標題: 哭泣健康指南 - Gin Lee [打印本頁]

作者: Nicholas    時間: 2023-11-14 20:48     標題: 哭泣健康指南 - Gin Lee

歌曲宣傳人員: ayckwan

派台日期: 13/11/2023

[YouTube]eULwauj8kKM[/YouTube]

曲:徐浩
詞:黃偉文
編:徐浩、黃兆銘
監:徐浩

門窗緊緊閉上
手機不准再響
未到安全時 豈敢處理哀傷     

從淚腺 累積的賬      
平日你沒膽放肆 聲張     
這夜你 哭個夠 讓情緒通暢

忙著營生說愛 你漸安於 過眼幻象
發現曾苦追的 差點 忘了方向
還未提起 疾病 飢荒 打仗
你卻慢慢給煙幕 分散視線
稜角都 缺乏了保養

如麻木 教你害怕
就去獨處 哭一會吧
????記當今世界 沒童話              
不應自勉著 這樣都不算差

還會痛哭 至算是人
難平事 都已慣了嗎        
逛街之後 栽花喝茶
舒適地躲進 舒適圈也很可怕

同伴離家遠去 放在冰箱 錯過落淚
也未曾給 苦海孤雛 提議一句
懷內團火 像被小偷偷去
你說 活得這麼累
不過夜裏 仍間中 渴望會心碎
如麻木 教你害怕
就去獨處 哭一會吧
????記當今世界 沒童話              
不應自勉著 這樣都不算差     

還會痛哭 至算是人
難平事 都已慣了嗎      
逛街之後 栽花喝茶
舒適地躲進 舒適圈也很可怕

今晚 找個地方 去痛哭吧
裝冷感 裝太似 都應該 放半天假

如呆滯 教你害怕
就拼命去 不舒服吧
不要簽收這個 偽童話
多管世事好嗎
體溫你有 但是沒熱情
又哪裏像人
連流淚 都要戒了嗎
錯失朝日 只等晚霞
一早被安葬 舒適圈 你甘心嗎
作者: 梨胃言    時間: 2023-11-14 21:06

謹記當今世界 沒童話
就算世界無童話
作者: boy4dudes    時間: 2023-11-14 21:42

淡淡然自療歌曲, 狂 loop 緊

2023年 YY x Gin 健康教育指南

如麻木 教你害怕 就去獨處 哭一會吧
如呆滯 教你害怕 就拼命去 不舒服吧
背熟這 八字訣 記住挺直腰骨企好
肯定就是你 Wow Wow Wow
要越活 越沒禁忌 誇張的 Wow Wow Wow
作者: Flambeau    時間: 2023-11-14 22:21

呢首個曲仲模糊過企好
點解好地地要轉Plug...
作者: begin    時間: 2023-11-14 22:52

悶到訓著
作者: henhenhen    時間: 2023-11-14 23:53

勁悶 5分
作者: clsf98ak47    時間: 2023-11-15 00:05

係就係模糊啲
不過好過之前啲夾硬嚟嘅歌
例如dumdum 單戀愛呢啲  
都好過 企直腰骨 呢啲奇奇怪怪嘅詞
同時我覺得上一首歌啲咬字唔係咁鐘意  
呢首淡淡啲又幾好loop 詞又好
係我覺得佢今年最好嘅歌
作者: Wing1211    時間: 2023-11-15 00:10

愛樂壇女社工
5分
作者: lorbat    時間: 2023-11-15 00:24

呢首算正正常常一首歌
Dum dum 企好 單戀 感覺好極端, 為突破而出
作者: JayantL    時間: 2023-11-15 00:41

呢隻同埋房屋供應問題
係咪又係光頭啲19歌詞系列?
作者: 快劍俠    時間: 2023-11-15 02:20

悶到訓著
begin 發表於 2023-11-14 22:52

同感, 呢d 咁公式ge cantonpop 加埋工整唱腔gin lee 真係悶到訓著, 冇咁好唱功shiga 但有d edge 可能仲會好聽d, 佢可唔可以搵番vicky fung
作者: LushKillYourMus    時間: 2023-11-15 02:29

