標題: 英皇新城破冰!李克勤擸10獎做大贏家 [打印本頁]

作者: sunnyay1231    時間: 2017-12-28 09:50     標題: 英皇新城破冰!李克勤擸10獎做大贏家

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20171228/bkn-20171228000213953-1228_00862_001.html

樂壇第二張成績表《新城勁爆頒獎禮2017》將於本周五假會展舉行,去年有傳因爭獎問題,英皇及太陽娛樂拉隊缺席以示不滿,而今年則成功破冰。而之前在「十大中文金曲頒獎禮」中得三個獎項成大贏家的李克勤,將率領英皇歌手洪卓立、許靖韻及鍾舒漫等出席,至於傳指鬧不和的「導火線」泳兒則要商演而缺席

克勤被傳將繼續在新城做「男獎霸」,將掃3至4個獎,包括歌曲及「勁爆男歌手」金獎及歌曲獎等,且他更被指是四個頒獎禮的「極終贏家」,估計總掃共約10個獎,而在本周六舉行的《勁歌金曲頒獎禮》更將奪「最受歡迎歌星獎」。至於「勁爆女歌手」金獎則傳是王菀之及衛蘭之爭。此外,在之前的頒獎禮上得「半獎」的吳業坤,在新城成績有進步,傳將得兩至三個獎,而華納歌手許廷鏗、曾若華(Jude)及樂隊Dear Jane,太陽娛樂歌手有J.Arie和陳明憙,與王菀之同唱片公司的組合C AllStar、黎曉陽及鄧小巧傳統統有獎。

不過新城「撲熄」英皇及太陽娛樂的峰火,今年有指又是「獎項」問題,去年孖衛蘭得「勁爆女歌手」金獎的環球女歌手Gin Lee,聯同屬一間唱片公司的AGA,還有星夢娛樂旗下的周柏豪、胡鴻鈞及譚嘉儀一律缺席玩杯葛,環球發言人表示:「今年因為同新城喺音樂、理念及方向上未達成共識,所以唔去啦。」新城電台對於傳環球及星夢旗下歌手以缺席以示不滿作出回應:「電台一直同各大唱片公司有好好嘅聯繫,今年都有邀請唔同嘅唱片公司出席,冇收到任何唱片公司一啲有關同任何杯葛嘅訊息,所以對於傳聞不予置評。」
————————————————————————————————
1.美泳好慘,連續兩年做犧牲品,當然搵真銀好過攞膠
2.竟然係cm人最想睇嘅美蘭鬥美芝
3.坤哥三冠實多獎架,欣宜呢?欣宜都三冠喎
4.話咗環球攞唔到新城女金會全體杯葛架啦(不過杯黎杯去有機會搶獎都係得三對新生代女歌手,更何況R&K本身已經要開演唱會。環球唔係仲咁老土以為自己坐擁美臣美勤美軒美kay美霏下嘛?搶唔到獎就話音樂理念唔一致,新城唔叫我都笑,今鋪我撐新城)
5.再撐新城唔頒俾劇歌引致星夢杯葛!!(嗱,HANA呢刻就會話佢係創富文化)
6.聽講今年新城頒唔超過70個獎,咁啫係可能69個

7.我諗而家除咗叱吒之外,所有頒獎禮都已經成為無獎唔去嘅雞肋,成件事好唔健康(當然攞咁多膠對地球都好唔健康)
8.話說sony孖寶被遺忘,定係sony已經無報導價值

作者: Ching2015    時間: 2017-12-28 10:07

環球真係好__. 成件事我覺得AGA好唔抵,本來估佢女三甲。
另外PH歌迷會IG叫人參加,佢應該會去掛。
作者: anson_c1018    時間: 2017-12-28 10:27

呢啲咁嘅標題真係…… D_u一聲!

