標題: Hillary無預警宣布與Ah Ken分手:因了解而分開 [打印本頁]

作者: losyes    時間: 2023-11-4 19:27     標題: Hillary無預警宣布與Ah Ken分手:因了解而分開

洪卓立(Ah Ken)與劉沛蘅(Hillary)自去年初公開戀情後,二人不時在社交平台放閃,又一起去旅行,更以情侶檔出席活動,相當甜蜜。不過今日(4日)雙方突然在IG宣布分手:「我們分開了,我們因了解而分開,沒有摻雜其他的沙石,我們會繼續前進,向自己的夢想進發!我們承諾好好愛自己,互相真摯的祝福大家未來有更美好的人生。」消息令人震驚!

現年32歲的劉沛蘅在出道時有「模界薛凱琪」之稱,是熊黛林及Angelababy(楊穎)的同門小師妹,初期以拍廣告為主,近年積極參與影視作品。近年因主持ViuTV遊戲節目《膠戰》,與呂爵安、岑珈其、魏浚笙、徐浩昌及黃正宜組成6膠,成為節目的「女神擔當」,更令她成功入屋。早在擔任Model時期,Hillary就以「狄易達女友」的身份為人熟悉,據知兩人曾拍拖四年,狄易達更一度搬入女友在何文田的豪宅同居半年,直至2014年正式分手。

去年1月洪卓立在IG限時動態上載了一張Hillary抱住狗仔的照片,疑錯手「洩蜜」,同年3月有傳媒影到Hillary連日來出入洪卓立位於大圍的寓所,如女主人一樣,還指他們已經發展至同居關係,女方更會為男方買外賣。其後洪卓立大方認戀,對於報道指原本家底豐厚、家住何文田豪宅的Hillary為愛甘願住舊樓,他就解釋道:「其實呢個單位買咗好幾年,我哋亦都係財政獨立,我好開心看到她的發展,而我自己一直都有工作在身,識我嘅朋友都知我從來都靠自己。當然我會努力,令她成為『貪慕虛榮』的人。不過報道出晒成幢大廈就唔係幾好呢,因為真係驚影響街坊街裡,或者記者朋友大意咗,如果下次打番個格仔就好了。希望傳媒朋友高抬貴手俾返少少私隱我哋,大家互相尊重,亦對身邊受影響的街坊街里說聲不好意思。多謝關心。」想不到兩人拍拖未夠兩年就分手收場。

Hillary曾接受訪問時,被問到新年會否到男友洪卓立家中拜年,但她卻說:「立立屋企人唔係香港喎,可能到時佢跟我去拜年。」十分甜蜜。至於被問到婚期,Hillary則表示家人沒有催婚,但她則說:「睇佢幾時求囉!」可惜最終都是等不到。

記者聯絡上洪卓立,他表示:「我們分手了,就如story中所交代,此後我們都不再作回應。我們都很OK!謝謝大家一直以來對我們的關愛!我很好,謝謝。大家是和平分手。現在努力健身養聲,繼續努力工作。」

Link

立立好慘
作者: WZA111    時間: 2023-11-4 19:32

洪卓立養聲有咩用
作者: RVHOCPC    時間: 2023-11-4 19:33

支持AK
作者: SugarFree    時間: 2023-11-4 19:42

Pretty Hilarious
作者: on07111    時間: 2023-11-4 19:58

仍信愛過的好人能活得到 更好
而當初所想交給他人代我做
作者: 星夢情真    時間: 2023-11-4 20:36

一年幾而已..
作者: 費查    時間: 2023-11-4 21:11

阿ken下一個會更好
作者: losyes    時間: 2023-11-4 21:12

明明早計劃    臨場取消資格
藏在口袋的鑽戒    和未同踏上的鐵塔

[YouTube]8enWsFMxmgg[/YouTube]
作者: 賴爽    時間: 2023-11-4 23:02

想知立立有咩收入多啲
作者: JasOh103    時間: 2023-11-5 00:39

想知立立有咩收入多啲
賴爽 發表於 2023-11-4 23:02

賭波
作者: vic01cm    時間: 2023-11-5 11:50

洪卓立養聲有咩用
WZA111 發表於 2023-11-4 19:32
養聲? 有意回歸樂壇喇!!
作者: hehe    時間: 2023-11-5 12:04

鍾培生幾時整個擂台比洪卓立同許廷鏗
作者: Kenny    時間: 2023-11-6 12:12

女死女還在
下個。。。更好吧
作者: stephybest    時間: 2023-11-7 08:31

法國佢啲女成日嫌佢霉而飛佢
作者: Neko    時間: 2023-11-12 13:57

佢依家仲肥過姜濤咁。。

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2