返回列表 發帖
佢不嬲玩7part
jack27 發表於 2019-8-1 22:27

都難講, 而家好多show都越縮越短

但個問題係應入medley嗰啲唔入
e.g. 心淡 16號愛人 怯
唔應該入嗰啲就入
e.g. 阿門 花千樹 愛一個上一課
...
hihi 發表於 2019-8-2 00:51

啲次大熱真係應該認真表演,好鬼浪費
明明全場都識

其實睇翻05年演唱會,除咗果part不知所謂嘅翻唱,其他嘅都幾好呀,舉手投足之間已經有diva范,16號愛人+啜 ...
TT进化论 發表於 2019-8-2 15:41

個菊花台好嘔心,tback都不了

睇又唔覺同平時有咩唔同,可能做啲例行針灸啫
Ki 發表於 2019-8-2 16:05

康子妮叫佢快啲好番,應該有啲野

如果有國語歌重溫part就好,明天愛誰/我好想他/dun dun dun/這就是愛嗎/給你/說真的/愛情蘋果果{:1_ ...
jack27 發表於 2019-8-2 21:30

唱獨照已經夠

感覺今次會有台灣歌手嘉賓 ....
e.g. Jolin (美祖同Jolin 好似都fd?)、A-Lin  (美祖應該幾鍾意佢,之前都 ...
victor1991415 發表於 2019-8-3 13:57

唔fd喇, 不過有有共同朋友黃偉文
其實我諗就算請到jolin, 現場反應應該唔會十分好

唔知佢ig story post嗰件係咩嚟
PRAY HERE pretty crazy

睇左相,覺得都好grand。但重點係要每一part都有好驚喜好精彩的地方。 ...
jack27 發表於 2019-8-3 14:50

咩相? 已經知道個show係點?

祖祖ig 有相,見到有弦樂團。佢又講到個台好複雜。rundown又長
jack27 發表於 2019-8-3 15:06

"每一part都有好驚喜好精彩的地方"
以為你係內部人, 已經睇咗入台彩排.........

poetic咁誇張…到時visual洗唔洗配合歌詞……
stephybest 發表於 2019-8-3 20:08

擔心佢哋搵咗啲核突嘅visual team
希望搵番MSL嘅visual team

聽日睇
希望順順利利開到show..
以往有冇試過因為交通關係取消/延期

可能有天之驕女 佢ig story聽緊

場內每個位都有螢光棒

18場都有?
gooloo 發表於 2019-8-4 21:29

唔知係鎖死循環再用定可以拎走

而家港鐵通返, 但我估放工時間又會..
希望唔會太多空位

容祖兒紅館騷頭場今晚如期舉行

修訂《逃犯條例》風波愈鬧愈烈,網民今日發起不合作運動令交通癱瘓,而樂壇天后容祖兒共18場的「PRETTY CRAZY JOEY YUNG CONCERT TOUR」演唱會今晚假紅館舉行頭場,考慮各種因素後,主辦單位發言人英皇高層霍汶希表示:「今晚容祖兒 Pretty Crazy 演唱會直至現時為止都是如期舉行。」

而大約4時多,紅館場外已聚集半百名Fans撐遮等候。其後祖兒好友兼導演彭秀慧驅車到達紅館。問到祖兒演唱會可否取消?彭秀慧沒有回答,跟工作人員直入後台。

周邊多人買到...

個台好似好正
上面有條路軌
上次1314未開show都feel到伏

有冇人可以pm個流傳rundown俾我,入面上網好差 lol

光復香港出埋 lol

好多人好燥

Omg 太靚
個rundown岩

跳舞衫都好靚

頭三首中哂
衫同台都好靚

Opening+第一part已完
個人覺得完勝以前嘅opening

Visual好靚,雖然笑著唱

Gotta get high係過場音樂

牆紙

呢part唔得,唔知做乜

好唔連貫下
成個show睇到一頭霧水
JayantL 發表於 2019-8-5 22:48

前幾part我覺得好睇,係呢part又壞台啲歌又亂

開頭快歌正,之後悶到依家,成個show「暫時」好廢
fifty1205 發表於 2019-8-5 22:49

咁嘅production都可以叫好廢?
1314咪地底泥

佢把聲好難聽下
D高低音好唔穩
走下走下咁
第一場就咁
jason567 發表於 2019-8-5 23:05

真係好唔穩,應該仲病緊

呢part係開心嘅lol
歌姬做intro都正

鋼琴 wor
not guitar this time
616.1314 發表於 2019-8-5 23:27

可惜個part好混亂。。。

破相+茱麗葉開哂聲,兩首爆seed唱

Omg 今場可以換12號飛 會唔會太負責任 chisin

Cut左part快歌。。。。。?

