返回列表 發帖

[Dec/2015-Jan/2016] Twins LOL Live in HK

日期:31/12/2015 - 4/1/2016
票價:$680/$480/$280
地點:紅磡體育館

中國建設銀行2015/9/14開始優先訂票

Source: 建行亞洲
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

終於宣傳la
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

唉又係建行優先...

但依家睇返先知原來個檔期好靚喎,2號係星期6
即係應該會加多1場喇

佢地可以笑得真啲

之前話12.31-1.3
即係book 埋3號嚟加場 !?

LOL係演唱會主題曲?
睇31 定尾場好呢
希望唱多d sidetrack!
人大了珍惜今次不可有下次

poster 好廉价的感觉

poster好唔掂
之前阿Sa話四場,希望反應好可以再加
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

唉又建行 點解唔搵返AEG做

我!要!睇!

細細個已經聽佢地d歌長大,咁快就15年啦,今次真係要去撐翻次LOL

唉又建行 點解唔搵返AEG做
jsun 發表於 2015-8-29 00:04

可能都係 AEG 做架喎,無衝突
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

對於大陸fans 呢三日係啱好放假日
入去又見到世界各地fans
nonkul

可能都係 AEG 做架喎,無衝突
星勤 發表於 2015-8-29 00:29

建行優先訂飛不嬲都係建行自己做
係其他銀行先會搵AEG-.-

頭場 見
love wins!

兒時偶像 佢地啲歌 絕大部分都識唱
一定要入場睇 除夕夜見

佢地知唔知tag唔可以有空白格
Happy and Blessed.

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
nonkul

其實真係好鍾意佢地啲舊歌
但估唔到佢地十年如一日既唱歌都仲開到con

想知建行預訂d 飛係咪真係靚位比較好t t
上次唔記得左咩卡預定佢比左最後一行我hello

極想聽到:
我決定走了 綁架 夏雨 18變 受之有愧 飄零燕 快樂紅白藍 德州的故事 三角圓舞 慌心假期 香港紐約 亂世佳人 那天愛嬅亦愛笑
hit但都好想聽到:
風箏與風 飲歌 熱浪假期 救生圈

對於大陸fans 呢三日係啱好放假日
入去又見到世界各地fans
SA弟林 發表於 2015-8-29 00:34

一大班大陸fans話要買跨年飛,頭場應該幾難買
肥婆馬上收皮

極想聽到:
我決定走了 綁架 夏雨 18變 受之有愧 飄零燕 快樂紅白藍 德州的故事 三角圓舞 慌心假期 香港紐約 ...
bagfgfcde 發表於 2015-8-29 09:02