差啲以為新城俾10個獎李生!
作者: 阿mark    時間: 2017-12-28 10:28

樂壇第二張成績表《新城勁爆頒獎禮2017》將於本周五假會展舉行,去年有傳因爭獎問題,英皇及太陽娛樂拉隊缺 ...
sunnyay1231 發表於 2017-12-28 09:50

叱咤有乜健康啊?都喺造馬,而且仲要打壓真正hit歌(唔俾上榜候選),力谷友好公司的悶歌(如和xx講再見)
作者: moXYZ    時間: 2017-12-28 10:34

叱咤有乜健康啊?都喺造馬,而且仲要打壓真正hit歌(唔俾上榜候選),力谷友好公司的悶歌(如和xx講再見 ...
阿mark 發表於 2017-12-28 10:28

hit唔播 播ge唔hit
想点???
作者: 阿mark    時間: 2017-12-28 10:36

hit唔播 播ge唔hit
想点???
moXYZ 發表於 2017-12-28 10:34

其實新城已經好大进步,除了上年雙女金
作者: 阿mark    時間: 2017-12-28 10:39

環球真係好__. 成件事我覺得AGA好唔抵,本來估佢女三甲。
另外PH歌迷會IG叫人參加,佢應該會去掛。{:4_156: ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 10:07

星夢又乜事唔去?
作者: moXYZ    時間: 2017-12-28 10:40

慘 星夢本應係997攞獎機會大....依家變咗食蛋?
作者: kayzzz    時間: 2017-12-28 10:42

Aga真係慘

個女金今年再比gin lee就真係搞到個奬cheap哂
作者: kevinlai1621    時間: 2017-12-28 10:44

星夢唔玩呢個有d流
不過今年星夢爭獎能力又真係好似差d
作者: Lewis    時間: 2017-12-28 10:46

今時今日頒獎禮含金量有幾多大家心知肚明
最多咪上一兩日報紙, 之後WFC?
根本唔需要俾面新城, 其他台都係
作者: moXYZ    時間: 2017-12-28 10:52

膠獎都好la 對新人上緊位ge好大鼓勵
作者: Ching2015    時間: 2017-12-28 10:53

星夢又乜事唔去?
阿mark 發表於 2017-12-28 10:39

嫌獎項少? 定係要做商演搵錢?
作者: Ching2015    時間: 2017-12-28 10:56

星夢唔玩呢個有d流
kevinlai1621 發表於 2017-12-28 10:44

PH fan Club ig有叫人出席。
其實而定成間星夢只有PH比較有爭獎能力。
作者: moXYZ    時間: 2017-12-28 10:56

成間星夢得PH叫做有爭獎能力。
Ching2015 發表於 2017-12-28 10:54

今年+紅軍
作者: kevinlai1621    時間: 2017-12-28 11:00

PH fan Club ig有叫人出席。
其實而定成間星夢只有PH比較有爭獎能力。
Ching2015 發表於 2017-12-28 10:56

但係今年pakho(係星夢)無成績, 俾到盡都係天網金曲
  但係咁樣一定會犧牲忘記我自己, 我估肥佬何本身係打算掃兩個金曲

因為個人獎真係無人有成績又夠quali
作者: gooloo    時間: 2017-12-28 11:01

估唔到新城到而家仲有上報價值
作者: Ching2015    時間: 2017-12-28 11:07

但係今年pakho(係星夢)無成績, 俾到盡都係天網金曲
  但係咁樣一定會犧牲忘記我自己, 我估肥佬何本身 ...
kevinlai1621 發表於 2017-12-28 11:00

