返回列表 發帖
雖然係 但連音之前嘅部份已經高質過祖兒近年所有歌囉
nicholashin 發表於 2017-3-31 16:33

我又唔覺
黃昏點唱機is my fav
Happy and Blessed.

你對我就甜蜜過

就唱勵志的歌
即使想發狂
更想釋放

最爽快的愉快像放題  讓我越浸越美麗
最爽快的大動脈就算大情大聖  大大量放低

誰可證實到他喜歡女生

這個宇宙 我是煞星

886 886
Shhhhhhhhhhghhghhh

幻想中的某君 終於一天會遇上

亦都早有預謀

如果佢大公司出道
成日諗佢成就會否超越吳雨霏
hehehaha 發表於 2017-4-3 11:33

佢咪環球出道囉
佢工作態度好似幾惡劣喎

男士那般搭膊頭

作狀! 文學化

Beautiful love

DSE 打氣時段 1630-1700
學海無涯 / 跑步機上 / 將繼衝 / 天光了

容祖兒 my secret side track時段 1800-1900
痛愛 / 逃避你 / 阿門 / 想得太遠 / 愛一個上一課
明日恩典 / 我的驕傲 / 牆紙 / 一拍兩散 / 16號愛人

05/04/2017 (WED)
時間: 12:00 - 12:30
節目: DSE加油站 (by jose)
Guest: 萬人GC

生命樹 / 足印 / 一步一生 / 忍 / 愛你變成恨你

Confirmed =]

05 / 04 / 2017
1415 - 1445
深 · 事台
主持 jose & j.arie

我錯 / Fantasy / 天平先生

Confirmed ^^

如果你認同人是有需要造
給我寄贈簽名的信封只要一封

有個我陌生又熟悉

其實我只求相處 貪你的甜言蜜語

日期: 08/04/2017 (SAT)
時間: 19:00 - 20:00
節目: MY LOVE MY HATE TOP 20

說再見了吧 / / 一隻小豬 / 終身贊助 / 空姐 / 無敵 / Dying in the City(Dough-Boy) /
愚(黃瑋中) / 查無此字 / 小姐你好 / 突然一生人 / 老人與海 / 愛後記 / I Will Be Alright / 天空之城

很想哼出三生註定的音韻

日期:11 / 04 / 17
時間:2100 - 2200
節目:霏典型廢言

逼得太緊(吳雨霏) / 分手太狠(吳雨霏) / 戀愛疲勞(吳雨霏) / 失控(吳雨霏) / 雞蛋愛石頭(吳雨霏) / 暫借問(吳雨霏)
沒有花收的日子(吳雨霏) / 我本人(吳雨霏) / 人非草木(吳雨霏) / 無名髮(吳雨霏) / 留不低(吳雨霏) / 今夜星光燦爛(吳雨霏) / 吳雨霏新歌

好卦住Pixeltoy
hehehaha 發表於 2017-4-13 15:45

噢喔 碰到你先至 不禁的欽敬

Mr. 嗰兩隻碟有唔少好歌
揀唔到上邊首好

原來你這樣珍惜我 從前在熱戀中都未聽講過

日期 : 18/04/2017
時間 : 1800 - 1900
節目 : K 歌貴族

K歌之王(陳奕迅) / 唱你(盧巧音) / 你沒有(好結果)(李蕙敏) / 假如讓你吻下去(林憶蓮) / 心亂如麻(吳倩蓮) /
離開以後(張學友) / 不意外的意外
隆重登場(容祖兒) / 小姐你好 / 如果我是陳奕迅(Mr.) / 酷愛(張敬軒) / 殺她死(吳雨霏) / K歌之后(鄭融)

人多麼脆弱又同時殘忍~~~aiii

本帖隱藏的內容需要積分高於 333 才可瀏覽

日期 : 20 / 04 / 2017 (THU)
時間 : 14:00 - 14:30
節目 : DSE 加油站

相愛6年(Twins) / 開學禮(李克勤) / I will be alright / Allegro Opus 3.3 am(陳奕迅) / 不再猶豫(Beyond) / 自學青年(盧巧音)

