返回列表 發帖
預埋me
Wonders 發表於 2015-9-27 01:19

thank Q 有望挑戰霏共史上最多人 sponsor 既頒獎禮

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

thank Q  有望挑戰霏共史上最多人 sponsor 既頒獎禮

**** 本內容被作者隱藏 **** ...
616.1314 發表於 2015-9-27 01:37

唔g可唔可以讚助美祖拎嗰個大奬嘅奬座呢
我們的總和

SUNDAY MUSIC CHART WEEK 40

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2015年度冠軍歌巡禮
You are always everything to me / 水星逆行 / 我們他們 / 新地球 / 頌讚詩 / 戒心 /
家明 / 如你是我 / 小白 / 最好的債 / 靈魂相認 / 蓓蕾 / 念念不忘 / 一凍一熱 / /
落俗 / 總有一個人 / 我敢愛 / 你瘦夠了嗎 / 你的秀 / 我們都是這樣長大的 / 飄紅 /
SICK / 天橋 / 回眸一笑 / 無條件 / 天色很暗 / 瑕疵 / 為何要我愛上你 / 哲學家 /
幸福之歌 / 所有下雨天 / 世界真細小 / 小手術 / 逾越生死 / 別來無恙 / 年輕人們 /
相安無事 / 羅生門 / 分手的情書
- - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
【本週精選】  :
寫妳太難 / 挾持 / 大了一歲 / 分手的情書 / 思城
【舊歌推介】  : 《好時辰》王菀之
【下週精選】  : 是有種人 / 小俠 / 一拍即愛 / 黃昏點唱機 / 孤獨先生
本週共有4首新上榜歌曲  0首重新入榜歌曲
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
鄧麗欣 上一首冠軍歌 : 戒心(2015)
名次 上週 週數  歌曲                     主唱       走勢
01 13 11 分手的情書        鄧麗欣       13>05>04>06>07>18>10>16>18>13>01
02 07 04 思城           胡琳        19>12>07>02
03 06 04 挾持           RubberBand    ii18>08>06>03

04 09 04 Hello,你好       iii許志安       20>16>09>04
05 08 03 最幸福的眼淚       吳雨霏       13>08>05
06 20 02 小俠           王菀之       20>06
07 12 02 大了一歲         連詩雅       12>07
08 18 02 我們都不是無辜的     周國賢       18>08

09 11 05 黑面神          鄭融        16>12>15>11>09
10 05 07 遠征           Dear Jane     iii14>10>07>04>10>05>10
11 15 02 一拍即愛         Super Girls     i15>11
12 16 09 其後           陳慧琳       19>10>08>05>12>07>19>16>12

13 17 06 寫妳太難         陳詠謙       12>04>03>05>17>13
14 10 06 那一個我         薛凱琪       09>05>06>03>10>14
15 19 02 人生馬拉松        陳奕迅       19>15
16 14 09 是有種人         何韻詩       18>07>04>11>03>05>06>14>16

17 ne 01 黃昏點唱機        容祖兒       17
18 ne 01 孤獨先生         Supper Moment   18
19 ne 01 人生銀行         關心妍       19

20 ne 01 逃兵           Yan Ting      20

OUT:
XX 01 09 羅生門          麥浚龍 / 謝安琪   02>03>04>05>07>02>09>09>01
XX 02 04 年月匆匆         馮允謙       18>11>04>02
XX 03 07 少年遊記         洪卓立       19>09>08>06>17>14>03

XX 04 04 最佳男主角        張紋嘉       20>15>11>04

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
【本週挑戰歌】 : 密室謀殺事件
(Jude) / 陽光點的歌(吳業坤) / 廿九歲的遺書(盧凱彤) /
        SNS(Twins) / 紅館夢(C ALLSTAR) / 雷克雅未克(麥浚龍) / 你死我活(J'Arie)
        航拍(陳柏宇) / 金剛圈(林欣彤) / 最初的快樂(謝安琪)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
SUNDAY MUSIC CHART WEEK 12
1. 自我反省 2. Little Love 3. Control Freak

