標題: [Sep/2016] Touch Mi 2鄭秀文世界巡迴演唱會2016 [打印本頁]

作者: hinz    時間: 2016-6-1 19:05     標題: [Sep/2016] Touch Mi 2鄭秀文世界巡迴演唱會2016

【英國保誠呈獻 Touch Mi 2鄭秀文世界巡迴演唱會2016】
日期: 2016年9月16日至19日, 21日至22日, 24日至25日
時間: 晚上8:15
地點: 紅磡香港體育館
票價: HK$780, HK$480, HK$300

渣打/MANHATTAN 信用卡客戶尊享優先訂票
優先訂票日期: 2016年6月13日至17日
網上購票:www.aegpromotion.com/sammi2016
訂票熱線: 28 611 611
公開發售日期: 2016年6月20日
售票處: 城市售票網
信用卡電話購票: 2111 5999
網上購票: www.urbtix.hk
票務查詢: 3761 6661
節目查詢: 2905 8134
作者: 721AXA    時間: 2016-6-1 19:10

其實算係part 2即係touch mi最後一站
定係好似encore場咁重新開始新一輪tour
作者: masterdragon    時間: 2016-6-1 19:39

其實算係part 2即係touch mi最後一站
定係好似encore場咁重新開始新一輪tour
721AXA 發表於 2016-6-1 19:10

之前有訪問話part 2係最後一站   
下次開show的形式亦會唔同 (未知幾時, 不過聽住先~)
作者: electric    時間: 2016-6-1 20:00

我真係好鐘意Sammi
但係佢開show就真係好專心做show
唔似千嬅 kelly果d會好真情流露咁
雖然好落力專心演出係好事
不過演唱會都好想見到偶像真情流露㗎lol
作者: hihi    時間: 2016-6-1 20:21

希望獨唱時間之光(其實可以成part cut,剩返時間之光)
電影part唱如果我們不再見/最後一次,cut問我
encore唱side track
作者: l00540    時間: 2016-6-1 20:29

希望獨唱時間之光(其實可以成part cut,剩返時間之光)
電影part唱如果我們不再見/最後一次,cut問我
encore ...
hihi 發表於 2016-6-1 20:21

其實唔太鍾意mi唱華星歌
可以加番玻璃鞋、落錯車、跳傘嗎?
作者: cindyee    時間: 2016-6-1 20:36

即係同上次touch mi差唔多定係一個新嘅演唱會?
好亂,個名一樣
作者: fifty1205    時間: 2016-6-1 21:37

終於有Part 2!!!!今次一定要搶到!!!
作者: uran    時間: 2016-6-1 22:05

又要撲飛撲到面色枯黃…

其實唱衝過去+幾首新歌
換左一兩part (esp. 十誡果part)
再唱多幾首side track
就已經好滿足
作者: JasOh103    時間: 2016-6-1 22:56

如果係完完全全replicate既唔知會唔會加到場呢?
希望記者會會解釋多d

Rundown排左舞/神塔既應該都唔會改
天生一半->感情線上
為何又是這樣錯可能會換上最後一次(?)
長恨歌/Do Re Mi換如果我們不再見/醫生與我plssss
一步一生換唯獨/更加愛你plssss

另外我覺得佢ig片呢排有咁多side track一定係有d野
硬係覺得今次會有相信自己聽
跪求 你愛我愛不起 心血來潮 蕭邦寫過的歌 總有一個人 實不相瞞 如何掉眼淚 如何掉眼淚 如何掉眼淚
好重要所以要講3次
就算降好幾個key都要
作者: JasOh103    時間: 2016-6-1 22:59

其實唔太鍾意mi唱華星歌
可以加番玻璃鞋、落錯車、跳傘嗎?
l00540 發表於 2016-6-1 20:29

sing many times already
跳傘就真係要
作者: uran    時間: 2016-6-1 23:18

另外我覺得佢ig片呢排有咁多side track一定係有d野
JasOh103 發表於 2016-6-1 22:56

如果有一part係過山車+輕快歌就好

Ladies First/六字箴言/守望相愛/頑固污漬/忘記不起/謝謝王子/激安百貨/馴悍記...

