返回列表 發帖

NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我們張山十年/說再見的對象/靈魂相認/幾次/小白/最好的債/粉紅解密/
WEEK 14-26: 天盡頭/我敢愛/兩杯茶/Radio/小人物/小確幸 (1)/Do What You Want/小確幸 (2)/Let's Keep This Tonight/我在機場等船/逾越生死/新一天/回眸一笑/
WEEK 27-39: 時間靜止器/瑕疵/為何要我愛上你/上次講到/年月匆匆/真得不似是真/幸福之歌/格拉斯哥流浪/別來無恙/命書/等到Sunday就Call你/失落於時空堡壘/So Fa Mi Re Do/
WEEK 40-52: 東西南北/////////////

Week 40: 2015年9月27日
本週冠軍歌: KOLOR - 東西南北

本週熱播派台歌曲 Top 3: 雷克雅未克 (麥浚龍 feat. 周國賢) [19] ; 羅生門 (麥浚龍 + 謝安琪) [9] ; 瑕疵 (麥浚龍 + 莫文蔚) [8] ;
本週推介: 陳奕迅 - 恐龍進化論 (無位自plug )

好曲好詞點都有冠既
唔明點解咁多人話林夕份詞「唔夾」KOLOR
我最唔明反而係點解Sammy淨係唱第二次「多少種走法」唔唱第一次

RKLWNWPK歌曲歌手走勢
01020401東西南北 [1]Kolor07>03>02>01
02130202雷克雅未克麥浚龍 feat. 周國賢13>02
03040203小俠王菀之04>03
04010401So Fa Mi Re Do [1]SiS樂印姊妹04>02>01>04
05180505寫妳太難陳詠謙13>08>13>18>05
06170606碼頭的辛酸Blaster11>14>13>10>17>06
07200207小幸運田馥甄20>07
08NE0108大了一歲連詩雅08
09190409戀愛為何物李克勤 feat. AGA16>17>19>09
10110607那一個我薛凱琪07>07>09>08>11>10
11160211航道陳慧敏16>11
12100502挾持RubberBand02>02>06>10>12
13NE0113密室謀殺事件Jude13
14060206沙時計❤祖絲❤06>14
15070507我們都不是無辜的周國賢08>14>14>07>15
16140214突然好想你徐佳瑩14>16
17NE0117人生銀行關心妍17
18080408航拍陳柏宇11>12>08>18
19120305陽光點的歌吳業坤05>12>19
20150415最幸福的眼淚吳雨霏20>18>15>20
OUT
XX030503榴槤乜乜乜雞蛋蒸肉餅09>10>03>16>03
XX050505遠征Dear Jane10>15>06>15>05
XX090209我只是假裝很快樂唐曉彤20>09
本週互動環節問題
下週合共有多少首新上榜歌曲? (唔會RE歌唔洗計啦 )
A. 2首
B. 3首
C. 4首
D. 5首
E. 6首
F. 7首
G. 8首

CBM 第 301 期  2015 第 40 周

年度歌曲候選名單(即 2015 冠軍歌) :
一千個假想結局 / 頌讚詩 / 我們他們 ...
chanchan0909 發表於 2015-9-27 00:05
全盛時期既CBM可以一週out幾多首歌
RK LW AP SONGS     SINGERS    REMARKS
01 07 33 小李     李拾壹        
02 13 25 孤獨先生 ...
RVHOCPC 發表於 2015-9-27 00:05
他爸的我幾時冠
ED's KIDS Choice #22
faith嘅朋友仔^^ 好歌大家要一齊聽吓:
RK LW  WK SONG          SINGER ...
ed8671ed 發表於 2015-9-27 00:06
三甲感動一眾小朋友既心
第40週冠軍歌小故事:
故事內容實屬虛構。如有雷同,閣下自理。

**** 本內容被作者隱藏 **** ...
seeseetv 發表於 2015-9-27 00:06
又多個榜冠命書
閉路電視 特約: " 女中光華 " 全女班冠軍歌列表

WK 01~13: 樂觀 [2] / 最好的債 / 水星逆行 / 冬至 /  ...
616.1314 發表於 2015-9-27 00:14
小幸運1 WK out

榜主好有品味喲~最高位new嗰首
phil呢?

估祖C~
ed8671ed 發表於 2015-9-27 12:19
不嬲good taste phil要等埋full version
希望out嘅歌冇沙時計啦
jose 發表於 2015-9-27 14:01
本來06>XX架

其實首歌係教緊一班小朋友要小心陌生人 驚小朋友俾佢地教壞
首歌係講緊個小朋友俾人誘拐既故事 俾啲教訓 ...
bagfgfcde 發表於 2015-9-27 22:18
好感動呀 祖祖既歌由可歌可泣、天然呆到樂觀、黃昏點唱機都咁有意義
亂估, D啦
kevinlai1621 發表於 2015-9-27 14:43
你下周會洗榜 估 G !!!
chanchan0909 發表於 2015-9-27 16:52
求其估個D 先
kwanie 發表於 2015-9-27 16:58
多謝支持 好多人估D喎
人生銀行竟然有得上
bagfgfcde 發表於 2015-9-27 21:23
份詞完全唔識欣賞 編曲一般 但曲幾好聽 家姐都唱得ok

傷心 本身想比坤哥冠軍
好想收返人生馬拉松個冠軍
John 發表於 2015-9-29 15:51
我唯一唔冠呢首既原因係唔想幾年後話畀人我有冠過坤哥既歌
大愛Cousin Fung

~~~第一次搞有獎問答遊戲 ~~~

問題 : WK40 新 ...
mamakin 發表於 2015-10-2 01:27
F

my LOVE my HATE Top 20
Week 40 : 27/09/2015 - 03/10/2015

L O C A L     T O P   2 0
^ 最高播放率 ; ...
jose 發表於 2015-10-2 08:14
祖絲幾時破冰
你係咪分唔清湯駿業同葉晴晴同孫曉慧??

另外N會員已成功打平C會員連續5期未全中
kevinlai1621 發表於 2015-10-2 21:05

為表示抗議 我o岩o岩決定下下週out突然好想你

大把啦, 齋大粒個d都有jade, ivana, sm, phil, juno
  其實RB本身係我榜d成績都係唔多好, 所 ...
kevinlai1621 發表於 2015-10-2 22:07
Frank同Frank? 0冠 :o) :o) :o)
連k元老都冠左瞬間看地球啦

男神榜 Vol. 01
2015-09-27 ~ 2015-10-03

向你介紹過去一週美男派台歌曲及花邊音樂新聞資訊

大家鍾 ...
dongbb2332 發表於 2015-10-4 00:12
唔知phil出年排到期上榜未呢