返回列表 發帖
其實好似到6-7集四司先有第一次單獨出場嘅戲份,佢地算交到功課啦。可能四個得南宮司設一個好人...張慧儀同 ...
黃家正 發表於 2018-5-27 15:08

上集米雪關菊英都係走小學雞路線

袁文傑係尾段好似 同張慧儀羅霖三角戀好似

小學雞極都唔會有小學雞押韻掛
kevinlai1621 發表於 2018-5-27 19:23

好似有啲 但冇今次多到咁
佢實係拍公主嫁到拍得太開心

係河邊睇仔沖涼好無聊呀,不停slow motion淋水想點
stephybest 發表於 2018-5-28 20:58

同宮心計格局一樣 照copy一班宮女花痴冧鄭嘉穎
睇宮心計唔洗咁認真

康華啲押韻真係冇得避

回復  stephybest

仲要個個都冇乜睇頭...岩岩馬明冇著上身直頭個胸dur dur地 ...
8283 發表於 2018-5-28 21:11

其他幾個龍武軍幾正喎 身材好好多

太多人, 根本follow唔到...
kevinlai1621 發表於 2018-5-28 22:02

淨係聽到張慧儀羅霖有家仇

真係幾鍾意睇張慧儀 做得幾好又幾有霸氣

今集好睇呀

呢度其實有bug
佢地話冇證據
其實搵人守著回心院咪捉到秦槐
唔知係咪佢地想一擊即中煮死太平公主啦

馬仔陳煒兩個係度對質幾有戲味傳說中既第七集果然ok
stephybest 發表於 2018-5-29 21:16

一陣仲激啲
吳翠瑩都做得好慘

支持煒哥
真心覺得做得好 好似上左身咁
啲對白寫成咁 咁樣演都冇問題丫
佢同駙馬都好好睇

其實陳煒真係唔係做得幾好,就算第9集幾勁我都感覺唔到佢嘅霸氣,真正嘅霸氣就好似金枝慾孽第一集如妃出場 ...
timgoi 發表於 2018-5-29 22:00

金枝同宮心計冇得比 氣氛對白都係
梅小青既style就係咁
就好似姚金鈴後段咁 但煒哥係比楊怡更做到個氣場 亦冇咁浮誇

開始吹奏陳煒拎視后??
佢真係做得好一般
stephybest 發表於 2018-5-30 12:30

Kingjer都開post 唔知有冇收錢
佢的確係最突出既暫時

Tvbanywhere冇再提早update sosad

公主駙馬好慘

無啦啦揭發佢有心悸病, 唔明用意? 其實太平走出黎都已經口不對心
  今集太子同太平正面交鋒先叫有d戲 ...
kevinlai1621 發表於 2018-5-30 21:52

梅小青愛的 - 煽情
俾個原因太平更傷心
駙馬做得幾好

陳煒女配/最愛女角應該穩攞是但一個
差在tvb會唔會咁好死比佢入圍女主角
hehe 發表於 2018-5-31 01:57

乜佢唔係親生女咩宜家? 見佢都喪拍劇

維基寫佢呢套劇係女三黎
hehe 發表於 2018-5-31 02:16

唔關事既 何況戲份都算多
唐c詠女配一樣視后啦

陳煒今次做得差過同黃秋生果套,無霸氣,野蠻就有,宣萱都好過陳煒
iamsingingwong 發表於 2018-5-31 13:23

咁都冇霸氣佢本身唔做戲個樣已經好霸氣
演技我就覺得佢做得好剛好 做到哂角色加對白既需要

馬仔同胡定欣啲sweet戲投入唔到 快啲反面

惡死樣等於有霸氣?陳煒似撩交打的潑婦。咩叫有霸氣?mall姐就係好例子,一個表情唔使出聲就有 ...
iamsingingwong 發表於 2018-5-31 15:43

都要睇埋個劇本係寫成點
劇本就係要寫到佢係撩交打既潑婦囉
邊個唔知內心戲多啲好睇啲,梅小青就係鍾意畫出腸

上網已經睇到第1至10集
oreo 發表於 2018-5-31 17:38

今晚有11好似

我就覺得唔係潑婦,陳煒而家係怨婦/寡婦因為先附馬既死就不停搞風搞雨,
又成日傷秋悲秋飲悶酒 ...
stephybest 發表於 2018-5-31 16:21

唔係今晚邊有义頸戲你睇

鬼上身加驅魔人
係幾精彩加幾好笑

原來呢度咁多人唔喜煒哥同外面差好遠
演技真係見人見智
我身邊的確有唔少朋友都話宣萱咁多年黎做戲都係同一個樣
不過我都鍾意mall姐既

Btw 黎緊太平會被人陷害 應該唔見一排架啦

同埋娜姐原來total只係出十集

堆男人咁相信一個行剌皇帝既刺客

12集張慧儀vs羅霖都幾好睇

乜事劉心悠蕭正楠“出入平安”平安竹
同宮心計1佘詩曼陳豪“苦中一點甜”糖蓮子
個相認格局咁似既 ...
stephybest 發表於 2018-6-4 21:03