年尾出到碟未 ahhh
Wonders 發表於 2015-9-27 01:13
唔係就快出啦咩
by個靚way 岑02又無故上榜嚕
RVHOCPC 發表於 2015-9-27 01:25
今年呀 S02 上榜成績點先 今 week 5ap 實在太少 (假若你真係力谷佢的話 )

閉路電視 特約: " 女中光華 " 全女班冠軍歌列表

WK 01~13: 樂觀 [2] / 最好的債 / 水星逆行 / 冬至 /  ...
616.1314 發表於 2015-9-27 00:14

女皇re上黎, 但又唔上點唱機
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 念 - 陳蕾

女皇re上黎, 但又唔上點唱機
kevinlai1621 發表於 2015-9-27 08:21

02 NE 01 30 容祖兒 / 黃昏點唱機      (02)
娘娘做咩突然眼殘
呢個係咪你下面嗰個榜嘅頒獎禮
chanchan0909 發表於 2015-9-27 01:21

chanchan 做咩甘夜訓
二〇二三年度全女班投票

B級隨心選 上週播放清單

Long stay 遠征 挾持 其後 分手的情書 寫妳太難 那一個我 戀愛為何物 年月匆匆 我又是歌手 MY TIME
New/Re 碼頭的辛酸 小幸運 沉默的對話 少年遊記 孤單的貝多芬 大了一歳 Goodbye My Love 人生銀行

Bam 羅生門 跟着眼淚轉彎 相信明天 旅途
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

我最喜愛的.瑞祖.但我覺得祖唔會拎我最喜愛歌曲 (1)
頒發予得票數最高之歌曲,由 CM 會員投票決定 (sponsored by siongguan)
入圍資格:全年五十二首冠軍歌,若出現多星期冠軍歌,餘下名額將全數由 seeseetv 負責選歌,總而言之,入圍歌曲數量不得少於五十二首
616.1314 發表於 2015-9-27 01:05

咦我咁大責任架原來

the book of life?
今次冇空降啦嘛
ed8671ed 發表於 2015-9-27 00:26

.感謝閣下繼續重鎚 命書
.唔是空降了

* 又洗榜
* 希望 陽光點的光 1 wk out

* 禾好 out , 好多都唔識

* 唔再向 ...
616.1314 發表於 2015-9-27 00:23

負能量谷住谷住人都癲…要借啲意發洩

CBM 第 301 期  2015 第 40 周

年度歌曲候選名單(即 2015 冠軍歌) :
一千個假想結局 / 頌讚詩 / 我們他們 ...
chanchan0909 發表於 2015-9-27 00:05
全盛時期既CBM可以一週out幾多首歌
RK LW AP SONGS     SINGERS    REMARKS
01 07 33 小李     李拾壹        
02 13 25 孤獨先生 ...
RVHOCPC 發表於 2015-9-27 00:05
他爸的我幾時冠
ED's KIDS Choice #22
faith嘅朋友仔^^ 好歌大家要一齊聽吓:
RK LW  WK SONG          SINGER ...
ed8671ed 發表於 2015-9-27 00:06
三甲感動一眾小朋友既心
第40週冠軍歌小故事:
故事內容實屬虛構。如有雷同,閣下自理。

**** 本內容被作者隱藏 **** ...
seeseetv 發表於 2015-9-27 00:06
又多個榜冠命書

WK 01~13: 樂觀 [2] / 最好的債 / 水星逆行 / 冬至 /  ...
小幸運1 WK out

咦我咁大責任架原來

.感謝閣下繼續重鎚 命書  
.唔是空降了

負能量谷 ...
seeseetv 發表於 2015-9-27 11:03

* 補償你 sponsor 唔到 d 大獎嘛
* 重鎚 u 推小明入圍
小幸運1 WK out
nicholashin 發表於 2015-9-27 11:10

* 國語歌係我度待遇係差 d 嘎喇
* 能僥幸避過一劫的只有 chob 同孫燕姿 <- Kepler 至尊碟
二〇二三年度全女班投票

NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我 ...
nicholashin 發表於 2015-9-27 00:14

榜主好有品味喲~最高位new嗰首
phil呢?