依首好2000s最hit 流行歌嘅風格,係較易入口嘅
平時應該係放年中等佢傳唱度高啲,不過依家擺明睇住對手弱點去打
Wyman都係叻呢啲生活品味,多過啲極端感情同懶貼地題材
作者: JasOh103    時間: 2023-11-15 07:38

呢幾晚一返到屋企就關門關窗播著收歌聽到喊
多謝Gin Lee

作者: MCmatt    時間: 2023-11-15 08:17

再聽真啲先落分 聽咗幾次都未記到旋律 企街catch 好多
作者: wzx0825    時間: 2023-11-15 10:06

哭泣我已適應 情人無須刻意敘述說明
It's a crying game ~

還會痛哭 至算是人
作者: tree    時間: 2023-11-15 10:44

Gin Lee唱得好
但今年5plug都同環球既歌差好遠
(以前虛榮 靈魂之窗 或者 LITM & DS成隻碟都有種藝術品既感覺)
但要爭獎無計
作者: ~蛋撻~    時間: 2023-11-15 11:06

真係唔明使咩轉plug,後人類高質一倍
作者: on07111    時間: 2023-11-15 11:20

午睡時聽呢首歌,悶到瞓著。

感謝堅李5分
作者: 我等我在    時間: 2023-11-15 11:21

首歌好似環球時期既幸福悶,悶到想訓著
作者: tlam    時間: 2023-11-15 11:35

因一個人痛哭 哭崩派對舞曲
作者: JasOh103    時間: 2023-11-15 11:41

真係唱得好好 啲感情掌握得好到位
點解把聲可以咁靚 talent
啲人話悶根本為反而反 明明就唱到入心入肺
作者: 快劍俠    時間: 2023-11-15 15:54

首歌好似環球時期既幸福悶,悶到想訓著
我等我在 發表於 2023-11-15 11:21

幸福悶好好多, 至少MELODY 順好多同填詞個位都唔同LEVEL LA
作者: 梨胃言    時間: 2023-11-15 16:13

Spotify第一日得企街一半
FLOP of the Year
作者: Clashofking    時間: 2023-11-15 16:15

好過後人類好多,但都係企好好聽d
作者: KITSTON    時間: 2023-11-15 21:25

全年最好聽
但好聽還好聽,好sidetrack feel
作者: VitoVibes    時間: 2023-11-15 22:17

徐浩是時候放慢腳步沈澱一下吧
作者: boy4dudes    時間: 2023-11-16 00:34

呢首同 Janice 合唱一定一定會好正

然後再加 crossover 現代戀愛安全手冊之哭泣健康指南
作者: yanchapahsuk    時間: 2023-11-16 01:49

呢首歌似係趕年尾想用「Wyman」個名食糊而出
但首曲冇記憶點……
作者: mictong    時間: 2023-11-16 02:11

悶到...後人類完勝,可惜做咗炮灰
作者: let'sbegin    時間: 2023-11-16 02:39

女金食糊歌終於派台,雖然企好會較eye-catching同memorable d,但個人覺得呢首有深度啲,so far最鐘意呢首
作者: haha123    時間: 2023-11-16 06:33

以徐浩嘅曲黎講依首唔係上乘嗰堆
始終佢一年要作咁多首,唔係咁易keep到水準

intro簡單到以為係demo
編曲唔太用心,都幾悶(對比佢哋前幾年嘅作品)
可能街客就係鐘意依啲又簡單又罐頭嘅歌

如果佢要拎女金,k歌唔係問題,但要k得有質素…
我覺得後人類反而都仲好啲…
作者: begin    時間: 2023-11-16 07:15

冇質素
作者: 風見志郎    時間: 2023-11-16 09:37

喜歡你讓我下沉 喜歡你讓我哭
作者: MCmatt    時間: 2023-11-16 11:11

覺得最期最好聽嘅徐浩曲係滴滴金,呢首我仲未有記憶 (利申未投票 再再聽真的lol)
作者: agafan4ever    時間: 2023-11-16 12:29

