返回列表 發帖
蝦好食d。。。
kk8733 發表於 2018-4-21 18:05

甜蝦
龍蝦
泰式生蝦
椒鹽瀨尿蝦

發現最近兩年自己對林奕匡歌曲嘅評價同CM人好唔同

我覺得唔算好聽,CM人覺得好聽:有淚多好、好好的聊個天 ...
nicholashin 發表於 2018-4-22 14:35

愛情小品、草原我都覺得ok
不過2014之後無左頭兩隻碟陣味
現在做完暖男做世界仔,支持唔落

草原真心唔錯

新個首有新鮮感但佢唱真係麻麻 原本想投三分但為左維持個美評分分佈決定唔投 ...
kayzzz 發表於 2018-4-22 18:21

新歌未聽亦未打算聽
我好似已經fed up咗佢咁,每次冇期望之下聽完啲新歌都覺得意料之內/ 可以再好少少
但同時又覺得佢仲未正式build up到自己一個風格
作曲同唱腔都係

利申:覺得佢寫比陳伯嗰兩首好好聽

椎名林檎>王菀之
dongbb2332 發表於 2018-4-24 22:06

王菀之係Bjork
Ellen先係椎名林檎
(Gem係Ariana Grande etc.)

其實我到而家都仲覺得椎名林檎既歌係好難擺入口
dongbb2332 發表於 2018-4-24 22:11

所以你同樣覺得王菀之既歌係好難擺入口?
你聽歌用口聽都幾得意

我打算發夢嗰陣訪問如來佛祖,大家有無咩想問?

大家等到了
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

或未忍耐

如你你我我厭世便入土  兒女與愛侶照顧的責任  誰去做

那故事倉猝結束不到氣絕便已安葬

墳前沒有花  我撥開沙土  用眼淚種些吧

還是在迷信  他會  墳地裡  贈我花

早已入了棺

無需給我掃墳  和骨灰去旅行

我要是走先  去找足夠睡眠  過幾年  那邊見

突然潛望鏡中搜索我

好傷心,去到五月都未有美祖新歌聽
唔想睇住個樂壇沉落去

唉 首次踏上紅館開1-3場個啲就叫天后

我瘦開8場呀 問過佢未
JasOh103 發表於 2018-4-30 20:32

憶蓮第一次紅館都7場,不過第二年再開10場

有分問題: 究竟TVB重播佐幾多次皆大歡喜
屮SiU霖屮 發表於 2018-5-1 01:20

古裝版兩次2010,2016 時裝版兩次2010,2017 (好似係)

評分人數

人 

其實對個歌手無興趣,點解又要突登去佢啲演唱會post不斷留言,又要mon住人地賣左幾多飛呢? ...
newguy 發表於 2018-5-2 00:13

一個歌手識作歌,然後haters可以攻擊你唱歌走音
到一個歌手唱得好,然後haters可以攻擊你啲歌悶過西
到一個歌手揀到好歌唱,然後haters可以攻擊你啲碟出幾廿個version黎呃fans錢
到一個歌手啲唱片做到好高質,然後haters可以攻擊你著衫老土核突
到一個歌手識著衫,然後haters可以攻擊你塊面肥身材肥整容
去到一個歌手開到自己演唱會,然後haters可以攻擊你票房差
其實再到一個歌手唔係香港本地人,haters都可以攻擊你有陣臭味食唔落飯
其實一個歌手得到大家咁重視,都只係係大家心目中好care呢位歌手既存在

一個二個喺度吹捧陳奕迅
剩係識攻擊李克勤
matthew1990 發表於 2018-5-2 09:20

所以大家要多多支持克勤
係未來既日子克勤要攞多幾個男金証明佢天王級地位

其實兵歌黎講C3PO都幾好聽
如果比坤仔唱就更fit
周柏豪又得
或者比柏宇
克勤好多歌比邊個男歌手唱都冇問題
想聽林奕匡唱無朋友

病了
bagfgfcde 發表於 2018-5-3 07:43

聽得太多蔡健雅?

從何時開始忌諱空山無人
從何時開始怕遙望星~勤~

聽翻無言歌呢首作品 原來個副歌都幾弱
蓋亞枯榮都好唔少
bagfgfcde 發表於 2018-5-6 17:34

but i like it

睇太后ig似大病
kwanie 發表於 2018-5-7 20:22

出到街又帶口罩,係咪去咗整容喳

不需要 完美得可怕

其實 14~22 咁長時間江慧楓係咪係商台訓覺盡量排除佢錄音先
b01091018 發表於 2018-5-8 22:41

其實現在可以home broadcasting
細So都試過好多次

誰人都可愛 
誰也可不愛

真係去到邊都可以提到美祖
屮SiU霖屮 發表於 2018-5-18 14:10

你可以試下去到邊都提住IVANA

梁烈唯好似sunny
kwanie 發表於 2018-5-21 21:44

林欣彤都好似徐佳瑩

堅姐眼見信勢色不妙即刻又出新歌
咁算好事定壞事呢
林仔 發表於 2018-5-22 13:31

明明首歌係Schizophrenia, 扮哂Depression
好心佢有病睇醫生啦

傷心。。今日實體店見到個大眼仔仔。佢唔願意同我傾。個肥肥女人同我傾。。。 ...
kk8733 發表於 2018-5-22 22:26

咁咪幾好,似你偶像Janice

姊妹,希望你活著的時候,已經能夠活生生地成為社會的、家庭的、別人的, 甚至是你自己的「神奇女俠」。

by J.Arie

年度噴言
帥小寶` 發表於 2018-5-30 22:16

啲文案真係好作狀

903上唔到榜作品2000-2017 Vol.1

2015 年 第 25 週
11/06/2015  早安,同學早! / 首播派台歌曲: 別來無恙(陳柏宇)

