返回列表 發帖

Sugar Baby - FFx

單選投票, 共有 68 人參與投票
19.12% (13)
0.00% (0)
4.41% (3)
1.47% (1)
75.00% (51)
您所在的用戶組沒有投票權限
歌曲宣傳人員: Hinz

歌曲:  Sugar Baby
主唱: FFx

派台日期: 18/5

作曲: Selina @ Redholic
作詞: Selina @ Redholic
編曲: D.T.@ Redholic

那晚遇見你時怕怕醜醜
怕你發現我眼神裏渴求
OH honey honey baby
honey honey baby
怎可得到你歡心

到你約會我扣著我小手
說會照料我吻著我臉旁
OH honey honey baby
愛我愛我要說出口

時日如飛毯般飛過.
猶幸從不孤單一個.
我要高叫 I Love U.
要向世界告知
i'm ready be your wife

Lets be my sugerbaby
My sugerbaby
只得你最讓我安心
不刻意送贈貴重禮物
無論富或清貧 都想可跟你一生
今晚要託付我終生
終於可說句 「You r mine」
帶上這介指 手不鬆開不掉低我
I'm your honey

帶你見朋友時最最加分
個個也說你俊俏似男神
oh honey honey baby
專一忠心最珍惜我

每次望見你太累太奔波
吻吻你額角說著你太傻
OH honey honey baby honey honey baby 三餐一宿已經不錯

時日如飛毯般飛過
猶幸從不孤單一個
我要高叫 I Love U.

要向世界告知 i'm ready be your wife
Lets be my sugerbaby My sugerbaby
只得你最讓我安心
不刻意送贈貴重禮物
無論富或清貧
都想可跟你一生
Lets be my sugerbaby My sugerbaby
今晚要託付我終生
終於可說句 「You r mine」
帶上這介指 手不鬆開不掉低我 I'm your honey

只得你最讓我安心 牽手見證著每段旅程 懷著愛和忠誠 簡簡單單已經引

今晚要託付我終生
終於可說句 「You r mine」 帶
上這介指 手不鬆開不掉低我
I'm your honey

識比一定比1分!!
睇完要睇AS ONE中和返~~
還是會想念 時候沒太晚 和太早 正好
『剛剛好』 -
Eason X C.Y Kong X 林夕 X 美千

唔比1分會被人ps的!!ps咁嘅唱功都出來做歌手~~仲有公司肯簽~~奇跡!!
我估錯這個世界得到教訓

可唔可以加開零分嘅選擇
實在一分都俾唔落

笑 天線得得B
其實呢首歌唔差 比譚杏藍同龍小菌唱仲好聽
原唱就唱到走晒音 巳被呢首歌洗腦
2分

1分都嫌多
簡直就係為禍香港樂壇
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

羞家 baby 更加正斗,呢種演繹獻比偉大超然既梁特首實在太貼切。
1分。

個mv
雖然洗左腦 但都係1分
利申:唔係鏡粉

embedded MV竟然係天線得得B版

5分
聽完不知幾開心
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

原來個女主唱係作曲作詞嗰個

Starts @1:05

抽得好應
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

用得得b版好難比分喎
比分ffx好定得得b好

embedded MV竟然係天線得得B版
seeseetv 發表於 2015-9-27 10:56

識睇一定睇呢個版本
咁先俾得出1分

咁多擺動作 點可以唔俾5分^^

有個16歲好靚女
唱得最好係佢
最多比到盡3分佢

有個肥婆真係好難頂
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

年度膠歌
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

年度膠歌膠上膠

帶抗躁音耳筒會好好聽 5分
Btw Christy真係好正

其實都係為左睇個mv而聽左首歌分幾鐘
唔係好熟so唔比分
Happy and Blessed.