鬼咩,首首都係劇歌。差的忘記左紅軍,佢係港台食蛋, 希望997有獎。
作者: HOTMAN    時間: 2017-12-28 11:17

Aga真係慘

個女金今年再比gin lee就真係搞到個奬cheap哂
kayzzz 發表於 2017-12-28 10:42

新城既獎好高貴咩

比Gin有咩唔好 可以比新人上位
作者: JasOh103    時間: 2017-12-28 11:26

新城既獎好高貴咩

HOTMAN 發表於 2017-12-28 11:17

反煎唔需要理由架!!!
總之對我支持既有威脅就要反!!!
作者: lightupmylight    時間: 2017-12-28 11:28

支持李克勤拿獎拿到2047年
作者: HOTMAN    時間: 2017-12-28 11:30

反煎唔需要理由架!!!
總之對我支持既有威脅就要反!!!
JasOh103 發表於 2017-12-28 11:26

可能係唔比Aga女金而杯葛呢
作者: kayzzz    時間: 2017-12-28 11:31

新城既獎好高貴咩

HOTMAN 發表於 2017-12-28 11:17

已經夠cheap, 如果再雙金獎,個金奬同公廁無咩分別
作者: liebe    時間: 2017-12-28 11:35

唔係呀
又變返分豬肉呀
垃圾
作者: HOTMAN    時間: 2017-12-28 11:37

已經夠cheap, 如果再雙金獎,個金奬同公廁無咩分別
kayzzz 發表於 2017-12-28 11:31

咁又係丫 出兩首歌都拎到女金

應該今年補番個比gin gin以示公正
作者: kayzzz    時間: 2017-12-28 11:43

咁又係丫 出兩首歌都拎到女金咁公廁

應該今年補番個比gin gin以示公正 ...
HOTMAN 發表於 2017-12-28 11:37

人瑞三首歌都攞903女金,但都唔會有人覺個獎公廁,因為得一個人攞,當然你可以覺得造馬,但唔代表個獎公廁,因為難攞

將同一個奬派街坊嗰d奬就叫公廁

雙女金呢d叫分奬都分得難睇
作者: loowee    時間: 2017-12-28 12:12

新城系Gin Lee 幫903做拉闊後 同環球反面
又比你班haters講到系環球因為新城唔比Gin Lee 女金而反面
作者: Trahaearn    時間: 2017-12-28 12:50

星夢唔玩呢個有d流
kevinlai1621 發表於 2017-12-28 10:44

點會呢,仲有大台啊嘛~ 星夢喺其他頒獎禮嘅獎夾埋懷疑都冇喺勁歌嘅多!
作者: 阿mark    時間: 2017-12-28 13:28

回復 13# Ching2015

全公司商演???
作者: jose    時間: 2017-12-28 13:38

gin lee呢類人
整係識搞風搞雨
又唔見阿kay同kary一姐時會發生咁嘅事?
作者: 一個小子    時間: 2017-12-28 13:40

膠獎都好la 對新人上緊位ge好大鼓勵
moXYZ 發表於 2017-12-28 10:52

新人宋先生

作者: lblemon    時間: 2017-12-28 13:45

新城系Gin Lee 幫903做拉闊後 同環球反面
又比你班haters講到系環球因為新城唔比Gin Lee 女金而反 ...
loowee 發表於 2017-12-28 12:12

唔係卦, 年年都有人做拉闊喎, 都冇反面喎, 有冇同側田反面?
作者: Hanson    時間: 2017-12-28 13:52

作者: 阿mark    時間: 2017-12-28 14:06

gin lee呢類人
整係識搞風搞雨
又唔見阿kay同kary一姐時會發生咁嘅事?
jose 發表於 2017-12-28 13:38

咪喺咯,真喺黑人憎
作者: Ching2015    時間: 2017-12-28 14:26

咪喺咯,真喺黑人憎
阿mark 發表於 2017-12-28 14:06

其實Gin Lee自己唔出席997就算啦,做咩要拉埋AGA落水。佢又唔係早早級數,自己無獎做咩要阻同門攞獎?
作者: JasOh103    時間: 2017-12-28 14:34

賤lee果然冇改錯名
成個環球武則天咁款
真係當正自己一姐 要公司其他暗星陪葬
為左女金可以去到咁盡希望連903都杯埋
作者: 阿mark    時間: 2017-12-28 14:35

其實Gin Lee自己唔出席997就算啦,做咩要拉埋AGA落水。佢又唔係早早級數,自己無獎做咩要阻同門攞獎? ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 14:26

咪喺咯環球已經癡咗線啦,為一個歌手和新城講再見
作者: Ching2015    時間: 2017-12-28 14:40

咪喺咯環球已經癡咗線啦,為一個歌手和新城講再見
阿mark 發表於 2017-12-28 14:35

証明Gin Lee 無bargaining power. 997要蘭B都唔要佢。
作者: c800722    時間: 2017-12-28 14:41

邊一份嚟架?個標題好有問題喎
作者: 表妹保莉    時間: 2017-12-28 14:43

邊一份嚟架?個標題好有問題喎
c800722 發表於 2017-12-28 14:41

英皇報。
作者: 阿mark    時間: 2017-12-28 14:43

証明Gin Lee 無bargaining power. 997要蘭B都唔要佢。
Ching2015 發表於 2017-12-28 14:40

肯定要知名度高而且入屋噶啦
作者: jason567    時間: 2017-12-28 15:33

hacken知唔知醜
同班80後爭獎
仲以為好勁咁做大贏家

eason 果d都係背後笑幾聲
作者: jason567    時間: 2017-12-28 15:34

陳柏宇果d先慘
克勤伯伯一出
其他人冇得上位
作者: 林仔    時間: 2017-12-28 15:34

其實幾時結冰嚟?
今年997上榜成績尚可
作者: 1d14    時間: 2017-12-28 15:36

坦白講,如果女歌手有美之衛蘭出席,我係新城都唔介意Gin Lee同AGA唔到,美之衛蘭輩份知名度都高環球兩位歌手唔少
作者: Hahalamm    時間: 2017-12-28 16:03