唔好聽
作者: zuzu2589    時間: 2023-11-16 14:23

GinLee 去咗英皇都仲係未誕生一首大hit既歌
真係慘……
一堆K歌做到不倫不類,旋律普通至極,罐頭至極。
請唔起“澤日生”“陳輝陽”“伍樂城”“楊鎮邦”“馮穎琪”???
作者: kaka1224    時間: 2023-11-16 16:28

同後人類一樣 越聽越鍾意
作者: 米色蘇    時間: 2023-11-16 17:58

真係慘……
請 ...
zuzu2589 發表於 2023-11-16 14:23

請咗又點
結果咪又係一樣俾人話又悶又娘
女版克勤x譚伯confirmed
作者: fifty1205    時間: 2023-11-16 18:33

真係慘……
請 ...

會唔會太離地 企好咁hit都唔識 你坐咗幾多年???
作者: zuzu2589    時間: 2023-11-16 18:42

會唔會太離地 企好咁hit都唔識 你坐咗幾多年???
fifty1205 發表於 2023-11-16 18:33

你話hit未hit咯…企好d咁既公式化旋律真係核突到極
為k而k
你講到企好咁hit,點解我身邊仲咁多人未聽過既?點解既?
作者: kayzzz    時間: 2023-11-16 18:56

為k而k
你講到企好咁hit,點解我身邊仲咁多人未聽過 ...
zuzu2589 發表於 2023-11-16 18:42

企好係gin lee fans tg group 好hit
你身邊咁多人未聽過因為都唔係gin fans
Gin好多hit都係fans 先識 稍為有街客聽過既雙雙已經叫big hit
作者: kayzzz    時間: 2023-11-16 19:02

真係慘……
請 ...

不如問間公司對上一次出到首大hit歌係幾時
作者: JasOh103    時間: 2023-11-16 19:18

為k而k

無朋友就唔好衝出嚟啦

我身邊就好多人都識首歌

為K而K is the stupidest comment ever
作者: 我等我在    時間: 2023-11-16 19:32

型人道、敢、Idk、八字歌係CM都好Big Hit
作者: begin    時間: 2023-11-16 22:06

為k而k

慘 英皇捧極都唔hit
作者: begin    時間: 2023-11-16 22:07

企好係gin lee fans tg group 好hit
你身邊咁多人未聽過因為都唔係gin fans
Gin好多hit都係fans  ...
kayzzz 發表於 2023-11-16 18:56

唔怪得ginlee開親show都滯銷
作者: on07111    時間: 2023-11-16 23:26

六字歌計和每天講再見/美男子與香煙好聽啲

不如問間公司對上一次出到首大hit歌係幾時
kayzzz 發表於 2023-11-16 19:02

百年樹木同心之科學計唔計?
唔計可能數到 青春常駐 女皇 天窗 幼稚完 樂觀
作者: henhenhen    時間: 2023-11-16 23:56

我身邊d fd都識企好
作者: lorbat    時間: 2023-11-16 23:58

請唔起“澤日生”“陳輝陽”“伍樂城”“楊鎮邦”“馮穎琪”???

已經請左 -O-O, 不過唔 hit 咁解
作者: agafan4ever    時間: 2023-11-17 00:17

一加一等於阿儀,Dear Myself 就真係hit啦
作者: zuzu2589    時間: 2023-11-17 11:43

回復 43# JasOh103

唔好意思,我身邊聽港樂既friends多到數唔曬。其他樓層樂迷已經幫我講曬所有野
fans係fans
樂迷係樂迷
fans覺得乜歌都正,無所謂。
所以,你無需對我人身攻擊講無friend衝出黎d咁低能既說話lor
討論歌嘖,你中意覺得hit未繼續中意lor
同樣地,覺得不合佢地口味既,都有權利去表達佢地既霖法。
BTW,你好似唔係好明“為k而k”係咩意思(佢有褒義也有貶義,具體睇下面)
《企好》呢首就係明顯為k而k典型例子啦(貶義)
副歌melody為咗順口而選擇極普通既和弦走勢,
最後出黎既感覺就係“為k而k”,嘖係為咗令大家去唱k點佢,傳唱率高d,
但副歌位又因為咁而顯得好普通,呢種“公式化”既和弦走勢產生出黎既旋律,
就好容易聽得出好似好幾首歌既混合體咁。(點解D字會突然變細?)

