返回列表 發帖
" 女中光華 " 全女班冠軍歌列表

WK 01~13: 樂觀 [2] / 最好的債 / 水星逆行 / 冬至 / 若 / 這麼近那麼 ...
616.1314 發表於 2015-8-30 00:06

好擔心祖兒會低分過紙棋妹
希望祖兒快啲出首demo出黎搶ap

CBM 第 297 期  2015 第 36 周

年度歌曲候選名單(即 2015 冠軍歌) :
一千個假想結局 / 頌讚詩 / 我們他們 ...
chanchan0909 發表於 2015-8-30 00:06

少年遊記都有三wks

C. SeeTV Chart

2015年度 冠軍歌 總覽:
無人像你 / 冬至 / Stupid With You / SuperStar / 孔雀開屏 / 我 ...
seeseetv 發表於 2015-9-2 00:08

another kitchen有冇組三甲架
自plug咁快out

**** 本內容被作者隱藏 ****
chanchan0909 發表於 2015-9-2 17:30

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
chanchan0909 發表於 2015-9-2 18:29

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

me想上埋我敢在你懷裡孤獨

真係好鍾意AGA 作既曲
吳雨霏係我個榜今年應該可以爭獎了
放空 發表於 2015-9-2 21:46

戀愛為何物
一個靈魂的獨白
Better Me
哈囉

點解可以咁正

閉路電視 特約: " 女中光華 " 全女班冠軍歌列表

WK 01~13: 樂觀 [2] / 最好的債 / 水星逆行 / 冬至 /  ...
616.1314 發表於 2015-9-2 23:37

發生乜事 咁快po既
btw 希望傭b首diamond cat走開啦

我十二月尾就頒所以要早一星期報完五十二週
先可以空七日出泥俾大家投最女最歌

好似話得 1 WK 命  ...
616.1314 發表於 2015-9-2 23:43

icic
me都係12月尾頒呀
不過我覺得我好有可能連續兩年白果祖兒 如果佢再係咁hea
祖兒掃獎要去你呢度了

掃獎真係好難喎佢得一首女皇

FYI: 大贏家

2012: fei (4)
2013: jo (8)
2014: fei (2+2pun) ...
616.1314 發表於 2015-9-2 23:53

我懷疑愛祖既其實都幾愛霏
利申 我反霏 11 13 都俾白果佢噶

WK 38 #01 預告 : Good night my friend
616.1314 發表於 2015-9-3 12:43

全球狂賀深閨奪冠
事實證明祖兒啲歌係歷久彌新既

--------------------------------------------------------------------------------------------------- ...
jasonng 發表於 2015-9-3 18:21

Jude無緣五榜冠

Cas 都似會比佢斷~ ~
dongbb2332 發表於 2015-9-3 18:55

果位榜主係咪覺得自己做得太少獨家村想做多幾次

希望有人睬我

2015 冠軍歌
Week 01 : 我們他們 - 王菀之
Week 02 : 頌讚詩 - 林奕匡
Week 03 : 如初 - 許志安
Week 04 : 喜劇之王 - 李榮浩
Week 05 : 一千個假想結局 - 吳雨霏
Week 06 : 冬至 - 胡琳
Week 07 : 偶然與巧合 - 陳綺貞
Week 08 : 家明 - 謝安琪
Week 09 : 最好的債 - 楊千嬅
Week 10 : 念念不忘 - 麥浚龍
Week 11 : 說再見的對象 - 藍奕邦
Week 12 : 不枉我們張山十年 - 岑寧兒
Week 13 : 靈魂相認 - 張敬軒
Week 14 : 一葉知秋 - 胡琳
Week 15 : 若 - AGA
Week 16 : 飛吧! 獨角仙 - 小塵埃
Week 17 : Do What You Want - 張敬軒
Week 18 : 快樂很慢 - 黎曉陽
Week 19 : 你瘦夠了嗎? - 鄭欣宜
Week 20 : 我在機場等船 - 恭碩良
Week 21 : 飄紅 - 容祖兒
Week 22 : 滲 - 胡琳
Week 23 : - 麥浚龍 & 莫文蔚
Week 24 : 煩擾中起舞 - Supper Moment
Week 25 : 為何要我愛上你 - 連詩雅
Week 26 : 一分鐘稀客一分鐘色誘 - 吳雨霏
Week 27 : 靈魂盡頭 - 張惠妹
Week 28 : 哲學家 - 盧巧音
Week 29 : 天色很暗 - 盧凱彤
Week 30 : 逾越生死 - C AllStar
Week 31 : 念念 - 劉若英
Week 32 : 無常 - Another Kitchen
Week 33 : 回眸一笑 - 陳柏宇
Week 34 : 溫柔 - 梁靜茹
Week 35 : 小手術 - 王菀之
Week 36 : 格拉斯哥流浪 - Jude

