返回列表 發帖
一入m記就聽到忍

今日一定好幸福好快樂地生我的命!
Happy and Blessed.

由with a boy like u聽到我敢愛真係人生一大享受

After10 - 低沉
側田 - WeTouch
鄭欣宜 - 你瘦夠了嗎?
許廷鏗 - 美夢之後
雨僑 - 糖衣
G.E.M. -多遠都要在一起

又係時候排榜噶

如死黨有暗湧 (為何離開)
可一不可再
若男孩同看中
為何掩蓋
情感仿似填充
遺留密碼不通
我要有你寵愛 先敢愛 先敢愛 my cookie can huhhhuhhh

突然肚痛但lomo沖緊涼冇得去廁所既時候唱咩歌好呀?
未 發 一 言 我 努 力 強 忍 !!!! ...
dongbb2332 發表於 2015-3-5 21:12

呢位會員講既野成日都笑到我肚痛

我呢排好鍾意j.arie首出發點<3
聽上癮

超男友
超男友

首歌如何?AND 邊度有FULL VERSION 聽呀?
dongbb2332 發表於 2015-3-9 21:43

自己去友壇dl啦 港xxx

[廢事呃po] 奮不顧身好正呀頂 第一句就已經中哂

ho ng ho tan ah??
bagfgfcde 發表於 2015-3-9 22:05

廢過頭3plug  只有這句

聽完
好SIDE TRACK格 輕搖滾曲風
不過都is 3首派台好聽啲

你份人真植接 ...
dongbb2332 發表於 2015-3-9 22:09

其實有豔羡 假想結局 劉型 錦愛都已經比到足夠理由我去買呢隻碟
理得佢一分鐘xxxxxxxxxx 真過份係我本人最尾果隻歌d fd(已經嘻記得叫咩名lol)

假使你想閉起眼睛平靜進睡
請相信這份愛定會讓我在來日再相聚
那一天 才頂嘴
你的風趣 記在心裏

最後 ...
mamakin 發表於 2015-3-12 20:23

成日都聽錯哪一天才定罪
中文卷三肥硬了

招後援會/ 狙擊會成員
- Koalabear後援會
- 鄭欣宜後援會
- Fifi後援會
- gem後援會
- kary 狙擊會 ...
harryharry 發表於 2015-3-13 21:15

kary係一種宗教,係用黎敬拜,仰慕而唔係追擊lor!

btw 聽了信徒,無名髮,逆轉,不要只是有夢

這個世界太渺小 你我偶爾會瘋掉

林嘉欣 - 六樓后座

好嚮往六樓后座既生活...

苦苦
一千個假想結局
流螢

苦口良藥

http://www.yue365.com/play/4839/354605.shtml
未聽既快d聽

最耀眼流螢 得意得忘形
年紀太輕不愛記住 壞事情
隨我踏遍泥濘 還擁抱一臉的純情
來去也匆匆可以任意背泳 聽不到
山東眼淚歌曲使我嘆息都不愛聽
最失意亦無用急於承認
回頭路彎彎曲曲一里長路
輕輕鬆鬆一笑提步
親親疏疏一剎甜蜜
有什麼苦惱 有什麼苦惱
期望開開心心一個期望
真的不需奢望太高
准我喜愛的都可伸手抱抱
祈求做到 要是意難平
時間是會為我踏平一時情
容許我恩怨分明
不理性 當失去都當得到你的掃興
忘記為訓練記憶這流螢
何處亦會是我愛情
不能停 迷戀去栽種感情
饒恕我天生雙腳害怕固定
怕知道每段偶遇必經疏遠
我也不得要領
最相信面前是一刻繁盛
來迷惑眼睛
回頭路彎彎曲曲一里長路
輕輕鬆鬆一笑提步
親親疏疏一剎甜蜜
有什麼苦惱
有什麼苦惱
期望開開心心一個期望
真的不需要奢望太高
准我喜愛的都可伸手抱抱
回頭望一秒燦爛也是自豪
一秒笑容應該當初只在記憶中遍布
流螢在匆匆的光陰
燒一生繽紛
吻別路人都不失興奮
要是再會要是結合也開心
回頭路彎彎曲曲一里長路
輕輕鬆鬆一笑提步
親親疏疏一剎甜蜜
有什麼苦惱
有什麼苦惱
期望開開心心一個期望
真的不需要奢望太高
准我喜愛的都可伸手抱抱
回頭望一秒燦爛也是自豪
一秒笑容應該當初只在記憶中遍布
我滿足地跳舞 我滿足地跳舞 讓我的光散佈

流螢真係好過超男友同我敢愛 ^3^
[真心]其實我真係覺得 期望開開心心一個期望 真的不需奢望太高 呢句好硬膠 ...
bagfgfcde 發表於 2015-3-21 18:18

吳雨霏中文得小學雞程度
默書淨係識禮物、生我的命、哈哈哈哈、識唱既一齊唱etc

超男友
流螢

拿著 FULL 醋

唔睇歌詞都唔知佢唱乜7

想天然 非天然 這樣 想像

(去左 去右 將身體融入呢個節奏
無人會怕醜 喺飲醉之後
如果覺得熱即管解開鈕扣
動作開始有啲挑逗
腳步開始好似有啲飄浮)

豪邁一聲:啊!