C~

WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我 ...
nicholashin 發表於 2015-9-27 00:14

B!@@

GERI MUSIC CHART 2015

計分機制 :
位置 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15
分數 30 25 20 18 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05

==============================================
2015冠軍歌:
Week 01-13 : 如初 / 新地球 / SS14 / 戒心 / 最好的債 / 你的男人 / 家明 / 如你是我 / 小人物 / 靈魂相認 / 念念不忘 / 落俗 / 煙花非花
Week 14-26 : 篋神 / Change Your Life / 我敢愛 / 你瘦夠了嗎? / Do What You Want / 時間靜止器 / 我們都是這樣長大的 / 小確幸 / 回眸一笑/ 飄紅 / 無條件 / 上次講到 / 瑕疵
Week 27-39 :
瑕疵 / 咖啡因眼淚 / 仁至義盡 / 虛偽 / 小手術 / 世界真細小 / 逾越生死 / 年輕人們 / 本身的用處 / 幸福之歌 / 羅生門 / 黑面神 / 幸福之歌
Week 40-52 :
是有種人
==============================================
本週新上榜歌曲數目 : 3首
本週重新上榜歌曲數目 : NA
新上榜歌曲最高位置 :
黃昏點唱機 - 容祖兒 feat.林海峰
(第4位)
===
===========================================
重點推介 :
小幸運 - 田馥甄

2015年 第40週
排名上週歌曲歌手走勢分數
0109是有種人何韻詩09>12>13>05>04>09>01100
0210小幸運田馥甄10>0235
0301幸福之歌Supper Moment14>03>04>01>02>06>01>03163
04NE黃昏點唱機容祖兒 feat.林海峰0418
0508最幸福的眼淚吳雨霏08>0527
0611遠征Dear Jane13>11>06>05>11>0668
0712那一個我薛凱琪15>12>0726
0815人生馬拉松陳奕迅15>0817
0905我們都不是無辜的周國賢03>04>03>05>0984
1006紅館夢C AllStar07>06>1037
1103人生銀行關心妍11>08>03>1150
12NE十萬個如果movin'1208
1314航拍陳柏宇14>1313
1404行為偽術雨僑15>14>04>1435
15NE一拍即愛Super Girls1505
OUT:
/02小小宇宙Yukilovey13>09>09>08>10>0276
/07少年遊記洪卓立06>03>13>0754
/13Goodbye My Love劉浩龍12>09>1326

希望out嘅歌冇沙時計啦
Happy and Blessed.

榜主好有品味喲~最高位new嗰首
phil呢?

估祖C~
ed8671ed 發表於 2015-9-27 12:19
不嬲good taste phil要等埋full version
希望out嘅歌冇沙時計啦
jose 發表於 2015-9-27 14:01
本來06>XX架

02 NE 01 30 容祖兒 / 黃昏點唱機      (02)
娘娘做咩突然眼殘

chanchan 做咩甘夜訓 {:1_18 ...
616.1314 發表於 2015-9-27 10:35

口頭禪: 年老色衰

實情是一大早太睏

亂估, D啦

今年呀 S02 上榜成績點先  今 week 5ap 實在太少 (假若你真係力谷佢的話 { ...
chanchan0909 發表於 2015-9-27 08:13

歌曲       最高位置
空隙       01
不枉我們張山十年 01
水彩       07
光之翼      02
流星小夜曲    07
含羞草      13*

他爸的我幾時冠
nicholashin 發表於 2015-9-27 11:10

都話呢個榜塞過大榜
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

全盛時期既CBM可以一週out幾多首歌
好似真係未試過 out 10 首 , 今年已經 2 次
歌曲       最高位置
空隙       01
不枉我們張山十年 01
水彩       07
光之翼 ...
RVHOCPC 發表於 2015-9-27 16:04
嘩 除左女歌手獎我諗唔到其他獎可以比佢
你下周會洗榜 估 G !!!