講開過山車先醒起一路都無視左愛上一個人
愛上一個人/總有一個人/兩個只能愛一個/三個人一個約會/(唯獨你一個) 又係正到冇朋友
作者: JasOh103    時間: 2016-6-1 23:36

Ladies First/六字箴言/守望相愛/頑固污漬/忘記不起/謝謝王子/激安百 ...
uran 發表於 2016-6-1 23:18

真係好鍾意好鍾意愛上一個人
個前奏已經好正
作者: Jacz    時間: 2016-6-1 23:49

我唔介意你唱晒成隻Becoming Sammi, 真係唔介意
作者: Kenny    時間: 2016-6-2 00:12

無睇PART 1,睇黎要睇PART 2了
作者: lblemon    時間: 2016-6-2 00:18

齋睇樣, 其實不能立即想到是SAMMI
作者: fifty1205    時間: 2016-6-2 01:21

希望part 2 cut咗唯獨你是不可取替/默契/獨家試唱,聽到好厭
電影part唔該cut埋問我/DoReMi/長恨歌 3首悶歌,轉唱不拖不欠/感情線上/如果你有事
另外,快歌想聽小心女人/X派對/非男非女/發熱發亮
慢歌想聽如何掉眼淚/哭泣遊戲/插曲Rock版/交換溫柔/我們的主題曲/上一次流淚/跳傘/總有一個人/塞拉耶佛的羅密歐與茱麗葉/愛的輓歌/愛情萬歲
記得唔好再唱親密關係!!!!
作者: davidmkcmkc    時間: 2016-6-2 04:27

好想聽最後一次/心血來潮/心事/醫生與我/如果我們不再見/你愛我愛不起/實不相瞞/艷遇/請放心
作者: dom    時間: 2016-6-2 07:05

你的前半生,我愛你再見,捨得,相信自己,偷聽器,
希望會換走唱過N 次的舊歌。
再翻唱埋JW " 矛盾一生"就perfect.
作者: 乐坛风云    時間: 2016-6-2 07:59

換個排舞老師吧,會好好多
作者: masterdragon    時間: 2016-6-2 09:18

應該唔會改好多 最多一兩首歌唔同
仲要係唱主打果D e.g. 我們的主題曲, 不拖不欠 lol!
作者: 30rock    時間: 2016-6-2 11:10

齋睇樣, 其實不能立即想到是SAMMI
lblemon 發表於 2016-6-2 00:18

但係認到個妝一定係佢

講過唔會點改, 不過都希望有少少驚喜. side cut就唔望會有,有冷少少嘅主打已經好好喇. 其實好似Kelly咁side cut medley呢個idea幾好. 有幾句聽下都好過無

但係電影部分好易改, 唔該bye bye "長恨歌" & "Do Re Mi". 跳傘, 最後一次,喜歡憎你, 如過我們不再見, 愛上一個人, 快樂不快樂 醫生與我 乜乜乜都好
作者: lemontea1069    時間: 2016-6-2 11:53

做咩扮ANGRY BIRD?

希望今次可以唱相信自己, 時間之光獨唱, 世界之最, 理想對象, 如何掉眼淚, 實不相瞞
快歌唱X派對, 熱愛島, 小心女人, 祝大家好過
電影唱醫生與我, 如果我們不再見, 愛上一個人, 如果你有事, 戀上你的床, 情無獨鍾
Side cut唱晒Wonder women成隻啦, 仲有顏色氣味, 你愛我愛不起, 很愛很愛你, 心血來潮

