返回列表 發帖
希望祖兒出席表演Pretty crazy!

U mean chanchan0909?
放空 發表於 2019-3-29 19:22

其實你係角逐男三甲定女三甲?
個名好女會員

我竟然有三項最後七強
Kfmusic 發表於 2019-3-29 19:08

恭喜您
你已獲頒發2019 年度Cm 生力軍女金

上榜歌:其實寂寞、寂寞就如、一種水遠
兩世紀冠軍歌:下一位前度

最mean會員點解咁快有三強
stephybest 發表於 2019-3-29 19:28

投咗kwanie

明明你知我英文名>< 傷心
放空 發表於 2019-3-29 19:34

外國好多男人叫Joey
唔一定係女人先叫Joey
Tommy, Timmy都可以係女仔名

好!證明我唔係咁mean!
stephybest 發表於 2019-3-29 19:32

kwanie已夠票
請支持sleepybest!

最有貢獻會員 最後六強
1. -Prince-
2. bagfgfcde
3. kwanie
4. ed8671ed
5. chanchan0909
7. 艾石仔

憑咩?

病兩世紀
Kfmusic 發表於 2019-3-29 19:49

get well soon

係wor
明明你成日亞亞亞
放空 發表於 2019-3-29 19:50

呢個計男女金

頂 我而家真係作感冒
Kfmusic 發表於 2019-3-29 19:51

記得飲水

咁我競逐男金啦
放空 發表於 2019-3-29 19:52

希望有得競逐組合金
hehehaha係一個組合黎

著衫著到成隻糭咁
Kfmusic 發表於 2019-3-29 19:55

糭好食

邊個hehe 邊個haha
放空 發表於 2019-3-29 20:12

hehehaha有4個成員

做馬!
艾石仔 發表於 2019-3-29 20:13

學人買獎! 可惡

Xx不知幾有貢獻!!
stephybest 發表於 2019-3-29 20:33

你地到時得獎會表演啲咩?
金奬起碼要唱歌同呑火劍

請大家支持最pure會員 hehehaha

所以冷病左
Kfmusic 發表於 2019-3-29 21:57

搵人攬下取暖

今晚好凍
Kfmusic 發表於 2019-3-29 22:03

離婚嗎?

情侶大獎請投 2. chanchan0909 + ed8671ed
bagfgfcde 發表於 2019-3-30 00:11

點解?
ed好鍾意飲豆漿?

希望勇奪壇草大獎
John 發表於 2019-3-30 03:58

支持
John子算幾眉清目秀

希望下年增設 Cool Cafe 發姣榜 同 最姣會員大獎

係咪你
kevinlai1621 發表於 2019-3-30 22:12

三甲
electric
Kfmusic
某位Yum板主

唔知3位會唔會有咩心得交流
kevinlai1621 發表於 2019-3-30 22:16

到時一地都係

呢個獎我拎過啦 , 不如投下第二個啦 , 我已經享受過喺呢個台上面攞獎嘅感覺 , 我好希望唔同嘅會員都可以有 ...
chanchan0909 發表於 2019-3-31 16:49

原來你係陳柏宇
咁邊個係古天樂

一票都不能少
情侶大獎請支持 chanchan0909 + ed8671ed
bagfgfcde 發表於 2019-3-31 19:55

好嘔心

做咩 你想撐自己?
放空 發表於 2019-3-31 20:00

支持你+Fa

可否種票?
stephybest 發表於 2019-3-31 20:38

馬已造
你個獎凍過冰

投票人數已經追平上年
多謝大家支持
bagfgfcde 發表於 2019-3-31 22:43

有冇20人

你係咪 abella fan
bagfgfcde 發表於 2019-3-31 20:56

阿Bell娜正

啲噴言loop到識背
好歡樂

「CM女員工」爆stephybest揚威發帖榜2019 頒獎禮

每到年尾都有自稱「CM女員工」的網民,在X登預先爆本周六舉行的「CM 發帖榜2019 頒獎禮」得獎名單。今年爆得特別早,據該名女員工指,今屆CM 發帖榜男歌手金獎得主為hkwilliamsiu,hehehaha及放空分獲銀獎及銅獎。女歌手方面,stephybest除獲女歌手金獎外,她和艾石仔亦獲CM 發帖榜情侶大獎,成為大贏家,女歌手銀獎及銅獎得主分別為實力wuby及tangsiuhau。而跟CM交惡的星勤就食白果。不過,綜觀上年度「商台女員工」報的料,跟正式得獎名單相差頗遠,至尊歌大獎由預言的stephybest,變成John,CM元老首奪至尊歌!實屬可喜可賀!

