標題: 凌晨「泰」........寂寞 [打印本頁]

作者: lmml4    時間: 2019-8-11 02:44     標題: 凌晨「泰」........寂寞

前排上YouTube聽歌,係推薦影片欄度彈咗首泰文歌出黎
係未聽過泰文歌前題下,本來有些少抗拒
但撇除泰文,曲同編曲做得比香港出色
尤其R&B方面,香港真係要加把勁

MEYOU - พอจะรู้
[YouTube]TpD9QLuYNFI[/YouTube]

MEYOU - ภาวนา
[YouTube]pRFpjRJMUzc[/YouTube]

WONDERFRAME - อยากอยู่คนเดียว?
[YouTube]xuuuK1tbJ-w[/YouTube]

SOYBAD - แค่ได้มอง
[YouTube]99it25v3PGQ[/YouTube]
作者: HOTMAN    時間: 2019-8-11 03:24

我係睇BL認識泰文歌 的確好多高質
推薦幾首好聽既BL劇歌

[YouTube]xT2GNm_dVoY[/YouTube]
[YouTube]HYHDWQ_pw14[/YouTube]
[YouTube]esnQ6YrKG0I[/YouTube]
[YouTube]r1861hqIyZ8[/YouTube]
作者: lmml4    時間: 2019-8-12 01:04

今日放嘅呢隊樂隊以R&B為主,叫 YENTED

YENTED - Her ft.RARYOZI , CHOCOLATE - T
[YouTube]RG4abMnBGvg[/YouTube]

YENTED - ถ้าหาก (If / High School Sweethearts)
[YouTube]8G7BfKc6MBc[/YouTube]

YENTED - รักได้แค่คนเดียว  
[YouTube]ullqVfkPtz0[/YouTube]

YENTED = รักได้แค่คนเดียว
[YouTube]NKIMsZUSCcA[/YouTube]
作者: masterdragon    時間: 2019-8-14 23:32

Thx for sharing
喜歡這些好chilled好smooth既R&B
作者: 屮SiU霖屮    時間: 2019-8-15 00:02

今日放嘅呢隊樂隊以R&B為主,叫 YENTED

YENTED - Her ft.RARYOZI , CHOCOLATE - T

YENTED - ถ้าหาก ...
lmml4 發表於 2019-8-12 01:04

又幾好un
又英又日又泰 幾funny
作者: lmml4    時間: 2019-8-19 14:02

PONWP 貌似係一個平台?/公作室?
同樣玩R&B為主,編曲方面亦十分出色,有幾首90年代編曲都好聽只係音質有點參差

PONWP - 1144 แพ็คลิ้งค์
[YouTube]GA_uHw3h1Q0[/YouTube]

PONWP -ไม่ต้องพู๊ดดด
[YouTube]EdXfHhayEqM[/YouTube]

PONWP -ถ้าเธอไปอยู่กับเขา ก็ไม่เป็นไรหรอกนะ
[YouTube]xOSJyxIsvds[/YouTube]

PONWP - ต่อให้ดาวบนฟ้าพยายามให้เราแยกกัน
[YouTube]8CwWrv3RHto[/YouTube]

PONWP x TØEYKÍ - ไม่ได้งอน
[YouTube]hGjDS0Tcu40[/YouTube]

PONWP - คนที่กลัวฝน
[YouTube]jWi15Ma4UZk[/YouTube]
作者: lmml4    時間: 2019-8-29 00:26

#1放過一位女歌手歌曲,聲線特別,香港應該搵唔到呢種聲仲要唱歌嘅
佢叫 WONDERFRAME ,係網上翻唱而出道嘅歌手,以電子流行曲為主

WONDERFRAME - อยู่ดีๆก็... ft.YOUNGOHM
[YouTube]2-KIxNNrJwc[/YouTube]

WONDERFRAME - สุดท้ายก็หมา ft.เด็กเลี้ยงควาย
[YouTube]VRv8iim_jzI[/YouTube]

WONDERFRAME - มีแฟนรึยัง ft.KANTO(칸토)
[YouTube]dwkr1fB4WmQ[/YouTube]

WONDERFRAME - OUU NA NA ft.FIIXD(อู้ว นา นา)
[YouTube]qWUk6R8iS7A[/YouTube]