如果以上出現20%都心滿意足
作者: lemontea1069    時間: 2016-6-2 11:55

Ladies First/六字箴言/守望相愛/頑固污漬/忘記不起/謝謝王子/激安百 ...
uran 發表於 2016-6-1 23:18

愛上一個人到而家都仲聽緊
作者: ivanbb    時間: 2016-6-2 12:06

勁想聽:實不相瞞 大暴走 交換溫柔 上一次流淚
作者: AGA    時間: 2016-6-2 12:28

作者: Jacz    時間: 2016-6-2 14:09

強烈渴求:後遺症 / 你愛我愛不起 / 世界之最 (你願意) / 我也有那個需要 / 寂寞年華 / 喜歡憎你 / 那天你愉快嗎 / 就是為了

同埋可唔可以用 守株待兔 換 愛是...?
作者: 阿mark    時間: 2016-6-2 16:08

回復 28# Jacz

你講呢堆,可能性系零咯
作者: lightupmylight    時間: 2016-6-2 16:50

首次開part2吧,以前都是一個主題一次過
作者: hihi    時間: 2016-6-2 19:07

大家講嗰堆歌都好想聽!
預咗唔會有大改動,最多都係一兩首...
但覺得今次會有相信自己

都係嗰句,近排IG咁多side track
希望真係記得同埋唱下
作者: saturnrthk    時間: 2016-6-2 21:07

希望佢嘅演唱會唱歌唔好咁死力
作者: 721AXA    時間: 2016-6-2 21:14

希望佢嘅演唱會唱歌唔好咁死力
saturnrthk 發表於 2016-6-2 21:07

佢宜家既唱法係難頂 lol
仲有覺得佢宜家過度正面樂觀 感覺好假 lol
作者: Riverfish    時間: 2016-6-2 21:23

實不相瞞!!! 理想對象!!! 傷!!! 相信自己!!! 上次已經講到口乾都要再講多次!!!
作者: 30rock    時間: 2016-6-2 21:23

721AXA 發表於 2016-6-2 21:14

成日吋觀眾肥/減肥失敗/矮/樣衰咪真囉
作者: laukaleung    時間: 2016-6-2 23:42

touch mi降key了
作者: lmml4    時間: 2016-6-3 01:32

講到尾,其實個個都想聽佢唱舊歌冷門歌
多過新公司堆動畫歌
作者: Jacz    時間: 2016-6-3 01:49

721AXA 發表於 2016-6-2 21:14

感覺好似含住__唱歌同講野咁
作者: 阿mark    時間: 2016-6-3 10:06

回復 33# 721AXA

Touch mi  十誡&火熱動感 live 好驚嚇
作者: Xavierism    時間: 2016-6-3 18:49

回復 39# 阿mark

十誡果part無咩問題,唱法其實貼近"禁忌的遊戲"remix,sammi carry到果種嫵媚感!
火熱錄影果場唱得好亂,其實可以cut走!
作者: JasOh103    時間: 2016-6-5 18:47

'係有內容既改動既'
'其實最主要都係用返上次既rundown既'

點先?
作者: uran    時間: 2016-6-6 10:32

'係有內容既改動既'
'其實最主要都係用返上次既rundown既'

點先?
JasOh103 發表於 2016-6-5 18:47

今日份蘋果咁寫既︰

鄭秀文(Sammi)將於9月16日開始假紅館舉行6場「Touch Mi2鄭秀文世界巡迴演唱會2016」,去年Sammi舉行12場紅館騷時,開賣日秒殺一票難求,而這次開騷已定於本月20日公開發售門票,全新宣傳海報亦於近日曝光,Sammi玩大頭、羽毛眉配螢光唇造型。
對於再和香港歌迷見面,Sammi說:「今次開part2係我一個心願,由香港開始巡演,過去一年去咗多地方演出,但一直希望可以再返香港開騷。」她笑言上次未看過的朋友要抓緊機會,今次內容編排會有新構思,但會保留上次的精髓再加一些新元素,造型上亦會新添戰衣,她更自爆正為邀請嘉賓而傷腦筋。