明明無人聲都要照樣
與你一晚唱詩 嘹亮

nicholashin 發表於 2015-3-31 21:56

唔巧再講中文
呢兩日考完都勁頭痛 過一日好似過左一個禮拜咁

btw
聽了流螢以及本榜第14周所有上榜歌曲

從來無人和議我 奕迅~

K.I.S.(羅啟聰) x InSpring - 東角遊民

花千樹
天窗
雙冠軍

雙冠軍MV個景好leng!!
但容某好造作ruin哂

聽不到 煽動眼淚歌曲 使我嘆息都不愛聽
再失意亦無用急於承認

我頂 聽親小人物都以為係"誰踩得熄春天的火"咁有power
點知原來係沖天的火-__-"

所謂一年之計在於春 仲諗住上句話"這大志夠赤裸"
嬲噶 叫我好似以前cm咁聽新歌既radio version譯詞應該錯到七彩

現在已夜深
百年不合
我沒有
想想想

聽完之後會man左

生活態度是取決於自己,縱使別人怎樣批評,不要嘗試取悅全世界,反而應該「Danci­ng through the storms」從容地面對。

每一日,都要生我的命!

假想結局,不論一百個抑或一千個,都是不斷地重演,再重演……

溫柔唱出慢性煎熬 說出結局重演的無奈
憶蓮傳授歌唱秘技 唱腔愈趨成熟細緻
重量級班底製作 吳雨霏顛峰之作

「這是我唱得最有感情的一首歌。」Kary坦言。事實上,各監製對她的唱功都十分滿意,連憶蓮都讚不絕口!

生我的命
開你的秀
聽媽媽的話

https://plug.dj/ngk

吳雨霏我敢愛兩台冠讓世界豔羨演唱塈答謝大會

經過那些年~~~~~
頂難聽到呢

blur新碟

shiga同ellen既新歌唔錯喎

I Broadcast
(H)Ong (K)Ong
My Terracotta Heart

送比媽媽

Mama Easy
harryharry 發表於 2015-5-9 15:52
送比媽媽

世上只有/真的愛你
rubylovessss 發表於 2015-5-9 15:28

送比媽媽

為何要我愛上你

無論你喜歡誰 請你記住留下給我這位置

一分鐘稀客一分鐘色誘
改潮玩代
飄紅
為何要我愛上你
永遠的愛麗斯
原來她不夠愛我
瑕疵
新一天
東角遊民 (Acoustic Version)
次世代
完場曲
回眸一笑
尋找稜角
上次講到
無條件

哲學家
咖啡因眼淚
天色很暗
邊城

別來無恙
告白
無名髮
我本人
遲早
第一眼
歸宿
今夜煙花燦爛
回眸一笑

《次世代》,一首跳脫活潑的嘻哈舞曲,MV卻投射著一幕幕耐人尋味的社會實況。。。。

打工仔長年累月超時工作,只能透過鬼上身抽離現實,擺脫工作煩惱。。。。
妙齡女子Yan Ting盲目跟隨潮流打拳減肥瘦面,忘記「快樂」的真正來源。。。。

他們忘了,世人忘了,
「快樂」的三項特質:超越聲音、超越東西、超越格式。

超越聲音:梓軒利用輕佻聲線,仿效一眾心口得個勇字的年青人,高呼:「有乜唔得,, HA, 無」
超越東西:梓軒與個案主角各於東西方迎面衝向,人類在溝~~東西交流~~
超越格式:誰說樂器只用作吹奏?梓軒靈機一動,打破近五萬年音樂史的規限,向大眾示範用樂器作跳舞工具。「有乜唔得,, HA, 無」

四字概括:生我的命。

香港樂壇,慶幸還有王梓軒。
享受「快樂」,享受《次世代》。
繼SS14 (終極喪版)後,本年度又一爽朗真誠創意之作。

《次世代》,即日感動面世。

Gin Lee - 今天終於一人回家
作曲:馮穎琪 填詞:周耀輝 編曲:Kenix Cheang@Private Zoo 監製 ...
chanchan0909 發表於 2015-5-18 23:38