nicholashin 發表於 27/9/2015 00:14

求其估個D 先

唔知謝大媽仲有無人上呢

**** 本內容被作者隱藏 ****
ed8671ed 發表於 2015-9-27 17:02

kevinlai1621 發表於 2015-9-27 18:12

女人頭三個競爭激烈嘎
組合冇料到

竟然冇祖兒
杯葛

祖兒冇得空降 慘子

人生銀行竟然有得上

留名跟進
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

祖兒冇得空降 慘子

人生銀行竟然有得上
bagfgfcde 發表於 2015-9-27 21:23

下星期祖兒又有得冠喇
不過唔是點唱機
二〇二三年度全女班投票

竟然冇祖兒
杯葛
bagfgfcde 發表於 2015-9-27 21:21

黃昏點唱機解得通係兒歌我即上又點話呢

ed8671ed 發表於 2015-9-27 21:34

哥哥 -》 等小朋友認識香港樂壇傳奇人物
金鐘 -》 等小朋友認識香港既經濟中心
叮叮、天星 -》 等小朋友認識香港既交通工具
糖果味 -》 等小朋友多個藉口叫爸媽買糖俾佢食
二〇二三年度全女班投票

哥哥 -》 等小朋友認識香港樂壇傳奇人物
金鐘 -》 等小朋友認識香港既經濟中心
叮叮、天星 -》 等小朋友 ...
616.1314 發表於 2015-9-27 21:39

咁有教育意義 要上噶

ed8671ed 發表於 2015-9-27 21:34

其實首歌係教緊一班小朋友要小心陌生人 驚小朋友俾佢地教壞
首歌係講緊個小朋友俾人誘拐既故事 俾啲教訓大家 唔好學個小朋友咁 要做個乖寶寶 聽欣宜唱歌

陪我坐天星 港灣觀星 喜愛漫遊 維園散步徑 <- 小朋友對世界有好大既好奇心 鍾意四周圍行 行左入散步徑 黑mounmoun乜都睇唔到 同天星形成對比 順便教埋修辭 好有教育意義 祖兒好勁
陪我坐叮叮 聽叮叮聲 走進獨特城 充滿獨特性 <- 大家都知道丁丁係乜意思… 有陌生人係散步徑對小朋友發出淫褻聲音 但個小朋友好pure 以為佢想帶佢撘叮叮車 就跟左佢走

遊覽過百貨店舖 朝聖過氣派半島 <- 個小朋友俾人捉走左 行過九龍半島同百貨公司既門口
跳舞跳到河內道 與你逛過每吋時代路 <- 時代路其實想暗示行極都未行完 究竟個陌生人想帶個小朋友去邊 :(
聖誕派對圍著聖誕燈飾 聯歡在 彌敦道 <- 人人係度聯歡 自己就俾人捉住左 好唔開心

呢個城市好多心急人 點唱哥哥嗰首有心人 <- 如果當初自己醒目啲 就唔使冇得聯歡啦 如果可以重黎 我會聽哥哥首有心人 辨別下邊個係有機心既人
想約個對象喺大丸等 收線之後仲想講多陣 <- 開始講翻general既野 要提防陌生人 電視都有教 唔好約唔識既人出黎見面 人地問你借電話都唔好借俾佢 一陣人地話要講多陣然後乘機走左就慘啦
講到城市就快到黃昏 <- 黃昏小朋友要去補習 唔好掛住同陌生人吹水
佢仲問我啲字值幾多分?幾分?幾冧! <- 補習既陌生同學話你啲字好靚唔好信佢 一定係笑騎騎放毒蛇

陪我聽DJ 講出心聲 點唱愛慕 哥哥最動聽 <- 呢段進行駁論 教小朋友要全面思考
陪我去沙灘 到淺水灣 走進獨特城 充滿獨特性 <- 有人覺得陌生人既經歷都可以令自己有共鳴 但係祖兒覺得每個人都係獨特 唔好追求咩共鳴