咩叫大hit?
舉個例,近幾年既《我們都是這樣長大的》,同樣係為K而K(褒義)
但人地主歌到副歌旋律層層遞進……
以至於街知巷聞,相信無人會dislike呢首歌。
其他例子仲有《記憶棉》《零分》(雖然無9字歌既高度,但都算近幾年大hit。)

唔明你所講既《企好》好hit係咩霖法…?粉絲圈hit就係粉絲圈hit。

好實際一個問題,你地試試問“非”Ginlee Fans :
咁多位,你地覺得GinLee邊首歌最出名?
A回答:“今天終於一人回家!”
B回答:“很堅強啊!!”
C回答:“月球下的人!!”
D回答:“收皮啦你地,雙雙啊!!!”
E回答:“玫瑰……的…故事…??”

主持人:“咁多位,你地可唔可以答案統一少少?”
ABCDE陷入一片沉思:“……”

咁多位,你地覺得張天賦邊首歌最出名?
A回答:“記憶棉!”
B回答:“記憶棉啊!”
C回答:“記憶棉呱?”
D回答:“記憶棉咯~”
E回答:“與我……無關…???”
ABCD用著怪異的眼光看著E……
作者: 愛我別走    時間: 2023-11-17 12:19

回復  JasOh103

唔好意思,我身邊聽港樂既friends多到數唔曬。其他樓層樂迷已經幫我講曬所有野
fans係fa ...
zuzu2589 發表於 2023-11-17 11:43

公道啲睇,你多唔多fds同啲fds有無聽根本驗證唔到

睇番《企好》啲數據,女歌手中頭幾名好成績,好好,點踩首歌都無乜用
作者: psyczero    時間: 2023-11-17 13:10

其實用「我身邊有冇人聽過」去話一首歌hit唔hit,哩個邏輯已經唔夠客觀,一個群體圍埋一齊,已經有佢嘅趨向性,咁大段嘢去證明一個出發點主觀嘅結論,人地同樣可以主觀咁一句「我身邊多人聽」駁翻你……
同意樓上起碼都提到用數據驗證,當然同樣係可以話數據係刷出嚟,不過總好過「我即所有人」哩種觀點

講翻首歌,一開始覺得企街>哩首,因為個chorus catchy好多,不過多2-3幾次後,覺得雖然淡淡然得嚟冇企街咁mk情歌,似2000年代啲慢歌
作者: begin    時間: 2023-11-17 13:29

fans係fa ...

所以咪冇叫座力 期待ginlee再度滯銷
作者: GaracyTan    時間: 2023-11-17 13:29

[YouTube]L2I7TZCzBow[/YouTube]
作者: henhenhen    時間: 2023-11-17 13:30

公道講 香港樂壇缺K歌
咪聽人講出多d 9字歌... 包你好快返馬拉
作者: manysuper    時間: 2023-11-17 14:12

冇企好咁好
作者: Willjohnson    時間: 2023-11-17 14:21

無論一位歌手來自任何一個國家, 係香港唱廣東歌, 應該給多一點支持
每個歌手都要不足之處, 手指也有長短
佢今年推出5首不同歌路風格嘅作品, 有新公司支持, 應該給多點鼓勵
佢就係有這種本事, 有大唱片公司支援, 可以出到實體碟, 虧或賺, 當年王菲就係一個例子
佢今年所付出嘅, 你地話唔好, 又係悶, 返馬拉之類
咁樣, 試問佢今年同唔同平台媒體訪問, 是否全方位正面?
大家除左有自己喜愛嘅歌手(包括現今電台或電視台), 佢今年係咩真係咁差先?
難道佢攞一次女金真係特別難?
作者: zuzu2589    時間: 2023-11-17 15:41

回復 58# WilljohnsonJust對作品唔對人
我一直都中意GinLee(其他黑粉我就唔知。我絕對唔係黑粉)佢唱功扎實,而且工作確實勤力。
話佢係如今活躍女歌手現場live穩定度top1都不過分。

只係唔明佢點解仲未有一首可以全民狂loop,hit到街知巷聞既歌。
本身係好期待佢過英皇後會有呢種機會
結果目前黎睇,仲不如之前2018年環球時期《很堅強》個專輯驚艷……
期望越高,失望越大。
作者: wzx0825    時間: 2023-11-17 16:14

fans係fa ...

