返回列表 發帖
睇完演唱會突然又鐘意返佢哋!!!
我入場之前仲諗住自己已經無咁鐘意佢哋,
只係因為自己以前係die hard fan,就算而家心淡晒,循例都要去下,
今次真係好有驚喜,最開心有烈女,因為以前買晒佢哋d碟,
知佢哋最好聽其實係side cut,自己最鐘意高溫瑜珈同天地驕陽,不過我估都唔會唱,
好想佢哋唱18變
同埋跳舞真係好齊!
跟咗twins十年有多都未見過佢哋跳舞可以齊到咁,
唱就阿sa真係進步咗好多,阿嬌都仲係無咩信心,但聽得出佢高音位有練過!

施比受!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nonkul

施比受!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SA弟林 發表於 2016-1-2 23:10

嗚呀!!!!!!!!!! 又唱左我好鐘意既side track la!!!!!!!
第1場仲諗揀左安全感都唔揀埋施比受!!!!!
出碟要留呀嗚...!!!

嗚呀!!!!!!!!!! 又唱左我好鐘意既side track la!!!!!!!
出碟要留 ...
tungbilly 發表於 2016-1-2 23:14

唱埋受之有愧就好啦

那天很愛笑!!!!!!!!!!!!!!

今晚唱咗!!!!!!!!!!!!!!!
nonkul

那天很愛笑!!!!!!!!!!!!!!

今晚唱咗!!!!!!!!!!!!!!!
SA弟林 發表於 2016-1-2 23:22

啊 好想聽
第一場冇得聽

崩潰今日Encore左咁多首
又Fifi又SG!!!
重點係那天很愛笑同施比受!!!!!
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

癡線!! 雖然都應該唔係真點唱(本身預左譜)
但佢地除左第1晚之外呢2場都係真係好少唱既歌囉!!
如果每晚加多首就好

有冇今晚Rundown?

Twins LOL Live in HK
2016/01/02 Rundown

01. 著睡衣跳舞
02. TGIF
03. LOL
04. 明愛暗戀補習社
05. 二人世界盃
06. 愛情當入樽
07. 熱浪假期
08. 丟架
09. Love Medley: 黑色喜劇 / 安全感 / 我決定走了 / 慌心假期
10. 多謝失戀
11. 眼紅紅

12. 士多啤梨蘋果橙 (嘉賓 : super girl + as one)
13. 瓶中沙
14. Friend Medley: 朋友仔 / 天對地 / 童子軍 / 友誼第一
15. 相愛六年
16. 小心愛
17. 烈女
18. 千金
19. 女人味
20. 飲歌
21. 風箏與風
22. 你不是好情人
23. 幼稚園
24. 下一站天后
25. 我們的紀念冊

26. Dance Medley:Ichiban興奮 / 零四好玩 / 人人彈起 / 大紅大紫

Encore
27. 戀愛大過天 (新衫 同之前2晚唔同)

28. 施比受 (點歌環節)
29. 跅跅步哈姆太郎 (點歌環節)
30. 大浪漫主義 (點歌環節)
31. 冬令時間 (點歌環節)
32. 拍住上 清唱一句
33. 那天很愛笑
34. 女校男生 (SA唱錯咗歌詞)
35. 女校男生 (重唱)
nonkul

01. 著睡衣跳舞
02. TGIF
03. LOL
04. 明愛暗戀補習社
05. 二 ...
SA弟林 發表於 2016-1-2 23:31

Thx
我唔制啊 今晚Encore咁多
哈姆太郎啊

出碟要留 ...
tungbilly 發表於 2016-1-2 23:14

啊 好想聽
第一場冇得聽
Ald 發表於 2016-1-2 23:25

我寧願尋晚唔聽emoji都想聽 施比受或那天很愛笑

Thx
我唔制啊 今晚Encore咁多
哈姆太郎啊
Ald 發表於 2016-1-2 23:35

今晚Encore係多咗D
nonkul

encore我估會晚晚唔同衫
其實下一站天后放返係regular rundown好係好
唔洗扮encore
但其實成長岩果part個theme多好多

01. 著睡衣跳舞
02. TGIF
03. LOL
04. 明愛暗戀補習社
05. 二 ...

好正呀那天很愛笑
冇得聽sosad

唔唱一時無兩真係好唔圓滿
希望尾場會唱

女校男生 第一次唱果陣 阿SA唱成 然後買襪買衫可以做風紀
之後笑場重唱 舞台再下降 重來
nonkul

鳴呀好羨慕今晚

原來哈姆太郎同施比受得半首:(
咁即係其實都係多一首

今晚好正 !  正過三十一號!

今日無虛0時代我個心都舒服d
肥婆馬上收皮

哇成十個女仔唱士多啤梨蘋果橙 好熱鬧

話時話諗到個Family Medley:我們要睡覺/我的爸爸媽媽/飄零燕/妹妹/你看得見嗎
人大了珍惜今次不可有下次

估唔到一請請兩隊

OMG 係那天很愛笑!!! 最鍾意呢首
唔知c allstar會唔會做嘉賓呢
聽日睇 希望有啦!!!

聽日4個人做嘉賓 尾場2個人

聽日4個人做嘉賓 尾場2個人
jsun 發表於 2016-1-3 01:11

你又知?聽日Cas,後日農夫????

