色藝,仲要有公關,但係都仲係唔夠o架,仲要抽水夠快,真係有機會抽抽下水,曝光率激增。

好似李逸朗(Don)咁,由內地回歸香港娛樂圈至今,由於其訪問時態度同對應同以往有好大分別,當時已有高登仔笑言,Don係因為得唔到女神Mandy(蔣雅文)搞到咁,Don同Mandy以前以情侶組合姿態拍過唔少嘢,不過後來Mandy淡出香港,移居台灣開店仲嫁埋人,所以高登仔先會有咁嘅反應。

Mandy早前回港搞限定店,好多高登仔都直言話Don嘅機會嚟喇!雖然呢個想法只係高登仔嘅一廂情願,但Don一於「成人之美」,真係走咗去Mandy間舖同佢合照之餘,仲po上fb寫住「七年之約」,之後,仲上埋「100毛」瘋狂自抽,直認「Don兵」話:「係100毛我先會陪你咁玩」,實行玩到盡,但此舉惹來好多Mandy粉絲不滿。

有人喺fb質問佢:「尊重Mandy等於俾翻少少尊嚴你自己啦!連嗰少少尊嚴都唔要..可想而知你有幾唔要面..翻去當兵啦你」

阿Don今日喺fb打咗一大段嘢:「我都唔明,簡單一張合照,幾年冇見做個紀念,加上大家都識嘅4隻中文字,點解大家可以聯想到咁多嘢!? 唔通,一個歌手開音樂會唔應該請嘉賓?唔應該有觀眾?一個演員拍電影應該改哂個原裝劇本?由喜劇改到變文藝片先可以接?又還是,去100毛做個節目,我應該抹殺掉現在年輕人的幽默創意,見到份稿之後拍抬走返屋企? 我唔明,不如你地教我丫。 我做嘢,喺唔人身攻擊嘅前提下我玩到好盡,如果唔認同我做法,求你唔好follow我所有news,因為我怕你爆血管(出自真心同關心)。我亦從來唔鍾意解釋,因為愛我嘅人唔會需要我解釋,唔愛我嘅解釋都多餘。 我係咁㗎啦,改唔到嘅,多謝。」

網民繼續狙擊:「咁但係你有無顧及到蔣雅文嘅感受嘞,蔣雅文想同你一起玩咩,會同你一樣咁中意博上位咩,你用你個腦霖下你自己做得岩唔岩啦,咩七年之約,你咁寫 擺到明想令人誤會啦,有約定先叫七年之約啊,你同佢都好耐無聯繫啦,你咁叫一廂情願啊。難道你真係唔覺得你騷擾緊佢嘅正常生活?可笑,你自己反省下啦!」

Don就繼續回應: 「想問下,我地離開舊公司時約定過要為生活好好打拼,為自己爭氣算唔算約定?駛唔駛同你交代?你講得咁有道理,不如你又講下張相應該寫咩先啱大家心水呢?」

今次真係口同鼻拗,相信要Mandy走出嚟回應一下,啲網民先會平息怒火。

惹來好多Mandy粉絲不滿 (李逸朗fb圖片)

Mandy 岩岩已回應 !

剛剛看到了報導
在這裡想重申我跟Don真的沒有一起過
他沒有追求過我 我也沒有喜歡過他
當年我們對工作的期許和處事方式不合
加上拍檔之間最重要的信任度多次被崩解
情緒問題一再影響正常生活
最終才會拆夥各自發展
這件事當年身邊的同事和朋友都知道
亦不算是什麼秘密
事隔多年劇情竟然可以演變至此
說實在我真的一頭霧水

不管是傳媒的堆砌或是當事人一直沒正式否認
加上大家的想像力 碰巧又遇上一首羅生門...
讓大家誤將我們聯想在一起 而造成了一些誤會

從一開始的文字報導 到最近的自嘲影片
原本以為一頭半個月就會結束的話題
到現在已經造成了一定程度的困擾
加上期間從沒徵求過我的同意
雖然一直置身事外不作反應
但長時間忍耐的底線亦逐漸疲弱
各自生活多年
今天驚覺問題原來從沒消失過
覺得很無奈

真心佩服你對工作的熱情和耐力
但也請尊重我的生活
我忍耐力比一般人都要高
甚至被周遭朋友稱之為笨的程度
但若真的踐踏到我的底線
我會想辦法保護自己
就像當年一樣

希望今天這篇文字
可以清楚表態阻止誤會越演越烈
這期間的紛紛擾擾盡快落幕
也還我生活一點平靜 感謝各位
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

Mandy 岩岩已回應 !

