標題: 陳曉華暗撻Ian陳卓賢秘密築愛巢 荃灣同居過二人世界 [打印本頁]

作者: samxdxd    時間: 2020-12-18 14:25     標題: 陳曉華暗撻Ian陳卓賢秘密築愛巢 荃灣同居過二人世界

陳曉華對「舞男」零舍有Feel,戀上Ian。

前港姐冠軍陳曉華(Hera)與「舞」功了得的狄以達分手後,感情一直未有著落,不過鍾情「舞男」的她最近成功破Dry,暗撻同是舞技派的男團 MIRROR成員陳卓賢(Ian),打得火熱的他們還秘密築愛巢! 日前男方鬼祟接載Hera往撐枱腳,連名下愛車亦交給她任揸,出錢又出力,冧得女方頻頻選購家具佈置愛巢!

25歲的Hera入行以來緋聞不多,自前年與狄以達分手後,早前有指她主動出擊,黐實新劇《異搜店》拍檔、朱晨麗緋聞男友何廣沛,更不時相約撐枱腳, 可惜神女有心,襄王無夢。 不過,她轉頭已有新目標,雖然看似大纜都扯唔埋,但情迷「舞男」的她,原來近月撻著與狄以達同樣能歌善舞的27歲Ian! 為免戀情曝光,他們出入極為小心,據悉一直與家人居於佐敦的Hera為了與男友朝夕相對,最近秘密在荃灣築愛巢!

前後腳入店撐枱腳

日前下午6時許,穿黑衣、戴口罩的Hera離開佐敦寓所,她保持警覺,左顧右盼一番才極速步往後街,並登上泊在一旁的灰黑色座駕,原來Ian早已在此等待 。  2人驅車直駛深水埗,沿途亦相當小心,不停兜圈,抵達後Hera先落車往附近食肆等位,期間不時撳電話,引來途人目光時即避忌得低頭擰歪面,  Ian則繼續留在車內講電話,泊車後才與女方前後腳入店,並揀選較隱蔽的位置撐枱腳。

揸男友座駕掃家電

事隔數日,一直為愛巢張羅的Hera又出動,當日她駕駛男友的座駕先返回佐敦「娘家」接愛犬外出扮靚,之後折返交給家人照顧,再前往愛巢附近的百貨公司選購電器 及家品。 在台慶夜抽中38萬大獎的她甚為疏爽,見她「大小通殺」,揀完雪櫃又揀大電視,而踎低揀電飯煲時頻頻撳電話,似乎是問Ian意見,之後 再買了不少家品及電熱水煲就匆匆往付款。 收穫豐富的她步往停車場取車時,引來男店員狂(目及),她即一臉尷尬,趕往取車直返愛巢。

本報聯絡上Hera,對於與Ian拍拖,男方更把座駕交給她任揸,她未有否認戀情,只說:「大家認識嘅,工作以外嘅事唔回應喇。我會努力工作,希望大家 見到我進步。」

東方日報 18/12
https://hk.mobi.yahoo.com/news/%E9%99%B3%E6%9B%89%E8%8F%AF%E6%9A%97%E6%92%BBian%E7%A7%98%E5%AF%86%E7%AF%89%E6%84%9B%E5%B7%A2-214500862.html

討論重點:乜ian唔係sell乖乖仔處男路線?做咩咁快同TVB暗星同居培慾?