日期: 23/04/2017 (SUN)
時間: 19:00 - 20:00
節目: 你無聽錯

追求(KOLOR) / 不如告白(許靖韻) / 3AM / 自便(王菲) / 我瞞你們(陳柏宇) / 從此世界多了一分鐘(麥浚龍) / 滿地可(何韻詩) / 無敵 / 人間遊戲(Mr.) / 馬路英雄(張學友) / 說再見了吧 / 我沒有忘記(陳慧琳)

日期 : 24/04/2017
時間 : 2130 - 2300
節目 : 識貨之人 揀咩好

The Cure(Lady Gaga) / 纏路 / Attention(Charlie Puth) / 3AM / 空姐
Cake(Merry Lamb Lamb) / Built to Last(Reign Lee) / 查無此字 / 不屈 / 說再見了吧
唔紅有原因 / I Will Be Alright / 無敵 / 愛後記 / Lust For Life(Lana Del Rey) / Only You(Selena Gomez) / There's Nothing Holdin' Me Back(Shawn Mendes)

日期 : 25/04/2017
時間 : 1200 - 1230
節目 : 周圍吻

處處吻(楊千嬅) / 戀曲Shalala(周慧敏) / 假裝(周慧做) / 多一點愛戀(周慧敏) / 公開我的愛(周慧做) / 紅噹噹飛吻(草蜢&Twins)

2200-2230
DONT LAUGH UNTIL WIN

No one knows / 加加夫人 / 我未驚過 / 豔羨 / 盲婚論嫁 / 紅組加油

我沒你想像的瀟灑
我喜歡待在家
我的朋友 愛KTV 我偏愛大自然
就算我 看來有些麻煩
先別在筆記本打個X

日期: 28/04/2017 (WED)
時間: 00:00 - 01:00
節目: 你無聽錯

那年夏天寧靜的海(王心凌) / 逼不得已(Beyond) / 思前戀後(孫耀威) / 是最好人生(郭富城) / 夜變得精彩(黎明) / 有心人(鄭希怡) /
State of Grace (Taylor Swift) / 冬戀(關淑怡) / 愈想愈無謂(陳奕迅) / 生活與生存(Robynn&Kendy) / 生命有一種絕對(五月天) / 絕對(何韻詩) / 救生圈(Twins)

日期: 28/04/2017 (FRI)
時間: 22:00 - 23:00
節目: 讓我不呼吸也不張開眼睛

感激我遇見(鄭伊健) / 感應(黎明) / 終身贊助 / 達爾文II (進化版)(蔡健雅) / 今日(陳奕迅) / I Will Be Alright / 翻牆
TGIF(Twins) / 星期五檔案(陳慧琳) / 相對濕度(鄭希怡) / 相當刺激(容祖兒) / You Think I'm Playing(Dough-Boy feat. Silverstrike) /
3AM / 冥想練習 / 人間遊戲(Mr.)

Confirmed

日期: 30/04/2017 (SUN)
時間: 20:30 - 21:00
節目: 社會百態

禽獸 / 是有種人(何韻詩) / 我好得閒(容祖兒) / 遲婚的女人(李蕙敏) / 乜青(陳柏宇) / 1+4=14

日期 : 06/05/2017
時間 : 1530 - 1800
節目 : 識貨之人 揀咩好

3AM / 當你走了以後 / 安多酚 / Our Memories(Zimo feat. Christy Lau) / Paris Is A Bad Boy
Inner Peace(Zimo) / I Will Be Alright / 還原成長(Mr.) / 查無此字 / 禽獸 / 翻牆 / 無敵
ohshit我踩到糞便(新青年理髮廳) / 獨愛 / 突然一生人 / 帶著骨灰去旅行 (KH302 香港 to 札幌) / 愛後記 / Illuminate(Zimo) / 冥想練習
時間遊戲(Mr.) / WE WILL BE BACK(Tat Flip) / Common Sense / Dying in the City(Dough-Boy) / 1+4=14 / Passion(Zimo) / 一生青春
唔紅有原因 / 老人與海 / 小題大作(Zimo feat. Christy Lau & TC Chimz) / 刺青 / 何地有方 / 煉獄健身室 / 說再見了吧

日期: 08/05/2017 (SUN)
時間: 15:30 - 16:00
節目: 薛薛私語

拒絕畢彼特 / 唇印 / 水 / 小黑與我 / 有隻雀仔 / 尋找獨角獸

重溫吳雨霏金曲

我願意 / 吳哥窟 / 苦苦 / 弄潮兒 / 第一季
bagfgfcde 發表於 2017-5-8 22:46

得五首?搞笑??

