標題: 連累同事丨謝安琪惹廣告商不滿被飛 與Juno不和升溫 [打印本頁]

作者: HOTMAN    時間: 2020-11-25 01:09     標題: 連累同事丨謝安琪惹廣告商不滿被飛 與Juno不和升溫

謝安琪(Kay)的社交賬戶日前被發現突然不再關注麥浚龍(Juno),有報道指兩人不和兼零溝通,關係決裂。據悉,Kay加盟Juno的幻國旗下後,三年來雙方關係不俗,至近日兩人合作的專輯企劃《The Album》來到最終章,關係突然進入冰封期。

今日有知情人士向《蘋果》爆料,透露Kay令幻國損失7位數字廣告代言收入,更間接連累有人失業。知情者指年初Kay曾獲廣告商邀請,以7位數字擔任收身代言,無奈數月後身形仍未達標:「原本年初就想開拍,不過大老闆見到佢仲係肥,都畀時間佢再減。」
知情者謂Kay的減肥計劃遲遲未有成效,全因她不聽團隊意見:「佢根本冇用到啲收身產品,仲要無啦啦搵個健身教練幫佢操肌,瘦唔到仲話係個客啲嘢唔得。」又指此舉令品牌高層大感不滿,認為Kay未有好好履行合約精神,亦不尊重品牌:「佢仲喺IG出咗張同健身教練操肌嘅相,咁品牌角度會擔心,第時同佢拍收身廣告,啲客都覺得唔夠說服力,萬一變咗肌肉型就大件事,完全都唔係收身纖體嗰樣嘢。」

廣告商亦要求Kay不時提供近照,方便追蹤她的減肥成效,但Kay遲遲未有回覆。知情者又說:「搞到9月諗住拍嗰陣,見到佢都係好肥,加埋疫情又唔想大家聚集,都諗住出年初先影。」不過,Kay的態度一直顯得不合作,更認為是廣告商問題,有關員工為能促成雙方合作,已處處遷就及體諒,一再推遲拍攝,希望Kay有充足時間作好準備,惜最終事情泡湯。知情者不甘有人因此賠上工作,忿忿不平說:「呢單嘢搞到品牌個大老闆好嬲,覺得成條marketing team都做唔到嘢,炒晒成班人,而家個個都未搵到嘢做,咁嘅時勢真係好慘,大家都係打份工。」

各行各業受武漢肺炎拖累,尤其娛樂圈幾乎全面停工,逆市下,Kay令幻國損失7位數字代言費,更間接連累廣告商僱員被炒,前路茫茫。
除了引起廣告商不滿,Kay與Juno的不和傳聞亦升溫。日前有報道爆Kay悄悄取消關注Juno的IG,雖然她向傳媒指社交賬戶由幻國團隊代為處理,對unfollow一事不知情,但報道出街後,Kay便重新關注Juno。事有湊巧,今年9月底,她突然開設新IG賬號,大賣清新、健康生活形象,與以往賬戶風格迥然不同。新賬戶於9月底建立,至今卻只是上載了12個帖子,似乎並非幻國為Kay安排的新路向,更顯得有人想自組山頭為日後鋪路。

《蘋果》致電幻國了解,問到Kay早前是否被取消纖體廣告,其發言人以短訊回覆:「因疫情以及種種原因,在雙方有共識下,是次合作中止。」至於她突然開新IG賬戶,幻國方面表示公司從不插手或管理藝人的個人IG,因此對新社交平台賬戶一事不予置評。