個人意見:原來ian都幾有錢,希望下次記者可以比心機啲,影埋佢地車震
作者: 風見志郎    時間: 2020-12-18 14:31

開始 開始有心跳(明荃版)
作者: 小伙子.    時間: 2020-12-18 14:36

係咪繼李佳芯同陳炳銓之後 tvb同viu嘅第二對
作者: kio0909    時間: 2020-12-18 14:50

開始有心跳?
作者: edwardngwy    時間: 2020-12-18 14:53

Ian呢d點會係處男吖
作者: b01091018    時間: 2020-12-18 14:58

聯姻
作者: angelcheng0203    時間: 2020-12-18 15:01

點解啲回覆只限作者可見
作者: samxdxd    時間: 2020-12-18 15:05

點解啲回覆只限作者可見
angelcheng0203 發表於 2020-12-18 15:01

sorry, hi錯制,而家應該ok
作者: on07111    時間: 2020-12-18 15:17

點解啲回覆只限作者可見
angelcheng0203 發表於 2020-12-18 15:01

點先可以set到回覆只限作者可見?
作者: kwanie    時間: 2020-12-18 15:25

開始~ 開始有鹿 _
作者: cymusic    時間: 2020-12-18 15:28

你話Ian同丁子朗拍拖都仲會可信啲
同埋舞男呢個朵係咪笑緊佢係舞蹈擔當
作者: kevin2011    時間: 2020-12-18 15:36

小伙子. 發表於 2020-12-18 14:36

之前張振朗同renci就係啦 不過依家唔係 因為條女無做viu 了
作者: edwardngwy    時間: 2020-12-18 15:37

同埋舞男呢個朵係咪笑緊佢係舞蹈擔當 ...
cymusic 發表於 2020-12-18 15:28

Ian丁丁佢地好似同一間gym
作者: lmml4    時間: 2020-12-18 15:39

Ian呢d點會係處男吖
edwardngwy 發表於 2020-12-18 14:53

食女無數
作者: gocrazy    時間: 2020-12-18 15:42

契仔邊到能歌善舞啊?
其實hera都算靚女,又係港姐冠軍,襯契仔有餘啦
班契仔盲粉仲好意思叫人去照鏡
作者: ifeinano    時間: 2020-12-18 15:43

Ianbb 入過港隊,體力一定好持久
作者: gocrazy    時間: 2020-12-18 15:44

食女無數
lmml4 發表於 2020-12-18 15:39

人哋自稱單身3年㗎
估唔到之前連登嘅爆料係真,今次終於比記者斷正影埋
不過相信花老母會出錢幫契仔買走條片
作者: edwardngwy    時間: 2020-12-18 15:46

人哋自稱單身3年㗎
估唔到之前連登嘅爆料係真,今次終於比記者斷正影埋
不過相信花老母會出錢幫契 ...
gocrazy 發表於 2020-12-18 15:44

單身3年 冇話冇sp
作者: stephybest    時間: 2020-12-18 15:51

Ian同丁子朗搭上咁爆
作者: lalaland    時間: 2020-12-18 15:53

乖乖仔處男路線嗰個係姜B喎
作者: tom    時間: 2020-12-18 15:56

處男???
今日係?
作者: gocrazy    時間: 2020-12-18 15:58

單身3年 冇話冇sp
edwardngwy 發表於 2020-12-18 15:46

sp都可以唔止一個
除咗hera,仲有一姐hailey同chloe so呢
作者: hehemamama    時間: 2020-12-18 16:16

Ian呢d點會係處男吖
edwardngwy 發表於 2020-12-18 14:53

佢都拍左6-7次拖啦 成廿幾歲 點會仲係處 邊有咁純真
作者: edwardngwy    時間: 2020-12-18 16:20

處男???
今日係?
tom 發表於 2020-12-18 15:56

後面可能係
作者: michael344    時間: 2020-12-18 16:47

咁大個人拍拖好正常姐
不過我想睇佢同丁子朗hehe多D
作者: kimjj    時間: 2020-12-18 16:50

個女無否認到,但花姐否認咗,即係定唔係?
作者: kaman921    時間: 2020-12-18 17:07

前度係狄易達
作者: samxdxd    時間: 2020-12-18 17:07

今日《蘋果》向花姐求證Ian是否跟港姐陳曉華拍拖,Ian經理人花姐斬釘截鐵回應:「車裏面嗰個唔係Ian,其他不作回應,謝謝!」向MIRROR歌迷派出大大粒定心丸。至於陳曉華今日亦回應指傳媒認錯人,並透露目前自己仍然是單身。相信Ian fans應該順返條氣。

有fans見到報道即在FB群組狂轟陳曉華,叫陳曉華別搞她們的「魚仔(ViuTV原創劇《男排女將》角色名)」,有fans更表示對Ian感到失望,紛紛留言「可能遲啲過埋大台」、「唔知畀花姐炳咗未」、「魚仔上位中就咪搞件貢嘅嘢」,「點解唔揀個好啲」,「揀隻長頸鹿」、「契仔斷正今次花姐可以點拆呢」、「TVB 諗住用美人計」等。

