返回列表 發帖
我最鍾意為何要我愛上你
全碟唯一一首我覺得連詩雅唱得ok既歌

水星>sunday>為何>其他3首遲啲先排啦
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

水星>>>sunday>>>>>浪漫前夕>>>大了一歲>>>>為何要我愛上你>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>乖乖聽話

水星>大了=為何>>>浪漫>Sunday(頂唔順抄APink同d verses, 不過聽聽下chorus好正)
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

水星>大了一歲>為何>浪漫前夕>sunday>乖乖聽話

Hmv 係搬姐
但肯定又會細間左
灣仔應該得188姐
hinz 發表於 2015-9-5 11:40

HMV會搬大
不過開埋cafe
DM多仔多到覆唔哂

大了一歲->等到Sunday就Call你->浪漫前夕->為何要我愛上你->水星逆行=乖乖聽話
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

等到Sunday就call你>>大了一歲>>>>>為何要我愛上你=水星>>>>浪漫前夕

乖乖聽話唔識排啦
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

邊間樓上鋪?
星夢情真 發表於 2015-9-5 11:08

188? 大有?集成?
XYZZY 發表於 2015-9-5 11:11

Hmv 係搬姐
但肯定又會細間左
灣仔應該得188姐
hinz 發表於 2015-9-5 11:40

集成原本果間搬左去莊士敦道188-192號全豐樓閣樓後座啊~

希望可以召集所有最愛水星嘅人!
nicholashin 發表於 2015-9-5 15:53

報到

me舊年水星有十大

水星>大了>為何>sunday>浪漫
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

水星逆行今年先派咪好囉,跨年搞到好似hea plug咁,浪費哂
loop左12次,暫時:水星>>>為何>>大了>Sunday ...
fifty1205 發表於 2015-9-5 15:04

如果上年搏到女銅就唔同講法

係就係唔唱得特別好
但佢 d 歌個 flow 岩口味過上次個隻
幾易上口又唔會太悶

有無人覺得大了一歲intro似高山低谷
fifty1205 發表於 2015-9-5 15:04

x2

my choice:
為何要我愛上你>>>水星逆行>大了一歲>浪漫前夕>>等到Sunday就Call你>>>>>乖乖聽話
但好聽過上年果隻

我最鍾意大了一歲
感覺最自然 浪漫前夕同為何要我愛上你都係chok左少少
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

水星逆行>大了一歲>浪漫前夕>為何要我愛上你>等到Sunday就Call你>乖乖聽話

其實首首都loop得過嗄
利申:唔係鏡粉

睇黎LARRY WONG同YY真係功不可沒
水星 既口碑真係幾好,只可惜上年年尾派台啦.
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

个紙盒好容易整到有壓痕

大了一歲 有冠sunday有死位 咁就有女銅啦!
舞來舞去 不日內開始錄音。

内容

評分人數

• hinz

大了一歲 有冠sunday有死位 咁就有女銅啦!
黃家正 發表於 2015-9-7 08:26

大了一歲是首好歌, 冠是好事, 但如果美piece獲女銅, 擔心會有人噓

係咪話俾人聽遲買好過早買?
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

harryharry 發表於 2015-9-7 22:29

即日起 至912

我get左一陣子
我相信拎翻張單會有翻張証既
咁即係94-96買既冇架? 有冇人買左

搞到我買左又唔早講
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

harryharry 發表於 2015-9-7 22:29

又係擺既時間~ ~
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

又係擺既時間~ ~
dongbb2332 發表於 2015-9-7 22:46

When?

When?
harryharry 發表於 2015-9-7 22:50

星期六4點

衰人連大嬸
第一日買咗有冇得去擺

星期六4點

衰人連大嬸
第一日買咗有冇得去擺
ed8671ed 發表於 2015-9-7 22:54

買多隻
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

星期六4點

衰人連大嬸
第一日買咗有冇得去擺
ed8671ed 發表於 2015-9-7 22:54

買多隻囉^^
反ot: 點解shiga叫人影地鐵ad擺上ig就會俾like人,但佢又好似無左件事咁

shi_ga香港大學站 #大了一歲 MTR Ad! 你們有見過嗎? 在任何站看到 這個Ad 就拍個照 hashtag #大了一歲 吧,等我來Like 你的照片!