2015 年 第 26 週
18/06/2015  今日正 / 別來無恙
19/06/2015  早安,同學早!/ 別來無恙
20/06/2015  滑鼠商店街 / 別來無恙

2015 年 第 27 週
- - - - - - - - - - (沒有播放紀錄) - - - - - - - - - -

2015 年 第 28 週
03/07/2015  今日正 / 別來無恙

2015 年 第 29 週
11/07/2015  咪芝蓮 / 別來無恙
13/07/2015  今日正 / 別來無恙

2015 年 第 30 週
16/07/2015  叱咤樂壇 / 別來無恙
17/07/2015  早安,同學早!/ 別來無恙
20/07/2015  叱咤樂壇 / 別來無恙

2015 年 第 31 週
24/07/2015  叱咤樂壇 / 別來無恙
26/07/2015  短期租約 / 別來無恙

2015 年 第 32 週
30/07/2015  今日正 / 別來無恙
02/08/2015  903 國民教育 / 別來無恙

2015 年 第 33 週
11/08/2015  口水多過浪花 / 別來無恙
11/08/2015  今日正 / 別來無恙

2015 年 第 34 週
13/08/2015  早安,同學早!/ 別來無恙

2015 年 第 35 週
22/08/2015  滑鼠商店街 / 別來無恙

2015 年 第 36 週
- - - - - - - - - - (沒有播放紀錄) - - - - - - - - - -

2015 年 第 37 週

2015 年 第 38 週

2015 年 第 39 週
23/09/2015  有誰共鳴 / 別來無恙

2015 年 第 40 週

2015 年 第 41 週

2015 年 第 42 週

2015 年 第 43 週

2015 年 第 44 週

2015 年 第 45 週

2015 年 第 46 週

2015 年 第 47 週

2015 年 第 48 週

2015 年 第 49 週

2015 年 第 50 週

2015 年 第 51 週

2015 年 第 52 週

代表作品        《永久保存》(2007年)
《告別之前》(2016年)
《沒有你,我甚麼都不是》(2016年)
《霸氣情歌 ...
dongbb2332 發表於 2018-6-3 17:43

別來無恙呢

COOL CHAT 版主討論室 - [閱讀權限 255]

小圈!!

啲fans真係亂黎
帥小寶` 發表於 2018-6-5 21:04

同Sony一樣

膠人都做到官
艾石仔 發表於 2018-6-7 17:39

支持私家音樂

望耐左洪嘉豪個樣有少少殘
kwanie 發表於 2018-6-7 18:06

做乜咁留意人?

有無人一齊吹奏天后靈
好有potential女金 @2028

好想快啲到6月23號
帥小寶` 發表於 2018-6-11 01:45

因為天后靈出碟日?

1. 閃光
2. 惡女
3. Baby Stop
4. 沒有人是孤島
5. 逆成長
6. 閃光 (美麗也短暫Mix)
bonus track:
7. 戰場上的最後探戈(DJ King Remix)

DVD:
1. 閃光
2. 惡女
3. Baby Stop
4. 沒有人是孤島
5. 逆成長

今年先出碟咁我醒佢上1wk榜年尾送粒膠過佢都好喎
kwanie 發表於 2018-6-11 01:50

希望老闆下年仲幫佢出緊歌啦
身材正靚女唱歌好聽
今時今日邊度搵?

wa_iu.
原來沒有人是孤島上過
慳番
kwanie 發表於 2018-6-11 01:54

逆成長值得上
支持Cherry

係咪你幫佢出?
帥小寶` 發表於 2018-6-11 01:56

歌手顏卓靈出席電台活動,新歌《逆成長》是她首張專輯派台的最後一首歌,預計兩星期後專輯便正式推出。上周日與一班Fans進行迷你聚會,之前她在吉隆坡工作,有幾個忠心Fans兩度想給她surprise專登飛到吉隆坡找她,但她兩次都飛了回港,令他們撲空,所以一定要給他們一個相聚會去補數答謝他們。

以男Fans居多?顏卓靈謂:「都係,咁都有女Fans嘅。(有冇接受埋你男友白只?)我試過上載過佢嘅相,話佢係我現時身邊一個重要嘅人,見Fans都有畀like!」她稱和Fans聚會,大家玩下遊戲和傾偈。Fans可有問她感情問題?顏卓靈表示:「冇呀,連講自己同Fans嘅嘢都唔夠時間,得兩、三個鐘,一完咗佢哋已經追問幾時再約。」

係咪實體架
帥小寶` 發表於 2018-6-11 01:58

你買呀?

竟然唔播人妻
不過播我當年至尊歌就算啦
JasOh103 發表於 2018-6-12 01:18

我有呢隻碟簽名版
當年演唱會門口買
仲要比個套夏森美拎比阿Key簽

請問kelly係咪有首歌叫 只有酒精陪我 之類咁嘅歌名??
electric 發表於 2018-6-12 22:32

係 "只有自己和藥知"

Okay可能我飲多咗
electric 發表於 2018-6-12 23:05

只有精陪我

Are u Sure?

個邊想點
連西班牙老婆同金至尊都出埋泥
點解冇人討論美之係唔係天后 ...
屮SiU霖屮 發表於 2018-6-12 23:34

人地唔識貨唔緊要呀
肥丸之係我心目中
已經係對眼最細既女歌手金奬同最大隻既唱作天后

AGA好慘,改d咁既名唔怪得無紅館開

歐洲search gin lee 仲有人識

但無人知道AGA
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Gin Lee第三行第二張勁索
bagfgfcde 發表於 2018-6-13 16:18

同蔡健雅一樣整容

點解CM啲版主越黎越低質