WONDERFRAME - กลั้นใจ (Breath) ft. ฟักกลิ้ง ฮีโร่
[YouTube]kdGW2HGOyWM[/YouTube]

WONDERFRAME - เขาไปแล้ว ft. อาม ชุติมา
[YouTube]paIrJvhXFXU[/YouTube]
作者: lmml4    時間: 2019-8-30 13:44

MIRRR - เกม (Your rules)  ft.Jao

[YouTube]4S23LUp3WZo[/YouTube]

Into過渡結尾,分別用上發聲雞嘅聲音作為編曲
R&B編曲豐富而唔誇
洗腦一流
作者: lmml4    時間: 2020-5-30 16:04

[YouTube]qJqlyQUOFpI[/YouTube]
[YouTube]QG43N1UPfzQ[/YouTube]
[YouTube]Gz815ehZtTw[/YouTube]

24歲咋
作者: lmml4    時間: 2020-11-2 00:37

華納19年女新人 - PAAM
至21年再編輯呢篇文章嘅時候,依然未有新歌推出

[YouTube]ksBRdsv3gXY[/YouTube]
[YouTube]OGWU9ewxriI[/YouTube]
[YouTube]B9i11EpLi80[/YouTube]
[YouTube]c5Lpm3xAmIw[/YouTube]
作者: 屮SiU霖屮    時間: 2020-11-5 22:27

越睇越熟口面

[YouTube]8Z9kRAy2G_4[/YouTube]
作者: SugarFree    時間: 2020-11-6 21:49

我都推下好聽嘅BL泰劇歌,有D真係好好聽

Kiss Me Again主題曲
套劇4條主線東拉西扯,得一條係BL線,仲要同其他3條線近乎0交雜,但BL線對CP就紅咗,紅到後來出續集飛走晒其他3條主線嘅演員,佢兩個擔正做主角
主題曲節奏輕快,chorus好悅耳,一聽就記得
[YouTube]7iPNkzON0-Q[/YouTube]

My Dear Loser插曲
主線係BG,成套劇嘅劇情都好牽強,個男主咁靚仔竟然會成為霸凌對象(?!),條同志愛上直男同學嘅BL線鋪排同樣單薄,兩個都冇乜特別親密嘅接觸,但飾演被暗戀者嘅男演員唱呢隻插曲出奇地搶耳,melody聽到好心up
[YouTube]mODxfvOWwj4[/YouTube]

Waterboyy主題曲
套劇有齊晒BG,BL同GL,不過又係幾條線東拉西扯,主題講swimming但有關游水嘅劇情拍得非常hea尤其是最尾果場比賽,BL線又係同志愛上直男但睇完成套劇都感覺唔到佢兩個愛得有幾深
不過主題曲好rock好熱血,由BG線嘅男演員主唱,幾靚仔,不過把聲有D似大叔,所以第一次聽想像唔到原來係佢唱(......)
[YouTube]N_sJmFj-zEs[/YouTube]

Why RU主題曲
又係rock歌,好搶耳,包括後段嘅music break,套劇開頭個idea算特別,講個原本係直嘅男主角好驚變得同個腐女親妹寫畀佢嘅BL小說劇情一樣,雖然4個男主顏值都唔差,但套劇去到後段冇晒起伏,劇情估到晒,好悶
[YouTube]fuu1s3bP8ao[/YouTube]

Oxygen主題曲
仲未播完,隻歌又係rock嘢,由男主角親自主唱,好聽,句you're my oxygen好洗腦,但劇情暫時都較為平淡
[YouTube]WLziddHtVP4[/YouTube]

最爆紅嘅2gether的確係好好睇,好多反轉位同sweet位,又搞笑,好鐘意Bright,但套劇嘅OST我就冇咩感覺
作者: Pure.    時間: 2020-11-7 13:23

其實我估唔到泰文歌啲views都幾高,
可以媲美K-pop一線團

今日想分享下之前睇 "Theory Of Love" trailer 認識嘅一首歌, 應該有唔少人聽過
[YouTube]TMr6subvuQI[/YouTube]

另外, 最近 Nadao Bangkok 推出咗一套非常高質嘅BL劇 "แปลรักฉันด้วยใจเธอ (I Told Sunset About You/以你的心詮釋我的愛)",
出咗三集已經有幾首OST, 兩首泰語, 一首華語,
其實我純粹嚟推劇
作者: lmml4    時間: 2020-11-11 15:31

