返回列表 發帖
01. 著睡衣跳舞
02. TGIF
03. LOL
04. 明愛暗戀補習社
05. 二人世界盃
06. 愛情當入樽
07. 熱浪假期
08. 丟 ...
gooloo 發表於 2016-1-5 01:25

相愛六年前面係虛零時代
nonkul

強烈對比
勁多人嗌朋友的愛
Qwerty 發表於 2016-1-5 01:38

阿嬌自己都有講 我聽到佢地話唱朋友的愛喎
我覺得係阿SA自己唔肯唱
nonkul

SA弟林 發表於 2016-1-5 01:45

呀嬌仲有話想唱快歌
之後有人話冬令時間,佢話點唱?快版冬令時間
其實佢係想引導去揀哈姆太郎? LOL

前面個RUNDOWN仲漏咗成長
冇人記得

個泰臣出黎浪費左好耐時間,陣無氣氛,唱多兩隻歌都得
ckyung 發表於 2016-1-5 01:36

其實我想問呢個問題好耐 泰臣個幾條片係同主題有咩關係?同埋我記得MANI講過今次演唱會怕被人偷橋就係咁?
又講過1231號個場會有一個紀錄刷新 係唔係無了?

前面個RUNDOWN仲漏咗成長
冇人記得
gooloo 發表於 2016-1-5 01:52

都係半首
nonkul

仲諗住晚晚encore 都唔同歌!朋友的愛阿!!!

演唱會居然去到12點15分先完!仲諗住有sencond encore...但真係唱到太夜,其實joey 果到都哂左好多時間,佢真係好似醉左咁囉咩事,twins 都未喊佢就爆喊左先

回復 1406# gooloo

係wor!! encore 果時唱!

回復 1405# Qwerty

會唔會係德洲的故事阿?

其實我想問呢個問題好耐 泰臣個幾條片係同主題有咩關係?同埋我記得MANI講過今次演唱會怕被人偷橋就係咁? ...
rfv123 發表於 2016-1-5 01:58

佢地講嘅紀錄咪就係做咗2015最後一個演唱會兼2016第一個演唱會囉

睇緊慶功直播
美孖話美祖一定有飲酒但唔多
PART 2就希望快啲但無落實話要養好身體先
內地巡迴就有傾緊
走音系人性嚟㗎嘛要擁抱瑕疵嘎
世界與你無關 以正義去唾駡人 道德撚

演唱會居然去到12點15分先完!仲諗住有sencond encore...但 ...
aleksbear 發表於 2016-1-5 02:01

joey 完全成龍上身 不受控制

睇緊慶功直播
美孖話美祖一定有飲酒但唔多
PART 2就希望快啲但無落實話要養好身體先
內地巡迴就有 ...
Qmen 發表於 2016-1-5 02:05

邊度睇

SA弟林 發表於 2016-1-5 01:45

朋友的愛佢地其實以前唱過 live

今次佢地真係歸位,之前人人彈起明顯不在狀態
gil都話第一次enjoy做演唱會 ...
Qwerty 發表於 2016-1-5 01:34 AM

無錯
所有感覺返曬嚟
睇得出今次美孖成個人豁出去無曬包袱

15年先第一次
electric 發表於 2016-1-5 01:35 AM

人哋係指心態上
咪諗多啦

邊度睇
CLWH 發表於 2016-1-5 02:09 AM

睇完
係YY直播
http://w.3g.yy.com/s/share/share ... 51925286_1451925286

希望開Part 2,真係俾佢地感動到,有Heart有落力,Rundown有驚喜!

睇完以家仲回味緊d片,今次真係十萬個鑽,由台設計去到唱都好好。
以前對佢地有失望過,今次真係番曬黎,由心比LIKE佢地!!!

我就係佢地口中「聽快歌都聽到喊」既人,太感動,我都好投入!

演唱會居然去到12點15分先完!仲諗住有sencond encore...但 ...
aleksbear 發表於 2016-1-5 02:01

啲人要返工返學,好難再2nd encore

朋友的愛佢地其實以前唱過 live
CLWH 發表於 2016-1-5 02:12

係咪音樂會嗄
nonkul

話已確定內地巡迴演唱會  分別 廣州 上海  城都
話會去台灣開演唱會
其他城市仲傾緊
nonkul

會唔會係因為William? 因為朋友的愛MV有佢,所以唔唱住?(雖則亂世佳人都有

人人彈起之後其實對距地噶感覺已經淡左(曾經系死忠),但今次之后又開始中意翻距地!!

好希望開part2啊!!太多想聽噶都未唱!!