克勤被傳將繼續在新城做「男獎霸」,將掃3至4個獎

所有頒獎典禮都要比男金敬老
作者: tom    時間: 2017-12-28 16:04

支持新城
作者: lightupmylight    時間: 2017-12-28 17:18

hacken知唔知醜
同班80後爭獎
仲以為好勁咁做大贏家

eason 果d都係背後笑幾聲 ...
jason567 發表於 2017-12-28 15:33

哇,當年嘅四大天王喺度,冇出頭當年Eason霆鋒喺度,又冇得出頭
再後期終於同校長拍住開show,一連幾屆最男
難得而家四大天王Eason霆鋒基仔全部唔喺度,咁而家仲唔系送禮天下?
作者: RichieLau22    時間: 2017-12-28 17:23

回復 42# jason567

其實好想問,如果出黎爭獎係學友,gum你地會唔會話佢仲同班細爭?
作者: lightupmylight    時間: 2017-12-28 17:30

回復  jason567

其實好想問,如果出黎爭獎係學友,gum你地會唔會話佢仲同班細爭? ...
RichieLau22 發表於 2017-12-28 17:23

呢個又喺另一回事喔,學友出黎爭獎,競爭對手肯定喺老劉,老黎,老郭……同輩競爭,就唔會咁多閒言閒語
作者: 阿mark    時間: 2017-12-28 17:36

回復  jason567

其實好想問,如果出黎爭獎係學友,gum你地會唔會話佢仲同班細爭? ...
RichieLau22 發表於 2017-12-28 17:23

學友2000年已經俾人噓啦!
作者: 阿mark    時間: 2017-12-28 17:38

陳柏宇果d先慘
克勤伯伯一出
其他人冇得上位
jason567 發表於 2017-12-28 15:34

陳柏宇本人表示唔care
作者: Laichu    時間: 2017-12-28 17:38

作者: moXYZ    時間: 2017-12-28 17:43

4天王計 學友最旱退
作者: 阿mark    時間: 2017-12-28 17:45

回復 54# moXYZ

喺leon啊,99已經唔玩,學友2000,城城喺2003(新城),劉華就2006
作者: moXYZ    時間: 2017-12-28 17:47

回復  moXYZ

喺leon啊,99已經唔玩,學友2000,城城喺2003(新城),劉華就2006 ...
阿mark 發表於 2017-12-28 17:45

thx. 第1/2都好la
作者: on07111    時間: 2017-12-28 19:39

kay當年咪一樣杯角tvb.
仲攪到環球從此tvb絕跡
作者: RichieLau22    時間: 2017-12-28 20:15

回復 55# 阿mark

我只糸吾明點解佢攞獎就覺得係同後生爭?但系影壇,甚至電視頒奬禮都成見叫啦!
羅蘭姐66歳攞影后啦!點解無人話?
同埋好似有位會員話齋,
當年嘅四大天王喺度,之後Eason霆鋒喺度,克勤都無得出頭..
今年難得以上幾位個個吾活躍,系最有機會架la..
講真,今次如果錯失,之後真糸無機會啦.
不過講真如果今年佢真係橫掃獎項既話,
系時候好似佢偶像咁光榮退出頒獎禮..
作者: kayzzz    時間: 2017-12-28 20:30

on07111 發表於 2017-12-28 19:39

你7夠未,當年係環球同tvb有版稅糾紛,環球個助手唔俾kay接受TVB訪問,tvb反擊以致環球所有歌手都絕跡TVB
同因為少獎而杯葛頒奬禮根本完全冇關係
作者: 屮SiU霖屮    時間: 2017-12-28 20:37

