返回列表 發帖

CBM 第 297 期  2015 第 36 周

年度歌曲候選名單(即 2015 冠軍歌) :
一千個假想結局 / 頌讚詩 / 我們他們 / 新地球 / 家明 / 最好的債 / 落俗 / 不枉我們張山十年 / 雙面人 / 念念不忘 / 天盡頭 / / 篋神 / 粉紅解密 / 飛吧! 獨角仙 / 你瘦夠了嗎? / 笑忘書 / 小確幸 / / 煩擾中起舞 / 回眸一笑 / 清平調 / 飄紅 / 上車咒 / 為何要我愛上你 / 不將就 / 兩杯茶 / 幸福之歌 / 逾越生死 / 瑕疵 / 瑕疵 / 本身的用處 / 靈魂盡頭 / 別來無恙 / 羅生門 / 你讓我飛 /

歷年 林一峰 冠軍歌 : 1 首
你讓我飛(2015) /

08  你讓我飛 (1 周冠)     林一峰       05>03>03>09>14>08>01
02 12  這世界決不割賣      Speechless     17>06>12>02
03 04  小小宇宙         Yukilovey      18>04>03
13  等到 Sunday 就 Call 你   連詩雅       18>15>07>13>04
09  黑色西裝         Super Girls     20>08>XX>09>05
10  怪物           古巨基       14>12>10>06
18  少年遊記         洪卓立       19>18>07
06  榴槤乜乜乜        雞蛋蒸肉餅     06>08
11  起點 ‧ 終站        陳奕迅       06>08>07>12>15>11>09
10 19  命書           側田        19>10
11 NE  其後           陳慧琳       11
12 NE  
小李           李拾壹       12
16  思城           胡琳        16>03>16>13
17  小幸運          田馥甄       20>05>17>14
15 07  沉默的對話        鍾舒漫       07>15
16 01  羅生門 (1 周冠)      麥浚龍 / 謝安琪   20>05>04>02>01>16
08  你,有沒有過       林俊傑       08>14>17
18 20  Candy Ball        As One       20>18
19 NE  如泣如訴         Sukie S       19
20 NE  挾持           RubberBand     20

Out
02  送你一紮時間花      黃家強       20>06>13>02
03  紙鶴           糖妹        19>19>11>03
05  是有種人         何韻詩       16>05
15  失落於時空堡壘      湯駿業       20>15

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

少年遊記死味濃
kwanie 發表於 2015-8-30 00:13

可能 next week 直接 out 走
a峰冠喇
3個星期冠軍 諗下先再估
Wonders 發表於 2015-8-30 00:15

要諗嘅咩 你地嗰 D 成日伏我 係時候比 D 顏色你地睇 !

ED's KIDS Choice #18
七月十四 VS 港姐決賽 ; 要推介比小朋友就緊係由有份推廣傳統節日嘅除紫衫贏啦~!
RK ...
ed8671ed 發表於 2015-8-30 00:10

no.6 嗰首小朋友啱聽麼

閉路電視 特約: " 女中光華 " 全女班冠軍歌列表

WK 01~13: 樂觀 [2] / 最好的債 / 水星逆行 / 冬至 /  ...
616.1314 發表於 2015-8-30 00:06

愛 Aki 但係點解係急症嘅
諗唔到上咩好 唯有睇歌名做人
1+4+1 仲唔係數學教材?!
Hello,你好 仲唔係教小朋友要有禮貌?!

...
ed8671ed 發表於 2015-8-30 00:24

祖絲嘅歌

美1
估唔到 是有種人 會速out wo
ed8671ed 發表於 2015-8-30 00:21

原來 hocc 有得留低, 但係比美膠換走左
next week 輪到eason
  估唔到你會hea 上rb
**** 本內容被作者隱藏 **** ...
kevinlai1621 發表於 2015-8-30 00:17
好難  
U 系 ME 度有獎喎
ME 冇伏你
**** 本內容被作者隱藏 **** ...
616.1314 發表於 2015-8-30 00:26
先講句 thank you 先

kevin: 我無 hea 上美膠嘎, 因為呢周一早已經排好, 所以實情係格梗調入黎
數字: 好難咩 見你地成日喺我到估最長週數而未有冠嘅歌做 next week 冠軍個喎

* kung hei u no1 again
* 黑色西裝 nx week out ??
* 其後 加大力度!!!