以前點唱個女生 今日結婚搵我做嘉賓
見證呢個城市有心人 見證呢個城市有啲沉 <- 個女仔係度扮同你熟 其實係想邀請小朋友去sex party 好陰沉既社會面貌
見證這個時代去到金鐘 迷失在 迷宮陣 <- 金鐘公民抗命件事 警察3唔識7都可以屈你 陌生人真係信唔過 唔好以為個社會咁簡單 單純你就迷失了
DJ 你一扭開收音機 DJ <- 反覆兩次DJ 又一個修辭

轉過兩世紀 拆過成長地 幾多戀愛仲記起
(日日報時報天氣)
轉過兩世紀 吃過糖果味 永永遠遠地記起
(呢度 依然係 晴朗嘅好天氣) <- 屋企永遠都唔會變 兩世紀之後都歷久不衰 在世間遮風擋雨有一種愛 都係信屋企人好啲

陪我坐天星 港灣觀星 喜愛漫遊 維園散步徑
陪我坐叮叮 聽叮叮聲 走進獨特城 充滿獨特性
誰拆走天星 消失歌星 改變地平 維港會做證
(喜歡這個城 即使已變形 首歌仲未停 都會一直動聽)
誰拆走叮叮 DJ失聲 總有樣事情 瑣碎但動聽 <- 夠鐘8:00睇愛回家聽欣宜唱歌 唔好再掛住去公園 俾陌生人有機可乘
(喜歡這個城 即使已變形 首歌仲未停 都會一直動聽)

喜歡這個城 即使已變形 首歌仲未停 都一直動聽
喜歡這個城 即使已變形 首歌仲未停 <- 擁抱愛好好聽 5分

首歌係講緊個小朋友俾人誘拐既故事 俾啲教訓 ...
bagfgfcde 發表於 2015-9-27 22:18

狂賀祖兒繼飄紅之後又一首意義深遠嘅兒歌派台
仲要呼應肥婆首歌 好可惜首擁抱愛已經消失咗

希望祖兒可以喺兒歌頒獎禮有斬獲

首歌係講緊個小朋友俾人誘拐既故事 俾啲教訓 ...
bagfgfcde 發表於 2015-9-27 22:18
好感動呀 祖祖既歌由可歌可泣、天然呆到樂觀、黃昏點唱機都咁有意義
亂估, D啦
kevinlai1621 發表於 2015-9-27 14:43
你下周會洗榜 估 G !!!
chanchan0909 發表於 2015-9-27 16:52
求其估個D 先
kwanie 發表於 2015-9-27 16:58
多謝支持 好多人估D喎
人生銀行竟然有得上
bagfgfcde 發表於 2015-9-27 21:23
份詞完全唔識欣賞 編曲一般 但曲幾好聽 家姐都唱得ok

狂賀祖兒繼飄紅之後又一首意義深遠嘅兒歌派台
仲要呼應肥婆首歌 好可惜首擁抱愛已經消失咗{:7_27 ...
ed8671ed 發表於 2015-9-27 22:31

播到女銀好啦
女金係我家最美麗最有愛心既purple姐姐

新人呢 ???

這感覺/兩個人的聖誕/幸福車站/ 我們他們/一千個假想結局/樂觀/頌讚詩/一千個假想結局(2)/最好的債/如你是我/家明/
戰勝自己 /念念不忘/若/蝶亂飛/ 篋神/
我敢愛/你瘦夠了嗎/我們都是這樣長大的/最好的債(2)/回眸一笑/回到最愛的那天/無條件/
為何要我愛上你/新一天/ 上次講到/瑕疵/咖啡因眼淚/逾越生死/幸福之歌/幸福之歌(2)/別來無恙/ 小手術/找到你是我最偉大的成功/
本身的用處/所有下雨天/找對的人/愛在旁若無人的太空/等到Sunday就Call你/小小宇宙/

01 06  小小宇宙      Yukilovey      07>03>02>13>07>09>09>04>06>01
02 12  真偽文青                   黎曉陽       12>02
03 07  那一個我      薛凱琪        08>10>15>11>07>03
04 05 挾持        RubberBand     17>07>06>05>04

05 NE 大了一歲                 連詩雅                      05
06 03  我們都不是無辜的   周國賢                      19>16>03>06
07 02 小幸運                      田馥甄       20>06>03>02>07

