返回列表 發帖
有時我真係唔明點解要hide
dongbb2332 發表於 2017-7-30 23:38

唔想比ruby見到
Happy and Blessed.

Spotify as of 30-07-2017
AGA 江海迦 - 《吃定我》
Published on Jul 11, 2017
49,262 plays (avg 2,463 p ...
JasOh103 發表於 2017-7-31 00:32

樂壇已死

幾時美霏會Come with Me Live in HK
唱live好左好多
hehehaha 發表於 2017-7-31 00:47

個rundown一定要大執唔該:o)
勁保守

太陽: 巨蟹
月亮: 獅子
上升: 魔羯

典解準到甘
dongbb2332 發表於 2017-7-31 15:19

唔識睇
教下我有咩分別

將12星座再分做48星區
有興趣既可以睇下
dongbb2332 發表於 2017-7-31 21:33

不過,跟雙魚白羊座的人做朋友也實在不錯,他做事沒機心、直率,份人又單純,雖然有時情緒化,但至少不會去謀算你。

嘩 我真係pure

睇你個款 就知你亂咁留言
dongbb2332 發表於 2017-8-1 00:26

又衝出嚟7
無眼睇

霏妹真係好有品味
下星期冠多一次^^
* 詳見佢ig story

**** 本內容被作者隱藏 ****
支持!
nicholashin 發表於 2017-8-5 19:24

英皇竟然會比佢去讀書
傻了。。

**** 本內容被作者隱藏 ****
dongbb2332 發表於 2017-8-5 21:41

老ass大會

聽到家燕BB唱乜都盞。。開心。。
harryharry 發表於 2017-8-6 20:35

咪咀嘅。。唔專業

6號@RubberBand問大家,黎緊H album叫咩名好

1. H for HeHe
2. H for Hehehaha
3. H for Here
4. H for Ho ...
hehehaha 發表於 2017-8-7 13:26

Hentai

李權哲係咪新人
如果係的話 原來今年已經頒到新人金銀銅獎
bagfgfcde 發表於 2017-8-7 13:24

希望無周二柯份

好彩姐

恭喜定 _ _ _ 勇奪本榜新人金獎先
bagfgfcde 發表於 2017-8-7 15:57

恭喜吳雨霏復出都當新人

https://mojim.com/twy100119x29x1.htm
呢首歌勁L好聽 <33
希望大家一齊成為陳曉東(東東)fan史 <33

有人讚我係好人
咁我係咪好人?
dongbb2332 發表於 2017-8-7 23:19

你對吳雨霏始亂終棄就一定唔係好人

今晚wow & flutter陣容有啲弱
但都值得睇 <3

其實JOOX個直播係會播邊個台 雖然都好刻意將比較有名氣既人放到「香港台」
黎曉陽去左離島台都好慘下 ...
nicholashin 發表於 2017-8-11 15:37

希望播晒
新青年同黎曉陽調就差唔多

如果垃圾煎攞女金 我寧願容xx攞
如果垃圾煎攞女金 我寧願吳xx攞
如果垃圾煎攞女金 我寧願蘭xx攞
如果垃圾 ...
JasOh103 發表於 2017-8-12 23:40

開心。。全城圍攻
偷雞想做一姐丫拿

環球個訪問勁一姐臭串格
企到正中間 其他暗星+老野供照
JasOh103 發表於 2017-8-13 00:05

我淨係睇ig
見到佢講完句「我呢……」就完咗條片
慘慘

我發現我喺ig係第1類 fb係第2類 sc係第4類
代表啲咩

ig 第一類
twitter 第二類
fb 第三類 但唔係記者社會運動參與者
冇sc
...
bagfgfcde 發表於 2017-8-13 14:19

Twitter有咩玩
好似好dry

Kwok Chui  1 週前
陳曉東哥哥^^!我是崔翰武,你一個月內做一次這個,就是一連三日,每日吃一個蛇膽,第四日,要吃一次十全大補丸,第五日開始,一連三日,每日吃一個蛇膽,另外,每日吃一個番鬼荔枝,這樣包你長命百歲的!