體育生1S 點解會識啲咩和弦走勢 同埋啲咩ABCDE回答好可愛
   K歌 其實就預咗 chord走勢普通,就算taylor ,coldplay pop嘅歌 啲chord都好簡單
   同埋其實首歌hit唔hit得起,份詞都好重要,等好多唔係fans嘅產生共鳴
   以前嘅hit歌,「做只貓 做只狗 不做情人」 「誰能憑愛意要富士山私有」「人大了 难得放肆地笑」...
   企好punchline:「背熟這 八字訣 記住挺直腰骨企好」? 真係差好遠
   所以唔係話請你講嗰幾個作曲人就搞得掂
作者: 梨胃言    時間: 2023-11-17 16:17

GaracyTan 發表於 2023-11-17 13:29

MV個feel咁似-O-O
作者: kayzzz    時間: 2023-11-17 16:33

公道講 香港樂壇缺K歌
henhenhen 發表於 2023-11-17 13:30

公道講 香港樂壇唔缺低質K歌
係缺高質K歌啫
作者: hkwilliamsiu    時間: 2023-11-17 16:55

公道講 首歌係好聽 祗是大家唔認同Gin Lee唱這類歌曲 感覺未夠大歌格調 但單純唱功 這歌是夠辯識度 加上今次Wyman無失手 歌詞有記憶點 是可以不停Loop的一首歌
作者: Nathan    時間: 2023-11-17 17:26

回復  WilljohnsonJust對作品唔對人
我一直都中意GinLee(其他黑粉我就唔知。我絕對唔係黑粉)佢唱功扎實, ...
zuzu2589 發表於 2023-11-17 15:41

有無megahit其實無咁重要,陳蕾無街知巷聞既歌,又唔見啲人啄住呢樣野

唔少歌手有一首半首街知巷聞既歌,最後都盧唔掂,敗走娛樂圈
作者: bagfgfcde    時間: 2023-11-17 18:05

公道講 香港樂壇唔缺低質K歌
kayzzz 發表於 2023-11-17 16:33

Gin Lee 自2017年起都貢獻咗好多
作者: 快劍俠    時間: 2023-11-17 18:15

回復  WilljohnsonJust對作品唔對人
我一直都中意GinLee(其他黑粉我就唔知。我絕對唔係黑粉)佢唱功扎實, ...
zuzu2589 發表於 2023-11-17 15:41

Bold and beautiful 6首歌至少放埋一齊 都叫順flow 有flow
作者: zuzu2589    時間: 2023-11-17 18:49

回復 60# wzx0825

分析得好透徹!確實好大問題出係詞度!“背熟這 八字訣 記住挺直腰骨企好”我都覺得呢句詞好破壞成個chorus既流暢度
作者: on07111    時間: 2023-11-17 19:06

Gin Lee 自2017年起都貢獻咗好多
bagfgfcde 發表於 2023-11-17 18:05

幸福門 美藍子 開錯燈 隨口數都三首
作者: boy4dudes    時間: 2023-11-17 19:12

個動畫 MV 好低質 - 可以 interpret 第一個吸煙光頭佬係肥 Y, 第二個戴眼鏡係徐浩, 天台喊個男人係黃兆銘, 女仔係 Gin Lee

繼續 loop audio video 好過
作者: people    時間: 2023-11-17 19:27

如果為左做hit歌, 歌名改4個字以內會易hit D... 反正呢首個曲編咁模糊
作者: kayzzz    時間: 2023-11-17 21:02

其實可能真係唔關 作曲 填詞人 歌名 事

很堅強 幸福悶 企好

搵曬 eric kwok christopher chak 何方 黃偉文 歌名又少過4字都hit唔到
作者: Neko    時間: 2023-11-17 22:30