套劇4條主線東拉西扯,得一條係BL線, ...
SugarFree 發表於 2020-11-6 21:49

幾首配廣東話應該都岩音,可惜香港人只會收泡菜歌
作者: hehe    時間: 2020-11-11 16:45

[YouTube]2HTTr_6q8QY[/YouTube]

全碟推介
作者: SugarFree    時間: 2020-11-11 20:09

幾首配廣東話應該都岩音,可惜香港人只會收泡菜歌
lmml4 發表於 2020-11-11 15:31

泰文我初初聽都覺得好怪,但睇咗無數咁多套泰劇之後聽慣咗就冇嘢,始終需要一個契機去令更多人接受泰文嘅腔調
作者: 釘釘    時間: 2020-11-13 09:24

套劇4條主線東拉西扯,得一條係BL線, ...
SugarFree 發表於 2020-11-6 21:49

主題曲黎講 oxygen (kkbox 有!!!), Tharn Typ (Kaownah Ver), 清明 (肥佬P BOY VER) 無得輸 (Singtobb果個版本好難聽 )
Bright 果兩首其實好聽, 但Vocal 太差. Boy Friend 果個Project 有幾首都唔錯
但其他.... 抄韓國style 果d真心7..

TBH, 泰文歌仲易入耳過Canton Pop.....
作者: SugarFree    時間: 2020-11-13 19:46

主題曲黎講 oxygen (kkbox 有!!!), Tharn Typ (Kaownah Ver), 清明 (肥佬P BOY VER) 無得輸 (Singtobb ...
釘釘 發表於 2020-11-13 09:24

呢排同時追緊oxygen同you gear & my gown,覺得後者好睇過前者但點擊率低過前者好多,Tharntype連第一輯都未睇就出咗第2輯,諗住遲D一次過睇
bright的確好有明星氣質,但vocal好弱,win都係佢地都係主力拍戲好D
作者: lmml4    時間: 2020-12-20 17:23

今年MAMA 最佳亞洲藝人獎其中一位得獎者 - Ink Waruntorn

[YouTube]hoNhkBd1z18[/YouTube]
[YouTube]xkSWg5XeyWw[/YouTube]
[YouTube]4ff12Cqo9wc[/YouTube]
[YouTube]IS6Z61ht2P8[/YouTube]
[YouTube]HGkASBMiTkM[/YouTube]
[YouTube]nIWaYU36XHI[/YouTube]

重點推介《Erase》,歌詞其中一段
「清除所有星星 刪除過去的故事 刪除任何內容
但如果最後還是喜歡的話 刪除並不能幫助您忘記」

[YouTube]DXPrQ4w-pSg[/YouTube]
作者: lmml4    時間: 2021-2-2 23:23

泰國瑞士混血兒 - MATCHA (มัจฉา)

[YouTube]6x5vvdsnRww[/YouTube]
[YouTube]t-lGW05fzac[/YouTube]
作者: HOTMAN    時間: 2021-2-8 22:25

呢年聽好多泰文歌,試下每日推一首泰歌

ดี๊ดี (UNEXPECTED) - JAYLERR x PARIS

Nadao Music 出品 (即係上面位會員推介 I Told Sunset About You/以你的心詮釋我的愛 OST 同一間唱片公司),
PARIS 同 JAYLERR 都曾經同為泰國男團 Nine by Nine 成員,拍完Great Man Academy 其後各自發展,
PARIS 2019年因為同PEARWAH合唱大熱電視劇 รักฉุดใจนายฉุกเฉิน (My Ambulance/愛的警報器) 主題曲爆紅,youtube點擊成兩億,
JAYLERR亦密密拍戲,憑韓星外貌吸左好多fans,2020年 PARIS 同返 JAYLERR 合作推出呢首 ดี๊ดี (UNEXPECTED),
音樂上承繼 My Ambulance 嘅洗腦元素,舞蹈上都計到盡,務求做到Viral 抖音, 截至目前3000萬成績都算係咁
[YouTube]8Z9kRAy2G_4[/YouTube]
作者: HOTMAN    時間: 2021-2-9 21:51

