返回列表 發帖
Come with me / Come with me(Doughboy Mix) / Come with me(Sidechains Mix) /

Happy and Blessed.

日期 : 03/10/2017
時間 : 1830 - 1900
節目 : bagsic

三角題(周二珂) / 忘記有時 / 笛卡兒的長生殿(盧巧 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-3 18:58

堆廣東歌勁高汁 支持

唔撚鍾意 / 我錯 / 無神論

4/10/2017 (WED)
1900-1925
新人報到︰中秋快樂 - 紅樓夢

石頭記 (達明一派) / 癡情司 (何韻詩) / 黛玉笑 ...
Waughthyfook 發表於 2017-10-4 19:34

第四首好聽 !
支持你 !

是日休息絕不工作 - 林奕匡
露齒 - 周柏豪
喬治克隆人 - 糯米糰
Girls Girls Girls - at17
老佛爺 - Yellow ...
nicholashin 發表於 2017-10-6 13:22

Baby Stop!

日期 : 05/10/2017
時間 : 1545 - 1615
節目 : 高質會員先會鍾意既歌

無敵(Robynn & Kendy) / 推開世界的 ...
bagfgfcde 發表於 2017-10-5 16:11

好彩我鍾意聽坦白

夜遊杜拜 / 眼紅紅 / 笑中有淚 / 上一次流淚 / 有福氣 / 明年今日 / 你有心 / 好心分手 / 你救哪一個 / 抱抱 / 愛不釋手 / 一句到尾 / 徒然 / Forever Friends / 大孩子 / 劃火柴 / 天使藍 / 燕尾蝶 / 啟示錄 / 你快樂嗎 / 傷逝

#Lovekary1314

絕配perfect池@v@ / 弄潮er / 雙雙 / 小love / love more / 最幸福的tearrrr<3

同在 (全碟)

再聽多次同在 覺得隻碟真係好強大

入圍電音單曲獎既同在唔洗講
雖然份詞真係好廢 但勝在個 ...
bagfgfcde 發表於 2017-11-1 00:11

原來每首歌10分滿分
11首總共係100分

原來被愛妄想仲衰過梁佑嘉隻碟

連詩雅 - 大了一歲
盧凱彤 - 廿九歲的遺書
林奕匡 - 是日休息絕不工作
nicholashin 發表於 2017-11-12 12:43

你今天生日嗎 變朱古力好嗎

日期 : 26/11/2017
時間 : 1400 - 1430
節目 : #由一出世正到而家既女人

座右銘 / Love More / 小愛 / 未晚 / 生命樹 / 不如不愛 / That Girl / Come With Me

Kary 吳雨霏教會巡迴演唱會

1. Come with Me
2. 一分鐘稀客一分鐘色誘
3. 與基督同行
4. 在基督的愛內
5. 想入非非
6. 耶穌基督是新命源
7. 我是主的羊
8. 最幸福的眼淚
9. 愛是不保留
10. The Present
11. 奉愛之名
12. 信徒
13. 明知做戲
Encore: 主能夠

日期:12/12/2017
時間:2330 - 0000
節目:Sharing Is A Virtue
Link:https://goo.gl/5MY6MS

後遺症(鄭秀文) / 深淵(王嘉儀) / 怪人(安俊豪) / 可惜你是個人 / 黑面(陳奕迅) / 尋因果(KOLOR) / 你看我看你(謝霆鋒)

最近先知原來JOOX有得share playlist
咁我就間唔中Share吓自己聽嘅歌啦

2100-2200
at17 17 ultimate collection

三分鐘後 / 始終一天 / 青春 / 才女 / 101727 / 冇腳雀仔  ...
dongbb2332 發表於 2017-12-26 21:55

我好鍾意Never Been Kissed同女扮男生..