一加一等於阿儀,Dear Myself 就真係hit啦
agafan4ever 發表於 2023-11-17 00:17

阿儀不再
作者: Crooks    時間: 2023-11-18 00:11

我覺得佢今年最好聽呢首,唯一一首有興趣loop
作者: John    時間: 2023-11-18 00:46

有無megahit其實無咁重要,陳蕾無街知巷聞既歌,又唔見啲人啄住呢樣野

唔少歌手有一首半首街知巷聞既歌, ...
Nathan 發表於 2023-11-17 17:26

其實都係喜好行先
好似祖兒咁
祖兒唱得 咪話佢冇感情、樣衰囉
祖兒比人話樣衰去執個樣 咪話佢整容、抄衫囉
祖兒啲歌好聽 咪話佢唔識做碟囉
祖兒走去做碟 咪話鷹王買獎囉
祖兒去駿景唱歌 就話佢接客 唔做就話佢冇人要

點都搵到位入
作者: John    時間: 2023-11-18 00:49

六字歌計和每天講再見/美男子與香煙好聽啲

百年樹木同心之科學計唔計?
唔計可能數到 青春常駐 女皇 天窗 ...
on07111 發表於 2023-11-16 23:26

東京人瑞其實幾hit
我同fd busking都有人點唱
作者: JasOh103    時間: 2023-11-18 01:10

其實都係喜好行先
好似祖兒咁
祖兒唱得 咪話佢冇感情、樣衰囉
祖兒比人話樣衰去執個樣 咪話佢整容、抄衫 ...
John 發表於 2023-11-18 00:46

好似幸兒咁
幸兒唱得 咪話佢冇感情、賣弄技巧、L聲囉
幸兒走去認真做碟 咪話佢缺乏big hit囉
幸兒走去做big hit 咪話佢為K而K 同 悶到訓著囉
幸兒走去搵文青既表表者寫歌 咪話首歌太慢熱囉
幸兒比人話大媽形象去執完個look 咪話佢企街,砵蘭街囉
搞到幸兒要造新聞話自己有個隱形富貴男友 唔造又話佢冇人要

幸兒好慘 想入幸兒
作者: John    時間: 2023-11-18 02:19

好似幸兒咁
幸兒唱得 咪話佢冇感情、賣弄技巧、L聲囉
幸兒走去認真做碟 咪話佢缺乏big hit囉
幸兒走去做bi ...
JasOh103 發表於 2023-11-18 01:10

多歌就話濫 報攤祖兒開工

少歌就話唔勤力
作者: zuzu2589    時間: 2023-11-18 12:30

只能夠講某D粉絲真係無藥可救
粉絲就係粉絲,護主心切既心情,又可以理解既。
反正我從來都無黑過GinLee
話佢無big hit 就係黑,真係玻璃心至極。
算,以後靜靜聽歌,等佢有big hit 個陣再出黎恭喜佢
作者: dakparaclete    時間: 2023-11-18 22:37

真係有啲悶…
作者: begin    時間: 2023-11-18 22:42

真係有啲悶…
dakparaclete 發表於 2023-11-18 22:37

都唔係有啲,係好撚悶
作者: amok    時間: 2023-11-18 23:55

佢真係好唔吸引
寧願俾返泳兒,連詩雅
作者: 快劍俠    時間: 2023-11-19 20:29

佢真係好唔吸引
寧願俾返泳兒,連詩雅
amok 發表於 2023-11-18 23:55

如果 今年個2首比左佢唱 應該hit 到
作者: thomas199028    時間: 2023-11-20 01:48

其實真係好聽wor=.=
做咩姐

反而覺得d詞有d隔硬黎
作者: Ladyfafa    時間: 2023-11-20 03:27

暫時最hit都係企好,gin今年好進取,
好有2千年頭女歌手海量派歌既節奏
作者: Willjohnson    時間: 2023-11-21 14:21

可否出一隻迷你EP
1. Dum Dum
2. 單戀
3. 企街
4. 後人類
5. 哭泣
6. Dum Dum (not dumb mix)
7. 後人類 (long version)
作者: hkwilliamsiu    時間: 2023-11-21 14:27