TRINITY - HIDDEN TRACK
今日繼續係推介泰國男團 Nine by Nine 餅碎組合 TRINITY,
同尋日推介嘅JAYLERR PARIS一樣, TRINITY入面四位成員 James Porsche Third & Jackie,
都係男團Nine by Nine 舊成員,不過唔同嘅係,JAYLERR PARIS係屬於Nadao Music,
而TRINITY 公司係 4NOLOGUE,喺Nine by Nine解散後,TRINITY 就於2019年9月出道。

短短一年內,2019年尾推出嘅HIDDEN TRACK都算係佢地代表作,
韓式情歌底,MV到包裝造型都照dup韓國風格,但意外地韓式深情套入泰仔同泰文度好work,
再加上得到I told sunset about you火熱CP Billkin PP加持唱左次(咪咀)Live,
發現韓式深情歌撈泰國CP都係夾到不行
[YouTube]AbEjhYLarSc[/YouTube]
[YouTube]yCJbGe9y80A[/YouTube]
作者: SugarFree    時間: 2021-2-9 23:23

越睇越熟口面
屮SiU霖屮 發表於 2020-11-5 22:27

呢年聽好多泰文歌,試下每日推一首泰歌

ดี๊ดี (UNEXPECTED) - JAYLERR x PARIS

Nadao Music ...
HOTMAN 發表於 2021-2-8 22:25

你地係咪推介緊同一隻歌
作者: lmml4    時間: 2021-2-10 02:11

TRINITY - HIDDEN TRACK
今日繼續係推介泰國男團 Nine by Nine 餅碎組合 TRINITY,
同尋日推介嘅JAYLERR PA ...
HOTMAN 發表於 2021-2-9 21:51

推Billkin
[YouTube]zse5I74ctf4[/YouTube]
作者: HOTMAN    時間: 2021-2-11 01:59

คิด(แต่ไม่)ถึง [Same Page?] - Tilly Birds
頂我為左Tilly Birds打左一大段幾百字,因為CM force logout無左,好嬲

[YouTube]dJ9uVVNWClk[/YouTube]
作者: HOTMAN    時間: 2021-2-11 02:00

推Billkin
lmml4 發表於 2021-2-10 02:11

Billkin唱歌真係好勁
作者: HOTMAN    時間: 2021-2-12 01:51

มันคงเป็นความรัก (It Could Be Love)- STAMP
新年快樂! 今日聽Love by Chance 嘅插曲 มันคงเป็นความรัก It Could Be Love,
泰國嘅影視&音樂作品俾到我最大嘅滿足,係佢地對愛個份好單純既信心,
亦即係呢首歌入面個種力量,係其他地方係好難搵到,
新一年祝大家追尋到「愛」,substitute 愛 with 個樣你十分十分相信嘅野
[YouTube]kDtJsB8kL2k[/YouTube]
作者: lmml4    時間: 2021-2-12 17:23

疫情之下,觀察到唔少樂隊都減咗人頭
以下呢隊由4人減到3人 - TELEx TELEXs

[YouTube]MMsMUyU_bmY[/YouTube]
[YouTube]5HbFNmsTVtw[/YouTube]
[YouTube]jsS-MS9ZpY4[/YouTube]
[YouTube]0sN4Kw1C8KE[/YouTube]
[YouTube]juRYCsopf68[/YouTube]
[YouTube]xR7FmXV6fow[/YouTube]
[YouTube]CU16j6Xr_Ow[/YouTube]
[YouTube]X5ASzCtE8tQ[/YouTube]
[YouTube]34O7ZSVod0Y[/YouTube]
[YouTube]8BCYluQ3uxQ[/YouTube]
[YouTube]Il37JLWCm1s[/YouTube]
[YouTube]nBVGpGbm_ns[/YouTube]
[YouTube]o6rLPRNIwq8[/YouTube]