連結:https://hk.appledaily.com/entert ... EBCY7K7HIDCSEVZFSY/

作者: HOTMAN    時間: 2020-11-25 01:11

感想:新碟近了,世人應當歡呼
作者: stephybest    時間: 2020-11-25 01:18

唔怪得kay要賣樓
作者: 小伙子.    時間: 2020-11-25 01:20

睇黎合約一完 就898
作者: kayzzz    時間: 2020-11-25 01:25

好懷疑單野可信性
以幻國幫kay懶係high class既定位 會唔會幫佢接修身廣告呀
作者: HOTMAN    時間: 2020-11-25 01:32

好懷疑單野可信性
以幻國幫kay懶係high class既定位 會唔會幫佢接修身廣告呀
kayzzz 發表於 2020-11-25 01:25

有冇公司sell黑白瘦身
作者: hehehaha    時間: 2020-11-25 01:37

咁瘦仲減乜?
作者: Telson    時間: 2020-11-25 01:37

咪玩啦,上年kay isn't me咁fit,點會接修身廣告
作者: henhenhen    時間: 2020-11-25 01:43

邊忽肥過
作者: amok    時間: 2020-11-25 02:27

CLS 點解突然咁多「負面」新聞
作者: WZA111    時間: 2020-11-25 02:39

KayKay係咪因為疫情成日留喺屋企肥咗
作者: on07111    時間: 2020-11-25 05:52

纖體主義 灌溉這一個城市
全民受到恩賜
作者: Pure.    時間: 2020-11-25 07:21

謝安琪都要減肥?
作者: b01091018    時間: 2020-11-25 07:30

月巴王其
作者: TT进化论    時間: 2020-11-25 07:34

瘦身教馆全力支持
作者: PEACH    時間: 2020-11-25 07:45

減肥應該搵gin lee
作者: hihi    時間: 2020-11-25 09:39

點解好似同親每一間公司合作最後都不歡而散
作者: mosesming    時間: 2020-11-25 09:43

可能係張繼聰要減肥啫
作者: mychart-    時間: 2020-11-25 10:12

點解好似同親每一間公司合作最後都不歡而散
hihi 發表於 2020-11-25 09:39

Summer Sammi 是無辜的
作者: ifeinano    時間: 2020-11-25 10:12

減肥做運動有咩問題,唔通真係靠啲纖體套餐咩
作者: eggsteven    時間: 2020-11-25 10:44

好彩篇野係蘋果出
作者: hkwilliamsiu    時間: 2020-11-25 10:48

可笑是纖體同健身係有衝突
作者: liebe    時間: 2020-11-25 10:49

睇透咗 宣傳伎倆
作者: WZA111    時間: 2020-11-25 10:51

係咪準備出碟了
支持
作者: JarvisCocker    時間: 2020-11-25 10:59

Kay真人又瘦又細粒, 仲修身?
想迫死晒所有港女咩
作者: sexykaren    時間: 2020-11-25 11:16

諗起助助身茶減肥,咩年代?
作者: Thomas    時間: 2020-11-25 12:02

佢接豐胸廣告會唔會有效同work啲?
作者: fifty1205    時間: 2020-11-25 12:06

好懷疑單野可信性
kayzzz 發表於 2020-11-25 01:25

發言人以短訊回覆:「因疫情以及種種原因,在雙方有共識下,是次合作中止。」
作者: hehe    時間: 2020-11-25 12:16

生兩件生完果陣都冇人搵佢減肥
反而而家好地地會接?
作者: 表妹保莉    時間: 2020-11-25 12:24

諗起助助身茶減肥,咩年代?
sexykaren 發表於 2020-11-25 11:16

[YouTube]gN3vVo3qhEE[/YouTube]
我諗起呢D瘦身廣告
咩而家仲興既咩
作者: kayzzz    時間: 2020-11-25 12:34

