返回列表 發帖

【求助】微電影比賽 工作人員招募

CM PO內容:(大家可CHECK CHECK)

事緣我同幾位美會員想參加一個微電影比賽
依個: http://www.heartalk.org/en/?p=1292
大家都知道拍片係需要一班人同心合力去完成

所 以 好 想 大 家 可 以 抽 少 少 時 間 同 心 機 一 齊 拍 攝(同埋玩)

故事大崗如下:
故事發生於2047年香港這一個小島,那時世界的人已經進化到手腳很短,最高的人都只有150cm身高。多得這10年來科技高速發展,多樣的科技產品解決了糧食問題空氣問題等等。例如高科技公司香橙已經於2035年發明了人工胃部及輸入食品這種高科技,目的是為了幫助進食時間加快及解決了糧食短缺的問題,因為美國就將所有產品「量產化」,務求令個個人都用得到。

來到2047年終於發明了跟耳朵有關的新科技,就是「OEAR」。故事發展就是於發布會當日,電影主角小霖(唔係叫SiU霖)睡前看完發布會的奇遇。

電影主人翁小霖是一位(愛聽歌的平凡)中學生,家景富裕至少想要那樣就有那樣,所謂「港孩」就是這樣的一個小朋友。身高140的小霖個性自大,不肯聽別人意見很有自己的個人風格。任何時候都帶著耳機,聽的都是K-POP因此而練得很好的節奏感。無論是食飯睡覺沖涼,他身邊總會有耳機跟身,耳機就是他的標記。但發布會一晚之後,他突然有重大轉變......

我地依家想搵依幾個崗位:
副導/助理
演員(主演or配角)
拍攝
燈光
收音

想同我地一齊玩可以pm me or係樓下留言!!多謝大家

我可以幫手唱啲配樂嘅

其實禾黎幫手推po^^
Happy and Blessed.

期待噶

點解要審核 見到錯別字都無得改

收音 可以考慮下

電影主角小霖(唔係叫SiU霖)

主角係SiU霖嗎?????

幫手推推先,希望樓主找到人幫手,兔兔咁無用應該幫唔到手

幫手推推先,希望樓主找到人幫手,兔兔咁無用應該幫唔 ...
kk8733 發表於 2015-9-26 12:24

就搵小霖做男主角啦喂

就搵小霖做男主角啦喂
rubylovessss 發表於 2015-9-26 12:25

可能拍完依兔微電影,小霖可以入到娛樂圈。。。佢一定會好開心
留名等美版主回覆。。。

可能拍完依兔微電影,小霖可以入到娛樂圈。。。佢一定會好開心
留名等美版主回覆。。。 ...
kk8733 發表於 2015-9-26 12:31

如果搵到之之做女主角佢仲開心

幫手推推先,希望樓主找到人幫手,兔兔咁無用應該幫唔 ...
kk8733 發表於 2015-9-26 12:24

你可以做助理

就搵小霖做男主角啦喂
rubylovessss 發表於 2015-9-26 12:25

乜佢唔係女仔黎...???
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

你可以做助理
harryharry 發表於 2015-9-26 13:38

助理即係雜工嗎???  好似咩都要做。。。有咩要求,樓主得閒打下究竟想找咩野人同做咩。。

拍攝時間,長度。。拍幾多日。。每個人應該做咩。。等各會員可以睇完資料考慮參唔參加。。。

dongbb2332 發表於 2015-9-26 13:42

he is boy

dongbb2332 發表於 2015-9-26 13:42

美版主係靚仔來。。DONG BB 傻了嗎。。。

美版主係靚仔來。。DONG BB 傻了嗎。。。
kk8733 發表於 2015-9-26 13:46

劇本都無話女性唔可以做

所有演員係咪都要高唔過150

劇本都無話女性唔可以做
harryharry 發表於 2015-9-26 13:49

男主角先好丁。。。依度好多會員都不錯 。。

幾時拍?
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

幾時拍?
hictons 發表於 2015-9-30 08:23

10月中至尾會開拍,依家仲傾梗劇本有興趣歡迎加入

幾時拍?
hictons 發表於 2015-9-30 08:23

可check pm