琴日推出「WHEN YOU HAVE NOTHING TO DO JUST GO TO SLEEP」專輯

上面已經按次序排好,歡迎順序服用
作者: HOTMAN    時間: 2021-2-12 22:30

PARIS, PEARWAH - รักติดไซเรน (My Ambulance)
2019大熱泰劇My Ambulance(愛的警報器)造就呢首大熱神曲,
由之前介紹過嘅Paris 同 另一位Nadao Music 女歌手PEARWAH主唱,
呢首神曲實在太洗腦,隻舞都好fun
好岩新年播,所以今日就貼呢首啦,再加個Billkin cover live
[YouTube]ILU9NbWn4t0[/YouTube]
[YouTube]YIhZi98LfA4[/YouTube]
[YouTube]8ZAM1oPm8_k[/YouTube]
作者: Pure.    時間: 2021-2-13 22:18

推Billkin
lmml4 發表於 2021-2-10 02:11

呢幾首OST聽咗幾個月都未厭

我愛Billkin, 更愛PP
作者: lmml4    時間: 2021-2-14 15:53

呢幾首OST聽咗幾個月都未厭

我愛Billkin, 更愛PP
Pure. 發表於 2021-2-13 22:18
Billkin唱歌真係好勁
HOTMAN 發表於 2021-2-11 02:00

洗你地腦先
[YouTube]HZQyJHpo-ag[/YouTube]
[YouTube]JY40u-d1lm0[/YouTube]
作者: HOTMAN    時間: 2021-2-14 19:03

洗你地腦先
lmml4 發表於 2021-2-14 15:53

[YouTube]4eSxWrZN2O4[/YouTube]
On仔唱2gether OST!
作者: lmml4    時間: 2021-2-18 15:41

On仔唱2gether OST!
HOTMAN 發表於 2021-2-14 19:03

呢條友仔真係好有心希望佢會睇到呢個post
作者: HOTMAN    時間: 2021-2-21 19:55

ANATOMY RABBIT - แอบหวัง

[YouTube]ksX5GvUB418[/YouTube]
作者: lmml4    時間: 2021-3-1 12:01

同樣減咗人頭嘅樂隊有佢地 - YENTED
無錯#3曾經介紹過呢樂隊
由3人到5人到全盛時期7人到疫情,由7人到5人到依家得返4人

[YouTube]rmg4lVDUOps[/YouTube]
[YouTube]5e3Kv-9nUcI[/YouTube]
[YouTube]1KvoErGOge4[/YouTube]
[YouTube]KTje3M1tsdI[/YouTube]
[YouTube]oPnjEiwH0Vk[/YouTube]
[YouTube]BaCjn0w0Aso[/YouTube]
作者: chachacharlie    時間: 2021-3-8 19:18

THE TOYS - หน้าหนาวที่แล้ว
哩首聽左都唔錯,製作嘅成品都唔差

[YouTube]E6TWhzCwvYo[/YouTube]
作者: kevin2011    時間: 2021-3-9 03:54

THE TOYS - หน้าหนาวที่แล้ว
哩首聽左都唔錯,製作嘅成品都唔差

...
chachacharlie 發表於 2021-3-8 19:18

呢隊野喺當地都幾紅架
作者: lmml4    時間: 2021-3-19 01:15

[YouTube]9rB9ReYIJ68[/YouTube]
愈聽愈有味道
作者: lmml4    時間: 2021-3-29 19:14

[YouTube]YeBf1NWpWD0[/YouTube]

viu連泰國音樂都撈埋 ?
作者: HOTMAN    時間: 2021-3-29 22:11

viu連泰國音樂都撈埋 ?
lmml4 發表於 2021-3-29 19:14

黃viu東南亞影響力好大架
作者: lmml4    時間: 2021-3-30 01:44

黃viu東南亞影響力好大架
HOTMAN 發表於 2021-3-29 22:11

原來已經發展到東南亞呢個真係唔知

*師兄有無買泰文CD ?
作者: HOTMAN    時間: 2021-3-30 02:19

lmml4 發表於 2021-3-30 01:44

無呀 廣東碟都唔買得多
但如果bkpp出實體ost會買,唔知有冇
作者: HOTMAN    時間: 2021-3-30 02:20

lmml4 發表於 2021-3-30 01:44

/viu香港及東南亞市場活躍用戶僅次netflix/

//有調查顯示,電訊盈科(0008)旗下OTT視象平台Viu,其視象串流應用程式在東南亞市場的總使用時間、每月活躍用戶等只僅次於Netflix,排行第二。

截至去年底,Viu每月活躍用戶按年增長35%,至4,140萬名。視象觀賞總次數大增60%,至57億次。用戶人數上升及活躍度增加,帶動視象OTT服務收入去年增長32%。