唔係點叫宮心計2

元玥起碼20集後先升公主
宜家呢啲單純戲份真係好想飛 太多

呢兩夫婦呢招苦肉計好鬼小人feel

應該遲d會有戲份掛, 而家完全係佈景版
kevinlai1621 發表於 2018-6-5 18:20

之後韓馬利(淑妃)出就同佢鬥啦
不過應該都唔多戲

兩位司級人馬鬥咀真係好有火花
無見一排, 又要查案...
kevinlai1621 發表於 2018-6-5 22:40

係幾好睇
不過羅霖個tone有啲低b
同埋單案似係低能收場

呢套野完全無視宮規 學上面人話齋, 呢套野只可以話係古裝版溏心風暴... ...
kevinlai1621 發表於 2018-6-5 23:26

好睇過溏心3既
不過死黎死去都係宮女 古時死宮女應該好小事

睇到第14集,又查案又極速破案,都唔知同主線有咩關係

娜姐快d出黎救場!!! ...
愛我別走 發表於 2018-6-6 10:55

查王妃死都話有啲原因 死宮女都要查
呢單案真係無聊

頭先係咪賢妃暫時最多戲既一part
突然覺得賢妃個look都幾好睇

同宮心計真係冇得比,宮心計前段仲有謝雪心,中段有楊怡,後段有阿佘同埋楊怡,呢套劇好鬼死悶, 佢哋兩公 ...
timgoi 發表於 2018-6-6 22:16

其實宮心計當年口碑係差架喎 只係收視好
睇到十二集我覺得唔差過1 本身1都唔係高質得去邊

但差極都有記憶點, 而家係零, 得太平公主一人但都係差幾皮...
kevinlai1621 發表於 2018-6-6 22:50

真係零咩 係好多低能位既
不過你都話太平公主爆左出黎 雖然呢度好多人唔鍾意
我覺得第七八集已經ko左宮心計好多集 同埋都未播到一半

明明劉心悠蕭正楠準備相認嫁啦,
無端端查乜鬼案,浪漫氣氛都冇曬 ...
stephybest 發表於 2018-6-6 23:10

佢地呢part難得幾好睇+浪漫冇啦啦又死人

好彩快快結案
呢單案真係搵戲做 吳翠瑩好睇好多
仲有頭先介紹啲穴位 咩料

壓勝之術 咩料

竟然有武則天出場

哎呀 呢個星期劇情好悶啊,果然目前最好睇係鬼上身果度,菊花殺手個case根本對劇情推動毫無作用,查案又小 ...
黃家正 發表於 2018-6-8 04:03

娜姐好人黎架 仲會同元玥黃心穎會好fd

太平公主夠皮啦,我仲以為你係皇帝啲妃子囉,都唔似兩兄妹
stephybest 發表於 2018-6-8 21:25

我反而覺得呢段兄妹關係做得最好最立體
開頭馬仔三個啲兄弟情睇到我覺得好假

睇到17集
呢幾集劇情開始爛

17集有元玥家姐背影 演員表寫作係某TVB演員,即係傳聞周秀娜係佢家姐係流料?星期一有十八集啦,終於可以見 ...
黃家正 發表於 2018-6-8 22:33

搵左咁耐 原來一早死左 好on9
元玥完全可有可冇

娜姐瓜左?
timgoi 發表於 2018-6-8 22:11

https://www.bilibili.com/video/a ... 3688464410086961082
呢段更多娜姐同劇透

娜姐把聲好趕客。。。
stephybest 發表於 2018-6-8 23:15

張慧儀啲fd 不過聽開又冇乜野

劇裡面個個(除左太平)一團和氣,悶到呢。以為賢妃會同淑妃鬥,結果相安無事。以為宋王會搞事,結果宋王 ...
xteve 發表於 2018-6-9 19:39

梅小青傻家嘛
想傳達咩三好善念就咪開宮鬥劇啦

不過之前啲預告片淑妃好似有摑賢妃(or相反)

梅小青同佢老公真係跌曬 Watt...
其實幾年前嗰套衛子夫都 OK 好睇
估唔到 溏心3 同 深宮計 會跌到呢個水準 ...
616.1314 發表於 2018-6-10 11:43

佢應該開公主嫁到2
深宮都叫好過溏心3少少既

Mary姐一出場就大灑狗血!正呀!
stephybest 發表於 2018-6-11 21:12

狗血先係宮心計精髓

不過一陣乜_都識既元玥神又黎料

聽日算好睇 似翻出歷史劇 終於登基
不過聽娜姐個兩句對白唔多掂 希望之後好啲
我估女人互片既情節真係唔會多

太平終於有人幫佢手

娜姐讀妃嬪 做妃貧 仲以為佢讀錯
查翻先知貧係正音