*  ...
616.1314 發表於 2015-8-30 00:46

me 3 weeks no.1
邊首下周走呢可 ! 唔講比你聽住
好難估
**** 本內容被作者隱藏 ****
mamakin 發表於 2015-8-30 00:46
難度同 903 嗰 D 差唔多啦 不過都要講聲 thank you mmk

諗好喇
Wonders 發表於 2015-8-30 01:01

thank you thank you DDDDDDDDDDD
好易估喔可

呢排好多歌突然喜歡, 可以由冷宮請出黎, 又有d新寵一聽就喜歡

咁估最長周數都好正常, 除非 ...
kevinlai1621 發表於 2015-8-30 08:35

咁又係 用返自己以往估嘅嗰套 可能全對嘎
少年遊記都有三wks
bagfgfcde 發表於 2015-8-30 09:46

next week 好嗎
j會員都有冠 **** 本內容被作者隱藏 ****
nicholashin 發表於 2015-8-30 12:08

ed8671ed 發表於 2015-8-30 12:32

Thanks NNNNNNNNNNNN and EEEEEEEEEEE

如果大家覺得好似有 D 唔對路咁喎, 歡迎喺 this week 任改

NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我 ...
nicholashin 發表於 2015-8-30 00:11

呢位榜主真係好落力幫失落於時空堡壘做勢, 希望拎到 CBM 第三季外卡呢個願望可以如願以償

ED's #1 CHOICE 2015
我們他們 / 新地球 / 頌讚詩 / 家明[2] / 一千個假想結局 / 戰勝自己 / 浪漫前夕 / 說 ...
ed8671ed 發表於 2015-9-2 09:00

羅生門 同 Shiga 齊齊 OUT

bagfgfcde 發表於 2015-9-2 18:03

me想上埋我敢在你懷裡孤獨
bagfgfcde 發表於 2015-9-2 18:34

呢首都係好聽 等我推左念念先再上呢首

會否有銀河 ??
616.1314 發表於 2015-9-2 19:47

唔會啦 都無位

今季應該有 49 首入選, 雖然入選歌比上季少, 但肯定係呢三季裡面最激烈嘅一次

杯葛

SORRY AR CHANCHAN ME 09/20 真係唔得閒 , 有飛
616.1314 發表於 2015-9-2 21:02

其實呢 就算入選都係黎墊底 你想美轉墊底麼

希望有人睬我

2015 冠軍歌
Week 01 : 我們他們 - 王菀之
Week 02 : 頌讚詩 - 林奕匡
Week 03 :  ...
bagfgfcde 發表於 2015-9-3 21:32

19 + 1 (上年冠左喜劇之王 )
胡琳上榜歌全部都係冠軍嗎 ???

本周提早出榜

WYTV Music Chart
冠軍歌巡禮
Week 1-13: 一千個假想結局/我們他們/頌讚詩/家明/如你是我/ ...
kevinlai1621 發表於 2015-9-4 21:00

志在參與 !!! A !!!

hictons 發表於 2015-9-4 22:57

如同悲傷被下載了兩次 !!! 好聽 !!! 好似會派黎 HK

本帖隱藏的內容需要積分高於 999999 才可瀏覽

Wonders Music Recommendation 2015 Week 36

2015年度冠軍作品
SS14 / 樂觀 / 我們他們 / 說再見的對象 /  ...
Wonders 發表於 2015-8-30 00:06

怪物最高得 16 , 你好野 !!!