返回列表 發帖
CBM 第 301 期  2015 第 40 周

年度歌曲候選名單(即 2015 冠軍歌) :
一千個假想結局 / 頌讚詩 / 我們他們 ...
chanchan0909 發表於 2015-9-27 00:05

陳詠謙得一周命
  又黎大洗榜

季選無人投, 所以要冠軍補數
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

ED's KIDS Choice #22
faith嘅朋友仔^^ 好歌大家要一齊聽吓:
RK LW  WK SONG          SINGER ...
ed8671ed 發表於 2015-9-27 00:06

老爺占係咪準備要佔領榜尾

閉路電視 特約: " 女中光華 " 全女班冠軍歌列表

WK 01~13: 樂觀 [2] / 最好的債 / 水星逆行 / 冬至 /  ...
616.1314 發表於 2015-9-27 00:14

女皇re上黎, 但又唔上點唱機

02 NE 01 30 容祖兒 / 黃昏點唱機      (02)
娘娘做咩突然眼殘

chanchan 做咩甘夜訓 {:1_18 ...
616.1314 發表於 2015-9-27 10:35

口頭禪: 年老色衰

實情是一大早太睏

NH TOP 20 2015 冠軍歌巡禮
WEEK 1-13: 頌讚詩 (1)/頌讚詩 (2)/一千個假想結局/我們他們/家明/冬至/不枉我 ...
nicholashin 發表於 2015-9-27 00:14

亂估, D啦

**** 本內容被作者隱藏 ****
ed8671ed 發表於 2015-9-27 17:02

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

ED's #1 CHOICE 2015
我們他們 / 新地球 / 頌讚詩 / 家明[2] / 一千個假想結局 / 戰勝自己 / 浪漫前夕 / 說 ...
ed8671ed 發表於 2015-9-30 00:00

下星期係咪到sherman 咁上次估排個3隻冠曬

fi 係咪要儲齊1-9

2015年度冠軍歌
喜劇之王 / 冬至 / 一千個假想結局 / 我們他們 / 頌讚詩 / 家明 / 戒心 / 靈魂相認 / 最好 ...
hinz 發表於 2015-9-30 00:15

欣宜咁高ne

Aga都好高ne嫁上個星期
hinz 發表於 2015-9-30 07:39

AGA係你遲上啫

~~~第一次搞有獎問答遊戲 ~~~

問題 : WK40 新 ...
mamakin 發表於 2015-10-2 01:27

估A都得

本周提早出榜

WYTV Music Chart
冠軍歌巡禮
Week 1-13: 一千個假想結局/我們他們/頌讚詩/家明/如你是我/最好的債/幾次/靈魂相認/蓓蕾/
一字一淚//浪漫前夕/總有一個人
Week 14-26: 我敢愛/你瘦夠了嗎/我們都是這樣長大的/Do what you want/我們都是這樣長大的/
煩擾中起舞/Let's keep this tonight/回眸一笑/新一天/回到最愛的那天/哲學家/為何要我愛上你/瑕疵/
Week 27-39 : 上次講到/LOL/咖啡因眼淚/所有下雨天/幸福之歌/逾越生死/別來無恙/世界真細小/本身的用處/
分手的情書/找對的人/羅生門/羅生門/

Week 40-52 : 突然好想你/

本周冠軍歌手
上首冠軍歌: /

40th (3/10)
TW  LW   W   PK   Song                    Singer                 Trend
01   04   04   01   突然好想你 (國)    徐佳瑩                  14>7>4>1
02   06   04   02   那一個我              薛凱琪                 16>10>6>2
03   09   03   03   我們都不是無辜的 周國賢                  16>9>3
04   18   02   04   So Fa Mi Re Do  SiS樂印姊妹           18>4
05   07   05   05   SNS                    Twins                  20>18>9>7
06   16   03   06   東西南北             Kolor                   19>16>6
07   11   04   07   你,有沒有過 (國) 林俊傑                  19>13>11>7
08   03   05   03   黑面神                  鄭融                   19>15>11>3>8
09   13   03   09   暫時分開            梁漢文                   18>13>9
10   02   05   02   沉默的對話           鍾舒漫                 18>13>6>2>10
11   12   02   11   最幸福的眼淚       吳雨霏                   12>11
12   17   03   12   如果一天有25小時 (國) Robynn & Kendy 20>17>12
13   ne   01   13   航拍                  陳柏宇                    13
14   19   02   14   碼頭的辛酸         Blaster                 19>14
15   ne   01   15   一拍即愛           Super Girls            15
16   20   02   16   寫妳太難             陳詠謙                  20>16
17   10   04   10   遠征                   Dear Jane             20>15>10>17
18   ne   01   18   小幸運 (國)         田馥甄                   18
19   ne   01   19   挾持                RubberBand            19
20   ne   01   20   一個人旅行          張惠雅                  20

OUT
01   01   07   01   羅生門                麥浚龍 謝安琪         6>4>6>6>4>1>1
05   08   03   05   怪物 (國)             古巨基                  12>8>5
08   12   04   08   Candy Ball          As One                17>17>12>8

14   04   05   04   思城                    胡琳                    17>10>10>4>14
15   17   02   15   你是偶像 (國)       群星                    17>15

1. 競猜下星期新歌上榜數量 (2分)
A. 1-2首
B. 3首
C. 4首
D. 5首
E. 6首或以上

恭喜chanchan, 成功追貼ed尚差1分

另外N會員已成功打平C會員連續5期未全中
下期遊戲將於下星期舉行, 感謝大家支持本榜

為表示抗議 我o岩o岩決定下下週out突然好想你{:1 ...
nicholashin 發表於 2015-10-2 21:13

你應該寄望你同c會員一樣, 可以後來居上

c會員而家都排第二啦

挾持而家先上  你有幾多首等上榜呀
2 分落袋  , 今 week 好易囉 , 我唔係好明 ...
chanchan0909 發表於 2015-10-2 21:49

大把啦, 齋大粒個d都有jade, ivana, sm, phil, juno
  其實RB本身係我榜d成績都係唔多好, 所以遲上唔出奇

Easy 1
  睜開眼 1 (十大)
  顆伙 5
  是昤侯 3
  成長說明書 2
  we are one 4
  放 4
  語言藝術 4
  你和我 5
  瞬間看地球 7
  挾持 19*
  2012組金

Frank同Frank? 0冠 :o) :o) :o)
連k元老都冠左瞬間看地球啦
nicholashin 發表於 2015-10-2 22:08

證明我對佢地幾差
  其實2012年攝到位都係因為easy隻碟4台成績太好先留意, 而且先剛剛開始整榜  當然睜開眼個人係喜歡嘅
  至於Frank就擺明係已經先入為主, 所以ban係好合理

相信唔會有人超越到我

2011 陪著你走 - / 同桌的你 - / Dedicated To… -
2012 Easy 4 / 睜開眼 ...
jasonng 發表於 2015-10-2 22:33

一山還有一山高
  唔知RB同呢位會員有咩深仇大恨