返回列表 發帖

啲衫都好靚好型
但套公主裙望耐啲有啲小鳳姐感覺
仲有啲animation 機關都做得好勁

回復 1000# Kyle_

我都聽到,阿嬌有一句

今晚睇2X行應該連人都見唔到

唱綁架please

唔想知rundown但我想知唱成點

SA 訪問話尋晚因為時間OVERRUN 有D 歌CUT左無唱…
今晚RUDNWON 應該會唔同!

其實愛情突擊都好party 點解唔唱
PerryXD 發表於 2016-1-1 11:23

可能cut左

wilson0091 發表於 2016-1-1 12:45

蘋果話唱得準 跳得齊

wilson0091 發表於 2016-1-1 12:45

現場覺得好好
比平時好好多  但有甩Beat同唱錯
舞步又齊 唔似之前揮兩下手就算
應該有認真練歌練舞

睇完少少片....真係唱得好左(雖然飲歌都聽到有走音)
但個RUNDOWN 幾正, D歌真係估唔到會唱 ...
Kyle_ 發表於 2016-1-1 11:09

以前上tvb唱過

SA 訪問話尋晚因為時間OVERRUN 有D 歌CUT左無唱…
俊仔 發表於 2016-1-1 13:13

Twins 同Shine Talk 個part 阿Sa 話有少少overrun 都估到可能會cut d 歌
話時話琴晚係咪遲左放人入去 所以搞到遲左開場?
人大了珍惜今次不可有下次

俊仔 發表於 2016-1-1 13:13

亂世佳人 朋友的愛 那天很愛笑 今晚一定要有啊!!!
如果今次無,都唔知幾時先有機會唱

同埋我覺得小心愛轉你知道的好d

你不是好情人/精選/眼紅紅 呢D真係無必要場場唱,希望可以換成救生圈/亂世佳人/雙失情人節
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

可唔可以要虛齡時代

可唔可以要虛齡時代
hehe 發表於 2016-1-1 14:23

唔可以
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

真係估唔到著睡衣跳舞Opening,仲有天對地同童子軍..
其實虛齡時代好好聽,希望尾場有!

亂世佳人 朋友的愛 那天很愛笑 今晚一定要有啊!!!
如果今次無,都唔知幾時先有機會唱

同埋我覺得 ...
fifty1205 發表於 2016-1-1 13:42

咁我覺得小心愛可以留因為真係勁小唱 而且個PART 都幾型 :D
但係我覺得個PART 賣性感的可以長少少 加埋你知道的 同埋 
金不換

個個音樂總監terry真係唔多掂
唔少歌都拖慢黎唱

小心愛好型呀,反而女人味改得唔好
其實好應該虛齡時代做closing song
有意義又可以roundup成個演唱會
唔明點解女校男生守尾門

小心愛好型呀,反而女人味改得唔好
其實好應該虛齡時代做closing song
有意義又可以roundup成個演唱會
唔明 ...
tungbilly 發表於 2016-1-1 15:38

明愛暗戀補習社改得好差 仲有最後個medley 唔講以為fanmade自己拼埋

個個音樂總監terry真係唔多掂
唔少歌都拖慢黎唱
721AXA 發表於 2016-1-1 15:26

最唔中意拖慢唱

有我最愛既黑色喜劇!等緊尾場!

虛齡時代原本出左個TAG唱...突然阿SA話記錯左唔係唱哩首住, 到最後都冇唱到...最後有PART 假點歌環節, 有人又話要唱, 阿SA又話: 唱, 不過唔係今晚唱...唔知係overrun所以cut左定點啦

快歌果派肯定唔會轉歌, 派哂舞...選歌真係好驚喜...同埋今次真係唔係hea跳

朋友仔/天對地/童子軍/友誼第一 (哩4首係握手位唱, 我諗都唔會住...其實都主要focus係握手到,,,不過後面果3首竟然唱真係超驚喜!!

黑色喜劇/安全感/我決定走了/慌心假期<--哩4首就講到明係side track但佢地好想唱...唔知係味咁多場都會keep返哩part

不過開場歌有著睡衣跳舞同埋假完場既大紅大紫真係high到震!!!!

都幾多主打冇唱到...但都好多side track唱左...真係咁多年既fans其實都識哂

開頭都會估佢地會唱國語歌, 始終好多其他華人飛黎睇既fans...一開頭聽到瓶中沙以為會係part國語medley, 點知淨係唱左哩首國語歌真係大爆冷, 不過佢地講哩首歌歌詞好有意義之類...唔知之後仲轉唔轉啦

今次rundown絕對收貨...雖然好多歌真係cut短左...但為左唱多d歌都冇計

好似係唱完飲歌阿gill有d想喊, 但阿sa就拿拿聲話唱下首歌先...可能個show真係overrun得好緊要..因為shine出場時已經好似想快d交個台俾shine...佢地都講有d overrun