日期: 31/12/2017
時間: 1030 - 1125
節目: Make Up 大碟重溫

忌廉溝鮮奶/ 民間傳奇/ 稀客/ 龍爭虎鬥/ 龍 ...
放空 發表於 2017-12-31 11:31

我今日都有聽<3

魂斷威尼斯>藍與黑>稀客>忌廉溝鮮奶>歌舞昇平>民間傳奇>咬唇>龍爭虎鬥>滿場飛>娃娃夫人>飛女正傳>啼笑因緣

唔知點解
一直以來都唔太鍾意愛得太驚天動地嘅飛女正傳

整體而言我覺得ok啦
下年lala alin stefanie sandee 呢四個拎我都冇乜所謂  ...
bagfgfcde 發表於 2017-12-31 18:21

支持燕姿

日期: 03/01/2018
時間: 22:40 - 23:00
節目: Good Old Rock

November Rain (Guns N' Roses) / Don’t Loo ...
HOTMAN 發表於 2018-1-3 22:45

I like Oasis

雞蛋蒸肉餅 - 23:59 Before Tomorrow

Amazing!
nicholashin 發表於 2018-1-12 18:15

我已經聽過幾次了

最愛縱使真的要等
靜靜坐著亦會走近

奉愛之名 / Come with Me / 最幸福的眼淚 / 一分鐘色誘一分鐘稀客 / 我敢愛 / 一千個假想結局 / 豔羨

日期 : 15/01/2018
時間 : 1745 - 1815

貪圖 / 你說了算 / 奉愛之名 / Breathe(Taylor Swif ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-15 18:11

全部都係diva
係多左舊豬頭骨

leg day

身體語言(傅穎) / 放空(胡琳) / 肌膚之親(吳雨霏) / 能說不的秘密(AGA) / 金睛火眼(Freeze) / 水星逆行(連詩雅) / 煞科(容祖兒)

重溫各CM會員如何評價 BAG榜 2017 十二大

1. 無敵
「本年度最澄明的一首歌,也許我還是喜歡他們小清新的那 ...
bagfgfcde 發表於 2018-1-17 20:06

又恰牙匡

Live In The Moment - Craig David
bagfgfcde 發表於 2018-1-27 17:00

omg 原來live in the moment呢四隻字都有好聽的時候

當然啦
就好似6月23開show既唔一定係廢歌手咁
eg 蔡健雅
bagfgfcde 發表於 2018-1-27 19:12

好掛住個女人..

日期: 12/02/2018 (MON)
時間: 10:20 - 11:00
節目: Nothing But Respect For MY Album Of The Year

若葉 ...
JasOh103 發表於 2018-2-12 11:03

okok

點評吳雨霏專輯 (滿分: 5分)

1. With A Boy Like You
啲歌好幼稚
mk妹先聽
1分

2. In Control
豬扒學咩人control
仲要搶埋天后祖個大碟獎
1分

3. Lady K: TRANSFORMATION
正宗醜人多八怪
無呢樣搞個樣
啲歌又唔k
1分

4. Keep Breathing
悶到死 成隻碟送去手術室麻醉病人一流
1分

5. Carry On
一啲方向都冇 海鮮炒飯嘅格局
1分

6. 我本人
風頭太搶 搞到琪琪敗走環球
主打歌又洗腦 影響好多DSE考生
1分

7. My January
個封面咩事 扮醜人魚呀?
原來條女嘅一月就係一直無病呻吟 低質
1分

8. State of Mind
又係度扮型 扮識作歌
明明就叫人作晒之後加自己個名
1分

9. Across
好鬼嘔心 我懷疑而家女權運動盛行係因為呢隻碟
扮晒獨立自主 咪又係要呻無花收
1分

10. 豔羨
成隻碟靠林憶蓮
不如俾佢自己唱返啦
1分

Unto The Dawn - Apocalyptic Reflection
最少好聽過樓上隻碟
nicholashin 發表於 2018-2-19 19:59

hello 識貨之人

專業點評Serrini Don't Text Him (5分滿分)

1. 若葉之年
抄Gin Lee去日本行下行下咁就當拍完MV
以為好有fe ...
bagfgfcde 發表於 2018-2-27 23:10

聽到我精神分裂

日期 : 02/03/2018
時間 : 1530 - 1600

呼吸 / 餘興節目 / 達爾文 / 當你離開的時候 / 思念 ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-2 15:55