係咪即係keep返電影個theme但換晒d上次冇唱既主題曲/插曲?
作者: JasOh103    時間: 2016-6-9 08:36

衝過去(Powerful Mix)係咪會replace朝聖/火熱動感
作者: JasOh103    時間: 2016-6-11 21:01

有無人星期一會去買飛?
作者: simgod    時間: 2016-6-11 22:15

理想對象, 大暴走唔該
作者: deepsee18    時間: 2016-6-11 23:21

有無人星期一會去買飛?
JasOh103 發表於 2016-6-11 21:01

PART1 睇吾到 想有睇PART2呀

希望星期一買到
作者: samuel94621    時間: 2016-6-13 08:46

8點45已經入唔到個網
作者: deepsee18    時間: 2016-6-13 08:51

點算
作者: hihi    時間: 2016-6-13 09:30

完全入唔到囉
作者: hinz    時間: 2016-6-13 13:30

我想問如果AEG訂飛幾耐會收到email?
我懷疑我個payment唔成功
作者: lblemon    時間: 2016-6-13 13:37

hinz 發表於 2016-6-13 13:30

試下打去渣打信用卡熱線問, 睇下有冇transaction...
作者: hinz    時間: 2016-6-13 14:54

Sold out.
作者: hin0526    時間: 2016-6-13 16:31

hinz 發表於 2016-6-13 13:30

我買完之後 唔夠5分鐘已經收到email
作者: l00540    時間: 2016-6-13 18:22

我買完之後 唔夠5分鐘已經收到email
hin0526 發表於 2016-6-13 16:31

成朝都load唔倒
作者: dom    時間: 2016-6-13 19:29

打到個電話爆都未通過,網頁更加load 都load 唔到。
作者: masterdragon    時間: 2016-6-13 22:47

試過九點兩三個字左右入到
入晒資料,一按confirm就load唔到, 之後仲server timed out
嬲死!!
作者: lehar1982    時間: 2016-6-14 16:56

期待!
作者: hinz    時間: 2016-6-19 02:40

限買四張GOOD!
作者: dom    時間: 2016-6-19 14:56

【荒謬!】一疊報紙代表20人排隊 Sammi個唱飛點買呀!

喂……………

你見唔見到,相中有幾多個人?

五個?你肯肯定?

錯!係25個。

光天化日有冇咁猛?太陽就猛!

聽日係Sammi鄭秀文「Touch Mi Part 2 演唱會」公開發售門票。星期日中午,尖沙嘴金馬倫道通利琴行已經開始有人排隊。南亞人得一個?你以為啦,佢腳下嗰疊報紙,同咕臣,已經代表咗20個人!只係大家呢一個Moment時運高睇唔到!到開售嗰陣,就會好似你上小巴咁,明明前面係得一個人排,點知臨上車前一刻13個「親友」就會動物衝咁撲出嚟,並稱聲唔係插隊,而係大家搵咗一名「代表」代排隊。

肯肯定聽日又係咁。紅館亦已經排緊人龍瞓緊街。上次Sammi開騷賣飛又係咁,五月天又係咁。究竟香港人要忍到幾時?

http://hkm.appledaily.com/detail ... tant&issue=20160619

都估到南亞娛樂員工又要開工
作者: dom    時間: 2016-6-19 15:15

今日記招宣佈加開24/9 及 25/9  2場
作者: JasOh103    時間: 2016-6-19 19:06

鄭秀文會在9月16-19、21-22、24-25日於紅館舉行《Touch Mi Part 2世界巡迴演唱會2016》,暫定8場。
今午Sammi穿著紅色間條短裙現身,現場公布她的演唱會威水紀錄,她在20年來於紅館合共舉行81場演唱會(未計今次),是紅館歷年開最多場數的女歌手。
至於「Mi」系列演唱會,香港加世界巡迴,已唱了82場。提到9月這次香港演唱會,她未決定會否再加?
因體力消耗大,所以要中場休息。
她透露今次開Part 2,所有服裝、化妝、髮型會是全新見大家,環節和元素都不同。
問會否安排老公許志安上台?她說沒有。