日期 : 11/05/2017
時間 : 13:00-14:00
節目 : 今生今世獨愛湯記<3333

獨愛 / 感冒 / 我們的近況 / 危險期 / 不平等條約 / 你我開始很美
緣份的天空 (西雅圖的失眠人) / 這是人生 / 糾纏 / 這裡是個天堂 / 50/50 / 還迎欲拒

日期 : 11/05/2017
時間 : 12:30-13:00
節目 : 遊戲時間

殘酷遊戲 (衛蘭) / 纏綿遊戲 (梁漢文) / 哭泣遊戲 ...
nicholashin 發表於 2017-5-11 12:44

點解無我本人?

撒旦吻過的聲音
2017重點新免 kk8733 震撼全球樂壇
5月20日推出新專輯 衝擊台灣金曲獎

首波感人主打 黃色 ...
bagfgfcde 發表於 2017-5-14 15:56

會考慮買隻燒比屈原

日期:15/05/2016
時間:18:30 - 19:00
節目:喃霏鮑魚

生活在他方(鍾欣桐) / 心多(鍾欣桐) / 肌膚之親(吳雨霏) / 一分鐘稀客一分鐘色誘(吳雨霏) / Mr.Sorry(吳雨霏) /

日期:15/05/2017
時間:20:42 - 23:10
節目:陳曉東 Best 25

1. 結他
2. 心理遊戲
3. Medley: 急凍心靈 + 泡沫
4. 心的接觸
5. 禮物

6. 在乎你感受
7. 難忘你這夜心情
8. 愛你(躲你)
9. 心有獨鍾

10. 一萬年
11. 月光浴
12. 了解你的所有
13. Medley: 甚麼吸引 + 從心愛你
14. 一次真愛追尋一百次 (尼泊爾追尋一百次版)
15. 三個字

16. 不必說感謝
17. 娛樂無窮
18. 這就是生活 (C'est la Vie)
19. 感覺瞬間
20. 一個人

21. 迷你
22. 不安的快樂
23. 你那邊幾點?
24. 水瓶座
25. 比我幸福

Encore
26. 簡約主義
27. 黑色領帶
28. 無仇無怨

Second Encore
29. 劃火柴

日期: 2017.05.17 (WED)
時間: 0600 - 0630
節目: 請記得你要比我幸福 才值得我對自己殘酷

比我幸福(陳曉東) / 16號愛人(容祖兒) / 想太多(Mr.) / 比我幸福(陳曉東) / 空白格(蔡健雅)

何韻詩隻Free Love真係幾好聽
尤其係好多side track根本唔plug得但又好聽 (例如愛情花, 法文歌)
係今時今日 ...
John 發表於 2017-5-18 12:21

我中2喜歡喜歡你同不眠皇后

即係JW出碟入埋首垃圾合唱
都會係幾大粒老鼠屎
一見到條垃圾個名
已經可以慳返唔洗買

日期:伍月拾幾
時間 ...
hehehaha 發表於 2017-5-18 22:35

我都係咁話
成隻碟摧毀哂

日期:19/5/2017
時間:19:00 - 21:00
節目:2014年香港樂壇值10000分

Good Morning, Hard City (符致逸)  ...
nicholashin 發表於 2017-5-19 20:12

你漏咗容祖兒首樂觀

日期: 2017.05.20 (SAT)
時間: 0600 - 0700
節目: 告白

從心愛你(陳曉東) / 飄飄飄飄(陳奕迅) / 再被愛包圍(蘇永康) / 謝謝你等我(謝霆鋒) / 有個人(張學友) / 避雨(Shine)
有你一天(古巨基) / 夏日傾情(黎明) / 當我遇上你(劉德華) / 關於我們(周柏豪) / 是最好人生(郭富城) / 誰可情深如我(鄭伊健) / 羅曼蒂克(梁漢文)