逐首逐首聽番
原來全部細個都成日聽
不過已經唔記得左首歌叫咩名
D感覺湧晒出黎
好正

估唔到會唱童子軍,天對地依啲歌,雖然得半首
聽到係著睡衣跳舞開場真係即刻high咗
仲以為佢哋已經遺忘咗依啲歌
今次真係落重本,個台同燈光都好靚
雖然我睇唔到台面啲效果
同埋孖妹今次真係唱得幾好
雖然都有走音同甩嘴
但一定好過人人彈起hea跳+hea唱
仲有阿Sa原來咽喉炎緊,係打咗針先唱到
唔怪得唱到尾聲沙晒啦

唔知今晚嘉賓邊隊組合呢

唔知今晚嘉賓邊隊組合呢
jun518 發表於 2016-1-1 18:12

會唔會系c allstar??

會唔會系c allstar??
p74d47 發表於 2016-1-1 18:44

晤會今晚啦 要去叱咤 不過好其待有cas

回復 969# tungbilly

無唱過虛齡時代
呢個rundown真係有surprise位
著睡衣跳舞真係high左
小心愛同烈女又係完全估唔到
其實今次 ...
tungbilly 發表於 2016-1-1 01:24

63段?
果part真係好hight
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

唔知今晚嘉賓邊隊組合呢
jun518 發表於 2016-1-1 18:12

聽聞有人系場外聽到死性不改
肥婆馬上收皮

回復  tungbilly

63段?
果part真係好hight
panjunchisa 發表於 2016-1-1 18:48

rundown同尋晚一樣?

今晚係Boy'z
佢地兩個講嘢講到眼濕濕咁

今晚係Boy'z
佢地兩個講嘢講到眼濕濕咁
阻住 發表於 2016-1-1 21:32

幾乎次次twins開騷佢地都一定做嘉賓咁

今晚rundown有變
死性不改
虛齡時代
下一站天后代替成長
encore亂世佳人 emoji

rundown同尋晚一樣?
p74d47 發表於 2016-1-1 21:14

友誼part多左虛0時代
大紅大紫part 成長->下一站天后

嘉賓 眼紅紅with Shine->死性不改with Boyz

Encore 下一站天后 精選->亂世佳人 Emoji 仲換左新衫
肥婆馬上收皮

友誼part多左虛0時代
大紅大紫part 成長->下一站天后

嘉賓 眼紅紅with Shine->死性不改with Boyz

Enco ...
fifty1205 發表於 2016-1-2 00:34

都係比琴日多一首歌?

1月1日 歌單

著睡衣跳舞
TGIF
LOL

明愛暗戀補習社
二人世界盃
愛情當入樽
熱浪假期

丟架
Love Medley: 黑色喜劇 + 安全感 + 我決定走了 + 慌心假期
多謝失戀
死性不改 (with Boy'z)
La La世界 (by Boy'z)

瓶中沙
Friend Medley: 朋友仔 + 天對地 + 童子軍 + 友誼第一 (握手位)
虛齡時代
相愛6年

小心愛
烈女
千金
女人味 (mix with 士多啤梨蘋果橙)

飲歌
風箏與風
你不是好情人
幼稚園
下一站天后
我們的紀念冊
Medley: Ichiban興奮 + 零四好玩 + 人人彈起 + 大紅大紫

Encore
戀愛大過天
亂世佳人 (點唱)
(橙橙團區有人點朋友的愛,但被ban)
emoji (點唱,但紅館大半觀眾表示不悅)
女校男生

居然有唱emoji!!好驚喜!
想知虛齡時代唱成點??cd 版都好似就離破音甘

今晚有冇遲開場?

紅館大半觀眾表示不悅WHY?

好正emoji

eggsteven 發表於 2016-1-2 00:46

睇反應都知大部份人想聽舊歌多啲

有亂世佳人 好感動
希望尾場 唱朋友的愛

今晚encore 套衫好似同琴晚個套唔同bor
人大了珍惜今次不可有下次

用 最多握握手 一起散散步 黎做握手位開始真係好貼題

有一段主題係Charlene team vs Gillian team
但兩team對決感覺唔強
如果俾兩人各自有dance solo,甚至有solo曲唱仲好

如果唱 熱浪假期 果時著泳裝跳應該仲吸引,起碼唔會俾dancer搶鏡

Dancer 果度好有意外發生,不過好彩無咩事,當時真係嚇到個心離一離

eggsteven 發表於 2016-1-2 00:46

阿Sa問唱新歌好唔好 全場勁大聲唔好
肥婆馬上收皮

我想問有無人有聽晩飛放?好想睇!!T.T

用 最多握握手 一起散散步 黎做握手位開始真係好貼題

有一段主題係Charlene team vs Gillian team
...
harryharry 發表於 2016-1-2 00:57

咩意外
唔想睇solo喇
之前睇夠

emoji live 成點
有D難唱