一個16>4>X既歌手會比女歌手獎?
唔好玩啦
作者: 阿mark    時間: 2017-12-28 20:42

回復  阿mark

我只糸吾明點解佢攞獎就覺得係同後生爭?但系影壇,甚至電視頒奬禮都成見叫啦!
羅蘭姐66歳攞 ...
RichieLau22 發表於 2017-12-28 20:15

所以真喺可以成全佢啊,其實佢今年真喺好努力,大碟/歌/演唱會都唔錯
作者: RichieLau22    時間: 2017-12-28 20:55

回復 61# 阿mark

系牙!今年好努力, 同埋今年佢個d歌真糸比起環球個陣好好多!同埋個演唱會真心得,尤其舞台視覺效果真系好掂,我未見過佢演唱會會咁做...
我只系睇吾過眼有d人為插而插姐..
作者: sam6a    時間: 2017-12-28 21:04

呢個又喺另一回事喔,學友出黎爭獎,競爭對手肯定喺老劉,老黎,老郭……同輩競爭,就唔會咁多閒言閒 ...
lightupmylight 發表於 2017-12-28 17:30

同後生爭其實冇問題架 大前提係香港係有個類似台灣金曲獎既頒獎禮
香港頒獎禮玩開論資排輩先咁多人唔中意老人爭
作者: 帥小寶`    時間: 2017-12-28 21:06

一年一度的新城勁爆頒獎禮明天舉行,去年有傳因爭獎問題,而缺席頒獎禮的英皇和太陽娛樂,今年已和新城破冰,英皇歌手李克勤成為明晚頒獎禮大贏家,至少掃3個大獎,天后容祖兒事先張揚缺席今年頒獎禮。

反觀去年在勁爆頒獎禮獲得不俗成績的環球,今年則與星夢齊齊缺席頒獎禮,有傳同樣因分獎不均問題,所以2間公司旗下歌手包括Gin Lee﹑AGA﹑鄭俊弘﹑胡鴻鈞和菊梓喬等將會缺席。

環球發言人回應說:「由於和新城電台在音樂方向和想法達不到共識,所以旗下歌手不會出席新城頒獎禮。(過往1年是否有派歌上新城?)是,一直都有派歌。(分獎不均而缺裂?)總之有些事傾唔埋。」

星夢的何哲圖亦表示不去勁爆頒獎禮,是否因分獎不均而缺席?他說:「不關事,因為新城電台根本講不到個機制,機制也說不出來,今年不會去。(今年照派歌上台?)是,一直都有派歌。」不過周柏豪就照出席勁爆頒獎禮。

新城發言人則回應:「電台一直跟各大唱片公司有好好的聯繫,今年亦有邀請不同的唱片公司出席,並沒有收到任何唱片公司有關任何杯葛的訊息,所以對於傳聞不予置評。」

D_U你啦你勁歌又咩機制啊
無上榜既歌都可以攞金曲
真係人唔笑狗都吠
不過唔洗聽班星夢垃_唱歌真係好
作者: 616.1314    時間: 2017-12-28 21:09

你7夠未,當年係環球同tvb有版稅糾紛,環球個助手唔俾kay接受TVB訪問,tvb反擊以致環球所有歌手都絕跡TV ...
kayzzz 發表於 2017-12-28 20:30

可能佢 09 年嗰陣未出世

嗰年如果無反面
基本上 Kay 攞硬最女
Eason 如無意外可以繼續亞太男
根本唔會少獎囉~
作者: kelvinyu188    時間: 2017-12-28 21:10

on07111 發表於 2017-12-28 19:39

嗰件事都證明咗唔關Kay事啦
作者: 616.1314    時間: 2017-12-28 21:10

無上榜既歌都可以攞金曲
真係人唔笑狗都吠
不過唔洗聽班星夢垃_唱歌真係好 ...
帥小寶` 發表於 2017-12-28 21:06

嘩 咁都夠膽講出口
佢兩公婆真係厚顏無恥到一個點...
作者: 帥小寶`    時間: 2017-12-28 21:12

嘩 咁都夠膽講出口
佢兩公婆真係厚顏無恥到一個點...
616.1314 發表於 2017-12-28 21:10

搞死樂壇真係多謝佢兩個
作者: 616.1314    時間: 2017-12-28 21:14

搞死樂壇真係多謝佢兩個
帥小寶` 發表於 2017-12-28 21:12

其實係咪因為肥佬想 R 女三甲畀佢個 HANA
但 997 只係肯畀十二樂勢力佢
所以就反面
作者: kayzzz    時間: 2017-12-28 21:14