剛剛看到了報導
在這裡想重申我跟Don真的沒有一起過
他沒有追求過我 我也沒有喜歡過他 ...
Hoyin 發表於 2015-8-12 02:25

mandy講到咁明,原來呢條蛋治從頭到尾都係抽水

mandy講到咁明,原來呢條蛋治從頭到尾都係抽水
jun518 發表於 2015-8-12 02:31

唉 .. 我以前好鍾意 Don & Mandy .. (其實係主要因為 Mandy)
但而家先知原來果時分開係因為咁既原因 ..
即刻好討厭李逸朗

當年我們對工作的期許和處事方式不合
加上拍檔之間最重要的信任度多次被崩解
情緒問題一再影響正常生活
最終才會拆夥各自發展
最愛 :

周國賢.迪子.蔣雅文.黃馨

100毛呢本垃圾仲未執?

加上大家的想像力 碰巧又遇上一首羅生門...
讓大家誤將我們聯想在一起 而造成了一些誤會

羅生門 hoo  hit
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

我一向喜歡Mandy但唔中意Don. 好心佢啦,人地都嫁左淡出娛樂圈重抽水,人地唔需要宣傳,好心你專重下人啦。

張生都話晒同佢合作過部戲, 叫做爭過下吳日言, 又同年爭過下新人獎
事隔多年而家大家各有發展, 係自己facebook好心提下都得到咁既回應 (雖然未必淨係回覆佢)
真係面就人地俾, 架就自己丟喇
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

仲咩又賴咗去張敬軒度
Don同Mandy又關軒仔咩事

關軒仔咩事? Has he broken up with Kenny? Is he interested in Don somewhat? Very strange indeed.

軒仔有FB架咩?

Don最錯就係上100毛,呢個媒體左抄抄右抄抄就當係自己創意,無品之最都係佢
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

我睇軒仔FB 阿DON FB
IG都無提過DON同MANDY囉...

關張敬軒什麼事情?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

李逸朗原來係咁架
點都撐Mandy, 不嬲都知佢份人好真好直

Don maybe is a member>>??>???

李逸朗原來係咁架
點都撐Mandy, 不嬲都知佢份人好真好直
Lewis 發表於 2015-8-12 12:40

X2.....冇諗過DON 少係咁衰=.=不嬲對佢中立.....哩單野之後就......

其實第一下睇個標題
仲以為Don摸張敬軒
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

其實第一下睇個標題
仲以為Don摸張敬軒
John 發表於 2015-8-12 15:16

你咁講完...成個TOPIC 變得好HEHE

唔知用邊首歌形容佢地好

懶醒
我蠢我認
風頭火勢

唔知用邊首歌形容佢地好

懶醒
我蠢我認
風頭火勢
rubylovessss 發表於 2015-8-12 16:31

羅生門雖然唔係佢地唱

倒番轉諗, Don 好適合食呢行飯,
可以咁樣抽水法...
但今次, 一鋪清袋lu....

可以咁樣抽水法...
luimanlong 發表於 2015-8-12 18:24

佢都系返北京抹窗喇

佢都系返北京抹窗喇
jun518 發表於 2015-8-12 18:27

哈哈..中Point..
其實佢傻女都係靠噱頭..
根本而家都無以為繼啦..
So Sad...

連mandy都出口
就算係開玩笑 當兵都應該要見好就收啦
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

原來李逸朗系咁嘅人,去完內地之後變成咁,發咩癲
仲以為佢好似佢外表咁"純"..

阿Don係咪想紅想到發癲
系內地穩唔到食跟住翻香港炒作?
對佢d好感度一鋪清袋

食抗抑鬱藥搞到咁...

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20150812/54079295

李逸朗今早接受《蘋果》訪問時,少不得由頭講起。但他說,有些回憶,已經記不起:「喺05年之後,因為自己屋企人過咗身,要食抗抑鬱藥,有好多片段記憶已經唔記得咗,甚至有啲記憶失去咗,我都記得當時……同Mandy嘅合作,其實有好多困擾,我唔記得個困擾係啲乜嘢,但有好多磨擦。當然兩個人有磨擦先至有火花,但當時大家受嘅壓力都好大。咁所以當時好快……07定08年,我哋已經分開咗,自己獨立做,咁當然自己當時嘅環境係分開咗嚟做,做得冇咁好,因為個狀態唔係咁好。」

食抗抑鬱藥搞到咁...