08 19 碼頭的辛酸      Blaster       17>19>08
09 08  羅生門                      麥浚龍、謝安琪    16>15>13>03>02>06>08>07>08>09
10 09 其後                陳慧琳       18>14>03>05>05>09>10

11 01  等到Sunday就Call你  連詩雅       18>08>09>08>05>04>03>09>01>11
12 15 孤獨先生       Supper Moment   15>12
13 13  人生馬拉松    陳奕迅       14>14>13>13
14 11  小俠        王菀之       12>11>14

15 14   So Fa Mi Re Do  SiS 樂印姊妹               18>14>15

16 NE 哭乾了眼淚               方皓玟                16
17 04  寫妳太難     陳詠謙       19>04>17
18 17  突然好想你    徐佳瑩                 17>18
19 16   最幸福的眼淚            吳雨霏        11>13 >16>19

20 NE  黃昏點唱機    容祖兒                          20

Out
10    Candy Ball      As One       17>18>13>10>10
18  老爺會            占        18         

20   戀愛為何物     李克勤       20

G
二〇二三年度全女班投票

這感覺/兩個人的聖誕/幸福車站/ 我們他們/一千個假想結局/樂觀/頌讚詩/一千個假想結局(2)/最好的債/如你是 ...
Yan 發表於 2015-9-28 14:04

大了一碎高位new
一年三冠冇難度
新人呢 ???
chanchan0909 發表於 2015-9-28 08:29

你驚本壇代表 祖絲 入唔到五強咩
離身: 未計新人分

JIM'S MUSIC PICK WEEK 40 AIRPLAY TOP 7

張敬軒 - 找對的人
周國賢 - 我們都不是無辜的
陳詠謙 - 寫妳太難
陳柏宇 - 別來無恙
麥浚龍 - 雷克雅未克 (Feat. 周國賢)
田馥甄 - 小幸運
連詩雅 - 大了一歲

放假無功課計埋分
排名不分先後(1-40)
十五大歌曲
一千個假想結局/ 最好的債/家明/戰勝自己/若/ 篋神/
我敢愛/瑕疵/逾越生死/幸福之歌/找到你是我最偉大的成功/
本身的用處/所有下雨天/等到Sunday就Call你/小小宇宙
/

目前歌手五強
: 周柏豪 / 張敬軒 / 陳奕迅 / 陳柏宇 / 麥浚龍 /(最高:305.5)

:王菀之 / 吳雨霏 / 林欣彤 / 連詩雅 /謝安琪/(最高:470)
:RubberBand / C AllStar / 小塵埃 / Mr./ Supper Moment /
(最高:300)

放假無功課計埋分
排名不分先後(1-40)
十五大歌曲
一千個假想結局/ 最好的債/家明/戰勝自己/若/ 篋神/ 我敢 ...
Yan 發表於 2015-9-28 17:40

