返回列表 發帖

[Sep/4/2015] 大了一歲 - 連詩雅 (EP)

歌手:連詩雅
唱片名稱:大了一歲
唱片封面:

推出日期:2015/9/4
唱片類型:EP

TrackList:
CD
1.) 水星逆行
2.) 浪漫前夕
3.) 為何要我愛上你
4.) 等到Sunday就Call你
5.) 大了一歲
6.) 乖乖聽話

附加資料:
Shiga連詩雅全新專輯,收錄熱門歌曲:
冠軍歌曲-- "為何要我愛上你"
特別推薦-- "浪漫前夕"
全新推介 -- "等到Sunday就Call你"

廣告: 港鐵4 Sheet巨形燈箱 / 商台, 新城電台廣告
店鋪宣傳、A4 Counter Display

出處:Sky Music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

封面好似癲婆lol

支持SIGH A以癲婆造型出碟

冠軍歌曲-- "為何要我愛上你" ?????

冠軍歌曲 係 水星 呀嗎.

頭髮有D亂,不過出來成張COVER好型
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

冇琉璃若夢

又無得唔賣呢d厄錢碟.....
also,水星變左土星
唔知大了一歲咩料,呢首幾關鍵,希望係食糊type
FIGHT for 陳柏宇

留名上瓊姐封套優異獎
期待大了一歲

華納d cover 係幾靚

見到佢有機會出碟好感動
最後一隻買的碟就係佢
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

睇封面以為隻碟叫Shiga 同名碟
多過大了一歲
隻字可以再細隻啲㗎

見到大歲以為犯太歲
Happy and Blessed.

今次幾個MV都好高質素
DVD都冇隻
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

終於都出..
點解佢d封面次次都咁騎呢

要買唷

冇琉璃若夢。。。不過好期待大了一歲

美廁今年真發力
4plug都好正
大了一歲應該係類似好好過咁

土星
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

會買..但係個碟名咩回事
哥本哈根的另一個我 81+3

大了一碎

封面幾好
期待大了一歲,中意li種(名字)feel嘅歌

Shiga
期望大一歲係k 歌

支持SIGH A以癲婆造型出碟

冠軍歌曲-- "為何要我愛上你" ?????
ed8671ed 發表於 2015-8-27 00:09
可能係講緊cm一眾榜單有冠

點解有土星,應該整水星啦。。。

放外星人都得呀。。

無唔買嘅理由,雖然我覺得cover好騎呢
同埋華納下次俾心機整下tracklist得唔得,一首慘情接一首sweet歌再接慘情,真係好唔順 (雖然已經比上隻碟 只要 接 come on 再接 時間 好)
今次隻碟成績暫時真係麻麻,四plug入面得水星903有冠 希望老了十歲係年度作,幫piece爭返啖氣啦
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

水星逆行變土星反肚....

水星逆行好正啊!聽咗成個年頭,期待大了一歲,單是歌名就叫糊的節奏
讓我對這世界好奇
讓我信自己的真理

iTunes / kkbox 冠軍囉可能係
佢又無話四台榜單
香港而家咁多個榜啊… 首首冠軍歌都仲得啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

iTunes / kkbox 冠軍囉可能係
佢又無話四台榜單
香港而家咁多個榜啊… 首首冠軍歌都仲得啦 ...
星勤 發表於 27/8/2015 11:39

http://www.kkbox.com/hk/tc/chart ... -song-20150430.html
kkbox日榜試過冠軍

算係有心喇今年整多首歌
用得做碟名 應該係食糊作!?
人大了珍惜今次不可有下次

算係有心喇今年整多首歌
用得做碟名 應該係食糊作!?
alexleung 發表於 2015-8-27 13:19

之前唔係話為何要我愛上你係年度主打咩
02 著地 - 鄧麗欣

竟然呢一次唔係plug曬先出
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 12 冠軍歌:林宥嘉 / 林家謙 - 瑪莉晚安了

四首曝光作有一半都完全唔聽得

之前唔係話為何要我愛上你係年度主打咩
hinz 發表於 2015-8-27 13:24

可能見四台成績咁差,即刻整多隻
肥婆馬上收皮

碟名點搞架?點解唔叫《等到Sunday就Call你》?呢個點都好過《大了一歲》啦!

之前訪問提過喺美國拍咗2個mv
應該就係sunday 同 大了一歲~

之前訪問提過喺美國拍咗2個mv
應該就係sunday 同 大了一歲~
ed8671ed 發表於 2015-8-27 17:29

可能係乖乖聽話
呢首初初聽覺得係好普通嘅MK兵歌,點知依家loop起左
肥婆馬上收皮

之前以為距出精選碟,仲好奇點解咁多歌...
精選應該仲有得等,出EP真系買唔落...

今次仲有首大了一歲未出過街已經算唔錯,好過派晒成隻碟先出
大了一歲做埋碟名似乎真係秘密武器,不過個歌名其實幾似sidetrack

還我琉璃若夢

個cover其實我唔多鍾意
有d扮少女發春咁
不過近年好鍾意連小姐d作品
必然support
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

乖乖聽話係一雞兩味國語歌?

hehehaha 發表於 2015-8-28 00:04

華納d國語歌不嬲都唔係架啦
02 著地 - 鄧麗欣

hehehaha 發表於 2015-8-28 00:04

吾係新城網有試聽
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

居然有首新歌,咁就一定要買

其實唔知點解我覺得個cover好美心
期待大了一歲

水星變土星仲要打側變左天王星...

其實個tracklist執執佢唔係好難姐....
就咁第一主打track 1第二主打track 2好冇誠意我覺得...
上面有人提議1+3, 2+4 呢個組合都OK丫

如果個flow係咁順好多

1.) 等到Sunday就Call你
2.) 浪漫前夕
3.) 水星逆行
4.) 為何要我愛上你
5.) 乖乖聽話 (聽新城國語力live o個段估大概係求唔好分手o既歌)
6.) 大了一歲 (個feel似分完手好好過)

華納已經叫好左小小啦  都唔係全部歌plug哂先出碟
哥本哈根的另一個我 81+3

今次plug淨一首就出啦~~有進步

佢出精選先考慮買