大家暫時同我撞左幾多首

我有13首
其實係多定少
Yan 發表於 2015-9-3 21:35

其實算係咁 通常一整年撞>25首已經5* >30首5**
16首+幸福之歌
nicholashin 發表於 2015-9-3 21:34

仲有真得不似是真

好似都仲係我撞得最多~
20首 (+幸福之歌)

應該穩奪5*
ed8671ed 發表於 2015-9-3 21:46

其實如果同一日乜乜乜 啲taste係咪會接近啲
暫時17
mamakin 發表於 2015-9-3 21:45

接近一半
第一周:容祖兒 / 樂觀  走勢:1 > 4 ||第二周:楊千嬅 / 最好的債 走勢:2 > 1 > 2 > 2 > 3 > 2 > 1 > ...
616.1314 發表於 2015-9-3 21:42

你個榜得女仔歌 就咁睇梗係特別少
8/21.5*36=13首
15首 不過不失啦
kevinlai1621 發表於 2015-9-3 21:41

我個榜有幾首拖左好耐未冠 加上有2首自plug 暫時有15首算幾多

22首

我們他們 / 說再見的對象 / 家明 / 頌讚詩 / 一千個假想結局 / 最好的債 / 不枉我們張山十 ...
Wonders 發表於 2015-9-3 22:07

shock
連ed也贏不了達達
19 + 1 (上年冠左喜劇之王 )
胡琳上榜歌全部都係冠軍嗎 ???
chanchan0909 發表於 2015-9-3 21:57

唔講唔覺 原來已經連冠3plugs

舊年
Week 01 : 我們他們 - 王菀之
Week 08 : 家明 - 謝安琪
Week 11 : 說再見的對象 - 藍奕邦

今年
Wee ...
harry 發表於 2015-9-4 02:22

證明好歌多 大家都揀到唔同既冠軍歌 好似係

巧shingggg牙
jose 發表於 2015-9-4 10:51

霏妹首歌簡直係佢自就有就有之後最難聽果首

謝謝好不容兒植到安琪肯定霏小圈子音樂大賞

2015 冠軍歌

Quarter 1:
我們他們 / 頌讚詩 / Let Go / 頌 ...
dongbb2332 發表於 2015-9-4 21:05

嘩 呢首都好幸福喎

如果你係今週冠就破左高分紀錄

B美音 Good Taste
mamakin 發表於 2015-9-4 21:33

唔係呀
我已經俾左6分俾sm啦今wk
多4分都係30

我又睇下先

2015冠軍歌
01 我們他們 - 王菀之    1  Week 3
02 頌讚詩 - 林奕匡     1  Week ...
John 發表於 2015-9-5 02:13

你唔係點上普通話歌既 得喜劇之王唔係-
你係咪同胡琳bb有仇口

如同悲傷被下載了兩次 !!! 好聽 !!! 好似會派黎 HK
chanchan0909 發表於 2015-9-4 23:55

我都覺得好好聽
本書好正

Wonders Music Recommendation 2015 Week 36

2015年度冠軍作品
SS14 / 樂觀 / 我們他們 / 說再見的對象 /  ...
Wonders 發表於 2015-8-30 00:06

望落好塞咁
利申 我個榜都好塞 可能仲塞過你

MonChoix2015 week 36                                       
P        LW        WK        PEAK        SONG        SINGER
1        2        3        1        我們都不是無辜的(1 week no.1)        周國賢
2        1         ...
tobby 發表於 2015-9-5 20:00

開心
坤哥咁快上到