100分

試用七首蔡健雅主唱的歌曲砌成一個0分playlist。(8分)
bagfgfcde 發表於 2018-3-2 20:17

3首得唔得
紫 停格 如果你愛我

原來Gin Lee近兩年出產既廢歌仲多過小雅咁多年黎既廢歌成倍...
bagfgfcde 發表於 2018-3-2 23:54

佢活在當下嘛
咪廢人出廢歌囉

好好聽
呢個show霏妹真係發揮得幾好
jasonng 發表於 2018-3-3 22:43

聽到想喊

19>>21>>>>>>>>>>>>>>25
stopzi 發表於 2018-3-4 19:44

我都覺

日期 : 05/03/2018
時間 : 1510 - 1535

Why Don't You Kill Us All(雞蛋蒸肉餅) / 被你遺忘 ...
bagfgfcde 發表於 2018-3-5 15:37

支持

Gin Lee 又可以貼地又可以離地 唔係個個都做到
616.1314 發表於 2018-3-6 21:58

係呀
佢塊臉好似月亮咁離地
對燈籠就快可以垂到貼地

M記playlist

無期 / 奉愛之命 / 世界對我們 /
kevinlai1621 發表於 2018-3-9 12:09

第2首聽個名就知好聽

Why you gotta be so mean
bagfgfcde 發表於 2018-3-9 10:43

sorry ....

我以為你同邊個5週年

Melodrama x 1000
stopzi 發表於 2018-3-9 09:42

melodrama 超級好聽的

和每天講再見 / 空姐

Good Night~
616.1314 發表於 2018-3-9 00:58

i had nightmare

未來的就是在宜家

https://www.last.fm/user/loveHKmusic/library/music/Gin+Lee

是日playlist ^^

玫瑰的故事
今天終於一人回家
隨風而來 隨風而去
如果牆會說話
很堅強
1st Date
下一位
今朝有酒 (feat. C君)
Falling
我不是你的觀賞魚

咩叫歧視, 由day1已經反呢隻 為做而做嘅大歌變成悶歌
kevinlai1621 發表於 2018-3-12 19:59

樂壇都需要陳玉娥

陳蕾 — 娛樂人生
逆流 — 六呎之下
Kiri T — Strangers
官恩娜 — 寶貝兒
林奕匡 — 好好的聊個天
JW — 維多利亞
小肥 — 睡前服
Gin Lee — 很堅強
方皓玟 — Common Sense
方皓玟 — Let's Say
Alicia Keys — Samsonite Man
Alicia Keys — Slow Down
Alicia Keys — Feeling U, Feeling Me
Alicia Keys — When You Really Love Someon

https://www.last.fm/user/bagsaside/library

follow me ^^
today: my fav album/people only

陳奕迅 — 沙龍
陳奕迅 — 不來也不去
陳奕迅 — 太陽照常升起
陳奕迅 — Life Goes On
陳奕迅 — 七百年後
陳奕迅 — 一個旅人
陳奕迅 — 今天只做一件事
陳奕迅 — 於心有愧
陳奕迅 — 還有什麼可以送給你
Serrini — 放棄治療
Serrini — Don't Text Him
Serrini — Pink Song
吳雨霏 — 奉愛之名
王嘉儀 — Leaving Home
陳奕迅 — 還有什麼可以送給你
陳奕迅 — Allegro, Opus 3.3 a.m.
何韻詩 — 我會選擇C
何韻詩 — 一家之主
何韻詩 — 再見…露絲瑪莉
何韻詩 — 愛情花
何韻詩 — 愛情花
何韻詩 — Ecoutez-moi
何韻詩 — 獨樂樂
何韻詩 — 喜歡喜歡你
何韻詩 — 不眠皇后
何韻詩 — Shampoo
古巨基 — 不敢說我愛你
古巨基 — 冷水
古巨基 — BA DA DA
古巨基 — 小小意思
古巨基 — 永遠永遠
古巨基 — 顛覆
古巨基 — 苦浪漫
古巨基 — 十秒之後
古巨基 — 愛與夢飛行
古巨基 — 所謂愛情
古巨基 — 來年來日
蔡健雅 — 下次見
蔡健雅 — 愛我很簡單
蔡健雅 — Letting Go
蔡健雅 — 別找我麻煩
蔡健雅 — 別找我麻煩
蔡健雅 — 便利貼
蔡健雅 — 舊行李
蔡健雅 — 可愛
蔡健雅 — 不知所以然
蔡健雅 — 說到愛
蔡健雅 — 達爾文II (進化版)
蔡健雅 — 走過的路
蔡健雅 — 晨間新聞
蔡健雅 — It's True
蔡健雅 — 化學實驗
蔡健雅 — 越來越不懂
蔡健雅 — 空白格
蔡健雅 — 當你離開的時候
蔡健雅 — Goodbye & Hello
蔡健雅 — 達爾文
吳雨霏 — 座右銘
吳雨霏 — 遲早
吳雨霏 — 狠狠
吳雨霏 — 豔羨
吳雨霏 — Lady K
吳雨霏 — Carry On
吳雨霏 — 麗人行
吳雨霏 — The Present
吳雨霏 — 我正在
吳雨霏 — 生我的命
吳雨霏 — 我敢愛
吳雨霏 — 流螢
吳雨霏 — 最幸福的眼淚
吳雨霏 — 奉愛之名
盧凱彤 — 之所以是你我
JW — 安全感