又睇吓「CM女員工」爆今年得獎名單係咩先:(信不信由你)

發帖十大
1. John
2. Stephybest
3. John
4. Stephybest
5. kwanie
6. iamsingingwong
7. 艾石仔
8. Kfmusic
9. hehehaha
10. JayantL

CM男歌手
金獎:hkwilliamsiu
銀獎:hehehaha
銅獎:放空

CM女歌手
金獎:stephybest
銀獎:實力Ruby
銅獎:tangsiuhau

最淫會員
electric

我最喜愛的會員
屮SiU霖屮

我最喜愛的單身會員
Kfmusic

情侶大獎 最後六強
艾石仔 + stephybest

有網民即留言話:「HOTMAN呢?」呢樣嘢仲使問嘅?正如白河喜來登一樣係捧蛋啦,不過,名單內白河喜來登就打入「最噴水會員」六強,其餘四強分別係iamsingingwong、星勤、hkwilliamsiu同kayzzz。
亦有人問:「kwanie呢?」係喎,冇kwanie嘅?更離奇係hehehaha竟然拎男歌手銀獎,放空拎銅獎……咁John敬軒同愛將harryharry呢?
仲有個屮SiU霖屮,一樣影都冇。陰功豬豬。不過呢張所謂「CM女員工大爆《CM發帖榜2019 頒獎禮》得獎名單」,都係笑吓算喇。

實力ruby+tangsiuhau+李范建+koalabear
stephybest 發表於 2019-4-3 13:41

tributehotel

壇草大獎 最後五強
1. -Prince-
2. 艾石仔
3. ed8671ed
5. timmy
8. 星勤

成班阿叔候選壇草  
叫壇佬大獎算啦

好似有一個幾charm喎
帥小寶` 發表於 2019-4-4 18:52

邊個? 係咪艾石仔?

CM 會員鍾意佬呀嘛
Eg 高佬、Tim@Dear Jane、舒文
bagfgfcde 發表於 2019-4-4 19:24

希望將來可以多啲幼齒會員加入CM壇草行列!

恭喜2018 CM女金 tangsiuhau 同打入發帖榜最Pure同最yum 會然!
希望佢到時可以拍片多謝大家

希望你下年開分身投自己 踢走班人瑞
-Prince- 發表於 2019-4-4 19:55

分身叫咩好?
帥細寶`
帥中寶`
帥大寶`
帥加大寶`

截票啦
多謝46位會員支持!
星期六晚上見
bagfgfcde 發表於 2019-4-5 00:04

可能live出席唔到

Sosad
小道消息話你係大贏家!
bagfgfcde 發表於 2019-4-5 00:17

我今年唔表演祼跑
唔洗頒咁多比我
調比其他人ok ga la

原來你舊年表演裸跑
不過就算係你都係請槍
kevinlai1621 發表於 2019-4-5 07:43

舊年我走咗數
唔洗請槍

咁今年回咩禮
kevinlai1621 發表於 2019-4-5 19:00

走數祼泳

唱歌!歌手只需做呢樣野
stephybest 發表於 2019-4-5 21:51

可能艾X仔衝上台同你求婚

你爆左出黎就冇驚喜啦
stephybest 發表於 2019-4-5 22:36

ohhh 咁呀

可能hkwilliamsxx衝上台同你求婚

CM 發帖榜2019 頒獎禮座位表 (更新中)

lu12 | 張少 | Discovered | 實力Ruby | 阿Mark | Chris Evans | 屮SiU霖屮  | mosesming | Frank Ocean | eegsteven |
hkwilliamsiu家屬1 | hkwilliamsiu家屬2 | Shawn Mendes | Yan | 唱作歌手Serrini | bagfgfcde | Taylor Swift | 蔡健雅 | kk8733 |
李幸倪恨你 | just11256 | 星勤 | 白河喜來登(tributehotel) | cathay1996 | iamsingingwong | just11256 | Lady Gaga | Katy Perry |
歌星坤哥 | hkwilliamsiu | 歌星謝安琪&老公 | kwanie | Lewis | jacz | 林仔 | 放空 | 著名歌星千嬅 | electric | Ariana Grande |
疑似歌星tangsiuhau | HOTMAN | 著名歌星Gin Lee | Kfmusic | powerful | hoic1102 | jasonng | Carbi B | Nicki Minaj |
Cunning | JasOh103 | kevinlai1621 | Wonders | 著名歌星容祖兒 | 賴爽 | nicknicknick | harryharry | RVHOCPC | fifty1205 |
-Prince- | stephybest  | 艾石仔  | hehehaha  | 帥小寶` | John  | 616.1314  | chanchan0909  | ed8671ed | hinz |

_________________________________________
                                          |                                   台                                    |
                                          |                                                                          |
                                          |                                                                          |
                                           _________________________________________
                                                                             後台   
                                                                     主持:  bagfgfcde
維持秩序的Timmy
地勤 / reception: JayantL

主題贊助: CM 共和榜
場地提供: Timmy@CM
食物提供: kk8733 / chanchan0909
大會攝影: hehe & haha
大會服裝設計: 未有、歡迎各自全祼

謝安琪係度做咩?
HOTMAN 發表於 2019-4-6 03:23

表演三月之歌發脾氣無ear mon

最後三強都冇位
一定係我知冇獎唔嚟!

內定!
黑幕!
JayantL 發表於 2019-4-6 02:43

有位啦現在

咁我係度做咩?
HOTMAN 發表於 2019-4-6 03:29

你唔係Gin Lee d dancers 咩?

我係gin lee d singers呀

負責幕後代唱
HOTMAN 發表於 2019-4-6 03:33

好呀
麻煩你到時自己企返入後台呀

著名歌手千嬅同謝安琪坐得後過容祖兒
你又想引起駡戰......
放空 發表於 2019-4-6 04:34

得一行
全部人坐同一行ga

DIU 連出席機會都無,垃圾
賴爽 發表於 2019-4-6 11:57