有無人拍片試吓

恭喜宋姓男歌手
bagfgfcde 發表於 2017-8-14 22:21

wuby應該好開心

多謝cm次席燈神令yuki就快有第3隻碟出
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王女士今年去咗美食展

你知唔知道永遠既愛係乜野 佢只不過係一個美麗既童話
當故事完結既時後 我地又返番去寂寞裡面
去等另外一個故事既開始 但係我好想話俾你聽
係我地既童話故事裡面 我係曾經真心真意去愛過你

笑死

這是遊走在黑暗裡的孤獨,在尋找與你一樣孤獨的靈魂,它會以任何形式出現,不一定是愛情。你會想,這世上與 ...
nicholashin 發表於 2017-8-18 12:51

支持小雅

由《愛是最大權利》激烈澎湃高呼愛情萬歲,
《句句我愛你》那個渴望韓劇式愛情的青春少艾,
《Love More》滿溢的濃情蜜意,
《第一季》盼望與情人昇華至親人,
走到《我敢愛》,終於,終於修成正果…

唱法由剛變柔,學會放輕,由少女漸變為成熟女性。
十多載的年華,歌者與歌,終歸人歌合一。

.2015 幸福歌 – 吳雨霏 《我敢愛》.

陌生人真係好好聽
由吳雨霏把口唱就更加好聽
天啊
點解會有呢個咁完美嘅配搭

感謝天主賜吳雨霏俾香港樂迷!
bagfgfcde 發表於 2017-8-20 17:04

每位cm會員真係要kin誠啲
每晚臨瞓前感謝天父baba製造咗一個零瑕疵 極優秀嘅人出嚟

之前u又話首歌好K
bagfgfcde 發表於 2017-8-20 21:02

無底洞>>陌生人
但吳雨霏版嘅陌生人可以令首歌提升兩級

因為Kary係靚女?
bagfgfcde 發表於 2017-8-20 21:20

聽歌唔講樣ok?
Kary有一把又甜又清嘅聲
若果佢遲廿年出世佢可以代celine上agt

歌后confirmed
where's gin lee

若果10個hehe有9.5個好似黃裕邦咁靚囝
我唔介意做全職hehe

of course gin lee la!
JasOh103 發表於 2017-8-31 09:01

希望佢全日潛水

你應為噓人係好應該咩?
咁樣會傷害左佢.
d歌迷都會好吾開心.
吾係話吾比噓,但係噓人真係好hurt人囉.
我覺得佢好應該拎呢個獎囉.播放率最高就一定會拎到?

講得好啱!佢係有料先拎到
噓人個d你地拎到依個獎先有資格去噓人

當然你有自由選擇噓唔噓,正如你有自由選擇係公眾場合不斷講粗言穢語,但行為是否正確,由閣下自行判斷,仲有,如果認為噓人同修養係九唔搭八,我就認為呢種思想係不知所謂(有呢種想法都係我自由選擇,應該唔洗得閣下同意?)

Kary 成功女金

6月    Come with me                                162
9月    2nd Plug / 和 ...
hehehaha 發表於 2017-9-3 23:43

希望有得現場投COME WITH ME

我哋霏姐真係好關心社會
kwanie 發表於 2017-9-5 08:19

有啲人咪被販賣去做gin xxx打手lor

其實環球幫Gin Lee派哂兩首全碟最難聽既歌係咪想拎佢同今年表現勁出色既神級女歌手吳雨霏作一個強烈對比 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-8 17:00