發言人以短訊回覆:「因疫情以及種種原因,在雙方有共識下,是次合作中止。」 ...
fifty1205 發表於 2020-11-25 12:06

懷疑成單野可信性 包括埋依句

我想像唔到kay ig張張model/product 宣傳照中間會夾住個瘦身廣告

第二係已經有人提出kay已經夠瘦仲點減

費事跟車太貼啫
作者: powerful    時間: 2020-11-25 13:18

Kay 出道作係姿色份子,仲有廣告商接洽纖體廣告,本人又肯接,簡直奇聞
作者: on07111    時間: 2020-11-25 13:25

Kay 出道作係姿色份子,仲有廣告商接洽纖體廣告,本人又肯接,簡直奇聞
powerful 發表於 2020-11-25 13:18

宜家仲係心姐,都叫有可能
作者: kenneth    時間: 2020-11-25 13:27

呢啲抹黑假新聞真係超嘔心!!
Joey一出歌就蒞料 好心鷹蛋王啦
作者: Lewis    時間: 2020-11-25 13:42

又造新聞
作者: Polcat    時間: 2020-11-25 14:03

單嘢蘋果架喎,唔係東方先係EGG架咩
作者: eggsteven    時間: 2020-11-25 14:33

kenneth 發表於 2020-11-25 13:27

曲定直
作者: losyes    時間: 2020-11-25 14:46

powerful 發表於 2020-11-25 13:18

又唔係周博賢拍
作者: stephybest    時間: 2020-11-25 14:49

定其實係the album個project既共中一個章節
作者: losyes    時間: 2020-11-25 14:52

懷疑成單野可信性 包括埋依句

我想像唔到kay ig張張model/product 宣傳照中間會夾住個瘦身廣告

第二係 ...
kayzzz 發表於 2020-11-25 12:34

俾得起$咪得囉

作者: kayzzz    時間: 2020-11-25 14:59

俾得起$咪得囉
losyes 發表於 2020-11-25 14:52

箍牙 同 減肥 分別拍出黎既廣告感覺都唔同啦
你貼果張廣告唔睇d字 都以為係佢普通ig model feel既相
作者: 星夢情真    時間: 2020-11-25 21:14

睇黎真係the album and the end of it

the album and the reborn of it無望
琪待之後釗峰強勢加盟
作者: boy4dudes    時間: 2020-11-25 21:32

kenneth 發表於 2020-11-25 13:27

Kay負面新聞一出, 美捲二十四小時內出新歌, timing 準到
作者: bagfgfcde    時間: 2020-11-25 21:34

白痴新聞
作者: on07111    時間: 2020-11-25 21:35

btw篇報導咁似2009年時某些機構的報導手法/內容
作者: ricnature    時間: 2020-11-25 21:49

夠喇呢啲弱智新聞無人想知呀麥大導
一啲水花都無根本WFC
不如放料講下你老豆係咪唔肯科水俾你仲可能多少少attention
作者: stephybest    時間: 2020-11-25 22:22

其實首三生一吻一早都錄好左,但係死都唔派,
不停出啲一分鐘精華interlude,主打又唔派,點啊
作者: dom    時間: 2020-11-26 00:38

佢仲需要減肥咩?
個廣告商應該找衛蘭,小巧同欣宜  先睇得出有效果
作者: 616.1314    時間: 2020-11-26 01:03

Kay負面新聞一出, 美捲二十四小時內出新歌, timing 準到
boy4dudes 發表於 2020-11-25 21:32

單新聞蘋果出都可以瀨落英皇同容祖兒度
作者: daniel1136    時間: 2020-11-26 08:48

616.1314 發表於 2020-11-26 01:03

所以d人on J 真係唔係扮...與其咁多聯想,不如叫佢哋個偶像出返做好D歌先啦
作者: 洗衣王國130    時間: 2020-11-26 16:08

616.1314 發表於 2020-11-26 01:03

BABY    因為英皇同祖祖逼迫謝安琪太深入民心喇  呢個罪名好難甩
作者: JasOh103    時間: 2020-11-26 16:35

樂壇害人精
累到人失業真係唔好 勁任性
作者: HOTMAN    時間: 2020-11-26 23:56

//有報道指阿聰太太謝安琪(Kay)遲遲未能成功減磅,纖體公司決定跟她終止合約,損失達七位數字,阿聰回應︰「嗰啲報道係有唔真實嘅地方,我唔回應喇,工作上嘅嘢等佢交代啦,其實佢對自己嘅工作一直都好認真亦好專業,我都唔會干涉。」

