返回列表 發帖
/ Suddenly, this summer /

Suddenly, this summer (Overture) / 出走地平線 / 他喜歡的是你 / 我@你 / 失散車站 /
25 / 地球的住客 / 空中小姐 / 雨多田光 / 氣流 / Suddenly, this summer
Happy and Blessed.

呢隻CD好靚
個透明膠盒
hehehaha 發表於 2017-5-24 22:48

想擁有
我覺得係GIGI最好聽嘅碟

CANDY SHOP

自戀影院 / 周日床上 / 喜歡戀愛 / 落地開花 / 田園驚夢 / 愛將我們撕開 / 自戀自在 / 愛到不 ...
hehehaha 發表於 2017-5-26 00:10

最尾嗰首超級好聽
想聽愛將我們撕開

日期: 2017.05.28 (SUN)
時間: 1900 - 1930
節目: 喜歡上你

通電(泳兒) / 甚麼吸引(陳曉東) / 如果只得一星期(謝霆鋒) / 怯(容祖兒) / 喜歡喜歡你(何韻詩) / 我喜歡上你時的內心活動

鍾無艷(serrini) / 喜帖街 (serinni)

大家快d去謝安琪2.0 facebook 聽live!
HOTMAN 發表於 2017-5-29 01:25

我尋晚都有睇
見到佢對眼令我諗起fifi

日期 : 02/06/2017
時間 : 1400 - 1430
節目 : 你有事瞞住我

面具(王菀之) / 假天真(陳慧琳) / 狂野騙子(關淑怡) / 我估不到(劉美君) / 決裂(古巨基) / 無謂再假(Mr.)

日期: 02/06/2017 (FRI)
時間: 00:00 - 00:30
節目: 環球音樂雜誌

失憶於散步徑 / 輪到你失眠時 / 3AM / 空姐 / Shout N' Cry / 最幸福的眼淚

日期: 03/06/2017 (SAT)
時間: 13:00 - 14:00
節目: HEHA CHART

01. 翻牆                        盧凱 ...
hehehaha 發表於 2017-6-3 13:23

#1 #2 #8

日期: 04/06/2017 (SUN)
時間: 1015-1100
節目: 健身健心健生

輪流轉 / 誰 / 拋物線 / 紅色高跟鞋 / 男人 / 生鏽遊樂場 / 救生圈 / 若你碰到他 / 自由落體 / Only Love

日期:05/06/2017
時間:00:00 - 00:15
節目:挑戰聽覺極限

觀音兵 (林羨淇) / 干干脆脆 (成鎵羽) / 輪候 ...
nicholashin 發表於 2017-6-5 00:06

比我主持的話個節目應該得2分鐘

日期:06/06/2017
時間:21:00 - 22:00
節目:小爾激光

癡癡為你等(鄭秀文) / 當你走了以後 / 之所以是你我 / 下亞厘畢道(my little airport) / Believe(古巨基) / 我喜歡上你時的內心活動
情不自禁 (Acoustic Version)(陳慧琳) / Common Sense / Paris Is A Bad Boy / 離題萬丈(楊千嬅) / Crooked Authorities(Bulletproof) / 放棄治療

日期:08/06/2017
時間:00:45 - 01:15
節目:小爾激光 (美麗也短暫版)

全身暑假(容祖兒) / 登陸太陽(天堂鳥) / 非常夏日(張學友 & 王靖雯) / 我愛夏日長(鄒靜) / 陽光小小姐(鍾舒漫) / Paris Is A Bad Boy /

日期:09/06/2017
時間:21:00 - 22:00

要風得風(周麗淇) / 熱浪假期(Twins) / LaLa世界(Boy'z) / 不要防曬(HotCha) / 他他他 / 死物它(葉佩雯) /
Please Don't Walk Away(Jonathan Yang) / 一千次日落(許志安) / 享受(王菲) / 月半彎(張學友) / 時間遊戲(Mr.) / Would You Ever Love My Game?(Jabin Law)

日期:10/06/2017
時間:22:00 - 00:00
節目:小爾激光 之 排榜星期六

他他他 / 翻牆 / 放棄治療 / 剎那的烏托邦 / / 不經不覺 / 突然一生人 / Paris Is A Bad Boy
出走 / 恭喜你(李克勤) / Shout N' Cry / 還原成長(Mr.) / 我喜歡上你時的內心活動 / 說再見了吧
奇怪 / 阿飛與阿基 / Common Sense / 之所以是你我 / 流淚的怪獸 / ESCAPE(PsychoSkull)
迷魂(Dizzy Cream feat. K Law) / Why Don't You?(Stranded Whale) / 潮神(尹光 & 阿肥) / Tipsy(Gravity Alterstra) / 世界變 / 就改天 / 禽獸 / Please Don't Walk Away(Jonathan Yang) /