其實吳雨霏求其哼幾粒音都已經完爆其他人
因為佢係吳雨霏

kary真係夠晒環保
今晚件衫 幾年前好似著過
ed8671ed 發表於 2017-9-10 01:03

二珂新歌聽日就有得聽
我想喊呀
bagfgfcde 發表於 2017-9-11 08:45

佢聽日唔係去排便咩

祖兒新歌 愛
bagfgfcde 發表於 2017-9-12 11:36

霉到要翻唱莫文蔚

講樂.過路人
1 小時 ·
【小小戀歌101】我都很俗,為何扮脫俗還自覺是最潮
當年的青春組合Shine,會唱情情塔塔的少男情懷之餘,也唱過不少傳達某些社會訊息的歌,例如講保育的《燕尾蝶》、講命運的《曼谷瑪莉亞》等等,而在這些「有啲野想傳達」的歌曲裡面,小弟最喜歡的是這首《俗》。
2006年推出的舊歌,但歌詞所講的哲理,似乎更適用於這個年代。隨著資訊的發達,這種「俗氣」感覺更加強烈。跟朋友談及這個話題,對方提到「格調」這個詞語,大家也感到現在整個社會的大氣候,好像缺少了往日的那份格調。
很多資訊都是餵到嘴邊,沒有了「搜尋」的過程,媒體稍以「隱世系列、文青必到」的方式吹捧一下,就引來一大群人在留言處互tag。社交網絡的文化,也很鼓吹用家不要去用腦,主張認圖不認字,認片不認人,標題黨和內容農場也充斥互聯網。
今天是潮流,明天可能已經過氣,這就是資訊爆炸年代的現實。好像歌詞頭段「我最愛唱陳奕迅的歌」,可能有些「00後」會說,而我不知道陳奕迅是誰;又好像「去那裡背囊亦有i-pod」這句,試問還在用i-pod的又有多少人呢?
以上所講的,也非代表小弟很看不過眼,然而它們都是發生在你我身邊的事實。小弟也沒清高得自命很有格調,沒曾被標題吸引住而被呃點擊,沒曾到過那些「文青必到」的推介地方...但誠如歌詞所講,小弟也曾有過「自覺不普通」的時候。
當初聽到這首《俗》時,感覺其實有種當頭棒喝,好像每句歌詞都被說中般刺穿心臟。「又要公眾認同,又想風格小眾」,最後只淪為「愈要裝不普通使我愈平庸普通」的一群。常常說厭倦似別人,但當你也是個人,又如何拒絕像人呢?
以為別人最俗氣,但原來「我都很俗,為何扮脫俗還自覺是最潮」。真正最俗不可耐的,也許是那些嘴裡說著別人俗氣,卻還以為自己很有格調,並將此標奇立異視作品味的一群人。如此「寬己律人」的雙重標準,將自己立於不敗之地,再站在道德高地批判其他人,大概就是現在香港社會的縮影。

#24《俗》(2006)
https://www.youtube.com/watch?v=WJuGgbPeOyE
作曲:James Ting/填詞:黃偉文/主唱:Shine
【ig請follow】
https://www.instagram/cantokid1412
-----------------

one of my favourite songs

認識二珂的第一首歌:《櫻花粉的浪漫》

二珂的第一主打歌曲《櫻花粉的浪漫》,以校園青春、初戀情懷、情竇 ...
bagfgfcde 發表於 2017-9-13 14:09

Jose: 原來暫時共你沒緣份

Kiri T嚟緊又有歌
拎得女金了

好聽過Rearview mirror嘅話 可以考慮整個indie至尊歌畀佢
nicholashin 發表於 2017-9-13 22:19

今年我榜女金候選五強排名不分先後係佢、Serrini、衛蘭、火炭麗琪同祖兒^^
嬴左要同kary爭先得出真女金

[亂入]聽講撒野佢哋唔妥米奇老味
nicholashin 發表於 2017-9-13 22:55

撒野好似好多仇家

蔡健雅ig張相
bagfgfcde 發表於 2017-9-14 19:01

佢終於有人要..
我對自己都充滿信心了

好想同小雨一齊瘋狂學日文