蔡健雅係fav定係果兩隻碟係fav牙?
bagfgfcde 發表於 2018-3-21 00:12

why not both

愛情花 x 2
boy4dudes 發表於 2018-3-21 00:03

好聽 支持

https://www.last.fm/user/loveHKmusic

follow me ^^

何嘉莉 — 過來人
何嘉莉 — 擁有
何嘉莉 — 假設問題
何嘉莉 — My Dreams
容祖兒 — 不容錯失 (Chemical Mix)
容祖兒 — 不容錯失(ReMix)
容祖兒 — 何苦
容祖兒 — 你是我堅強的唯一理由
容祖兒 — Lovin'U
容祖兒 — 最新消息
容祖兒 — 不容錯失
容祖兒 — 這分鐘更愛你 (Merry X'Mix)
容祖兒 — 未知 (Rush Hour Mix)
容祖兒 — 扮了解
容祖兒 — 今年新款
容祖兒 — 這分鐘更愛你
容祖兒 — 逃避你
容祖兒 — 未知
官恩娜 — 寶貝兒
GDJYB 雞蛋蒸肉餅 — Why Don't You Kill Us All
Serrini — Pink Song
盧廣仲 — 幾分之幾
逆流 — 六呎之下
Serrini — Don't Text Him
關楚耀 — 飢餓遊戲
孫燕姿 — 風衣
蘇永康 — 忽東忽西
蘇永康 — 其實我很擔心
蘇永康 — 因為愛妳 (更珍惜我自己)
吳雨霏 — 奉愛之名
吳雨霏 — Come With Me (feat. AF)
吳雨霏 — 最幸福的眼淚
吳雨霏 — 奉愛之名
吳雨霏 — 奉愛之名
吳雨霏 — 奉愛之名
吳雨霏 — 奉愛之名
吳雨霏 — 奉愛之名
吳雨霏 — 狠狠
梁詠琪 — 某年仲夏
梁詠琪 — 出走地平線
梁詠琪 — 我住7樓A
梁詠琪 — 新居
梁詠琪 — 落難皇后
梁詠琪 — 一天一天
梁詠琪 — 死心塌地
梁詠琪 — 死心塌地
梁詠琪 — 死心塌地

Jess Glynne 正!!
ed8671ed 發表於 2018-3-25 00:06

祈求佢快啲出第二隻碟

幾好玩
不過我都係開電腦果陣先用spotify聽
bagfgfcde 發表於 2018-3-26 07:16

dl埋落電話啦

聽聞隻碟全部歌歌詞都會有個"堅"字
"我都要堅決說出來"
"很堅強 很堅強很堅強很堅強"

隻碟應該叫 '堅' ...
hehehaha 發表於 2018-3-26 21:00

第三plug係快歌嚟
叫肩系膊頭

青春荒廢

2017年3月27號,梁小姐喺灣仔星街一間cafe度,講曬所有嘢俾Orin同Salma聽,佢地好溫柔咁佢, 「Gurl,你要搵返自己啊,你知道自己想點未?」