日期:11/06/2017
時間:12:00 - 12:15
節目:新歌進場

潮神 (尹光/阿Phat) / 世界變 / Escape (PsychoSku ...
nicholashin 發表於 2017-6-11 12:16

睇你有冇上天空之城喇
有就當冇就唔當

日期:11/06/2017
時間:22:00 - 23:00
節目:小爾激光 之 除夕龍鳳配

瘋了(關淑怡) / 醒醒(葉蒨文) / 狂野之城(黃耀明) / 你是如此難以忘記(黎明) / 一人有一個夢想(王菲) / 不可不信...緣(黃耀明)
你好嗎?!(梅艷芳) / 如果你知我苦衷(劉美君) / 繾綣星光下(林憶蓮) / 冷戰(林憶蓮) / 容易受傷的女人(關淑怡) / 秋去秋來(林憶蓮)

原來以前903正到會搵歌手以原版編曲翻唱其他歌手嘅歌
咁樣就無藉口再話咩「唔係太聽本地音樂」啦
希望903有朝一日會再搞啦 想聽班主流歌手唱indie野

https://www.youtube.com/watch?v= ... 0RrBcEeRJjuN0O94ofl
粗體為推介

wowwwwwww so jenggggg  不如搞翻啦
616.1314 發表於 2017-6-11 23:30

903實行左每星期一日全播歌先

日期:12/06/2017
時間:15:00 - 18:30
節目:生日快樂

第一個早晨 (林奕匡) / 第一個清晨 (林奕匡) / 就 ...
nicholashin 發表於 2017-6-12 18:30

生日先嚟打風

狂想曲?

自已睇返 1-4位覺得幾pun
但真心覺得好好聽
hehehaha 發表於 2017-6-12 19:30

希望有耳王十四一心

日期:13/06/2017
時間:00:45 - 01:15
節目:小爾激光 (美麗也短暫版)

閃爍登場(汪明荃) / 恭喜你(李克勤) / 火炭麗琪(my little airport) / 火炭麗琪(FOTAN LAIKI feat. YoungQueenz) / 牛屎一族(LMF) / Hate Me(MastaMic feat. Jerald)

唔係關於喊既歌 係聽完會喊既歌
個playlist咁高質可唔可以唔提啲劣作
搞到 ...
JasOh103 發表於 2017-6-14 23:13

我傻女都冇 依家我真係喊喇

日期:15/06/2017
時間:19:00 - 20:00

火炭麗琪(FOTAN LAIKI feat. YoungQueenz) / Shout n' Cry / Gonna Be Okay(Robynn & Kendy) / 運(側田) / 不經不覺 / 還原成長(Mr.)
離開請關燈(關淑怡) / 零時十分(葉蒨文) / 一生不愛別人(李克勤) / 一輩子(小雪) / 流淚的怪獸 / 千千萬萬個我(何韻詩)

日期:16/06/2017
時間:16:00 - 17:00

第一天(謝安琪) / 第二天 (快樂是…)(謝安琪) / 3/8(謝安琪) / 如花(謝安琪) / 方玲霞(謝安琪) / 神奇女俠的退休生活(謝安琪)
悟入歧途(謝安琪) / 我可以被世界淘汰,但不可以被世界擊敗(謝安琪) / 我最喜愛的歌(謝安琪) / 開卷快樂(謝安琪) / 十優生(謝安琪) / 一人之盛夏(謝安琪)

日期:17/06/2017
時間:15:00 - 17:00
節目:小爾激光 之 排榜星期六

火炭麗琪(FOTAN LAIKI feat. YoungQueenz) / Shout n' Cry / Common Sense / Let's Say / 奇怪 / 兩溝 / Please Don't Walk Away(Jonathan Yang)
不經不覺 / 剎那的烏托邦 / 行屍走肉 / 禽獸 / 流淚的怪獸 / 還原成長(Mr.) / 就改天
之所以是你我 / 我喜歡上你時的內心活動 / / 靈魂進化 / 家變 / ESCAPE(PsychoSkull)
說再見了吧 / 阿飛與阿基 / 他他他 / / 放棄治療 / 潮神 / 翻牆 / 突然一生人

日期:18/06/2017
時間:00:00 - 01:00
節目:小爾激光 之 星期日‧保健日

情人知己(葉蒨文) / 不想這是場戲(張學友) / 這段愛(李克勤) / 我對門匙說(古巨基) / Kiss Me Goodbye(達明一派) / 別離開(李蕙敏)
一夜情(張惠妹) / 那一夜有沒有說?(陳奕迅) / 明知故犯(許美靜) / 傷神(容祖兒) / 情斷維也納(鄭秀文) / 我敢去愛(陳慧琳)