琴日睇左訪問,問Twins最鍾意自己邊首歌
嬌:冬令時間 星星月亮太陽 Sa:我決定走了 慌心假期 香港紐約

希望今次真係有啦

btw 我好多想聽嘅你都有講
肥婆馬上收皮

張Poster兩個都P得好似樣
是咪要P到變真Twins

嬌:冬令時間 星星月亮太陽 Sa:我決定走了 慌心假期 香港紐約
...
fifty1205 發表於 2015-8-29 09:07

我都想聽星星月亮太陽
為何定要選ABC王才夠搶 我要有太陽和星星~~

幼稚園 成長 相愛6年 呢幾首必唱

...
fifty1205 發表於 2015-8-29 09:07

我決定走了 慌心假期好似冇唱live過?
香港紐約03年叱咤某個音樂會唱過live 之後就冇唱過

星星月亮太陽印象中就得06年一時無兩演唱會唱過一段

一大班大陸fans話要買跨年飛,頭場應該幾難買
fifty1205 發表於 2015-8-29 09:03

個個都要同Twins 倒數

呢次跨年同04年果次演唱會一樣 時間

【Twins爲能和現場12000名歌迷倒數迎新年,演唱會特別延遲到9時30分才開場,曆時四個小時,約12時30分才告結束。】

今次會唔會都係咁
nonkul

星星月亮太陽 ...
SA弟林 發表於 2015-8-29 09:47

你記唔記得之前人人彈起賣成點?係咪三場好快爆哂?
肥婆馬上收皮

星星月亮太陽 ...
SA弟林 發表於 2015-8-29 09:47

慌心假期同香港紐約03年叱咤音樂會有唱,之後就冇再唱過。。。btw,想聽佢地唱朋友的愛。。

慌心假期同香港紐約03年叱咤音樂會有唱,之後就冇再唱過。。。btw,想聽佢地唱朋友的愛。。 ...
p74d47 發表於 2015-8-29 10:31

朋友的愛同亂世佳人都希望有啦...
肥婆馬上收皮

你記唔記得之前人人彈起賣成點?係咪三場好快爆哂?
fifty1205 發表於 2015-8-29 09:52

10年 咁耐都唔記得

慌心假期同香港紐約03年叱咤音樂會有唱,之後就冇再唱過。。。btw,想聽佢地唱朋友的愛。。 ...
p74d47 發表於 2015-8-29 10:31

咁係得我決定走了未唱過- -

朋友的愛同亂世佳人都希望有啦...
fifty1205 發表於 2015-8-29 11:27

呢兩首當初neway 亂世佳人劇場版宣傳歌
nonkul

回復 31# SA弟林

Twins十周年同班Fans聚會時候唱過《我決定走了》

10年 咁耐都唔記得  

咁係得我決定走了未唱過- -

呢兩首當初neway 亂世佳人劇場版宣傳歌 ...
SA弟林 發表於 2015-8-29 11:42

依家唸返起有D哭笑不得,亂世佳人當年系第二主打,hit到爆,但自從零4好玩演唱會唱過之後就冇再唱。。twins好似已經忘記左有呢首歌既存在咁。。

我都好想去HK睇!愛孖不變!

唔同其他人搶跨年同尾場,只希望買到0101或者0102
個人覺得會加前加后 一共五場2015.12.30-2016.01.03

個人覺得會加前加后 一共五場2015.12.30-2016.01. ...
steven891026 發表於 2015-8-29 15:20

好似講左31一定係第一場
Cm應該無咩人會爭1號
02 著地 - 鄧麗欣

個人覺得會加前加后 一共五場2015.12.30-2016.01. ...
steven891026 發表於 2015-8-29 15:20

我都覺得英皇有可能fake大家,之後加30號
Kelly 6500個位都賣成咁,未必會加到咁後
肥婆馬上收皮

Kelly 6500個位都賣成咁,未必會加到咁後 ...
fifty1205 發表於 2015-8-29 15:22

咩叫賣成咁?
一陣又俾人嘈啦
02 著地 - 鄧麗欣

咩叫賣成咁?
一陣又俾人嘈啦
hinz 發表於 2015-8-29 15:24

老實講,佢6場先等於Twins 3場,一個天后3場咁耐都未爆,真係差左d
反OT 之前阿Sa話今次個台好貴,希望真係堅架啦,上次話咩全亞洲首個彈起舞台,結果虧到喊
肥婆馬上收皮

潮媽暫時開18-23,Book到25或者26Twins 話31號開肯定預松時間 27.28.29搭臺排練,手快快應該可以30開到Show咯

1231一定大把人搶,尾場觀望中,但元旦假期大陸應該有Fans去睇

三面定四面台?

好想聽 Evolution 大碟D歌
綁架,他不適合你,黑色喜劇,熱粉紅,精選,18變,拍住上,天對地,尋找莫札特,布拉格之戀,傷心情歌,絕對遷就,金句 ,etc etc 真係好多想聽

當然大hit個D都要聽
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

老實講,佢6場先等於Twins 3場,一個天后3場咁耐都未爆,真係差左d
反OT 之前阿Sa話今次個台好貴,希望 ...
fifty1205 發表於 2015-8-29 15:31

潮媽得6500個位???
唔好再提個個彈起舞台,就係唱人人彈起系上面彈兩下就算,好廢......
真係激到人人彈起

張海報~唉....

三面定四面台?
zxcvb 發表於 2015-8-29 15:31

四面台
肥婆馬上收皮

潮媽得6500個位???
唔好再提個個彈起舞台,就係唱人人彈起系上面彈兩下就算,好廢......
真係激到 ...
steven891026 發表於 2015-8-29 15:32

係啊,三面台
肥婆馬上收皮

人地未開賣前話Kelly實有南亞、黃牛㗎(說好的沒有出現)
公售時話咁少位,好快搶哂,Kelly實加到27㗎
Twins點加開30號呀!

個人覺得一定有呢堆歌
戀愛大過天、Ichiban興奮、大浪漫主義、下一站天后、千金、相愛六年、飲歌、丟架、LOL、TGIF

另外可能性好大既歌:
我們的紀念冊、愛情當入樽、明愛暗戀補習社、眼紅紅、二人世界杯、風箏與風、多謝失戀、幼稚園、冬令時間

呢堆歌都占二分一......

人地未開賣前話Kelly實有南亞、黃牛㗎(說好的沒有出現)
公售時話咁少位,好快搶哂,Kelly實加到27 ...
zxcvb 發表於 2015-8-29 15:35

我仲以為潮媽開四面臺,宜家甘樣應該可以加多幾場

四面台
fifty1205 發表於 2015-8-29 15:34

幾Q驚佢地似Kelly開三面台,至憎!