返回列表 發帖
張POSTER可以再HEA D -_-
同一時無兩比真係差千條街

我覺得要爆唔難 上次人人彈起我都以為會唔爆
老實講入得去唔會預佢地可以唱得幾好 (不過我真係跪求阿嬌練歌!)
都係講集體回憶 我身邊好多NON-TF/NON EX-TF 都話會睇
應該幾快會爆

認真問睇過佢地concert 既朋友
佢地邊個concert 唱得最好?
(一定唔係人人彈起......) ...
ricnature 發表於 2015-8-31 01:46

ichiban同04果時太細個無去睇一時無兩果時狀態大勇 唔只concert 果排連普通live都唱得好好(可以睇返05叱吒組合金至八十塊環遊世界期間既live)
所以先一直恨鐵不成鋼 明明兩個都可以唱得好好 尤其阿嬌

今次真係好驚搶唔到飛 應該都係佢地最後一個concert 而家都跳成咁 (有fans話係因為阿嬌傷得太重 跳唔郁)
阿嬌再過兩年唔知會點

回復  Rene

與其話阿GILL跳唔郁,佢似係走唔出EDC單嘢陰影多
睇佢喺「心多」MV嘅表情同狀態,根本未READY ...
966 發表於 2015-8-31 22:35

慘在阿嬌當時係最紅同同形象反差最大既一個,d人到而家都仲啄住佢唔放,我諗佢一世都未必走得出呢個陰影,就果件事黎講行到呢步佢已經好叻,
但真係有d睇唔過眼點解佢唔可以積極d做足功夫先行返出黎,
頭一年都仲話未ready,都咁多年我都未聽過阿嬌去學唱歌,戲又無人搵佢拍...唉:(
佢既狀態一年比一年遊魂,有時真係支持唔落......

希望佢演唱會真係練好歌先出黎,佢幾時可以學到joey咁為左演唱會咁搏:(
呢個分分鐘係最後一個紅館concert,唔想睇到阿嬌又係到發晒夢咁

無眼睇,阿嬌係咪想摧毀呢十五年黎建立既一切,
阿Sa快d撳住阿嬌,監佢練歌啦唉

唉,Mani講得冇錯,阿嬌真係人哋係咁意擔張櫈俾佢坐,佢就會當正人哋係好人
阿嬌份人有義氣係好,但係難 ...
Cindy_425 發表於 2015-9-3 11:56

一直欣賞阿嬌好有義氣但今次佢真係唔諗下D FANS感受
如果佢覺得FANS唔岩 打篇千字文叫FANS STOP FANS實聽佢話
但咁搞法顯得佢好小器 同埋佢係咪想自己無晒FANS
想到時演唱會個個都嗌Charlene唔嗌Gilllian?

唉 做左咁耐嬌fan今次幫佢唔落
唔係叫佢奉承班fans 以佢既性格一定唔會咁做
但唔係咁處理

唔知銀行內部agent優先d位會唔會好衰
有無人知agent d位靚d定自己拎卡訂會靚d?

上次開concert仲有fans club粉
今次要自己煩買飛

睇完保良 好擔心阿嬌
佢前幾年畀我既感覺係「有團火 不過好緊張 無信心」
而家又變返出事之前唔知係個台到做咩既感覺 連d記者都插佢表現差
鍾欣潼你可唔可以爭氣d

其實阿嬌宜家人氣同地位都好似唔好又唔差,想拍戲又冇好劇本,EEG d 資源又唔會俾距。其實我對距期望真系唔 ...
slide 發表於 2015-10-1 23:32

其實佢都無咩野做點解佢仲唔去練歌練舞 我覺得搞到人氣跌晒某程度上都係阿嬌自己攞黎
雖然知道佢傷左條腰會影響表現 但咁耐都無聽過佢去學唱歌 動態唔得靜態有得補救啦掛?
見到佢咁hea有時真係好炆

(利申:我係TF黎 雖然無以前咁死忠 )

估唔到仲好反應過人人彈起
果時反而仲有一定數量既die hard fans
身為TF其實都幾欣慰
究竟點樣先可以買到尾場飛
以前都話有D Sponsor既送飛遊戲玩下

睇完演唱會突然又鐘意返佢哋!!!
我入場之前仲諗住自己已經無咁鐘意佢哋,
只係因為自己以前係die hard fan,就算而家心淡晒,循例都要去下,
今次真係好有驚喜,最開心有烈女,因為以前買晒佢哋d碟,
知佢哋最好聽其實係side cut,自己最鐘意高溫瑜珈同天地驕陽,不過我估都唔會唱,
好想佢哋唱18變
同埋跳舞真係好齊!
跟咗twins十年有多都未見過佢哋跳舞可以齊到咁,
唱就阿sa真係進步咗好多,阿嬌都仲係無咩信心,但聽得出佢高音位有練過!

真係好多歌佢地以前都無唱過,淨係咁都夠誠意!
岩岩睇返人人彈起,我睇左幾首已經頂唔順熄左機,
希望今次出DVD唔好再剪到一忽忽同執靚D聲先出街!

好耐無見過twins咁受歡迎,直頭好似返返去十四年前一出道咁,
今晚啲飛畀人炒到$3000兩張$480,最後都搵唔到飛入去睇,
最開心美嬌有畀心機練舞同唱歌(雖然唱方面去唔返一時無兩嘅水準),
佢出事之後嗰幾年畀人覺得好hea,完全無心機唱歌,
希望蛋公司識做,2016畀佢哋合體出返歌

人人彈起之後其實對距地噶感覺已經淡左(曾經系死忠),但今次之后又開始中意翻距地!! ...
brianchung 發表於 2016-1-5 06:43

我都係!尤其連十周年3650都搞到一鑊泡咁,開始唔再理佢地,爭在未掉晒佢地d碟,
今次睇完之後我竟然會開返佢地d 歌黎聽,
香港part2唔知要等幾耐,
最worst係完咗巡迴先搞