至於有傳Kay跟老闆麥浚龍(Juno)關係決裂,阿聰笑言︰「呢啲更加唔關我事啦,身為老公,我主要就係確保同佢嘅夫妻關係融洽,相親相愛。(Kay心情可有受影響?)令到佢嘅心情長期愉快都係我嘅責任,其實佢處理呢啲事都好成熟,唔需要理會外間嘅睇法。」//

https://skypost.ulifestyle.com.h ... C%E6%88%91%E4%BA%8B
[YouTube]M03LfK9HK0U[/YouTube]
冇完全否認個廣告,亦冇否認不和
作者: pkl    時間: 2020-11-27 09:22

//有報道指阿聰太太謝安琪(Kay)遲遲未能成功減磅,纖體公司決定跟她終止合約,損失達七位數字,阿聰回 ...
HOTMAN 發表於 2020-11-26 23:56

轉公司啦想睇返以前既佢
作者: kayzzz    時間: 2020-11-27 15:50

樂壇害人精
累到人失業真係唔好 勁任性
JasOh103 發表於 2020-11-26 16:35

你脫左粉?

#曲
作者: kayzzz    時間: 2020-11-27 15:51

//有報道指阿聰太太謝安琪(Kay)遲遲未能成功減磅,纖體公司決定跟她終止合約,損失達七位數字,阿聰回 ...
HOTMAN 發表於 2020-11-26 23:56

避曬d問題?
作者: kayzzz    時間: 2020-11-27 15:52

轉公司啦想睇返以前既佢
pkl 發表於 2020-11-27 09:22

你估咁易轉? 都唔知簽左幾耐
作者: SPD    時間: 2020-11-27 17:15

你估咁易轉? 都唔知簽左幾耐
kayzzz 發表於 2020-11-27 15:52

如果真係態度唔合作,得失廣告商,都幾煩。

其他唱片公司簽你都要計下有無錢賺,簽Kay都唔會平,佢又無乜拍電影、又開唔到好多場演唱會,點賺錢?
作者: 洗衣王國130    時間: 2020-11-27 17:40

其他唱片公司簽你都要計下有無錢賺,簽Kay都唔會平,佢又無 ...
SPD 發表於 2020-11-27 17:15

好心啦  佢當然唔及楊千嬅 鄭秀文搵錢  但佢都唔係蝕錢歌手  佢平面廣告都唔少家  入幻國 好似代言至少七八樣產品    MASK  牙科  FILA  八達通  麥當勞飲品 MULBERRY  GIORDANO 新午餐肉
作者: chanching    時間: 2020-11-27 18:55

其他唱片公司簽你都要計下有無錢賺,簽Kay都唔會平,佢又無 ...
SPD 發表於 2020-11-27 17:15

聰回應話報導唔係事實,同指有人唔守保密協
咁係邊個既問題?
作者: boy4dudes    時間: 2020-11-27 20:16

其實Juno幫Kay接廣告jobs班工作人員係眼盲, 有另類肥瘦標準, 定係好憎Kay有心靠害? Kay既身材都要減肥? 同埋係唔係年齡太細無做research, 有無聽過Kay首姿色份子? 似係無Kay同意下接左份job, 所以佢一直唔合作 (因為合作即係承認自己係唔滿意自己身材). 其實年中Kay已經好似唔太happy with Juno, 睇下下條片Juno講野Kay玩手機+悶/不滿樣 (4:24, 5:00, 11:15, 15:47, 19:47). 希望Kay專心撫養仔女, 遲幾年分分鐘佢個仔會出道唱歌演戲

https://www.youtube.com/watch?v=Kw6JBmVZz2M
作者: JasOh103    時間: 2020-11-27 20:35

你脫左粉?