日期 : 23/06/2017
時間 : 0600 - 0700
節目 : 小爾激光 之 健心一粒鐘

菲林(蔡健雅) / 無底洞(蔡健雅) / 坐立不安(蔡健雅) / 跟你借的幸福(蔡健雅) / 天使與魔鬼的對話(蔡健雅) / 一克拉(蔡健雅)
Just Say So(蔡健雅) / Two Of Us(蔡健雅) / 好無聊(蔡健雅) / 好想放假(蔡健雅) / 生鏽遊樂場(蔡健雅) / 下一次愛情來的時候(蔡健雅)

好good taste
Btw 你係咪就黎聽哂Tanyabb既歌
bagfgfcde 發表於 2017-6-23 09:12

除咗just say so隻碟都聽過哂了

你覺得最難聽係邊隻
bagfgfcde 發表於 2017-6-23 09:52

I Do Believe啦
無乜邊隻歌深刻

想自plug達爾文Live version
點算
bagfgfcde 發表於 2017-6-25 00:23

可以順手plug埋失語者/墜落/被馴服的象/別找我麻煩/思念/記念/先生有事嗎 Live Version

墜落又係超正
空白格陌生人兩首連住真係痛哭
bagfgfcde 發表於 2017-6-25 00:54

墜落係我TOP3之一

又話唔喜中期嗰啲K歌嘅
我覺得陌生人好K

有幾首其實好少聽 e.g 費洛蒙、下一次我們就要死掉、誰
但我都投入到
好想睇多次

日期:25/06/2017
節目:小爾激光 之 排榜星期日

和每天講再見 / 失約 / 之所以是你我 / 沈睡啟示錄 / 還原成長(Mr.) / 流淚的怪獸 / 禽獸
冒雨 / 突然一生人 / 打不死 / 剎那的烏托邦 / 就改天 / Let's Say
奇怪 / ESCAPE(PsychoSkull) / Go Hard(24Herbs) / 火炭麗琪(FOTAN LAIKI feat. YoungQueenz) / 潮神 / 兩溝 / I'm Not Here(Kiri T) /
放棄治療 / Please Don't Walk Away(Jonathan Yang) / 朋友以上(Twins) / 我的燦爛 / 不經不覺 / 說再見了吧 / 翻牆

日期:26/06/2017
時間:13:00 - 14:00
節目:Bored

Bored(蔡健雅) / The Yes Yes Song(蔡健雅) / My Colour TV Set(蔡健雅) / JONI (It's Friday)(蔡健雅) / I Don't Know Where I Stand(蔡健雅) / You Sorry Ass!(蔡健雅) / Ashes(蔡健雅) / My Friend(蔡健雅) / Forgotten(蔡健雅) / So How?(蔡健雅) / Until Next Time(蔡健雅) / My Friend(Unplugged)(蔡健雅)

你地講既歌個style同我po果首好唔一樣
我指既係比較慢既電子音樂genre eg ambient
香港有唔少E ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-26 21:28

香港真係有唔少EDM咩

時間:15:30 - 15:45
節目:This is it

就這樣 (李榮浩) / 因愛閃光 (半首) (徐佳瑩) /  ...
nicholashin 發表於 2017-6-27 15:45

Come with me都ban得
意識不良有傷風化

又係重溫美碟時間

《說到愛》是蔡健雅的第9張國語專輯。此張專輯入圍第23屆金曲獎最佳年度歌曲(說到愛) ...
bagfgfcde 發表於 2017-6-28 20:16

你又知我聽緊呢隻碟

我咁排
Letting Go>可愛>便利貼>別找我麻煩>舊行李>說到愛>下次見>愛我很簡單>不知所以然>>>多米諾
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

個playlist係你整架?
有邊25首
bagfgfcde 發表於 2017-6-28 20:37

翻煲緊所有碟
聽日先些牙

嗰啲fuck boy亂咁襯對yeezy
我就偏向清純好似Fiji

日期:1/7/2017
節目:Make Love Male Female 排榜星期六

Come With Me / I'm Not Here(Kiri T) / / 分過手請舉手 / 潮神 / BDB (UNLSH feat. Shin) / Let's Say / 剎那的烏托邦
家變 / 纏綿朋友 / 還原成長(Mr.) / 流淚的怪獸 / 白色恐怖(Tat Flip) / 放棄治療 / 說再見了吧
兩溝 / 火炭麗琪(FOTAN LAIKI feat. YoungQueenz) / Fight For Honor(遊蕩) / ESCAPE(PsychoSkull) / 禽獸 / 奇怪 / 惡女 / 習慣愛你
突然一生人 / 還有很多沒去的地方(HippoGroove) / Please Don't Walk Away(Jonathan Yang) / Victoria(The Benefactor) / 沈睡啟示錄 / 冒雨 / 之所以是你我