嗰年如果無反面
根 ...
616.1314 發表於 2017-12-28 21:09

我唔會怪佢,分分鐘可能小學都未畢業
作者: NelsonWu    時間: 2017-12-28 21:16

聽日女歌手靠Janice Ivana JW joyce 揨
Hanson 發表於 2017-12-28 13:52

ivana 唔去rthk反而去新城?
作者: 1d14    時間: 2017-12-28 21:16

無上榜既歌都可以攞金曲
真係人唔笑狗都吠
不過唔洗聽班星夢垃_唱歌真係好 ...
帥小寶` 發表於 2017-12-28 21:06

星夢除左胡鴻鈞同HANA,仲有邊個值得攞獎,而且兩個又唔係一線,最重要係柏豪會去,所以星夢杯葛對新城零影響。
作者: iamsingingwong    時間: 2017-12-28 21:16

作者: iamsingingwong    時間: 2017-12-28 21:17

作者: 帥小寶`    時間: 2017-12-28 21:18

其實係咪因為肥佬想 R 女三甲畀佢個 HANA
但 997 只係肯畀十二樂勢力佢
所以就反面  ...
616.1314 發表於 2017-12-28 21:14

hana自己都覺得醜啦 女三甲
作者: 616.1314    時間: 2017-12-28 21:19

成日ff無四大果件事就kay最女真係人不笑狗都吠
iamsingingwong 發表於 2017-12-28 21:16

事實上 Kay 嗰年真係幫無線做勁多嘢喎
我無必要偏幫佢 亦無必要 FF
我都唔係佢 Fans
我 #TeamJoey 㗎喎
作者: Ching2015    時間: 2017-12-28 21:22

星夢除左胡鴻鈞同HANA,仲有邊個值得攞獎,而且兩個又唔係一線,最重要係柏豪會去,所以星夢杯葛對新城零 ...
1d14 發表於 2017-12-28 21:16

點解柏豪咁把砲可以唔聽何生點?
其實柏豪係星夢唯一一線歌手,如果有佢出席,其他星夢歌手唔出席997都應該唔care,根本柏豪唔響應,星夢杯葛997都無意義,反而最慘係伍富橋,白白無左個新人獎。
作者: 帥小寶`    時間: 2017-12-28 21:28

事實上 Kay 嗰年真係幫無線做勁多嘢喎
我無必要偏幫佢 亦無必要 FF
我都唔係佢 Fans
我 #TeamJoey 㗎喎 ...
616.1314 發表於 2017-12-28 21:19

好鍾意睇「謝安琪玩謝安琪」
作者: Bluejays    時間: 2017-12-28 21:32

其實柏豪係星夢唯一一線歌手,如果有佢出席,其他星夢歌手唔出席99 ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 21:22

攪攪下,都唔知 Pakho 簽 星夢 係 co-management 定 只係發行
不過 StarzPeople 有牙力 就肯定架喇

分分鐘 Pakho 係用 Warner歌 拿獎 :P
作者: kayzzz    時間: 2017-12-28 21:33

成日ff無四大果件事就kay最女真係人不笑狗都吠
iamsingingwong 發表於 2017-12-28 21:16

小白/最好的債/0金堅/神奇之旅,你未俾人ban夠咩?  得閒多d去人瑞演唱會post留下言啦,佢地好掛住你
作者: iamsingingwong    時間: 2017-12-28 21:35

作者: iamsingingwong    時間: 2017-12-28 21:39

作者: Ching2015    時間: 2017-12-28 21:41

攪攪下,都唔知 Pakho 簽 星夢 係 co-management 定 只係發行

分分 ...
Bluejays 發表於 2017-12-28 21:32

柏豪從來無join任何星夢的活動,同其他星夢歌手零交流,完全唔似係佢地其中一份子,反而似係演員身份多的,我都有懷疑係咩合約。
作者: 帥小寶`    時間: 2017-12-28 21:56

柏豪從來無join任何星夢的活動,同其他星夢歌手零交流,完全唔似係佢地其中一份子,反而似係演員身份多的 ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 21:41