From 蘋果日報
作者: longdistance    時間: 2020-12-18 17:17

d相睇落好矇...點認到係Ian
作者: 數彩虹    時間: 2020-12-18 17:21

要轉地下?定係認錯?
作者: rickychan0809    時間: 2020-12-18 17:22

睇黎Hera過唔到人地契媽嗰關
作者: cathay1996    時間: 2020-12-18 17:33

Ianbb 入過港隊,體力一定好持久
ifeinano 發表於 2020-12-18 15:43

但好樣哀 我不會考慮!
作者: samxdxd    時間: 2020-12-18 17:42

前港姐冠軍陳曉華被東網踢爆暗撻組合MIRROR成員陳卓賢(Ian),2人被拍得「蜜」會,連日來女方駕駛男方名下座駕出入,而根據運輸署資料,女方駕駛的座駕則由男方數月前成立的公司持有。

https://hk.news.yahoo.com/%E9%99 ... A%82-091843187.html

車牌都check埋,真係冇得否認了
作者: John    時間: 2020-12-18 17:51

開始 飄飄賢被_ 反契徵兆
作者: John    時間: 2020-12-18 17:51

能歌都算佢啦
「善舞」真係...
作者: John    時間: 2020-12-18 17:53

longdistance 發表於 2020-12-18 17:17

可能想博否認擠牙膏
作者: longdistance    時間: 2020-12-18 18:01

可能想博否認擠牙膏
John 發表於 2020-12-18 17:53

真係有牙膏擠#33
作者: gocrazy    時間: 2020-12-18 18:18

longdistance 發表於 2020-12-18 17:17

記者跟足幾日影,肯定仲有其他嘢未放啦
放張遠相出嚟都係等花老母出價買走條片啫
作者: samxdxd    時間: 2020-12-18 18:34

記者跟足幾日影,肯定仲有其他嘢未放啦
放張遠相出嚟都係等花老母出價買走條片啫 ...
gocrazy 發表於 2020-12-18 18:18

真係慘,Viu已經冇budget,仲要拎錢出嚟幫契仔拆彈,睇嚟 One and All 將會有多幾個version推出cap返啲水比viu填氹
作者: ifeinano    時間: 2020-12-18 18:37

真係慘,Viu已經冇budget,仲要拎錢出嚟幫契仔拆彈,睇嚟 One and All 將會有多幾個version推出cap返啲水 ...
samxdxd 發表於 2020-12-18 18:34

認咗佢咪得囉,順便轉型唔使唱正式開始呢D歌
作者: mrshadowll    時間: 2020-12-18 18:40

MIRROR邊個成員有女朋友我都冇意見,除左Anson Lo
作者: -Prince-    時間: 2020-12-18 19:08

瓊姐個度D留言都幾好笑
證明呢個世界仲好多花痴港豬
作者: samxdxd    時間: 2020-12-18 19:09

認咗佢咪得囉,順便轉型唔使唱正式開始呢D歌
ifeinano 發表於 2020-12-18 18:37

睇嚟未來兩三日啲報紙仲有大把料爆,Ian可以準備推出新歌 《正式結束》
作者: henhenhen    時間: 2020-12-18 19:09

呢條仔感覺好扮野
作者: samxdxd    時間: 2020-12-18 19:17

戀情傳出後,Hera被Ian粉絲圍攻,到其社交網留言叫她放過Ian,又指她襯不起男方。Hera最初回覆傳媒時未有否認戀情,惟未知是否受壓力影響,她接受《明報》查詢時強調自己單身,Ian亦非照片中人。她說︰「我目前仍然係單身,我們雖然認識,但相中人不是Ian,大家認錯人了。」至於她與Ian是否同居、她是否以男方私家車代步,以及她被Ian粉絲圍攻,Hera均拒絕回應。
作者: Wonders    時間: 2020-12-18 19:19

花姐咁答係咪致敬mani?
作者: gocrazy    時間: 2020-12-18 19:54

真係慘,Viu已經冇budget,仲要拎錢出嚟幫契仔拆彈,睇嚟 One and All 將會有多幾個version推出cap返啲水 ...
samxdxd 發表於 2020-12-18 18:34

不嬲花老母都係賺12家fans錢但用嚟捧其中一兩個契仔…
作者: rickychan0809    時間: 2020-12-18 20:23

唔計政見  Hera 都叫做有樣有身材丫

真係要睇樣  要「照下塊鏡」嗰個點都係Ian唔係佢
作者: HOTMAN    時間: 2020-12-18 21:06

可摸以將佢下年資源過落Edan & Jeremy度?