#曲
kayzzz 發表於 2020-11-27 15:50

年尾就會知
作者: kayzzz    時間: 2020-11-27 20:53

年尾就會知
JasOh103 發表於 2020-11-27 20:35

到時等睇key俾煎力壓
作者: xteve    時間: 2020-11-27 23:15

減肥做運動有咩問題,唔通真係靠啲纖體套餐咩
ifeinano 發表於 2020-11-25 10:12

做運動會令人覺得收身產品冇效,需要靠運動先可以減肥,會打擊產品的可信度。
另外,感覺Kay 對疫苗,藥物產品抗拒,所以先會拒絕食代理的產品。
作者: 黃家正    時間: 2020-11-28 11:05

做運動會令人覺得收身產品冇效,需要靠運動先可以減肥,會打擊產品的可信度。
另外,感覺Kay 對疫苗, ...
xteve 發表於 2020-11-27 23:15

周秀娜接受《香港01》訪問時,談到她近況:「這陣子忙纖體,因為早前拍了纖體廣告,所以早排都做多了運動。」其實周秀娜一直都持續做運動,但為了拍攝效果更加理想,遂大大增加了運動的時間:「我想以前一星期兩至三次,那時(拍廣告前)一星期做足六天。」

https://www.hk01.com/電影/554284/周秀娜下月赴澳門拍新片-很久沒有拍愛情電影-好dry

娜姊做代言人前一樣去做運動啦!
作者: xteve    時間: 2020-11-28 12:10

周秀娜接受《香港01》訪問時,談到她近況:「這陣子忙纖體,因為早前拍了纖體廣告,所以早排都做多 ...
黃家正 發表於 2020-11-28 11:05

可能廣告商驚誤導觀眾食左產品後會有肌,只會瘦身。
作者: SPD    時間: 2020-11-28 12:29

周秀娜接受《香港01》訪問時,談到她近況:「這陣子忙纖體,因為早前拍了纖體廣告,所以早排都做多 ...
黃家正 發表於 2020-11-28 11:05

咁你夠可以話娜姊咁瘦都有人搵佢拍纖體廣告啦

同埋據聰聰嘅 IG,Kay 係搵咗佢操肌肉嗰個教練,唔係要瘦,係要操肌肉呀。
作者: SPD    時間: 2020-11-28 12:38

同埋唔係好明點解啲人成日提姿色份子,首歌都十幾年前,佢只係負責唱,我相信呢首歌確實係周博賢嘅心聲,但你話 Kay 唔注重肥瘦及外觀我就唔多信。佢自己都自嘲過太肥所以唔復出,我好有印象因為我睇完報導都覺得好奇怪點解佢會咁講。一來以佢當時生完BB 其實都唔算好肥;二來香港好多女歌手都肥肥地,點解肥就唔可以唱歌?

根本女仕注重肥瘦及外觀完全無問題,何況佢係藝人。如果真係要講姿色份子,其實所有化妝護膚美容廣告都唔應該接啦。
作者: losyes    時間: 2020-11-28 12:59

同埋唔係好明點解啲人成日提姿色份子,首歌都十幾年前,佢只係負責唱,我相信呢首歌確實係周博賢嘅心聲,但 ...
SPD 發表於 2020-11-28 12:38

係囉, 仲以為周博賢嘅歌=Kay心聲嘅人究竟訓左幾多年?
作者: on07111    時間: 2020-11-28 13:23

agree,其實心姐先係真正謝安琪
作者: chanching    時間: 2020-11-28 15:33

同埋唔係好明點解啲人成日提姿色份子,首歌都十幾年前,佢只係負責唱,我相信呢首歌確實係周博賢嘅心聲,但 ...
SPD 發表於 2020-11-28 12:38

其實你地明唔明姿色份子講咩咖   唔係唔可以追求靚/fit
而係唔好將自己既價值放喺呢d野到
同埋唔好無止境追求
作者: chanching    時間: 2020-11-28 15:36