尋日隨機播歌聽到呢首
好開心
仲記得睇mv見到佢行天橋頂訓垃圾堆

肥彤第二PLUG曲式同樂壇首席樹熊《Make me cry》好似
唱法比第一眼咁激昂,似agem咁yiyeahyiyeahyeah~~~yea ...
harryharry 發表於 2015-6-2 21:58

OH MY GOD
我離遠屏幕60cm睇 (各位都要好好護眼唷)
以為係史詩級女神kary ng黎
原來lillian咁靚女

講返首歌 已經大大拋離左許乜韻出果15首
係cm又一定吃香過泳兒堆翻唱歌
林欣彤淨係唱埋d理想歌博拎ap無恥 (老實講 而家903淨係會buy青春頌、快樂很慢果d夢想理想歌都係呢個人造成! 搞亂樂壇生態)
夜晚太黑好似仲有個人睇唔到 唔理喇
總之呢首《肆無忌憚》已經足夠lillian係英皇同cm地位大升4級

未晚
真過份
流螢
遲早
明日再打算
偷偷
我敢愛
i love u all my friends (and kary)

六月六日 難忘第一次
我正在 最盼望 成為人家的癲喪

最近一星期聽得最多嘅十大:

#10 下次無下次 側田 -- 新碟最正呢首~
#09 肆無忌憚 陳凱彤 -- why why why  ...
ed8671ed 發表於 2015-6-15 18:01

都話次世代正野黎

我今生今世 都會好好記住呢3首歌

豔羨 --
每當我出街、要威威、出風頭時 我都會諗起你
繼生我的命、逆轉後 又一首令我信心爆棚既歌
豔羨,你令我可以拋得毒能包伏 唔再寒背!
係你令我可以行得風騷!
係你令我可以笑得燦爛真誠!
係你令我可以一舉手、一投足 都得到人注意、愛戴!
從今日起 有了豔羨 我會挺起胸膛
就算素的臉 紅的洩
我仲可以生我的命 再不穿一絲牽掛

一千個假想結局 --
當走到人生反思位 我就會諗起你
曾經我係一個好乖 好文靜 淨係識跟規矩做野既人
結果 我就變到好無性格 無人重視 存在感負值
我一直都扮得好正面樂觀 唔想好似以前咁成日比人話我黑面!!
而且我就好怕諗後悔乜野 亦都唔鍾意講乜野「早知」
所以遇到唔開心既事時就聽呢首歌
可能心入面喊一陣 掙扎一兩個鐘 訓一較
新一天 又可以聽新的音樂~
至少 我相信
每日努力過下去 便無力再恐懼

我敢愛 --
考DSE時無聊為呢首歌腐乳一個意思 雖然好似影響到本壇某人作戰既士氣
但其實本人一直都無將呢首歌放係心中
不過考完個試之後 令我經歷左好多野
每一段緣份 每一次偶遇都係得來不易
能夠成為好友更加要經歷考驗
當我隔左成3個月後重聽呢首歌 我居然再次比佢吸引左
我諗起既 係你地既笑容 你地既kai野 你地帶比我既青春
因為你地既熱情、對我既寵愛
我想講:「我敢愛!」

多謝吳雨霏陪伴我呢大半年成長
經過呢半個月 接觸好多從未見過、試過既野
我真係大個左唔少!
我而家真係好開心
今天 我在吐豔~~ ox的xy~~捨得細緻

下個月既今日係點無人會知
但我依家真係好開心!

Everybody,心野何需解釋,如若有心跳就激情~~
心癢無需忐忑,無用壓抑~~
識唱既一齊唱!

「為何離開 可一不可再
你眼裡那點愛 為何掩蓋
 茫茫人海 終於可找到
 我要有你寵愛 先敢愛」

Blow me one last kiss
just give me a reason

我老公jaybb d歌真係好jeng <333

what do u want from me >﹏<<<
how do I breathe 口_____口
小情趣
夜半敲門
天涯無哥
懂得愛
真得不似是真
想想想
我還好
let's keep this tonightttttt

肆無忌憚
逾越生死
幸福之歌
改潮玩代
尋找稜角
女皇
只怕不夠時間看你白頭
香港傑出廢青
小手術
天色很暗
瑕疵

救命, 首首都好聽到值十大
但我已經數左11首出黎...

機不可失 一世要癲一次
外面藐視我大志 心裡面反擊一千次

愛死牙mag
下周空降冠軍 癲一次!

逾越生死
小手術