想睇SG同Twins合唱... UTUBE好似搵唔到

想睇SG同Twins合唱... UTUBE好似搵唔到
PangChiYeung 發表於 2016-1-3 01:28

冇同twins合唱呀

SG加AS ONE唱士多啤梨蘋果橙

那天很愛笑同施比受
唉好多encore 囉

今晚可谓整晚全场大合唱,除d街歌之外,sa话气氛仲好过倒数个晚

那天很愛笑同施比受...
best side tracks...
邊個敢話twins唔識聽/揀歌...

今晚真係好氣氛過三十一   隻隻慢歌都大合唱咁b 成晚勁多歡呼聲  有d 無expext 會叫的位  都有勁多人叫
唔知係咪因為三十一號多街客你為左倒數同回憶睇  之前fc 內部飛就留哂去原本的尾場  又或者eeg 知今日錄影所以安排fans 係哂呢場。。。

而且哈錄位同埋對答都正過三十一 xd

唯一美中不足。。。
我見住個cam man 跌左落個升降台 但應該無咩人見到  只係我個個area 幾行見到。。。 (希望聽日報導講佢平安無事
心都慌埋 希望佢無事!
之後個十幾分鐘都無心情。。。

今晚真係好氣氛過三十一   隻隻慢歌都大合唱咁b 成晚勁多歡呼聲  有d 無expext 會叫的位  都有勁多人叫
唔 ...
俊仔 發表於 2016-1-3 04:37

我見到,我坐藍區20行,佢走得好快,無留意升降台已經落佐,當時我定佐幾秒,希望無事啦

01. 著睡衣跳舞
02. TGIF
03. LOL
04. 明愛暗戀補習社
05. 二 ...

真系有人點“跅跅步哈姆太郎” ???! BTW, 今次選歌真系好好!

唔 ...
俊仔 發表於 2016-1-3 04:37

@@

好似晚晚都有呢啲小插曲咁既
希望剩返呢兩晚順順利利啦
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

可唔可以唱埋飄零燕/ 雙失情人節

同一間公司同樣係女人,容祖兒真係保守到不得了
Twins揀歌一流,今晚到我睇
希望有受之有愧、飄零燕、18變

同一間公司同樣係女人,容祖兒真係保守到不得了
Twins揀歌一流,今晚到我睇
希望有受之有愧、飄零燕、18變 ...
Wing1211 發表於 2016-1-3 10:25

容祖兒系一個好冇主見嘅人,人地叫佢唱乜佢就唱乜,上次1314就系咁,揀歌都系比左隊band揀先....

睇黎佢地終於發現girl power係正碟

cbacbacba1 發表於 2016-1-3 11:11

睇返施比受果段片,佢地話唱完好似默書咁

可唔可以唱埋飄零燕/ 雙失情人節
l00540 發表於 2016-1-3 09:16

尾場可否唱拍住上/雙失情人節嗎?

标题

Twins開始對音樂多咗主見
唱功亦睇得出進步不少
兩個人一齊果然會有化學作用
希望距哋未來噶15年都可以keep住做音樂
BTW 好想聽: 紅睡星,咖啡迷,和平日

仲有一首一直覺得正但好多人遺忘嘅 自以為是
>3<

那天很愛笑
施比受
brianchung 發表於 2016-1-3 08:43

真係好愛呢首那天很愛笑

派過台想聽 換季 亂世佳人 18變 黑色喜劇 尋找莫扎特 飄零燕
side cut 想聽 友誼第一 星星月亮太陽 那天很愛笑 朋友的愛 香港紐約 我決定走了 布拉格之戀 素顏

國語想聽 莫斯科沒有眼淚 瓶中沙 星光遊樂園 妳最勇敢

睇嚟今晚會唱朋友的愛  

唱功亦睇得出進步不少
希望距哋未來噶15年都可以keep ...
janickfu 發表於 2016-1-3 11:37

自以為是當年最愛 但係覺得呢首係冇準備
nonkul

唱功亦睇得出進步不少
希望距哋未來噶15年都可以keep ...
janickfu 發表於 2016-1-3 11:37

琴晚有人点和平日,佢地话唔记得点唱

真系有人點“跅跅步哈姆太郎” ???! BTW, 今次選歌真系好好! ...
brianchung 發表於 2016-1-3 07:58

我想聽 光之美少女

cbacbacba1 發表於 2016-1-3 11:11

今次girl power都唱左幾多
肥婆馬上收皮

我見到,我坐藍區20行,佢走得好快,無留意升降台已經落佐,當時我定佐幾秒,希望無事啦 ...
kenvincy.cn 發表於 2016-1-3 07:57

真心拎住架機跌好危險:-0… (雖然重點唔係應該係呢度 但係有機會今晚聽晚其中一場會補錄番… 因為我印象中本身有2個走動cam man 後尾大半場都係得一個…

btw 尋晚另一個可惜點係 sg 同asone 無同twins 合唱…
可能因為已知版權問題一定唔會入碟…所以無一齊合唱女校男生…

今次girl power都唱左幾多
fifty1205 發表於 2016-1-3 13:03

有無機會唱 愛無敵 先

有無機會唱 愛無敵 先
harryharry 發表於 2016-1-3 13:46

我覺得受之有愧機會大d
肥婆馬上收皮

佢地今次準備左57-58首歌,睇黎場場Encore唔會重複
原來第二場都有錄,希望出碟收返亂世佳人
肥婆馬上收皮