想睇Edan同Jeremy MV錢不少
作者: dom    時間: 2020-12-18 22:06

Hera 應該高過佢成個頭 (ps: 我未見過真人)
炒定新聞+電視劇搶最男最歌。果然係醒目仔
佢唱歌把聲係掂的,但冇咩星味。
作者: hehehaha    時間: 2020-12-18 22:08

HOTMAN 發表於 2020-12-18 21:06

希望可以去日本拍mv
低成本好多
作者: gocrazy    時間: 2020-12-18 23:50

HOTMAN 發表於 2020-12-18 21:06

我都想睇
不如就去契仔口口聲聲講拍MV好平嘅日本啦!
作者: amy    時間: 2020-12-19 01:01

小伙子. 發表於 2020-12-18 14:36

Ali條仔真係無咩可取肯定係真愛
至於呢pair...兩個都暗星,但港姐冠軍名銜點都有名氣過ian,啲fans真係弱智,將偶像睇到咁高,絕對惹人討厭佢哋偶像
作者: losyes    時間: 2020-12-19 03:17

禁室培慾又好,晚晚打丁又好,關d fans鬼事咩?
呢個年代仲幻想偶像係純情處男?你估個個都係姜濤?
作者: 黃家正    時間: 2020-12-19 08:25

哇 Ian真識食
作者: samxdxd    時間: 2020-12-19 11:42

禁室培慾又好,晚晚打丁又好,關d fans鬼事咩?
呢個年代仲幻想偶像係純情處男?你估個個都係姜濤? ...
losyes 發表於 2020-12-19 03:17

你睇下Hera ig,睇嚟ian啲fans真係幻想偶像係純情處男......
作者: samxdxd    時間: 2020-12-19 11:43

陳曉華棄車 閃返娘家

前港姐冠軍陳曉華(Hera)爆出與MIRROR成員陳卓賢(Ian)拍拖及秘築愛巢,連日駕駛男方座駕的她前日得知戀情曝光,更驚青得即時棄車,急急步行返回佐敦「娘家」,事件還引起男方粉絲極大回響,紛紛到她社交網洗版鬧爆。
一直宣稱單身的Hera與Ian雖然看似大纜都扯唔埋,男方僅追蹤了她的社交帳戶,但他們卻驚爆戀情,女方還連日駕駛Ian名下座駕代步,該車根據運輸署資料,是由他數月前成立的公司持有,Hera還曾駕此車前往大手筆購置家電築安樂窩。不過前日本報聯絡求證二人關係後,得知戀情曝光的她竟驚青得即時「棄車」,改以步行返回與家人位於佐敦的寓所,到達後又左顧右盼一番,才步入附近便利店,期間揀選甜筒時還頻頻四處張望。戴帽及口罩的她警覺性甚高,付款離開時發現記者即揮手及點頭打招呼,之後急急腳返回寓所,未有再外出。

戀情曝光後,隨即引起Ian粉絲極大回響,更到Hera的社交網留言圍攻:「希望你可以放過Ian」、「唔好搞人啦,你配唔起。」亦有粉絲表示對偶像失望。至於他的經理人「花姐」對於蜜會一事代為否認:「車裏面嗰個唔係Ian,其他不作回應,謝謝。」問到女方駕駛的座駕登記人為Ian,她再強調:「其他不作回應。」就連本來未有否認戀情的Hera,昨日接受訪問時卻突然轉口風,與男方口徑一致,指當日車上的人並非Ian,只是其他朋友,但未有透露友人身份。問到是否對方經理人不准認愛?她只表示:「冇回應!」
作者: ifeinano    時間: 2020-12-19 11:52

你睇下Hera ig,睇嚟ian啲fans真係幻想偶像係純情處男......
samxdxd 發表於 2020-12-19 11:42

但係佢本人訪問都話拍過好幾次拖wo,點解會幻想仲係處男
作者: samxdxd    時間: 2020-12-19 14:53

【兩男一女】港姐陳曉華疑與舊愛狄易達復合 新歡陳卓賢瞬間被「派帽」?
陳曉華疑與舊愛狄易達復合,新歡陳卓賢瞬間被「派帽」?

▲ 陳曉華疑與舊愛狄易達復合,新歡陳卓賢瞬間被「派帽」?

MIRROR成員Ian(陳卓賢)傳出與大台小花陳曉華(Hera)拍拖兼同居,男方經理人花姐馬上否認傳聞。今日又有知情人士報料指,最近撞見Hera與前度男友狄易達逛街買家品,疑舊情復熾,令Ian捲入「被派帽」疑雲。

ViuTV劇集《男排女將》播出大結局,有份參演的MIRROR成員Ian(陳卓賢)除了因為劇集人氣再度急升,最近更因為爆出與港姐冠軍陳曉華的緋聞,而成為話題人物。

事情峰迴路轉,今日又有人爆料,於日前見到Hera與前度男友、唱跳歌手狄易達(現稱狄以達)仍藕斷絲連,見二人以低調打扮現身九龍灣購買家品,雖然未有太多親密行為,但從他們有默契的舉動猜測二人早已舊情復熾。