咁你夠可以話娜姊咁瘦都有人搵佢拍纖體廣告啦  

同埋據聰聰嘅 IG,Kay 係搵咗佢操肌肉嗰個教練 ...
SPD 發表於 2020-11-28 12:29

現代keep fit係要透過weight training同build muscle
正常女人唔可以操到一舊舊
仲靠餓瘦 太out la
作者: a2005147    時間: 2020-11-28 18:48

等睇 1月1
作者: let'sbegin    時間: 2020-12-1 15:13

等睇 1月1
a2005147 發表於 2020-11-28 18:48

今年女金好危吓 份份鐘比環球歌手攞
作者: HOTMAN    時間: 2020-12-1 17:14

[YouTube]ByBbQeAkgf8[/YouTube]

@JasOh 原來疑似不和會引致live回復水準
作者: hehehaha    時間: 2020-12-1 17:21

HOTMAN 發表於 2020-12-1 17:14

有無我們的基因?
作者: kayzzz    時間: 2020-12-1 17:26

有無我們的基因?
hehehaha 發表於 2020-12-1 17:21

不如問有冇幻國時期既歌
作者: hehehaha    時間: 2020-12-1 17:39

不如問有冇幻國時期既歌
kayzzz 發表於 2020-12-1 17:26

唱左我們的基因
不過未見有人upload
作者: JasOh103    時間: 2020-12-1 17:46

笑死 最後「到底~~」一高八度又全場歡呼 睇黎佢以後live每次都會咁唱

佢真係要俾人鬧下先會發力
今次話佢錄音表現不佳就有返啲水準 kkbox/默契(live)大flop過後演唱會又高質返
仲有09年走音天后之後其實啲slowness school tour都唔錯
作者: kayzzz    時間: 2020-12-1 17:50

笑死 最後「到底~~」一高八度又全場歡呼 睇黎佢以後live每次都會咁唱

佢真係要俾人鬧下先會發 ...
JasOh103 發表於 2020-12-1 17:46

邊首錄音表現不佳? edit: 原來你係話d煲水新聞

「到底~~」高八度 咁造作既演繹都有10年
作者: Jun.    時間: 2020-12-1 17:59

邊首錄音表現不佳?

「到底~~」高八度 咁造作既演繹都有10年 ...
kayzzz 發表於 2020-12-1 17:50

到底~~Huuuuu~~HuHu
作者: JasOh103    時間: 2020-12-1 18:00

邊首錄音表現不佳?

「到底~~」高八度 咁造作既演繹都有10年 ...
kayzzz 發表於 2020-12-1 17:50

Honey....

承接9 月初Juno的《我在切爾諾貝爾 等你》故事發展,《the album》企劃原定是Kay的《三生一吻》在9月底接棒,奈何疫情影響,Kay由年初起只能斷續進入錄音室外,演繹效果亦一直未如理想,《三生一吻》被逼再度押後,但早已計劃於後天(11月4日)推出、長度約一分鐘的〈盡處〉將如期推出,而《三生一吻》則變成壓軸歌曲配合唱片推出。

作者: stephybest    時間: 2020-12-1 18:00

佢真係要俾人鬧下先會發 ...
JasOh103 發表於 2020-12-1 17:46

點解有得唱舊歌?係咪簽返環球做一姐?
作者: edwardngwy    時間: 2020-12-1 18:03

囍帖街係咪有一下吞唔切口水
作者: kayzzz    時間: 2020-12-1 18:08

點解有得唱舊歌?係咪簽返環球做一姐?
stephybest 發表於 2020-12-1 18:00

其實我覺得佢應該停止濫唱d舊代表作
佢都有其他hit歌既
即係阿祖都唔會成日唱 痛愛 16號愛人啦
作者: kayzzz    時間: 2020-12-1 18:12

Honey....