可否出一隻迷你EP
1. Dum Dum
2. 單戀
3. 企街
4. 後人類
5. 哭泣
6. Dum Dum (not dumb mix)
7.  ...
Willjohnson 發表於 2023-11-21 14:21
今年策略錯誤 後人類美麗與哀愁應該出多一個 featuring 家謙version 然後才出哭泣健康指南 又可以儲夠8首歌出大碟 而且1月1日男女金可以合唱 完美的一年 可惜現在有點兩頭唔到岸
作者: boy4dudes    時間: 2023-11-21 18:50

今年策略錯誤 後人類美麗與哀愁應該出多一個 featuring 家謙version 然後才出哭泣健康指南 又可以儲夠8首歌 ...
hkwilliamsiu 發表於 2023-11-21 14:27
同意, 不過 Gin 會 (& Kay 肯) 繼續出歌就滿足. Uncle william 請繼續出中肯同正能量 posts, 太多會員發過火攻擊性貼文 聽歌求享受、娛樂、感動、抒發情感、啟發、鼓舞, 大家何必太憤怒同勞氣?

希望後人類 Long Version 會落碟, 好好奇

開燈。熄燈 (熄燈版) 聽到喊, 呢首聽到眼濕濕
作者: on07111    時間: 2023-11-23 14:48

[YouTube]WZnKsv7qzDQ?si=5hFfO34MxkYfrX38[/YouTube]
作者: kel_kelvin    時間: 2023-11-24 00:42

on07111 發表於 2023-11-23 14:48

唔識做bubble
作者: Willjohnson    時間: 2023-11-24 21:57

聽完企好再聽哭泣都幾正
作者: janice9    時間: 2023-11-25 14:17

好似唔係好啱佢唱咁..
作者: MMM    時間: 2023-11-28 23:21

後人類>哭泣>企好
作者: kel_kelvin    時間: 2023-11-29 01:03

[YouTube]AlWcN-vimPQ[/YouTube]
0:16 18年嗰屆輸咗就當自己無入過五強
作者: John    時間: 2023-11-29 09:33

0:16 18年嗰屆輸咗就當自己無入過五強
kel_kelvin 發表於 2023-11-29 01:03

今年用好多時間、好多心機去做新嘗試
個嘗試就係不斷講大話囉

以前入過五強就話未入過
以前一年出8至10首歌就話今年出5首歌係史上最勤力

學做大話精都係一種新嘗試
作者: 梨胃言    時間: 2023-11-29 09:52

個嘗試就係不斷講大話囉

以前入過五強就話未入過
以前一年出8至10 ...
John 發表於 2023-11-29 09:33

食相好難睇
前日投咗仙女
作者: kel_kelvin    時間: 2023-11-29 10:18

個嘗試就係不斷講大話囉

以前入過五強就話未入過
以前一年出8至10 ...
John 發表於 2023-11-29 09:33

期限到試問什麼真的不能棄掉
殘酷到這十年記憶變負累也像身外物時
誰曾住心裏租約
也都可報銷
作者: hkaddoil    時間: 2023-11-30 11:06

企好一定係佢今年最hit,係幾好聽嘅k歌,但肯定就是你其實先係播到個個都識(雖然可能大部分人都覺得好煩)
不過今年最高質一定係後人類的美麗與哀,難得可以搣走佢浸娘味,可惜無啦啦轉plug
作者: haoyangzhang    時間: 2023-12-3 13:32

正正常常,普普通通
作者: JasOh103    時間: 2023-12-4 19:47

真係全日狂聽omg 好聽到一個點
呢排日日都喊 越喊越健康
作者: 梨胃言    時間: 2023-12-4 21:40

聽聽吓又幾好
有啲祖兒side track feel

歡迎光臨 Cool Music Forum (http://www.cmusichart.com/discuz/) Powered by Discuz! 7.2