返回列表 發帖

平心而論,依首好過晒之前嘅膠歌first plug。但旋律略嫌單調,joey演繹唔夠groovy,林若寧嘅詞一貫強差人意,但af編曲值得一讚。
年尾肯定有另一首食糊plug,建議903可hea播依首歌,費事其他女歌手輸得太難睇

擺明係抽水搏like搏hit rate要扣一分
nicknicknick 發表於 2015-9-22 17:45

「 開 始 分 不 清 , 有 些 人是 真 心 為 社 會 發 聲 真 心 有 話 要 說 , 還 是 借 勢 騎 劫 政 治 扮 關 心 社 會 而 最 終 目 的 其 實 是 搏 like 搏 hit rate 搶 airplay。」

做咩啫。祖祖擺明係真心為社會發聲啦,好似係。

are you kidding me
佢唱r&b出道架wor, 00 01果浸r&b味勁正囉
風見志郎 發表於 2015-9-23 17:17

理得佢唱乜出道,總之佢依首歌唱得唔夠groovy,歌有歌去,佢有佢唱,歌聲根本同編曲mix唔埋。佢不嬲唱歌最大問題係唔識融入去首歌度,得個殼,無靈魂。
聽完係幾有新鮮感呀,但唔會loop囉。

首歌melody 同詞都ok, 反而佢唱r &b 好似技巧麻麻,咬字刻意唔正以為就係style
相對首歌比佢師妹阿mag 唱會 ...
PoonOn 發表於 2015-9-23 10:24

成班聽到joey整到把聲傭懶小小就講話好好聽呀,好有味道呀,都唔知想點。