承接9 月初Juno的《我在切爾諾貝爾 等你》故事發展,《the album》企劃原定是Kay的《三生一吻 ...
JasOh103 發表於 2020-12-1 18:00

三生一吻 出之後再聽下係咪倉底貨level搞到要排尾出
作者: HOTMAN    時間: 2020-12-1 18:14

其實我覺得佢應該停止濫唱d舊代表作
佢都有其他hit歌既
即係阿祖都唔會成日唱 痛愛 16號愛人啦 ...
kayzzz 發表於 2020-12-1 18:08

你又過份既 邊有時間練咁多歌wor
作者: kayzzz    時間: 2020-12-1 18:17

你又過份既 邊有時間練咁多歌wor
HOTMAN 發表於 2020-12-1 18:14

咁又係我唔好

無諗到佢要練多幾首歌會好辛苦
作者: kayzzz    時間: 2020-12-1 18:23

啱啱聽左 年度之歌開頭低音有少少唔穩 中間開始好好 整體好過演唱會live
囍帖街最後總有粒破音
作者: musiccc    時間: 2020-12-1 18:35

樓上三個英文字嗰位都幾好笑
佢當年話肥唔唱歌嘅意思 後尾都解釋翻係指各方面狀態未準備好
佢已經澄清咗一次
不過有啲人鍾意扮睇唔到搵位入佢
狙擊得專業少少啦
作者: stephybest    時間: 2020-12-1 19:21

點解kay唱年度之歌 成首歌都死氣沉沉咁=.=
好似留energy黎最後爆高音咁款不過都算唱得ok
作者: HOTMAN    時間: 2020-12-1 23:13

[YouTube]u0RJUtrXisA[/YouTube]
作者: SPD    時間: 2020-12-2 00:57

樓上三個英文字嗰位都幾好笑
佢當年話肥唔唱歌嘅意思 後尾都解釋翻係指各方面狀態未準備好
佢已經澄清咗一 ...
musiccc 發表於 2020-12-1 18:35

你係咪話我呀?
我邊有狙擊佢呀?咁個句說話確實係佢講,我無屈佢喎。
講真我覺得女歌手話要減肥完全無問題
我只係回應有人話有無聽過Kay首姿色份子
作者: musiccc    時間: 2020-12-2 12:50

「她還留言:“Sorry sorry sorry。需要跟大家解釋一下,我不是覺得肥就不可以唱歌,我表達得不好,希望大家不要介意。我只是覺得我自己現在的狀態,無論身體狀況或身形線條,都跟平常工作時的我有一大段距離,並不是我心目中的演出狀態。」

呢段說話都係佢講㗎,會唔會miss咗?睇唔到唔算屈嘅,不過下次可以了解多啲先
作者: tyli    時間: 2020-12-2 13:15

HOTMAN 發表於 2020-12-1 23:13

我們的基恩都唱的幾難聽下
作者: kayzzz    時間: 2020-12-2 14:01

我們的基恩都唱的幾難聽下
tyli 發表於 2020-12-2 13:15

佢下次都係唱d練左10年既歌算

Btw 幻國有員工ig有post我們的基因live 既story 喎 不過個story已經唔見左
作者: chanching    時間: 2020-12-2 15:56

佢下次都係唱d練左10年既歌算

Btw 幻國有員工ig有post我們的基因live 既story 喎 不過個story ...
kayzzz 發表於 2020-12-2 14:01

story過左24小時暏
overall唱得幾好 (係有一兩音痰上頸咁)
作者: kayzzz    時間: 2020-12-2 16:02

story過左24小時暏
overall唱得幾好 (係有一兩音痰上頸咁)
chanching 發表於 2020-12-2 15:56

佢好多live都痰上頸

我意思係key好似同公司關係緩和左?
作者: chanching    時間: 2020-12-2 16:08

佢好多live都痰上頸

我意思係key好似同公司關係緩和左?
kayzzz 發表於 2020-12-2 16:02

個肺唔好
作者: let'sbegin    時間: 2020-12-3 01:30

可能瘋狂做gym夠氣了 唱歌唔使禁心口

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2