美豪根本不屑同佢地一分子啦 純粹為錢同人氣姐
作者: kevinlai1621    時間: 2017-12-28 22:03

分分 ...
Bluejays 發表於 2017-12-28 21:32

係就好

摑番痛醒係港台攞獎個一巴
作者: Ching2015    時間: 2017-12-28 22:20

係就好

摑番痛醒係港台攞獎個一巴
kevinlai1621 發表於 2017-12-28 22:03

美豪唔係好合作,何生今次比佢激死。
作者: sunnyay1231    時間: 2017-12-28 22:28

死肥佬係咪有咩痛腳俾種星堂捉住咗?
華納年代,肥佬破哂例俾百年不合做劇歌日播夜播
而家文豪可以唔埋星夢堆但係keep住有巨星級待遇,台慶升哂lv.俾佢單獨表演
之前文豪有話過劇歌係要俾種星堂揀,唔係首首唱
又有一次訪問文豪勁強調自己唔係大台藝人
種種事實證明文豪同佢團隊嘅手段真係好高
作者: abcxyz302006    時間: 2017-12-28 23:55

星夢收皮把啦
作者: 阿mark    時間: 2017-12-29 01:15

回復 64# 帥小寶`

今年70首候選勁歌金曲好似都有上榜咯,同埋最受歡迎歌星獎候選名單係有出席過優秀選噶
作者: 阿mark    時間: 2017-12-29 01:17

柏豪從來無join任何星夢的活動,同其他星夢歌手零交流,完全唔似係佢地其中一份子,反而似係演員身份多的 ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 21:41

你咁講又好似係咯,佢入咗星夢簡直就係巨星待遇
作者: 阿mark    時間: 2017-12-29 01:19

嗰年如果無反面
根 ...
616.1314 發表於 2017-12-28 21:09

可能金曲金都係七百年後,搜神記byebye
作者: 阿mark    時間: 2017-12-29 01:20

其實柏豪係星夢唯一一線歌手,如果有佢出席,其他星夢歌手唔出席99 ...
Ching2015 發表於 2017-12-28 21:22

美橋真係慘,又斷一個新人獎
作者: 1d14    時間: 2017-12-29 01:47

可能金曲金都係七百年後,搜神記byebye
阿mark 發表於 2017-12-29 01:19

如果2009無四大事件,一定係咁樣:
最男:古巨基、最女:謝安琪、亞太男:陳奕迅、亞太女:容祖兒、金曲金:七百年後
真係咁既狀態,Eason美祖都唔會好意思攞獎攞到而家
作者: 阿mark    時間: 2017-12-29 02:03

如果2009無四大事件,一定係咁樣:
最男:古巨基、最女:謝安琪、亞太男:陳奕迅、亞太女:容祖兒、金曲金 ...
1d14 發表於 2017-12-29 01:47

丁太呢
作者: 1d14    時間: 2017-12-29 02:15

丁太呢
阿mark 發表於 2017-12-29 02:03

丁太當然得一首金曲
返去正題,大家覺得側田聽晚會唔會爆冷有勁爆男歌手獎?
作者: Ching2015    時間: 2017-12-29 03:11

丁太當然得一首金曲
返去正題,大家覺得側田聽晚會唔會爆冷有勁爆男歌手獎? ...
1d14 發表於 2017-12-29 02:15

睇估榜似乎無咩人估佢喎。我覺美豪機會比阿田重高,但我都無估美豪入三甲。
作者: lightupmylight    時間: 2017-12-29 08:15

回復  阿mark

羅蘭姐66歳攞 ...
RichieLau22 發表於 2017-12-28 20:15

金像獎得一個,樂壇頒獎禮有四五個
作者: 阿mark    時間: 2017-12-29 09:07

死肥佬係咪有咩痛腳俾種星堂捉住咗?
華納年代,肥佬破哂例俾百年不合做劇歌日播夜播
而家文豪可以 ...
sunnyay1231 發表於 2017-12-28 22:28

如果kay媽當年以大文豪呢種模式簽星夢就好啦
作者: sam6a    時間: 2017-12-29 09:13

如果kay媽當年以大文豪呢種模式簽星夢就好啦
阿mark 發表於 2017-12-29 09:07

當年月巴冇呢個option 講明要簽埋經理人約
作者: 黃家正    時間: 2017-12-29 10:15

回復 99# sam6a

肥佬走寶,少左個長期有實力嘅一姐,至少勁歌唔會咁樣衰

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2