一邊傳出與當紅偶像Ian的新戀情,另一邊廂則被指與舊愛狄易達復合,看來Hera需要親自現身為戀事解畫。

達仔好慘,成頂綠帽喺頭頂
作者: on07111    時間: 2020-12-19 14:56

如果係真,咁邊個係第三者?
作者: samxdxd    時間: 2020-12-19 15:23

如果係真,咁邊個係第三者?
on07111 發表於 2020-12-19 14:56

我覺得係陳曉華同達仔已經復合幾個月,然後最近同ian偷食,ian比埋車佢揸,派帽比達仔
作者: duck13579    時間: 2020-12-19 15:35

被派帽仲坐係人地架車 都幾睇得開
作者: John    時間: 2020-12-19 18:02

蘋果》今日收到一名自稱劇組工作人員爆料,指Ian的「真命女友」其實是索模盧慧敏(Amy Lo),二人在ViuTV新劇《無限斜棟有限公司》演一對鬥氣冤家,有不少親熱場面,今年9月開鏡時,lan已不自覺「打雀咁眼」望實Amy,該工作人員稱拍攝時候曾親眼見雙方打情罵俏:「佢哋為對方揼骨、餵嘢食,break time兩個自己行開傾偈,要成棚人等佢哋。」對於拍拖傳聞,Amy的經理人今日回覆《蘋果》:「唔好意思,我哋冇回應。」

另外,有人開空account在IG留言,稱睇唔過眼Ian向外稱沒有拍拖,但多年來不停出賤招媾女,聲稱公司不准出街約會,要求對方上他家中過夜,又指Ian最叻扮無辜,公開「真相」只是不想再有女仔上當,叫花姐好好教下契仔,但其他網民覺得證據不足,屬無理指控。
作者: on07111    時間: 2020-12-19 18:46

平果改做救火隊?
作者: mrshadowll    時間: 2020-12-19 19:16

其實好事嚟,好多冇見過香港有偶像爆戀情,d fans會嘈交
作者: lmml4    時間: 2020-12-19 20:08

蘋果》今日收到一名自稱劇組工作人員爆料,指Ian的「真命女友」其實是索模盧慧敏(Amy Lo),二人在ViuTV新 ...
John 發表於 2020-12-19 18:02

第二段好爆
作者: kenneth    時間: 2020-12-19 20:20

MIRROR邊個成員有女朋友我都冇意見,除左Anson Lo
mrshadowll 發表於 2020-12-18 18:40

一定係假貨
作者: 星夢情真    時間: 2020-12-19 20:42

個個都覺得Ian唔係處
我太純 sorry
作者: gocrazy    時間: 2020-12-19 21:22

但係佢本人訪問都話拍過好幾次拖wo,點解會幻想仲係處男
ifeinano 發表於 2020-12-19 11:52

又唔可以全部怪曬啲fans嘅

契仔自己都成日賣“純情鄰家男孩”路線
佢自稱又窮又單身嘛
無論係造星比賽定男排演戲
佢啲笑容都好刻意做“天真無邪,人畜無害”
作者: kk8733    時間: 2020-12-19 21:34

不停食囡囡。。好驚驚
作者: fish3333    時間: 2020-12-20 02:27

Hera 應該高過佢成個頭 (ps: 我未見過真人)
炒定新聞+電視劇搶最男最歌。果然係醒目仔
佢唱歌把聲 ...
dom 發表於 2020-12-18 22:06

Hera 173cmIan 181cm wor
作者: mrshadowll    時間: 2020-12-20 09:11

一定係假貨
kenneth 發表於 2020-12-19 20:20

如果有嘅話,我會覺得佢個人好虛偽
作者: PEACH    時間: 2020-12-20 10:53

Hera 173cmIan 181cm wor
fish3333 發表於 2020-12-20 02:27

Hera樣大 Ian樣細路
所以有錯覺
作者: sunnykongjl    時間: 2020-12-20 14:40

關我們啥事
作者: Tantamjj    時間: 2020-12-20 17:30

Tvb 唔好啦
作者: schoe    時間: 2020-12-20 21:25

條女tvb味濃,即係以前個種亞視濃
緊住感覺上條女老過Ian.姐弟戀。
作者: 黃家正    時間: 2020-12-22 11:57

回復 11# cymusic

丁丁幾時出櫃
作者: Vivivvc    時間: 2020-12-23 00:48

回復 69# gocrazy

好明顯係經理人鐘意,所以硬 sell 呢個形象

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2