日期:2/7/2017
時間:19:30 - 19:34
節目:當你離開的時候

當你離開的時候(蔡健雅)

日期 : 03/07/2017
時間 : 15:30 - 16:00
節目 : 氣質補給站

眼淚飄到很遠(陳慧琳) / 情人說(陳慧琳) / 講不出口(陳慧琳) / 嚴重(陳慧琳) / 深呼吸(陳慧琳) / 薄情書(陳慧琳) / 憎恨想念你(陳慧琳)

我今日都聽咗好多蝦餃老母嘅歌
突然間中意返她比我醜
jasonng 發表於 2017-7-3 22:36

有天敵。。

日期 : 04/07/2017
時間 : 15:00 - 16:00
節目 : 傳世音樂

Fifth Symphony(Beethoven) / Piano Concerto 1(Tchaikovsky) / Ninth Symphony(Beethoven) / Come With Me

日期 : 05/07/2017
時間 : 15:30 - 16:00
節目 : 室內廣播

Come With Me / Come With Me / Stay With Me(Sam Smith) / Come With Me / Come With Me / Stay With You Tonight(林奕匡) / Come With Me

時間:12:25 - 13:30
節目:自plug時間

能傷心是種奢侈 (林一峰) / 安歌 (Mr.) / 只好再 ...
nicholashin 發表於 2017-7-6 12:56

容祖兒 裝傻

日期:06/07/2017
時間:16:10 - 17:00
節目:愛Nate也愛笑

Mr. Porter (Wong Way Down) / Dubai City Shu ...
nicholashin 發表於 2017-7-6 16:25

打算上某隻歌

日期: 08/07/2017 (SAT)
時間: 18:30 - 19:00
節目: 濕熱的故事

愛人(楊千嬅) / 數你(楊千嬅) / 冰點(楊千嬅) / 可人兒(楊千嬅) / 幹甚麼(楊千嬅) / 有發生過(楊千嬅) / 最後的歌(楊千嬅)

日期 : 09/07/2017
時間 : 14:00 - 15:00
節目 : 我為我生存

化妝(李蕙敏) / 大話情人(李蕙敏) / 當男人愛上女人(李蕙敏) / 一次…又一次(李蕙敏) / 從前有個人(李蕙敏) / 愛剎那(李蕙敏) / 未忘人(李蕙敏) /
疤痕(李蕙敏) / 囍宴(李蕙敏) / 贈興(李蕙敏) / 好結果(李蕙敏) / 橫濱別戀(李蕙敏) / 藍色傘下等(李蕙敏) / 我為我生存(李蕙敏)

日期 : 09/07/2017
時間 : 15:00 - 17:00
節目 : MLMF TOP20 之 排榜星期日

Come With Me / 潮神 / 閃先 / Keep住你團火 / Faai Di 快啲(Symbiz) / 分過手請舉手 / ESCAPE(PsychoSkull) / 奇怪 /
Love Is Always True(Seasons Lee) / 沉睡啟示錄 / 流淚的怪獸 / 剎那的烏托邦 / 之所以是你我 / 突然一生人
說再見了吧 / 兩溝 / 哮喘(Little Albert) / 火炭麗琪(FOTAN LAIKI feat. YoungQueenz) / 上傳狂 / 九號鞋 / 放棄治療
現任朋友 / 自療 / 愛不曾遺忘任何人 / 冒雨 / 不經不覺 / 禽獸 / 還原成長(Mr.) / 霸氣情歌

仲夏夜之夢 / 抬起我的頭來 / 龍爭虎鬥 / 熱血青年 / 放煙花 / 開大 /
只要為我好 / 最後的歌 / 他成功了她沒有 / 化 / 大傻 / 飲酒思源2.0

日期 : 12/07/2017
時間 : 15:45 - 16:15
節目 : Random得好正

給自己的情書(王菲) / 正是愛(陳慧嫻) / 含蓄(Gin Lee) / 只會深愛你(許志安) / 為我著想(鄭秀文)

唔反白都知第十首係乜啦
我覺得unlimited好多都好正 亦舒說 如果可以不停相愛 毅行 她成功了他 ...
bagfgfcde 發表於 2017-7-15 23:47

我認同