15年年头Fa,年底Twins,简直唱歌洗底,女歌手来说,听佢地最多啦
朝朝暮暮讓你猜想如何馴服我。

人人彈起之後其實對距地噶感覺已經淡左(曾經系死忠),但今次之后又開始中意翻距地!! ...
brianchung 發表於 2016-1-5 06:43

我係過左2012之後 可能太耐冇接觸佢地 所以15年出新歌都冇乜感覺
但經過今次concert 就真係變翻愛孖亦愛笑

我係過左2012之後 可能太耐冇接觸佢地 所以15年出新歌都冇乜感覺
但經過今次concert 就真係變翻愛孖亦愛 ...
bagfgfcde 發表於 2016-1-5 10:46

我覺得佢地今年D歌算回勇, 起碼LOL TGIF 虛齡時代首首都咁好loop
從05年已經開始對美孖喜愛度褪減
不過好難得佢地真係患難一齊行過15年
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

人人彈起之後其實對距地噶感覺已經淡左(曾經系死忠),但今次之后又開始中意翻距地!!

我都係!!!

我都係!!! ...
rubin01 發表於 2016-1-5 11:04

網紅你何止鍾意,係瘋狂愛上 XDDDD

美孖keep住出歌,17年1月1號有無機重奪最組?

回復 1431# Issac_12A

囧

美孖keep住出歌,17年1月1號有無機重奪最組?
Wing1211 發表於 2016-1-5 11:32

仲會keep住出新歌?

我都係!!! ...
rubin01 發表於 2016-1-5 11:04

不是死忠,但聽佢地歌大
見佢地咁爭氣,有啲老懷安慰感覺

不是死忠,但聽佢地歌大
見佢地咁爭氣,有啲老懷安慰感覺 ...
Qwerty 發表於 2016-1-5 12:18

其實2015年佢地同千嬅嘅演唱會都講左比人聽,我會不斷進步!!

會唔會係因為William? 因為朋友的愛MV有佢,所以唔唱住?(雖則亂世佳人都有 ...
cyrus305cool 發表於 2016-1-5 05:33

女校男生够有edison啦

仲會keep住出新歌?
rubin01 發表於 2016-1-5 12:00

希望蛋記會啦,見咁好反應,出單曲都好呀

啊嬌出道15年終於識講下野,唔洗下下執啊查口水尾
唱歌亦都好左,唔再係得一個音

成個production都好正,選歌亦都好滿意
有虛齡時代真係勁開心

農夫同啲片都幾哂時間,留黎唱多幾首歌好過啦

Part 2 再睇

琴晚我係red gate不停大叫朋友的愛,嗌到隔離D人都UM晒耳
但可惜最終都無唱到

可能首歌真係唱得災難 所以直接跳過左 .. 成晚係得呢首真係嚇親我  ...
賴爽 發表於 2016-1-5 01:39

雖然同CD差別好大不過都ok啦

正係錄左高音part
人間卻有殷切的眼光 仰望 我下降

正呀, 有唱德州的故事
我好鐘意呢首

我同女朋友日日都期望有得聽 追女仔
最後都冇
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

我同女朋友日日都期望有得聽 追女仔
最後都冇
gn01270160 發表於 2016-1-5 16:02

勁鐘意拍住上和追女仔,結果都冇T.T

係咪真係有part 2?
我覺得sasa好似講笑咁既咁既

奉勸一句 SA 姐講的野 聽住先就好XD

雖然同CD差別好大不過都ok啦  

正係錄左高音part
Juicy_Lemon 發表於 2016-1-5 15:54

唱得都ok喔!!比想象中好啦!呢首歌唔易唱(對距地黎講)

nonkul

阿SA自己都知fans 熱烈渴求聽朋友的愛
點解就係唔唱

http://video.weibo.com/show?fid=1034:454a8e3f235a9c147f98cf7c06b39ac6
nonkul

點解就係唔唱
SA弟林 發表於 2016-1-5 19:54

係咪因為拍片果個人話唔要呢啲

點解就係唔唱
SA弟林 發表於 2016-1-5 19:54

成個演唱會就係呢點最失望,明明預備左,死都唔唱
我覺得琴晚joey踩台cut左至少3首,孖妹聽到要唱眼紅紅都呆哂
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

係咪因為拍片果個人話唔要呢啲
bagfgfcde 發表於 2016-1-5 20:03

片係3號果日拍
應該唔關尾場既事

成個演唱會就係呢點最失望,明明預備左,死都唔唱
我覺得琴晚joey踩台cut左至少3首,孖妹聽到要唱眼 ...
fifty1205 發表於 2016-1-5 20:09

佢地應該會有預備 朋友的愛
尤其係朋友的愛 晚晚都有人大嗌  阿嬌琴晚自己都講 我聽到有人點唱朋友的愛
連阿SA私下都知道朋友的愛呢首歌  真係唔明點解就係唔唱

泰臣派海報 琴晚比之前派禮物時間長咗
我都估到祖祖會上台 都估唔到佢浪費咁多時間

時間加埋都夠唱多5首歌  
nonkul