李逸朗今早接受《蘋果》訪問時,少不得由頭講起。但他說,有些回憶,已經記不起: ...
rubylovessss 發表於 2015-8-12 23:13

傻喇.藉口啫

可以咁樣抽水法...
luimanlong 發表於 2015-8-12 18:24

PUN....岩食就唔會咁多年都浮浮沉沉啦~連半紅不黑都稱唔上

PUN....岩食就唔會咁多年都浮浮沉沉啦~連半紅不黑都稱唔上
Kyle_ 發表於 2015-8-12 23:31

其實我而家都唔係好認得佢個樣,老實說!

一個過咗氣嘅娛樂人物好難紅返起,
觀眾已經對佢冇晒新鮮感,
除非有啲事令大家突然對佢關注起上嚟,
不過"傻女"hit咗幾日又冇晒影.

睇個標題以為係hehe

直觉话比我知道,佢系gay
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

李生想搏出位。張生又成個三姑六婆加把口,佢都係抽翻政治人物水算啦,佢同don同mandy都唔熟,件事又關佢事?

李生想搏出位。張生又成個三姑六婆加把口,佢都係抽翻政治人物水算啦,佢同don同mandy都唔熟,件事又關佢事 ...
kayzzz 發表於 2015-8-15 18:42

張敬軒曾經同DON拍過一套戲

BTW~份報導張敬軒講既野SOURCE都無~根本標題黨~留CM前請判斷下先啦

东南部连接山东省

河北润捷机械设备有限公司成立于2006年前期制作和销售特种车辆的有限公司,公司注册资金伍仟万元人民币,公司主要经营生产加工特种车辆、钢材、五金交电、经过多年经营公司已经发展成为集汽车、机械设备研发制造一体的现代化化工业公司;公司于2011年成功研发出轻质隔墙板设备、该设备是新型环保的建材设备,该设备自投放市场以来一直受到广大用户的好评;2013年经公司人员的不懈努力,公司又研制出一种新型的环保设备,新型陶粒自保温设备,该设备使用粉煤灰、陶粒、钢渣、秸秆、稻谷等杂物生产出一种具有密度轻、硬变强、耐高温、隔音墙、防火性能指数高等特点。受到了国内外客户的一致好评,本公司受到河北省工商局的认可,被授予重合同、守信用单位、河北省科技师范单位、河北省建筑管理局理事单位、河北省质监局信得过单位、中国GRC会员。2014年公司又有重大研究并成功研制出艺术文化墙设备,该设备生产出的文化墙具有外观美,立体感好,重点是使用建筑废料,真正做到了节能环保,公司位于河北省的东南部,东南部连接山东省,大禹治水划天下为九州,现衡水为冀州,为九州之首,河北省称冀也源于此,历史名人居多,儒学大师董仲舒,唐代经济学家孔颖达,诗人高适等,衡水属于环渤海经济圈和首都经济圈,京九铁路,石德铁路,邯黄铁路,复合板机,在建的石济高铁,京九高铁,艺术围栏设备,[/url],交通方便,四通发达,为衡水的经济发展奠定了良好的基础。
现公司主要经营轻质隔墙板设备,石膏墙板设备,陶粒自保温砌块设备,[url=http://www.ugsnx.com/forum.php?mod=post&action=reply&fid=70&tid=33918&extra=page=1&replysubmit=yes&infloat=yes&handlekey=fastpost]隔离剂由用户自购
,水泥艺术预制围墙设备,硅酸钙夹心板设备,run3,外墙保温设备,振动板应处于自由状态,水泥艺术围栏设备,4、获取旁证,公司产品畅销南非,东非,西非,run10,伊朗、印度、越南、老挝、泰国、印度尼西亚、俄罗斯、吉尔吉斯斯坦、乌兹别克斯坦等国家。
公司始终以质量为根本,信誉为生命的发展理念求发展。公司董事长王卷杰携全体员工期待您的光临考察指导。
[url=http://www.hebeirunjie.com/]复合板机[/url]