返回列表 發帖
回復 718# 721AXA

其實應該系“不需要人錫” ,因為其實我開頭都霖左好耐,D詞邊有可能填到甘白

其實一直好中意 一時無兩 果只碟,覺得勁多遺珠。
尋找莫扎特我聽到宜家都仲有聽,好想聽距地唱次live(雖然我知道效果一定同CD版差勁遠)
程咬金,海底深同佳偶天成都好正咯!!

我諗起呢條片
艾石仔 發表於 2015-12-28 23:45

啊嬌真系唔該練下舞,作為一個曾經噶粉絲都忍唔住講句點解可以跳得甘生硬噶。。。   明明距女人味之前仲ok,唔知點解覺得好似女人味果只碟之後啊嬌無論唱功同舞技都系度退步緊。。

BTW, 覺得衫最靚始終系《一時無兩》果個,真系贏其餘幾個幾條街喔

SG真系ok喔,覺得距地個個都唔錯。
但莎嬌企系距地隔離咪矮成截。。。
畫面不敢想象

請唔同時期的話,咁我估有CAllStar
cyrus305cool 發表於 2015-12-29 23:56

你甘講又真系有可能,因為啊Sa好中意callstar,而且距地之前都翻唱過天梯!

回復 832# 酷愛903

其實唔止唱功咯

第一次唔知

不過人人彈起睇足3場,3場都唔係咪
gordon0807 發表於 2015-12-30 20:06

人人彈起唱成甘仲邊有可能系咪嘴   我上次霖住聽翻距地人人彈起裹個concert,聽到一半真系頂唔順,距地人人彈起裹次真系唱得好hea咯

Monday已經爆左其中四首會唱既side tracks(其中一首唔算side)
反白-->冬令時間 慌心假期 我決定走了 香港紐 ...
721AXA 發表於 2015-12-31 04:03

冬令時間唔算side咯,不過阿嬌之前訪問講過自己好中意呢首歌,其餘3首都正喔,無霖過會有機會唱慌心假期

好正啊!!你地講到我心癢癢!!rundown 勁正咯!!
著睡衣跳舞真系好正好無!!

ings 上面有幾段片,大家可以搜黎睇睇

睇左好多視頻,啊嬌今次真系進步左!!好登距地開心!好多好評

回復 1000# Kyle_

我都聽到,阿嬌有一句

居然有唱emoji!!好驚喜!
想知虛齡時代唱成點??cd 版都好似就離破音甘

emoji 唱得ok喔!

回復 1073# bagfgfcde

2 Be Free 噶歌質素其實唔差噶,不過可能唔系好多街客聽

好正啊救命 阿Sa 就好喇摸足五晚
alexleung 發表於 2016-1-2 14:20

Sa姐有咩未摸過,William個胸仲好摸啦,仲要摸左甘多年添

話說那天很愛笑 系咪從來未唱過live?

emoji有個位啊嬌遲左2秒入,好明顯聽到無其它人聲

Twins LOL Live in HK
2016/01/02 Rundown

01. 著睡衣跳舞
02. TGIF
03. LOL
04. 明愛暗戀補習社
05. 二 ...
SA弟林 發表於 2016-1-2 23:31

真系有人點“跅跅步哈姆太郎” ???! BTW, 今次選歌真系好好!

真心拎住架機跌好危險:-0… (雖然重點唔係應該係呢度 但係有機會今晚聽晚其中一場會補錄番… 因為我 ...
俊仔 發表於 2016-1-3 13:41

我反而覺得無合唱系明智噶,一黎人太多,二黎SG個個身材甘好,twins企起隔離噶話真系好蝕抵。   同埋希望有 18 變/尋找莫扎特/ 追女仔 啦

佢地今次準備左57-58首歌,睇黎場場Encore唔會重複
原來第二場都有錄,希望出碟收返亂世佳人 ...
fifty1205 發表於 2016-1-3 13:50

第二次錄左就好啦!虛齡時代同emoji都唱得唔錯!

在此呼籲今晚同聽晚去睇嘅人,Encore大叫大過天同綁架!!!
fifty1205 發表於 2016-1-3 14:24

呢兩首我都好中意!!(不過真心覺得以美孖live噶駕馭力,唱綁架有d危喔)之前大過天出果陣其實都稍微hit過噶!

https://www.youtube.com/watch?v=JP00dUwL5rM

Boyz 果晚,  阿嬌話Kenny“你根本就系一個八婆” 哈哈哈,好鬼衰啊 (3'10)

其實有d想睇四塊餅碎同距地一起同臺(雖然好唔中意Angela)

TWINS 今次係和緊- -? 我真係成日唔識分究竟幾時TWINS係和緊- -幾時係BACKUP 和音.. ...
俊仔 發表於 2016-1-3 17:17

你唔講我又真係無特別留意到呢點,我覺得聽落距地唔似和音喔

今晚冇派螢光棒 改為派戒指
SA弟林 發表於 2016-1-3 21:04

呢個可以有!夠新意!

神奇兩女俠+你講你愛我+救生圈https://www.youtube.com/watch?v=ZqY6IuGlF2M
唔計忘詞同甩嘴,唱得算收貨啦
BTW, 啊嬌今次抵贊下,我覺得今次距有d歌真系唱得同cd版接近
啊sa把聲唔知系咪因為病,粗糙得有d明顯

唔係掛 人人彈起無論唱同舞蹈到hea到一個點
阿嬌當年d神情仲好怪
CLWH 發表於 2016-1-4 01:09

同感啊,之前想回顧翻人人彈起,但睇到一半都無已經頂唔順,阿嬌唱到好似蚊z叫甘......今次真係好好多

唔係個個做都得
會好容易俾人鬧唔pro
同隊band會詐型
CLWH 發表於 2016-1-4 14:30

啊Fi上個演唱會都試過,不過距系自彈自唱,無影響到隊band

Samba只碟甘多好噶快歌距地唔唱,反而唱左甘多慢歌,有d可惜

samba全碟regular rundown淨係唱左 黑色喜劇

就算encore都淨係得一首救生圈
(好彩佢地唔再唱 森巴皇后 好 ...
cbacbacba1 發表於 2016-1-4 19:46

今晚唱埋咖啡迷噶話即係總共唱左3首了,其實覺得熱粉紅同紅睡星都好適合系呢個演唱會唱!

人人彈起之後其實對距地噶感覺已經淡左(曾經系死忠),但今次之后又開始中意翻距地!!

好希望開part2啊!!太多想聽噶都未唱!!

雖然同CD差別好大不過都ok啦  

正係錄左高音part
Juicy_Lemon 發表於 2016-1-5 15:54

唱得都ok喔!!比想象中好啦!呢首歌唔易唱(對距地黎講)