據全球知名的手機數據及分析平台App Annie的資料顯示,Viu去年12月在大東南亞市場(包括香港、印尼、馬來西亞、菲律賓、新加坡及泰國)的「應用程式內購買」、「每月活躍用戶」、「總使用時間」及「平均每戶使用時間」中均位列第二,僅次於Netflix。

超過40%的Viu用戶去年曾收看Viu Original作品,Viu指,在開發Viu Original時會聚焦三大範疇,包括透過分析自家平台消費數據而製作原創作品;創新的製作概念,如結合以年輕人為主題的故事及網上粉絲小說的《My Bubble Tea》(泰國),及將世界知名的作品改編為本地作品如《Black》(馬來西亞)。//
作者: HOTMAN    時間: 2021-3-30 02:35

愈聽愈有味道
lmml4 發表於 2021-3-19 01:15

最近有個節目叫tpop stage 你有冇睇
作者: lmml4    時間: 2021-3-30 13:02

無呀 廣東碟都唔買得多
但如果bkpp出實體ost會買,唔知有冇
HOTMAN 發表於 2021-3-30 02:19

噢,我搵緊渠道邊樣入CD
無信用卡唔係咁方便

*希望黃viu越做越大
作者: lmml4    時間: 2021-3-30 13:42

最近有個節目叫tpop stage 你有冇睇
HOTMAN 發表於 2021-3-30 02:35

無啊,不過望望啲歌都好新吓
作者: SugarFree    時間: 2021-3-30 20:28

2gether The Movie OST
[YouTube]V-yWp2nm-n8[/YouTube]
作者: HOTMAN    時間: 2021-3-30 22:53

無啊,不過望望啲歌都好新吓
lmml4 發表於 2021-3-30 13:42

其實係模仿kpop音樂節目而黎 做得幾好
作者: HOTMAN    時間: 2021-3-30 22:54

噢,我搵緊渠道邊樣入CD
無信用卡唔係咁方便

*希望黃viu越做越大
lmml4 發表於 2021-3-30 13:02

有friend會同GMMTV買紀念品

可惜佢唔出碟
作者: HOTMAN    時間: 2021-3-30 23:32

2gether The Movie OST
SugarFree 發表於 2021-3-30 20:28

其實覺得2Gether音樂部分好一般
作者: SugarFree    時間: 2021-3-31 20:39

其實覺得2Gether音樂部分好一般
HOTMAN 發表於 2021-3-30 23:32

一套爆hit嘅BL劇竟然冇一隻ost搶耳係幾難嘅事 唔知the movie會點拍落去
作者: HOTMAN    時間: 2021-4-3 12:59

一套爆hit嘅BL劇竟然冇一隻ost搶耳係幾難嘅事 唔知the movie會點拍落去
SugarFree 發表於 2021-3-31 20:39

是咪應該開個泰劇post
作者: SugarFree    時間: 2021-4-3 21:51

是咪應該開個泰劇post
HOTMAN 發表於 2021-4-3 12:59

支持,好想喺度討論泰劇
作者: lmml4    時間: 2021-4-30 15:29

純單曲分享

[YouTube]MFnKm6aB938[/YouTube]
[YouTube]83qy6T_WDGE[/YouTube]
[YouTube]L3dDNMDuv8Y[/YouTube]

夏天到,聽輕快啲
加多首泰式k歌
[YouTube]Jd_zxQpHcjY[/YouTube]
作者: Pure.    時間: 2021-4-30 21:20

ITSAY Part 2 I Promise You The Moon 主題曲出咗之後有啲失望
冇前作嗰3首OSTs咁好聽,
同埋我唔係幾接受到PP豔紅頭髮

Btw, 我啱啱先發現, 近期我最鍾意嗰兩個都係4月30日生日, 而且都係22歲
作者: HOTMAN    時間: 2021-5-1 02:10

ITSAY Part 2 I Promise You The Moon 主題曲出咗之後有啲失望
冇前作嗰3首OSTs咁好聽,
同埋我唔 ...
Pure. 發表於 2021-4-30 21:20

姜 & PP 我都係今日發現
作者: 釘釘    時間: 2021-5-3 09:54

支持,好想喺度討論泰劇
SugarFree 發表於 2021-4-3 21:51

開丫!