整個簡單啲show佢唱左乜嘅rundown俾你地睇睇

05/08 rundown

空港
Show up/好事多為/逃/美麗在望/隆重登場

再見我的初戀
天之驕女
逃避你
搜神記

走著睡
桃色冒險
Lovin'U
不容錯失

牆紙
黃色大門
無人知道雙子座
啜泣
心之科學

歌姬
未知/怯/花千樹/天窗/16號愛人/阿門/愛一個上一課
痛愛
世上只有
這分鐘更愛你
我的驕傲
這麼近那麼遠
真情流露

破相
最後的茱麗葉
華麗邂逅
心淡

後尾最後的茱麗葉上曬身
把聲開曬
我仲FF下一首接與蝶同眠添
點知跟住變咗講Ellen ...
JayantL 發表於 2019-8-6 00:51

係,爆seed得兩首太少

今次rundown都揀咗幾多出道頭幾年主打嘅歌
雖然唔算話多side track
但唔少歌都好耐冇唱過 ...
JayantL 發表於 2019-8-6 01:29

今次rundown算幾好, 配合埋台同visual係會覺得好睇

今日個台壞左,連帶所有燈光同視覺效果都冇埋
變咗K歌之夜
期待12號再入場睇到一個完整版嘅pretty crazy演 ...
shirley94922 發表於 2019-8-6 01:43

我有啲好奇其實爭幾遠 可能其實差別不大
今晚呢個production我已經幾滿意, feel到係精緻有心
係揀歌主題方面差啲

我好得閒/ Pretty Crazy 應該同一part
l00540 發表於 2019-8-6 02:02

流出嘅rundown係冇我好得閒
而係跑步機上/夢路/Pretty Crazy

不停換衫嗰part應該係想配合不同世界音樂
走著睡 -->中東
桃色冒險 -->日本
Lovin'U -->世界音樂?
不容錯失 -->非洲鼓

有visual有音樂托住, 又唔係換咗好耐, 個人幾buy呢part

今次唔係carl叔叔
快歌揀歌係特別咗少少嘅
有幾首都好耐冇唱過
JayantL 發表於 2019-8-6 02:18

我唔想聽夢露, 都high唔起嘅

希望係流料
我都覺
其實Show up 好事多為我都high唔起
不過唔係喜喜 亞亞亞呢啲都算係咁 ...
JayantL 發表於 2019-8-6 02:22

我覺得第一part快歌係視覺系, 畀人欣賞嘅, 除咗隆重登場

除咗 紅裙怨婦 諗起n6
西裝加弦樂手 我都諗起show up唱冷戰個part

老實講啦我覺得其實不如睇埋今晚先認真COMMENT一次(希望唔好再出事)
大家最憎既果PART (姐係一首歌一件衫)  ...
eggsteven 發表於 2019-8-6 09:59

我覺得個part好正喎,玩唔同地方音樂,換唔同衫,啲衫同visual又靚
而且我唔覺佢換好耐衫,只不過係佢係咁換你地覺得浪費姐

反正今次真係開得好七不思議,撞正個期又牙煙,觀眾嚟唔到,台又罷工,又除耳機,加埋佢本身準備又倉促, ...
風見志郎 發表於 2019-8-6 10:53

我開頭以為佢啲歌佢感動,個兩三首咁岩佢本人至愛
原來係急啲野仲未ready

Btw 我覺得佢琴日彈琴算幾成功,好睇過結他

感覺今晚都係會有甩漏。。。
stephybest 發表於 2019-8-6 11:27

至少會彈番part快歌出嚟先?

尋晚我支熒光棒一開場就唔著
好冇mood
JayantL 發表於 2019-8-6 11:34

我個支都係,但之後佢控制又開番同埋一撞就會變色