chob white fruit
二〇二三年度全女班投票

為咗成為全宇宙第一個上「TGIF」嘅美榜
所以今個禮拜決定提前出榜噶

----------------------------------------------------------------------------------------------------
年度冠軍歌列表:
Season 1  SS14 / 幸福車站 / SuperStar / 我們他們 / 冬至 / 日落日出 / 頌讚詩 / Why So Cool / 戒心 /
                 幾次 / Let Go / 家明 / 靈魂相認 /
Season 2  蓓蕾 / 最好的債 / 一凍一熱 / 若 / 念念不忘 / 糖衣 / WeTouch / 你瘦夠了嗎 / Love Me /
                 Do What You Want / Let's Keep This Tonight / 約誓 / 回眸一笑 /
Season 3  飄紅 / 完場曲 / LOL / 無條件 / 瑕疵 / 改潮玩代 / 一分鐘稀客一分鐘色誘 / Love Hard /
                 仁至義盡 / 別來無恙 / 本身的用處 / 黑色西裝 / 世界真細小 /
Season 4  SNS /
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kin's Melody Selection 2015 Week 40
本週 上週 週數 歌曲                         歌手                     走勢                                                               
  01  04  10 SNS      ijj  Twins     iii 09>11>05>15>05>09>13>13>04>01
  02  07  05 如泣如訴       Sukie S   iiit 18>12>14>07>02
  03  11  04 On My Mind     鄒文正      18>15>11>03
  04  17  03 年月匆匆       馮允謙      20>17>04
  05  08  07 等到Sunday就Call你  ii連詩雅      20>15>12>07>06>08>05
  06  09  09 愛在旁若無人的太空  楊千嬅      17>16>14>11>07>06>07>09>06
  07  12  07 羅生門        麥浚龍+謝安琪 i 19>16>14>09>08>12>07
  08  10  08 分手的情書      鄧麗欣      10>12>14>13>08>05>10>08
  09  14  04 暫時分開       梁漢文      17>16>14>09
  10  06  07 最佳男主角      張紋嘉      16>13>08>15>12>06>10
  11  —   01 TGIF     ij   Twins     iij 11
  12  13  03 那一個我       薛凱琪      17>13>12
  13  05  06 思城         胡琳       18>15>11>10>05>13
  14  16  03 沉默的對話      鍾舒漫      18>16>14
  15  20  02 人間鬼獄       迪子       20>15
  16  15  03 少年遊記       洪卓立      19>15>16
  17  18  02 行為偽術       雨僑       18>17
  18  —   01 怪物         古巨基      18
  19  —   01 遠征         Dear Jane  iii 19
  20  —   01 逃兵         Yan Ting   it 20

Out :
  00  01  11 世界真細小      李克勤+容祖兒 i 12>04>15>09>12>18>10>11>05>03>01
  00  02  05 暗戀你的好處     A2A       19>17>14>09>02
  00  03  04 命書         側田       19>16>11>03
  00  19  01 香港傑出廢青     黎曉陽      19
K-POP Selection
If You Do (Got7) / Mansae (Seventeen) / Continue (ZE:A) / Cinderella (CNBLUE) /
Sweet Girl (B1A4) / Chocolate (KangNam Ft.San E) / Magic (Super Junior) /
If I have to hate you | It happens to be that way (Fly To The Sky) / Somehow (DIA) /
Round N Round (SONAMOO) / Ordinary Love (Park Kyung Ft.Park BoRam) /

-------------------------------------------------------------------------------------------------- ...
jasonng 發表於 2015-9-28 22:05

為左讓路比果兩隻老野
黎曉陽死得好慘呀
Happy and Blessed.

-------------------------------------------------------------------------------------------------- ...
jasonng 發表於 2015-9-28 22:05

你終於有得做至潮
我身為公 雞左你咁耐既會員之一都老懷安慰啦

為左讓路比果兩隻老野
黎曉陽死得好慘呀
jose 發表於 2015-9-28 22:09

哼 你話邊個老嘢呀
唔凖你咁話送禮同chob 噶

黎廢青本身連榜都冇得上
而家有我呢啲真·文青俾個19位佢已經好好喇

你終於有得做至潮
我身為公 雞左你咁耐既會員之一都老懷安慰啦
bagfgfcde 發表於 2015-9-28 22:15

我上孖女啲歌不嬲都係至潮噶homo
爲咗再潮啲 我下個禮拜會洗走6隻歌

傷心 本身想比坤哥冠軍
好想收返人生馬拉松個冠軍
SSN Chart (22 Mar)  冠軍: 三生有幸 - Yan Ting  |  亞軍: 唔明你講乜 - 陳健安

傷心 本身想比坤哥冠軍
好想收返人生馬拉松個冠軍
John 發表於 2015-9-29 15:51
我唯一唔冠呢首既原因係唔想幾年後話畀人我有冠過坤哥既歌
大愛Cousin Fung

大愛Cousin Fung  ...
nicholashin 發表於 2015-9-29 15:57

嗱我就唔鐘意bin人c嘅

大愛Cousin Fung  ...
nicholashin 發表於 2015-9-29 15:57

佢應該唔會變做過街老鼠既 我估