wow
作者: hinz    時間: 2016-6-19 21:49

作者: JasOh103    時間: 2016-6-19 23:37

hinz 發表於 2016-6-19 21:49

睇480一定要睇24/25啦咁
作者: hinz    時間: 2016-6-19 23:45

JasOh103 發表於 2016-6-19 23:37

其實300都係
作者: JasOh103    時間: 2016-6-19 23:47

其實300都係
hinz 發表於 2016-6-19 23:45

16-22不如唔好賣
黑曬
作者: fifty1205    時間: 2016-6-20 00:07

On9,仲黑過Twins個次
不如唔好公售算啦
作者: matthew1990    時間: 2016-6-20 01:36

JasOh103 發表於 2016-6-19 23:37

你買左未呀?
作者: JasOh103    時間: 2016-6-20 01:54

你買左未呀?
matthew1990 發表於 2016-6-20 01:36

10點準備refresh爆個電腦
作者: ivanbb    時間: 2016-6-20 02:15

咁黑 唔買黃牛都唔得喇
作者: lightupmylight    時間: 2016-6-20 10:10

入唔到~~~~~~~~~~~~
作者: SK仔    時間: 2016-6-20 10:12

入唔到too
作者: 艾石仔    時間: 2016-6-20 10:19

成百個人排隊
真係總有些人買到飛
作者: uran    時間: 2016-6-20 10:37

買到 (暫定) 尾場 480x3
好開心!!
作者: JasOh103    時間: 2016-6-20 10:43

買到 (暫定) 尾場 480x3
好開心!!
uran 發表於 2016-6-20 10:37

你就好啦幾點start排?

website入唔到
作者: hinz    時間: 2016-6-20 12:39

1225 得番單丁
1245 All Sold Out
From門市
作者: uran    時間: 2016-6-20 12:58

你就好啦幾點start排?

website入唔到
JasOh103 發表於 2016-6-20 10:43

七點半排隊,九點派籌
返公司食個早餐,十點落去搏殺過

你買唔買到呀?
作者: hinz    時間: 2016-6-20 13:14

本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽

作者: l00540    時間: 2016-6-20 13:16

**** 本內容被作者隱藏 ****
hinz 發表於 2016-6-20 13:14

啱啱買咗一張24號$300
作者: cakeiii2000    時間: 2016-6-20 13:19

我到宜家都入唔到個網
作者: JasOh103    時間: 2016-6-20 13:22

我到宜家都入唔到個網
cakeiii2000 發表於 2016-6-20 13:19

same
救命
作者: l00540    時間: 2016-6-20 13:23

same
救命
JasOh103 發表於 2016-6-20 13:22

去門市碰碰運氣吖
作者: 966    時間: 2016-6-20 13:34

門市碰運氣成功!
480 x 3, 300 x 1
多謝票房阿姐堅持撈底!
作者: 快劍俠    時間: 2016-6-20 14:23

唔該CUT 晒成PART 十誡, 一爛聲唱到哮喘咁..
作者: lightupmylight    時間: 2016-6-20 14:41

唔該CUT 晒成PART 十誡, 一爛聲唱到哮喘咁..
快劍俠 發表於 2016-6-20 14:23

仲有排舞老師都要換啦
作者: l00540    時間: 2016-6-21 15:45

真心希望mi cut 左:

1. 非男非女/ 十誡/ 男仕今天你很好
換:你愛我愛不起/ 實不相瞞/ 艷遇/ 落錯車/ 跳傘

2. 長恨歌/ Do Re Mi
換: 感情線上/ 回來我身邊/ 如果你有事/ 醫生與我

3. Water of love/ 火熱動感
換:大暴走/ 神化/ 神奇女俠

4. 默契
換/ 加: Arigatou
作者: lightupmylight    時間: 2016-6-21 21:27

換:你愛我愛不起/ 實不相瞞/ 艷遇/ 落錯車/ 跳 ...
l00540 發表於 2016-6-21 15:45

正確,咁樣睇黎咪三分之一都換曬喇
作者: hihi    時間: 2016-6-21 22:14

換:你愛我愛不起/ 實不相瞞/ 艷遇/ 落錯車/ 跳 ...
l00540 發表於 2016-6-21 15:45

一、三都排晒舞唔會轉啦
反而真係希望電影part同一追再追嗰part轉歌
作者: JasOh103    時間: 2016-6-22 00:03

一、三都排晒舞唔會轉啦
hihi 發表於 2016-6-21 22:14

weibo有片
睇來有新快歌新舞
作者: l00540    時間: 2016-6-22 00:30

正確,咁樣睇黎咪三分之一都換曬喇
lightupmylight 發表於 2016-6-21 21:27

如果part 2變化不大
Mi真係辜負了辛苦排隊的歌迷了

真心希望換走華星年代老歌

一、三都排晒舞唔會轉啦
hihi 發表於 2016-6-21 22:14

開8場,值得重新編過舞步啩
作者: 966    時間: 2016-6-22 02:20

2. 換入寵物情緣同陀槍師姐嘅歌都好吖
話晒電視劇拍過又唱過
作者: rigou    時間: 2016-6-22 13:06

回復 90# l00540

已经重新排舞了,有放片段出来。。。
作者: 阿mark    時間: 2016-6-22 13:46

想問問其他有開過part2的歌手 rundown係咪保留part1大部份曲目
作者: uran    時間: 2016-6-22 14:10

今日蘋果話Sammi唔會加場

杜Sir表示過往所有獎座都送到電影資料館,他說:「榮譽嚟自電影界,應找有代表性地方收藏,我獲獎過程已記錄低,過往攞咗幾多冇計過,拍咗幾多套戲都唔知。」Sammi和安仔前後腳到場,但沒有合照,對於杜Sir捐出獎座,Sammi十分支持,她過往獲歌手獎為主,但有一個電影學會頒的獎,問是否打算下個目標爭取電影獎項?她說:「人生總有缺憾美。」Sammi的演唱會門票供不應求,她說:「我唔會加場了,體力有限。」

作者: JasOh103    時間: 2016-6-22 14:11

開8場,值得 ...
l00540 發表於 2016-6-22 00:30

開8場, 值得全新rundown

仲有佢有講過考慮出DVD
作者: masterdragon    時間: 2016-6-23 00:01

想問問其他有開過part2的歌手 rundown係咪保留part1大部份曲目
阿mark 發表於 2016-6-22 13:46

通常都係
e.g. 容祖兒(Starlight Part 1, 2), 林憶蓮(MMXI>MMXII), 郭富城 (2004>2005, 2007>2008)
作者: matthew1990    時間: 2016-6-23 00:02

阿mark 發表於 2016-6-22 13:46

通常都唔會專登排過哂啲歌
最多改少少
作者: masterdragon    時間: 2016-6-23 00:11

開8場,值得 ...
l00540 發表於 2016-6-22 00:30

我覺得只會係兩三part會有song change

1. 唔唱 時間之光 + 嘉賓CAS唱天梯 > 唱新歌
2. 電影歌曲 換走一兩首歌 > 唱不拖不欠/如果我們不再見
3. encore部分唔唱一步一生/不要驚動愛情 >轉一兩首歌
作者: JasOh103    時間: 2016-6-23 00:20

我覺得只會係兩三part會有song change

1. 唔唱 時間之光 + 嘉賓CAS唱天梯 > 唱新歌
2. 電影歌曲 換走 ...
masterdragon 發表於 2016-6-23 00:11

其實佢而家開始操同排練去到9月就算換全新rundown都排得切
覺得非男非女medley會cut
觀眾最無反應既就係個part
其他可以保留再換走唔hit既

如何掉眼淚 你愛我愛不起 實不相瞞 心血來潮
作者: lightupmylight    時間: 2016-6-23 08:09

通常都係
e.g. 容祖兒(Starlight Part 1, 2), 林憶蓮(MMXI>MMXII), 郭富城 (2004>2005, 2007>2008) ...
masterdragon 發表於 2016-6-23 00:01

郭富城(2011>2013)
作者: JasOh103    時間: 2016-6-23 19:35

睇來你愛我愛不起會唱既機會真係幾高

頭先睇娛樂新聞Mi話side track演唱會會考慮開...如果開係明年既事
作者: p74d47    時間: 2016-6-23 22:49

通常都係
e.g. 容祖兒(Starlight Part 1, 2), 林憶蓮(MMXI>MMXII), 郭富城 (2004>2005, 2007>2008) ...
masterdragon 發表於 2016-6-23 00:01

starlight part 2果個好似系twins出事之後臨時頂住開,應該系冇乜時間再去度rundown....

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2