仲有好多劇未睇
作者: SugarFree    時間: 2021-5-3 18:34

開丫!

仲有好多劇未睇
釘釘 發表於 2021-5-3 09:54
禾都係,save咗好多套都未睇,泰國一套接一套咁拍睇極都睇唔完
作者: lmml4    時間: 2021-6-6 16:07

現年25歲嘅泰國Rapper - NICECNX
係2018年為歌曲หลอก 作詞,歌詞寫出男人被綠嘅心情
再配上當時流行嘅復古風而獲得大量樂迷留意
至今YouTube平台有9600萬觀看次數

[YouTube]yeLzT0M21Kk[/YouTube]
[YouTube]i_mzV7Rsvow[/YouTube]
[YouTube]EpD2whutIWY[/YouTube]
[YouTube]IBbwKZHv2lo[/YouTube]
雖然有keep住半年一首復古風,不過首首都差唔多
已經不及當年勇
作者: Pure.    時間: 2021-6-18 18:31

[YouTube]EiCDnkx5J54[/YouTube]

同一首歌, Billkin唱好聽好多 對唔住PP
作者: lmml4    時間: 2021-6-20 16:26

同一首歌, Billkin唱好聽好多  對唔住PP
Pure. 發表於 2021-6-18 18:31

佢地不停對望啊

[YouTube]4l_yplmrNvI[/YouTube]
作者: Pure.    時間: 2021-6-20 18:32

佢地不停對望啊
lmml4 發表於 2021-6-20 16:26

充滿愛 Billkin最後嗰下膊頭
作者: rarachelchel    時間: 2021-6-24 13:36

謝謝分享啊~
作者: lmml4    時間: 2021-7-1 12:52

[YouTube]541HmrdzmHc[/YouTube]
[YouTube]uF4M08VvvxA[/YouTube]
作者: dennykan    時間: 2021-12-13 17:41

好聽呀 呢加晚晚都聽
作者: lmml4    時間: 2022-2-6 15:25

由一男一女組成嘅樂隊 - LUSS
初出道以Hip hop為主,直至出完EP後一改以前風格

[YouTube]Vm9rFxdiA-o[/YouTube]
[YouTube]eUIx-4qu_5I[/YouTube]
改玩輕快少女風嘅佢地
係youtube觀看次數比Hip hop時期高唔少
有好有唔好咁啦
[YouTube]4Pz5KvVZuq0[/YouTube]
[YouTube]fFwcL82yg7I[/YouTube]
作者: HOTMAN    時間: 2022-2-10 21:24

佢地不停對望啊
lmml4 發表於 2021-6-20 16:26

[YouTube]JCh6tN0k3IA[/YouTube]
好衝擊
作者: HOTMAN    時間: 2022-2-10 21:26

由一男一女組成嘅樂隊 - LUSS
初出道以Hip hop為主,直至出完EP後一改以前風格

改玩輕快少女風嘅佢地
係y ...
lmml4 發表於 2022-2-6 15:25

麗英嚟既
作者: lmml4    時間: 2022-2-12 21:34

麗英嚟既
HOTMAN 發表於 2022-2-10 21:26

咁luss高汁好多
作者: lmml4    時間: 2022-2-17 14:38

好衝擊
HOTMAN 發表於 2022-2-10 21:24

屋企人唔係度,而家先有得睇
上首歌已經有啲明顯
但呢次估唔到0得咁前

*男主角好似余德成,唔怪得熟口熟面咁
作者: HOTMAN    時間: 2022-2-19 23:15

[YouTube]RDxQQGd3Dco[/YouTube]

新人 有少似林xx(除左眼鏡)
但跳到舞
作者: lmml4    時間: 2022-4-10 14:34

[YouTube]3qy4JOWxkZ0[/YouTube]
[YouTube]Z9eukxuDwx8[/YouTube]
女聲Ja Nongpanee 今年30歲 ,但把聲妝容唔係果回事
https://www.instagram.com/jaja_nongpanee/
作者: lmml4    時間: 2022-5-5 19:49

[YouTube]Qq3vpVaa1pA[/YouTube]
[YouTube]jCPM-r10T28[/YouTube]

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2