買多隻囉^^
反ot: 點解shiga叫人影地鐵ad擺上ig就會俾like人,但佢又好似無左件事咁

shi_ga香 ...
harryharry 發表於 2015-9-7 23:05
都係霏霏最好 真係個個人like

買多隻
hinz 發表於 2015-9-7 23:03
買多隻囉^^

shi_ga香 ...
harryharry 發表於 2015-9-7 23:05

雖然佢啲碟唔算貴
但而家好似想掠我水囉

點似得kary會留埋comment喲

雖然佢啲碟唔算貴
但而家好似想掠我水囉

點似得kary會留埋comment喲 ...
ed8671ed 發表於 2015-9-7 23:11

因為kary派like同comment係要買實體碟/itunes買(收費),shiga只係要你影地鐵廣告(免費)

都係霏霏最好 真係個個人like
nicholashin 發表於 2015-9-7 23:10

某會員好似因為太遲買無like
-------------------------------------------
大了一歲>Sunday>水星>為何>浪漫前夕>乖乖聽話

水星>浪漫>大了>為何要我>Call你>乖乖聽話

反而幾鍾意浪漫 好sweet

啱啱見到華納個ig覆左人話出示hmv張收據都得喔

今次打算首次買連妹d實體碟
之前一直都itunes買
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

1. 等到Sunday就Call你 - 好正唷 好想叫d MK妹、美麗港女瘋狂唱呢首歌再學埋shiga成個癲婆咁霏~~霏入美好的sunday噶 好痕好DRY好想juicy d呀
2. 為何要我愛上你 - 感動唷 由Loop到覺得普通貨色之後又loop翻起 少有喔
- - - - -
3. 浪漫前夕 - 都係一聽就痕噶 不過朕無情人 無咁強代入感
4. 大了一碎 - 愛潮童shiga 特登整首最幸福的眼淚前傳
5. 水星逆行 - 其實我係跟我榜既排名排 你得第10 sor
Happy and Blessed.

lin姐唱live滿分嘎

lin姐唱live滿分嘎
ed8671ed 發表於 2015-9-12 16:23

有冇擺心心先^^

有冇擺心心先^^
dongbb2332 發表於 2015-9-12 16:54

upgrade左 簽名畫心心嘎

upgrade左 簽名畫心心嘎
ed8671ed 發表於 2015-9-12 17:17

依個係簽名會呀!!!都唔係合照會,點解個個(包括我)都諗住可以合照

依個係簽名會呀!!!都唔係合照會,點解個個(包括我)都諗住可以合照 ...
harryharry 發表於 2015-9-12 18:52

有合照嘎
係唔似雄獅奶有薯片props咁kai針姐

大了一歲是首好歌, 冠是好事, 但如果美piece獲女銅, 擔心會有人噓
boy4dudes 發表於 2015-9-7 11:27

點解會俾人噓 我覺得shiga拎銅係好事
哥本哈根的另一個我 81+3

个紙盒好容易整到有壓痕
阿mark 發表於 2015-9-7 07:59

第一次開完個盒已經想講

水星 >>>> 為何要我愛上你 > 大了一歲 >> 等到 Sunday >> 浪漫 >>>> 乖乖聽話

但成隻碟都會比 >70

903急停Sunday應該係想上大了一歲,畀十大加女銅佢

HMV 今星期NO.1

真係今年度高質唱片
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

HMV 今星期NO.1

真係今年度高質唱片
KYC0347 發表於 2015-9-21 16:21

星期NO.1應該會係

近排loop全碟
感覺系
為何要我愛上你 94分> 水星逆行 91分 >> 大了一歲 87分 > 浪漫前夕 85分> 等到 Sunday 就call 你84分 >>> 乖乖聽話60分
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

最喜歡大了一歲
好感人

下星期NO.1應該會係高僧
boy4dudes 發表於 2015-9-22 09:33
係準備中(hmv chart)
任我行 失憶蝴蝶

乖乖聽話 MV 都出爐啦