為左 CHRISTY
我比 1 分啦

有個16歲好靚女
唱得最好係佢
最多比到盡3分佢

有個肥婆真係好難頂 ...
KYC0347 發表於 2015-9-27 13:49

藍頭髮個位最樣衰

藍頭髮個位最樣衰
jun518 發表於 2015-9-27 16:37

最難頂最樣衰個果肥婆
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

最難頂最樣衰個果肥婆
KYC0347 發表於 2015-9-27 17:22

藍毛毛樣衰啲

最難頂最樣衰個果肥婆

邊個肥
我估錯這個世界得到教訓

最難頂最樣衰個果肥婆

最正係 男神 Mizaki BB

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Oh honey honey baby honey honey baby

痴線, 咁多1分
我投5分俾Teletubbies
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

Oh honey honey baby honey honey baby
matthew1990 發表於 2015-9-27 18:48

次次聽到呢句都想撞墻
我估錯這個世界得到教訓

matthew1990 發表於 2015-9-27 18:47

最樣衰就係呢個,fuxk
Dear flop Gin Lee,your  songs are very bored&low!>_<

其實隻歌本身我覺得真係唔算差
歌詞都ok (除咗臉「龐」竟然都可以錯=_=)
只係一開頭啲滑音定autotune
同埋成員Mizaki嘅髮色……唉
2018音樂公民頒獎典禮得獎名單:https://goo.gl/NzkrwJ

哎喲喲
ffx以為出首咁嘅歌就可以贏到gemgem嘅1分數量麼

你永遠都不會成功喲

D英文歌詞grammar錯得好恐怖
Let's be my sugar baby = 讓我們成為我的sugar baby
I'm ready (to) be your wife
錯字仲多...
sugar baby串左suger baby
除左樓上講o既臉旁(龐),仲有介(戒)指、掉(丟)低(雖然呢個都通,不過錯音)

好似認真左添

哎喲喲
ffx以為出首咁嘅歌就可以贏到gemgem嘅1分數量麼

你永遠都不會成功喲 ...
ed8671ed 發表於 2015-9-27 21:45

佢地 同SG , ASONE比...輸晒啦FFX

負1萬分
真真正正讀歌詞
佢地好彩啦
如果出道早10年一定唔會有人笑住吹捧佢地令佢地有機會出名 只會置之不理

D英文歌詞grammar錯得好恐怖
Let's be my sugar baby = 讓我們成為我的sugar baby
I'm read ...
KITSTON 發表於 2015-9-27 23:26

仲有asst director變左...

matthew1990 發表於 2015-9-27 18:47

e記黎既喂

唉 喺度就唔駛講咁多啦  無謂再hurt佢哋
准我喜愛的都可伸手抱抱

e記黎既喂
henhenhen 發表於 2015-9-28 19:29

一直都覺得佢熟面口
原來係佢

其實呢首歌MELODY唔差架
只係佢地個MV太嚇人+佢地唱功有待改善~~

首歌唔係佢地唱,其實唔差,仲幾好loop。
係歌者太有能力摧毀左首歌。
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

好難頂,1分都嫌多
偶像全部也不倒  爸媽以後也安好
最好 我在意的 任何面容都 不會老

次次聽到呢句都想撞墻
mrshadowll 發表於 2015-9-27 19:54

不知幾洗腦

最樣衰就係呢個,fuxk
我等我在 發表於 2015-9-27 20:04

全隊最靚既男人就係佢

e記黎既喂
henhenhen 發表於 2015-9-28 19:29

咩係e記?

不知幾洗腦

全隊最靚既男人就係佢

咩係e記?
matthew1990 發表於 2015-9-30 21:22
曾在商業二台做過DJ,女仔嚟
任我行 失憶蝴蝶

回復 43# matthew1990
e記都唔識?
我估錯這個世界得到教訓

聽講出咗沙灘baby

聽講出咗沙灘baby
jun518 發表於 2015-10-1 22:10

佢地仲可以出幾多首改編版?

Re: #44 and #45
冇乜聽電台節目
真係唔識 D:

曾在商業二台做過DJ,女仔嚟
remus 發表於 2015-9-30 22:16

咁佢都幾慘似人妖

然後諗起
Super Girls 出道第一首歌都係騎呢怪(感慨
47. Bring Him Home
week18
1 . 陳健安        雲際車站

負無限分